Autoloze zondag

Heb je er altijd al een hekel aan om op Zondag bij je schoonmoeder langs te gaan of andere nutteloze bezoekjes af te leggen, dan komt je redding er misschien aan. Onze altijd inventieve staatsecretaris Van Geel ziet namelijk geen uitweg meer in het 'fijnstofprobleem' en kondigt nu een heel scala van maatregelen aan, waaronder een autoloze zondag. Niet helemaal zijn eigen idee trouwens.

Daarnaast natuurlijk weer het gezeur over SUV's en dieselauto's, terwijl al lang bekend is dat benzineauto's met directe inspuiting veel meer roetdeeltjes uitstoten dan dieselauto's.

Wat echter het meest storend is aan het hele verhaal rond fijnstof, is dat de meeste fijnstof in Nederland komt overgewaaid uit onze buurlanden. Dat is natuurlijk weer die ware Europese gedachte. Een hoop stampei vanuit andere landen als Nederland massaal de Europese grondwet verwerpt, maar als het om luchtvervuiling gaat dan kunnen we het zelf uitzoeken en tegelijkertijd de stront van andere landen opruimen.

Oké, we hebben natuurlijk ook gezellig zitten slapen toen we met die europese normen akkoord gingen, maar laten we dit soort dingen toch wel onthouden voor als die grondwet ooit weer ter sprake komt en de rest van Europa weer innig met ons bevriend wil zijn.

Lees vooral ook even dit artikel over fijnstof.