Diego Maradona bij Amsterdam Tournament

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsHet gonsde al weken van de geruchten. Zou Hij wel komen of zou Hij niet komen. Boca Juniors, de club die hem groot maakte, zou in ieder geval spelen op het Amsterdam Tournament, en het was tevens bekend dat Hij per 1 augustus als vice-voorzitter bij de Argentijnse club in dienst zou treden.

Maar zaterdag arriveerde de 44-jarige voormalige voetbalster Diego Armando Maradona dan toch op Schiphol. Tegen acht uur in de avond checkte hij in bij het Airporthotel, om vervolgens naar zijn kamer te verdwijnen, weg van de toegestroomde media. In trainingspak nam hij zondag plaats in de spelersbus van Boca, hiermee de pers, die dacht dat de ex-voetballer in een geblindeerde Chevrolet achter de bus reed, op het verkeerde been zettend. In de ArenA kreeg Maradona bij binnenkomst een daverend applaus. Hij verscheen voortdurend op het grote beeldscherm in het stadion, en wuifde geregeld naar het publiek.

In april 2004 balanceerde de voormalig topvoetballer nog op het randje van de dood, toen hij kampte met ademhalingsproblemen en hartklachten voornamelijk ten gevolge van een drugsverslaving en zwaarlijvigheid. Maradona verdween in een afkickcentrum en liet eerder dit jaar zijn maag verkleinen, waardoor hij kilo's kwijtraakte.

Fitter dan de laatste jaren en lachend stond 'Pluisje' vanmiddag in de ArenA in het middelpunt; hij deinde mee op de live-muziek van volkszanger Wolter Kroes, hij schudde de hand van Arsenal-speler Dennis Bergkamp, en leefde vanaf de reservebank van Boca mee met de wedstrijd tegen Ajax. Media werden op een afstand gehouden. Slechts voor een vrouwelijke fotografe werd een uitzondering gemaakt. De blondine mocht enkele woorden uitwisselen met Maradona, en nam met een handtekening van de wereldvoetballer even later weer afscheid van hem.

Diego Armando Maradona
Diego Armando Maradona en zijn gevolg in de ArenA

-
Meer sportnieuws lees je uiteraard op FOK!sport!!