Amerikaanse metrorukker te kijk gezet

Kijk eens naar het vogeltjeToen de Amerikaanse Thao Nguyen vorige week in de ondergrondse van Manhattan zat, nam een man tegenover haar plaats die zich eens lekker begon af te trekken. Omdat er verder bijna niemand in de metro zat, kon de perverseling vrijuit zijn gang gaan. De rukker had echter buiten de mobiele telefoon gerekend van de 22-jarige Nguyen. Ze nam een zeer duidelijke foto van de man, en zette die met bijbehorend verhaal op internet.

Verschillende weblogs begonnen naar die foto te linken, en ook de Amerikaanse media kregen lucht van de zaak. De politie van New York (NYPD), waar Nguyen een klacht indiende tegen de anonieme zelfbevrediger, was onder de indruk van de foto die ze had genomen. NYPD-rechercheur Kevin Czartoryski zegt dat zulke foto's een grote bijdrage kunnen leveren aan de opsporing van verdachten. Hij waarschuwde vrouwen wel een foto zo ongemerkt mogelijk te maken, om geen woede op te wekken bij perverselingen.

Dan Hoyt is de metrorukker?Vandaag schrijft de krant NY Daily News dat de man vermoedelijk in 1994 al eens is gearresteerd voor onzedelijk gedrag op hetzelfde metrotraject. Verschillende tipgevers zeggen hem van de foto herkend te hebben. Het zou gaan om de 43-jarige Dan Hoyt, mede-eigenaar van raw-food restaurants Quintessence.