Zwarte Britse tiener racistisch vermoord

DICE3, addictivebeat en Meki hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een negroÔde Britse tiener is gisteren in een Liverpools ziekenhuis overleden aan verwondingen die hij opliep na een racistische aanval. De 18-jarige Anthony Walker werd vrijdag met een bijl de schedel ingeslagen door een man die racistische taal uitsloeg.

Het incident startte vrijdagavond bij een bushalte in Liverpool waar Walker, zijn vriendin en een familielid stonden te wachten op de bus. Daar werden ze uitgescholden vanwege hun huidskleur. Het drietal besloot om moeilijkheden te voorkomen te vertrekken naar een halte verderop. Een groep van drie of vier mannen achtervolgde hen echter. Toen ťťn van die mannen Walker te lijf ging met een bijl, gingen diens vriendin en familielid hulp halen. Toen ze een paar minuten later terugkwamen zagen ze Walker op straat liggen met een bijl in zijn schedel.

De politie van Liverpool gaat uit van een racistisch misdrijf. Er zouden zich de laatste tijd meer incidenten met een racistische achtergrond hebben voorgedaan in de buurt waar Walker werd vermoord, zo zegt de politie. Er is een groot onderzoek gestart naar de daders.


Anthony Walker, hield van basketbal en wilde advocaat worden, meldt de Britse pers.