Talloze hulpaanvragen bij ANWB

Icoon Buitenlands nieuwsDe ANWB heeft in dit weekend tegen de 3.000 hulpaanvragen gekregen van Nederlandse mensen die in de reis naar hun vakantiebestemming in het buitenland in problemen zijn geraakt. Dit heeft een woordvoerder van de organisatie medegedeeld. De 'vakantietelefoontjes' waren overigens een klein deel van de totaal aantal telefoontjes die de ANWB het afgelopen weekeinde te verwerken kreeg.

In de meeste gevallen ging het om pech met de auto, camper, caravan of ander vervoermiddel, maar daarnaast bleken er ook vele honderden aanvragen te maken te hebben met personenhulp na aanrijdingen, diefstal, ongevallen en nog andere oorzaken. De meeste telefoontjes hadden Frankrijk als bron.

Route Mobiel, naast ANWB een andere pechhulpverlener, liet weten dat ook zij honderden automoblisten weer op weg hadden geholpen. Over de gehele vrijdag, zaterdag en zondag gemeten ging het om zo'n 350 gevallen. Ook bij Route Mobiel bleken de meeste hulpaanvragen in Frankrijk te zitten. Volgens de organisatie kwam een oververhitte motor het vaakst voor, als gevolg van de vele uren in de file.