Amstel Cup: Uitslag Willem II - Ajax

Willem II heeft in navolging van PSV gisteravond de finale bereikt van de Amstel Cup. In eigen stadion wonnen de Tilburgers met 1-0 van Ajax. Vooraf stond er veel op het spel voor beide clubs. Willem II kon Europees voetbal halen als de club zich zou plaatsen voor de finale. Ajax kon het verloren seizoen nog een beetje glans geven door de Amstel Cup te winnen.

Ajax begon aardig aan het duel en creŰerde veel aanvallen via de rechterkant. Heitinga kon echter geen goede voorzetten leveren zodat kansen uitbleven. Na een kwartier spelen kreeg Wesley Sneijder een kans, maar hij stuitte op Moens. Na een half uur waarin Ajax het best voetbalde, ging Willem II zich beter verweren. Op het middenveld werden meer duels gewonnen en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Jatto Ceesay werd door iedereen gemist en CaluwÚ kon makkelijk binnenschieten. Ajax kreeg nog een domper te verduren doordat Maxwell het veld met een blessure moest verlaten. De Braziliaan kwam fout neer nadat hij over een tackle van Wau heensprong.

In de tweede helft ging Ajax snel op zoek naar de gelijkmaker. Er werden enkele kansen gecreŰerd, maar de bal wilde er niet in. Trainer Blind bracht Charisteas in de ploeg en dat zorgde voor lichte paniek in de Tilburgse defensie. Een schot van de Jong werd gered door Moens en Charisteas schoot daarna onhandig op de keeper. De 1-1 leek toch te vallen, maar Steven Pienaar zag zijn inzet twee keer van de doellijn gehaald worden. Mitea was daarna nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij schoot een rebound van een schot van Sneijder op de lat.

Zo bereikte Willem II voor de derde keer in zijn historie de bekerfinale (die het al twee keer eerder won, in 1944 en 1963) Ún pakten de Tricolores een ticket voor de UEFA Cup. In de finale neemt Willem II het op tegen PSV, dat gisteravond na strafschoppen te sterk was voor Feyenoord.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!