Voetbal: Uitslag Ajax - Feyenoord

Vandaag werd in de Nederlandse eredivisie 'De Klassieker' gespeeld. In de Amsterdamse ArenA was Feyenoord de sterkste en werd Ajax met 2-1 verslagen. De doelpunten van Feyenoord kwamen op naam van het spitsenkoppel Kalou en Kuyt; Charisteas deed nog iets terug voor Ajax, maar het mocht niet baten.

Het betrof de honderdste editie van de klassieker, en Feyenoord wist voor het eerst in vijf jaar in Amsterdam te winnen. Dit was vooral te danken aan Kuyt en Kalou, die beide doelpunten voorbereidden en afmaakten. In de zestiende minuut gaf Kuijt voor op Kalou, waarna laatstgenoemde de bal goed in de hoek schoot. Vlak na rust was Kalou de aangever en kon Kuijt in alle vrijheid inschieten: 0-2.

Ajax ging steeds meer druk zetten en bracht onder meer Charisteas (voor de tegenvallende Rosenberg) en Rosales (voor De Jong) in de ploeg. Dit leidde tot enige kansen, maar alleen de Griekse spits wist er in de 79ste minuut eentje te benutten. Ondertussen speelde Feyenoord al met tien man, nadat Snoyl twee keer geel en dus rood had gekregen. Ajax drukte door, maar wist er niet nog eentje bij te prikken, waardoor het 1-2 bleef. Feyenoord voert nu samen met AZ en RKC Waalwijk de ranglijst aan, alledrie de ploegen hebben nog geen puntverlies geleden.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!