Ecclestone wil andere kwalificatie

Roel (jozef444)
Bernie Ecclestone wil tijdens de komende GP van San Marino met de teambazen wil praten over een verandering van het huidige kwalificatiesysteem. Momenteel wordt er op zaterdag een sessie gereden en op zondag, deze twee rondes worden bij elkaar opgeteld en aan de hand daarvan wordt de startgrid opgesteld..

Dit kwalificatiesysteem is pas vanaf dit seizoen in gebruik, maar kreeg al zeer snel kritiek te verduren. Vooral de TV zenders hebben problemen met dit systeem, zij hebben hun kijkcijfers zien dalen tijdens de kwalificatiesessies ten opzichte van voorgaande jaren.

Ook de teambazen zijn niet blij met deze opzet van de kwalificatie. Teambaas Frank Williams zei al aan het begin van het seizoen dat de situatie verre van ideaal was. Het probleem wat de teambazen echter hebben is dat, wanneer er een verandering doorgevoerd moet worden, men allemaal unaniem achter deze beslissing moet staan. Nu Ecclestone er zich mee gaat bemoeien is er een grote kans dat ook de teams sneller op één lijn zullen komen.

De verwachte verandering is dat het format van twee sessies wordt geschrapt en dat er terug wordt gegaan naar één sessie op de zaterdag. Deze verandering zou al halverwege dit seizoen in kunnen worden gevoerd.