F1: Uitslag Grand Prix van Hongarije

Kimi Räikkönen heeft vanmiddag de Grand Prix van Hongarije gewonnen. Na een paar races geplaagd te zijn door technische problemen heeft de Fin het tij weten te keren. Hij liet zien dat hij nog steeds één van de beste coureurs in één van de beste auto's is.

Michael Schumacher, die voor het eerst dit seizoen van pole position vertrekt, weet Räikkönen en Juan Pablo Montoya bij de start nog voor te blijven. Het voorste gedeelte van het veld komt ongeschonden door de eerste bocht, maar Jacques Villeneuve raakt de auto van Christian Klien waardoor Klien een koprol maakt. Ook zijn teamgenoot David Coulthard valt in de eerste ronde uit; hij rijdt een paar bochten later over de losgeraakte voorvleugel van Fernando Alonso. Mede door deze problemen weet Alonso, de leider in de stand om het wereldkampioenschap, niet meer in de buurt van de punten te komen.

Räikkönen weet vanaf de tweede plaats het gat met Schumacher steeds verder dicht te rijden. Al in de twaalfde ronde duikt hij de pitsstraat in. Schumacher volgt twee ronden later en komt daarmee net voor Räikkönen weer de baan op. De Finse McLaren-coureur is echter wel sneller, en rijdt het gat opnieuw dicht.

Montoya, die op dat moment op de eerste plaats rijdt, weet net te weinig voorsprong te pakken om eerste te blijven na zijn pitstop. Daardoor komen Schumacher en Räikkönen weer terug op de eerste twee plaatsen. In de 36e ronde stopt Schumacher voor de tweede keer, waarmee hij de leiding uit handen geeft aan Räikkönen. De Fin komt één ronde later binnen, en weet net voor Schumacher te blijven.

In de 40e ronde is de race van Montoya afgelopen. Rijdend op de eerste plaats verdwijnt de snelheid uit de wagen, en in de pitstraat wordt het duidelijk dat hij niet meer verder kan. Räikkönen krijgt hierdoor de leiding terug, en bouwt zijn voorsprong op Michael Schumacher steeds verder uit. In de slotfase van de race moet Michael Schumacher zijn tweede plaats nog fel verdedigen tegen de aanvallen van zijn broer, maar de volgorde blijft onveranderd. Räikkönen wint voor Michael en Ralf Schumacher.

Voor de beide Nederlandse Minardi-coureurs verloopt de race een stuk minder aangenaam. Robert Doornbos valt in de 28e ronde uit met hydraulische problemen, terwijl hij bezig is aan een goede race. Zijn teamgenoot Christijan Albers krijgt in de 42e ronde problemen met zijn versnellingsbak. In de pitstraat wordt dit echter gerepareerd, waardoor hij toch nog met grote achterstand kan finishen.

Voor meer Formule 1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK! F1manager!