FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 februari 2005

[update] Verdonk wil 3 imams uitzetten

Als het aan minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie ligt worden drie radicale imams van de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven het land uitgezet. De VVD-bewindsvrouw heeft in overleg met minister Remkes van Binnenlandse Zaken besloten de verblijfsvergunning van twee radicale imams in te laten trekken, omdat ze een gevaar vormen voor de openbare orde en/of de nationale veiligheid. De aanvraag voor verlenging van de vergunning van de derde imam is door Verdonk afgewezen.

De Al Fourqaan-moskee in Eindhoven is geregeld in opspraak gekomen. In mei van 2003 pleitte Geert Wilders, toen nog Kamerlid voor de VVD, voor sluiting van de moskee. De AIVD spreekt in eerder gemaakte rapporten over 'radicale' en 'extremistische' activiteiten die plaats zouden vinden in de moskee.

De imams die nu het land uit moeten zouden zich volgens de AIVD schuldig maken aan werving voor de jihad en aanzetten tot radicalisering. Ook zouden ze moslims oproepen om niet om te gaan met ongelovigen en geregeld anti-westerse taal uit slaan.

De Al-Fourqaan moskee draagt het Salafitische gedachtegoed uit. Deze stroming binnen de islam is sowieso al sterk tegen de westerse manier van samenleven gekant.


De Al-Fourqaan moskee (ook wel als Al-Fourkaan geschreven).


Update 23:41
Verschillende moslimorganisaties hebben ontzet gereageerd op het voornemen van Verdonk om de imams Nederland uit te zetten. De directeur van de Moslim Wereld Liga, Mohammed Cheppih, zegt op persoonlijke titel dat hij versteld staat van het besluit. Cheppih, die de imams persoonlijk kent, kan zich niet herinneren dat die ''willens en wetens'' aan de radicalisering van moslims hebben bijgedragen, zoals de inlichtingendienst AIVD heeft geconstateerd.

''Ik ben geschokt. Op dit moment baal ik gewoon dat ik in Nederland woon. Overheid en moskeeën hadden afgesproken dat er resultaten moesten worden geboekt in de strijd tegen terreur, kennelijk moest het resultaat zijn dat nu drie imams worden uitgezet. Ik vind het vooral erg dat het blijkbaar tot de mogelijkheden behoort om iemand zomaar uit te zetten, zonder dat zijn schuld is bewezen'', aldus Cheppih, die in het verleden kandidaat-voorzitter van de AEL in Nederland was.

A. Karagül, voorzitter van de Raad van Moskeeën, wil weten of het een juridische of een politieke beslissing is om de imams uit te gaan zetten. Hij zou het erg vinden als de voorgangers in hun moskee intolerantie preken, terwijl ze van autochtonen juist vragen tolerant te zijn. ''Imams moeten wel enige vrijheid hebben, maar als ze dingen zeggen die echt niet door de beugel kunnen, moeten de drie worden uitgezet. Mocht het een politieke beslissing blijken, dan zou ik de politici op hun beurt willen vragen wat verdraagzamer te zijn.''

De Al-Fourqaan-moskee zelf overweegt om juridische stappen te nemen tegen minister Verdonk. Volgens woordvoerder A. Nejjar kloppen de verwijten van geen kant: ''We zijn geen terroristisch netwerk, maar een religieuze instelling. Als je iemand beschuldigt, moet daar gedegen onderzoek aan voorafgaan".


Cheppih geschokt over besluit

"Torn" voor doven en slechthorenden en WebcamZzz

Na de algehele storing van FOK!, worden de subsites langzaam aan weer gevuld. Natuurlijk mag het weblog niet ontbreken.

RicXDesign submitte dit filmpje. Misschien is hij al eens langsgekomen, maar dat kon ik niet controleren.

Wie benieuwd is, hoe het er bij een ander uitziet, kan hier terecht. Deze website is een verzamelpagina met webcams in de wereld. Helaas waren de meeste cams die ik bekeek offline. Daarom dus webcamZzz

Barrichello: Zwaar seizoen Ferrari

Nadat eerder Michael Schumacher al had laten weten dat hij een zwaar seizoen verwacht is ook Rubens Barrichello ervan overtuigd dat Ferrari niet als favoriet aan het seizoen zal beginnen.

In een interview met de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport liet Barrichello weten dat Ferrari langzamer is dan Renault en McLaren. De Braziliaan heeft vooral weinig vertrouwen in de eerste paar Grand Prix'. Het team zal die races namelijk niet beginnen in de nieuwe wagen, maar in een aangepaste versie van de auto van vorig jaar. "We weten al een tijdje dat we het zwaar gaan krijgen in de eerste races. Het gaat moeilijk worden," aldus Barrichello.

Renault is dan ook echt snel, vindt teambaas Flavio Briatore. Hij wil het Michael Schumacher dit jaar met zijn coureurs veel moeilijker maken dan vorig seizoen het geval was. "Zodat hij niet als een taxichauffeur, met een arm uit het raampje, zijn rondjes rijdt," aldus Briatore.

Ubisoft kondigt America's Army aan

Ubisoft heeft vandaag aangekondigd dat het America's Army: Rise of A Soldier aan het ontwikkelen is samen met het Amerikaanse leger, waarbij men hoopt "de meest authentieke militaire consolegame tot nu toe" te maken. De game, welke uitgebracht zal worden in de zomer van 2005 op de Xbox en PS2 zal spelers in staat stellen om een soldaat te spelen op verschillende punten van zijn loopbaan. Zo zul je beginnen als soldaat en uiteindelijk commandant van de special forces kunnen worden. Naast de carrièremogelijkheden van de game zal er ook via Xbox Live! en Sony's online functionaliteit gespeeld kunnen worden met maximaal 16 spelers tegelijkertijd. Ook offline zal in splitscreenmodus gespeeld kunnen worden.

Het voordeel dat de samenwerking met het Amerikaanse leger biedt is dat de spelontwerpers toegang zullen hebben tot medewerkers van de special forces, waarbij men overleg zal kunnen voeren over zaken als gevechtssimulaties en de beschikbare wapens.

Uitslagen Champions League (22/02/05)

SubheaderPSV speelde als laatste Nederlandse deelnemer vanavond de heenwedstrijd in de zestiende finales van het Champions League toernooi. In het eigen Philips-stadion werd AS Monaco met 1-0 verslagen.

PSV stond voor het eerst in de tweede ronde van het Champions League toernooi, in het veld was daar echter weinig van te merken. De Eindhovenaren speelden een solide duel tegen het Franse Monaco. Het zag al vroeg kans op voorsprong te komen. Verdediger Alex kon in de achtste minuut uit een corner van Mark van Bommel geheel ongedekt inkoppen. Een slippertje van Young-Pyo Lee even later liep door ingrijpen van de uitblinkende Alex goed af. Monaco kwam naarmate de eerste helft vorderde opzetten, maar dicht op de vijandelijke goal kwam het niet.

In de tweede helft zakte de wedstrijd iets terug. PSV greep de kansen aan om te counteren, waaruit het overigens niet wist te scoren, Monaco had echter weer het iniatief. In de eindfase deed de thuisclub het weer beter, wat tot enige gevaar uit hoekschoppen leidde. Het slotakkoord was echter voor Saviola, die overschoot. Met de 1-0 zege kan PSV enigszins gerust afreizen naar Monaco voor de return.


Uitslagen
PSV - AS Monaco (1-0)
8' Alex 1-0

Real Madrid - Juventus (1-0)
31' Helguera 1-0

Liverpool - Bayer Leverkusen (3-1)
15' Luis Garcia 1-0
35' Riise 2-0
90'+2 Hamann 3-0
90'+3 França 3-1

Bayern München - Arsenal (3-1)
4' Pizarro 1-0
58' Pizarro 2-0
65' Salihamidzic 3-0
88' Touré 3-1

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Wilders hekelt brief Donner

Dymphy en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders hekelt de inhoud van de brief van minister Donner van Justitie aan de Tweede Kamer over de gang van zaken omtrent de persoonlijke beveiliging van hem en Hirsi Ali. Wilders stelt dat de minister in de brief halve waarheden vertelt.

Donner schreef eerder vandaag dat Hirsi Ali met haar bekendmaking van haar slaapplaats zichzelf, Wilders en anderen onnodig in gevaar had gebracht. Volgens de bewindsman was er geen aanleiding om de verblijfplaatsen in de openbaarheid te brengen. Tevens nuanceert Donner het beklag van de twee Kamerleden over hun leefomstandigheden.

Volgens de minister wordt er al maandenlang in nauw overleg met beiden gezocht naar een geschikte en veilige verblijfplaats. Vanwege de gestelde eisen blijkt dit zeer lastig te zijn. Daarnaast zou Hirsi Ali ten tijde van haar verblijf in het buitenland een aangeboden veilig onderkomen in Nederland hebben afgewezen.

Toen de dreigementen aan het adres van Wilders zeer ernstig werden, moest het Kamerlid noodgedwongen tijdelijk op diverse adressen verblijven. Daarna ging hij naar een beschermde locatie, die "uitdrukkelijk door hem geprefereerd" werd, aldus Donner.

Wilders is het daarmee niet eens. Volgens hem werd het verzoek om een normaal beveiligd huis niet ingewilligd. In plaats daarvan kreeg hij de keus tussen een kazerne en Kamp Zeist.

Wesemann wil Zwitser worden

Steffen Wesemann wil de Zwitserse nationaliteit aannemen. Sinds de eenwording van Duitsland voelt de Oost-Duitser zich niet meer thuis in het nieuwe Duitsland.

Een gemis aan kameraadschap doet de trots van Wesemann pijn. Het huidige Duitsland heeft hem ontgoocheld en doen besluiten een ander land te kiezen. Uiteindelijk kiest hij nu voor de Zwitserse nationaliteit, mede omdat zijn vrouw daar vandaan komt.

Hij vertelde: "Het Duitsland van nu is te weinig mijn land om er thuis te zijn. Ik wilde weg, dat stond vast. Alleen was de vraag: naar waar? Sinds de val van de Berlijnse Muur is ook de kameraadschap gesneuveld in Duitsland. Velen zijn ontgoocheld."

CDA vreest invoering sharia in NL

Icoon politiek binnenland nieuws De mogelijke komst van islamitische partijen gebaseerd op de ideologie van de sharia is voor het CDA reden tot zorg. Daarom stelt fractievoorzitter van de christelijke partij, Maxime Verhagen, dat nieuwe partijen hun partijplannen eerst dienen te toetsen bij de rechter. Hij zegt dit in een vraaggesprek met Elsevier.

Verhagen spreekt zijn zorgen uit over de mogelijke gevolgen van de komst van een dergelijke partij. "Een partij die de sharia wil invoeren, moet worden verboden. Ik wil dat nieuwe partijen hun doelstellingen verplicht laten toetsen, voordat zij meedoen aan de verkiezingen. "Vooral het mogelijke gevolg dat radicale moslimpartijen macht verwerven, zint hem niet.

De politicus wil voorkomen dat 'niet-democratische besluiten' worden ingevoerd. De fractievoorzitter vreest dat radicaal-extremistische moslimpartijen via het politieke systeem aan de macht proberen te komen. "Er zijn tekenen dat radicale moslims achterstandswijken en deelgemeenten langs democratische weg willen veroveren. Ik wil dat kunnen voorkomen."

Verhagen is bang dat ook in Nederland sharia-tribunalen ontstaan. "In ieder geval zeggen duizenden moslims dat ze expliciet de sharia nastreven. Een grote meerderheid voelt zich hier wel thuis, maar we moeten voorkomen dat zij zich – door sociale controle in een gesloten bevolkingsgroep - gedwongen voelen om zich straks aan zo’n tribunaal te onderwerpen."
_
Onderzoek gehouden onder moslims over onder andere de sharia: zie hier

Uitslag PSV - AS Monaco

PSV speelde vanavond de eerste wedstrijd in de zestiende finales van het Champions League toernooi. In het eigen Philips-stadion werd AS Monaco met 1-0 verslagen.

PSV zag al vroeg kans op voorsprong te komen. Verdediger Alex kon al in de achtste minuut uit een corner van Mark van Bommel geheel ongedekt inkoppen. De Eindhovenaren hadden vervolgens het spel goed onder controle. Een slippertje van Young-Pyo Lee liep door ingrijpen van de uitblinkende Alex goed af. Monaco kwam naarmate de helft vorderde opzetten, maar dicht op de goal kwam het niet.

In de tweede helft zakte de wedstrijd iets terug. PSV greep de kans aan om te counteren, waaruit het overigens niet wist te scoren, Monaco had echter weer het iniatief. In de eindfase deed de thuisclub het weer beter, wat tot enige gevaar uit hoekschoppen leidde. Het slotakkoord was echter voor Saviola, die overschoot. Met de 1-0 zege kan PSV enigszins gerust afreizen naar Monaco voor de return.


PSV - AS Monaco (1-0)
8' Alex 1-0

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Vogel, Cocu, Van Bommel, Park, Vennegoor of Hesselink, Farfán (Beasley/52)

AS Monaco: Roma, Maicon, Rodriguez, Givet, Evra, Zikos, Bernardi, Kallon, Plasil, Saviola, Adebayor (Nonda/82)

Sauber met BMW in 2006

Sauber zal in 2006 rijden met motoren van BMW. Frank Williams maakte dat bekend, na een gesprek met de motorsport-directeur van BMW, Mario Theissen. BMW levert momenteel alleen motoren aan Williams.

Vanaf 2006 moet iedere motorfabrikant minstens twee teams voorzien van motoren. Gezien de goede verstandhouding die Williams met BMW heeft, heeft het team een aandeel gehad in de beslissing over het tweede team dat met BMW zal gaan rijden.

Overigens blijft Williams wel het belangrijkste team voor BMW. Williams: "Onze overeenkomst blijft gewoon bestaan. We zijn nog steeds hét team."

Pizzonia niet naar Champ Cars

Antonio Pizzonia zal dit jaar niet racen in de Champ Car-serie. Het testcontract met Williams staat zijn overstap naar de Verenigde Staten in de weg.

Pizzonia viel buiten de boot bij de keuze voor het tweede racestoeltje bij Williams, dat naar Nick Heidfeld ging. Om toch te kunnen racen, besloot Pizzonia in de Champ Cars te gaan racen. Frank Williams houdt hem echter aan zijn testcontract dat hij nog bij Williams heeft.

Williams lichtte toe dat hij er geen probleem mee zou hebben als Pizzonia bij een ander Formule 1-team zou gaan racen, maar het team heeft hem wel hard nodig als testcoureur. Een carrière in de V.S. zou dat onmogelijk maken. Overigens sluit Williams niet uit dat Pizzonia dit jaar nog zal racen voor zijn team, mocht Heidfeld niet aan de verwachtingen voldoen.

Minister wil controle op drugs in het verkeer

Uiterlijk in 2006 moet er ook op controles op drugs komen in het verkeer. Dat heeft Minister Peijs van Verkeer vanmiddag aan de Tweede Kamer laten weten. Met haar Europese collega's zal ze alles op alles zetten om een Europese testmethode te hebben om drugsgebruik in het verkeer op te sporen.

Peijs reageerde op nieuwe cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Daaruit blijkt dat het drugsgebruik onder jongeren in het verkeer ten opzichte van 1987 is verdubbeld.

In Europees verband staat het probleem al geruime tijd hoog op de agenda. Bij het zoeken naar een oplossing werkt Peijs in Nederland samen met minister Donner van Justitie.

Amerikanen konden gratis tanken met GT4

Vandaag werd Gran Turismo 4 gelanceerd in de USA en Sony had hier een ludieke actie bij bedacht: gamers konden 's ochtends bij één tankstation een spelletje GT4 spelen terwijl hun auto gratis werd bijgetankt.
Bij een bepaald tankstation in Los Angeles was een Gran Turismo Pit Crew aanwezig om de gamers gratis bij te tanken. Of wij ook een soortgelijke actie kunnen verwachten is nog niet bekend. GT4 zal op 9 maart in Europa uitkomen.

Win de World of WarCraft Collector's Edition!

World of Warcraft ligt nu een kleine week in de winkels en door zijn populariteit is het in veel winkels alweer uitverkocht. De collector\'s edition is inmiddels al verworden tot een urban legend, maar wij van Fok!games hebben nog één exemplaar weten te bemachtigen. Zoals jullie van ons gewend zijn geven we deze collector\'s edition gewoon weg, maar daar zullen jullie natuurlijk wel wat moeite voor moeten doen.

Djalminha beëindigt carrière

Djalma Dias Feitosa, beter bekend als Djalminha, heeft besloten een punt te zetten achter zijn carriére.

De 34-jarige Braziliaan speelde het laatste half jaar voor het Mexicaanse América, maar slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren.

Zijn beste periode beleefde de voormalige international bij Deportivo La Coruna in Spanje, waar hij bekend stond als een geniale nummer 10, maar ook als een 'moeilijke' collega. In het seizoen 2002/03 geeft hij coach Javier Irureta een kopstoot op de training wat feitelijk het einde van zijn loopbaan bij Depor in luidde.

Na zijn breuk met Deportivo belandde Djalminha in financiële problemen, wat weer een depressie veroorzaakte. Hij sloeg een aanbod van Palmeiras af, de club waar hij doorbrak als speler. In plaats daarvan koos hij voor América, waar hij slechts tot 170 speelminuten kwam.

Djalminha speelde elf interlands voor het Braziliaanse team. Hij speelde tijdens zijn loopbaan 349 competitiewedstrijden en scoorde daarin 117 keer.

'Bush belemmert de wetenschap'

Icoon Buitenlands nieuws Onderzoekers uiten hun bezorgdheid over de huidige situatie in de milieuwetenschap onder het beleid van president Bush. Die zou onder andere onderzoekers dwingen om hun conclusies te veranderen wanneer zij een verandering in Bush’ beleid impliceren.

Volgens Rosina Bierbaum, van een Universiteit uit Michigan, worden de bewezen gevolgen van het broeikaseffect nu door de beleidsbepalers van Bush genegeerd of betwist. "Het huidige Bush beleid vind het belangrijker om de wetenschap te betwijfelen dan om maatregelen te treffen tegen het veranderende klimaat", aldus Bierbaum.

Een recente enquête onder onderzoekers van bedreigde diersoorten toonde dat ongeveer 42 procent zich gedwongen voelde om de bevindingen niet openbaar te maken aangezien zij in conflict komen met het beleid van Bush.

Kurt Gottfried van de Cornell Universiteit zei dat sommige wetenschappers in het Agentschap van de Milieubescherming zelfs gedwongen werden om hun onderzoek te veranderen om die met Bush’ beleid verenigbaar te maken. Hij vindt dan ook dat de politiek momenteel de wetenschap overheerst.

Mourning terug naar Miami

Alonzo Mourning keert terug naar zijn oude ploeg de Miami Heat. Hij zal de tweede center worden achter Shaquille O'Neal.

Het enige wat de terugkeer van "Zo" nog in de weg staat, is het feit dat de Heat al 15 spelers onder contract hebben staan. Volgens de regels van de NBA is dit het maximum. De Heat zullen voor de trading deadline van donderdag in ieder geval één speler moeten zien te ruilen. Het heeft er op dit moment alle schijn van dat Donyell Marshall van de Toronto Raptors geruild wordt tegen Malik Allen en Wesley Person.

Mourning, inmiddels 35 jaar, speelde eerder acht seizoenen voor de Heat voordat hij in 2003 een nieroperatie moest ondergaan. Hij kwam dit seizoen terug bij de New Jersey Nets, maar verhuisde naar de Toronto Raptors in een ruil waarbij Vince Carter ook betrokken was. Bij de Raptors drukte Mourning echter zo op de begroting dat zijn contract werd afgekocht. Sinds december heeft Mourning geen wedstrijd meer gespeeld.

[Gerucht]Rupert Murdochs News Corp koopt Eidos

Uit geruchten blijkt dat Eidos een koper gevonden heeft. Het lijkt erop dat Rupert Murdochs News Corp het Britse bedrijf gaat overnemen.

Eidos zoekt al maanden een koper en heeft al meerdere keren toegegeven in gesprek te zijn geweest met geïnteresseerden. Het bedrijf is onder meer bekend van de Hitman, Deus Ex en Lara Croft games.
Rupert Murdochs News Corp zoekt ook al een tijdje naar een bedrijf dat ze binnen de gamesbusiness sleept. Ze zien deze markt als een goudader.

Hoewel er over de onderhandelingen weinig bekend is, zouden meerdere Britse bronnen aan Gamesindustry.biz verteld hebben dat de deal doorgaat en de koper daadwerkelijk Rupert Murdoch is.

Eidos heeft nog niet gereageerd op het gerucht.

Costa-hit krijgt vervolg in krakersscene

rubbereend had ons via de nieuws-submit te melden:

De bioscoopfilm Costa! krijgt een vervolg in de krakersscene. De film, in de vorm van een musical, zal zich afspelen in Amsterdam, jaren '80. Regisseur Johan Nijenhuis wil de opnames dit najaar starten en mikt op een première in voorjaar 2006, precies vijf jaar na Costa! Acteurs zijn echter nog niet gecontracteerd.

De nieuwe film vertelt over een meisje uit de provincie dat in het Amsterdamse krakerscircuit terechtkomt. Johan Nijenhuis vindt de roerige achtergrond van de Amsterdamse jaren '80 prima passen bij een musical. "Kijk maar naar Miss Saigon of Evita: ook die verhalen spelen tegen het decor van een grote maatschappelijke ontwikkeling."

De oorspronkelijke Costa! was in 2001 een groot succes: uiteindelijk trok de film 700.000 bezoekers.

Johnnie Walker sponsort McLaren

McLaren heeft een sponsorcontract gesloten met drankengigant Diageo, die met het beroemde whiskymerk Johnnie Walker zal gaan adverteren op de wagens. De deal zou zo'n 22 miljoen euro gaan opleveren.

De Johnnie Walker-reclame zal vanaf 21 augustus, het weekend van de Turkse Grand Prix, op de wagen van McLaren prijken en de huidige hoofdsponsor West vervangen. Johnnie Walker zal echter geen deel gaan uitmaken van de officiële naam van McLaren.

Afgelopen december maakte McLaren al bekend dat sigarettenfabrikant West zou gaan verdwijnen van de wagens. Dit was grotendeels een gevolg van de steeds strenger wordende wetten op tabaksreclame in Europa. Zo is het vanaf 31 juli a.s. strafbaar om in het Verenigd Koninkrijk reclame te maken voor tabaksproducten.

K-1 Max definitieve line-up

Na vele geruchten en veranderingen in de line-up van de K-1 Max Japan tournament, dat woensdagavond wordt gehouden, zijn vandaag tijdens de persconferentie alle twijfels weggenomen.

Dit toernooi is alleen open voor Japanners en de winnaar zal zich plaatsen voor het K-1 Max hoofdtoernooi op 4 mei in Ariake. Je zou dit toernooi kunnen beschouwen als het officeuze wereldkampioenschap kickboksen voor vechters tot 70KG. Tot nu toe zijn al drie vechters daarvoor bij voorbaat geplaatst: 2002 winnaar en Nederlander Albert Kraus, 2003 winnaar en Japans troetelkind Masato en de winnaar van vorig jaar, de Thai Buakaw Por Poramuk. De overige vier vechters zullen worden uitgekozen door de organisatie op basis van hun laatste prestaties.

Het toernooi zal worden gehouden onder K-1 regels, waarbij in drie rondes van elk 3 minuten wordt gevochten. Bij een 'draw' kan daar een extra ronde aan worden toegekend, in de finale eventueel twee. Overigens is er op het laatste moment nog een belangrijke regel veranderd, wat voor sommige vechters een belangrijk nadeel kan zijn. Vanaf woensdag mag een vechter nog maar één knie geven in de clinch, voordat de scheidsrechter de vechters uit elkaar haalt. Hiervoor werden de vechters alleen gescheiden op het moment dat er geen actie meer was in de clinch. Boze fans vermoeden dat de organisatie daarmee een belangrijk wapen van onder andere de Thai Buakaw willen weghalen, zodat de Japanse favorieten meer kans hebben op de titel.

De totale line-up voor het toernooi ziet er als volgt uit:

Hierbij moet gezegd worden dat het meedoen van 'KID' Yamamoto hoogst onzeker is geworden. Hij zou tijdens de training zijn schouder hebben geblesseerd en vervangen worden door een reserve vechter.

In de zogenaamde 'superfights', die als avond-opvulling worden gehouden voor de vele fans, zullen enkele grote namen en beloften het tegen elkaar opnemen.

Japanse muay thai stylist Kinami, vervanger van de Mongoliër Jadamba Narantungalag, zal het opnemen tegen de Fransman Farid Villaume. Villaume is op het moment een kracht in het muay thai om rekening mee te houden. Zo won hij in 2003 het prestigieuze 'King's Birthday' toernooi in Thailand. Voor een buitenlander is dit vrij uniek. Met zijn opwachting in K-1 gaat voor veel fans een wens in vervulling.

MMA vechter Caol Uno neemt het daarna op tegen de Turkse taekwondo stylist Serkan Yilmaz. Yilmaz heeft in zijn K-1 partijen veel fans voor zich gewonnen door een grote durf en 'never say die' houding te laten zien. Daarnaast zijn zijn invloeden uit het taekwondo spectaculair om te zien, zoals bijvoorbeeld zijn spinning back kicks.

De laatste superfight zal echter hét gevecht van de avond zijn. De winnaar van 2002 tegen de winnaar van 2004. Een botsing van stijlen nemen het tegen elkaar op. Nederlander Albert Kraus komt uit tegen de Thai Buakaw. Albert Kraus, wiens bijnaam 'The Hurricane' is, staat bekend om zijn snelle en krachtige stootcombinaties, terwijl Buakaw juist geroemd wordt om zijn harde en diverse trappen. De kansen van Kraus worden door de kenners niet groot geacht, maar mede door de verandering in de spelregels kan Kraus misschien voor een grote verrassing zorgen.


T-Mobile zet website weer online

T-Mobile heeft de beveiliging van haar website aangepast. De pagina waar het voor klanten mogelijk is om rekeningen in te zien werd afgelopen week gekraakt. Vanaf 11:00 uur vanochtend is de site weer in de lucht.

T-Mobile had de website gisteren uit voorzorg off line geplaatst nadat gebleken was dat het mogelijk was ongeoorloofd toegang te verkrijgen tot persoonlijke gegevens van een andere gebruiker. Onderzoek van T-Mobile heeft aangetoond dat een expert door manipulatie van aanmeldgegevens op ongeoorloofde wijze toegang tot de website kon krijgen. De beveiliging is daarop aangepast.

De hack werd gedaan nadat de telefoon van filmster Paris Hilton afgelopen week werd gekraakt. Zij is abonnee bij de Amerikaanse tak van T-Mobile.

Bollywood-awards mogelijk in Amsterdam

De uitreiking van de Indian International Film Academy filmprijzen, de Oscars van de Indiase filmindustrie, vindt in juni waarschijnlijk plaats in Amsterdam. Dat zegt Manager C. van Renesse van het promotieplatform Amsterdam Partners. "Het is voor 95 procent zeker dat het evenement naar Amsterdam komt". De awards moeten in de Amsterdam ArenA worden uitgereikt.

Bollywood is de grootste filmindustrie van de wereld. Met een jaarlijkse productie van 900 films is de Indiase filmindustrie zelfs meer dan dubbel zo groot als het Amerikaanse Hollywood. En niet alleen het aantal films is hoger, ook het aantal kijkers is veel groter. Bereikt Hollywood ongeveer één miljard mensen, Bollywood bereikt er ongeveer drie miljard. Niet alleen India, maar ook in Pakistan, het Midden-Oosten, Afrika, China en bij alle Indiërs in de rest van de wereld is Bollywood populair.

Naar de uitreiking van de Awards komen naar verwachting duizenden acteurs en regisseurs uit India, die vermoedelijk miljoenen euro's zullen uitgeven in Amsterdam. De wereldwijde tv-uitzendingen van de uitreiking trekken naar verwachting vierhonderd miljoen kijkers.

Amsterdam Partners verwacht dat na het evenement veel Indiase films in de hoofdstad worden opgenomen. Johannesburg, waar het Bollywood Festival in 2003 plaatsvond, kon rekenen op een verdubbeling van het aantal draaidagen voor Indiase films. "Het festival trekt sectoren aan als reclame, design en entertainment",
aldus Van Renesse.

Tijdens de tv-uitzending van de uitreiking van de Bollywood-Oscars krijgt Amsterdam een paar minuten om de stad te promoten. Amsterdam Partners heeft het evenement begroot op 1,5 miljoen euro, geld dat via sponsors moet worden binnengehaald. Dat zijn vooral hotels, modeketens en diamantairs. "We hebben nog een paar ton nodig", aldus Van Renesse.

De Indiase filmorganisatie IIFA bracht een halfjaar geleden een bezoek aan Amsterdam. Sindsdien staat de hoofdstad op nummer één van de 'shortlist' voor het filmevenement. Onder andere Rotterdam, Dubai en Casablanca stonden ook op de lijst.Bollywood-ster Hrithik Roshan

Slot paar weken aan de kant

NAC Breda moet het een paar weken stellen zonder Arne Slot. De middenvelder kampt met een hamstringblessure.

De 26-jarige Slot moest afgelopen zondag in het met 1-0 verloren duel van zijn club tegen RKC Waalwijk al na 34 minuten het veld verlaten. De medische staf van NAC Breda constateerde bij onderzoek een scheurtje in de hamstring. Arne Slot, die tot dusver slechts 1 wedstrijd moest missen, zal een paar weken uit de roulatie zijn.

DTM-race Moskou uitgesteld

Het debuut van Moskou als deel van de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) is een jaar uitgesteld tot 2006.

De Russische hoofstad heeft meer tijd nodig om een race met de omvang van een Formule 1 wedstrijd te kunnen huisvesten. Door de annulering van de race, die gepland stond op 23 juni, is de DTM-kalender gewijzigd. Hets seizoen begint op 17 april op het circuit van Hockenheim en zal daar op 23 oktober gaan eindigden, met om de twee of drie weken een race. Op 28 augustus zal Zandvoort worden aangedaan door de Deutsche Tourenwagen Masters.

Jerold Promes niet meer in actie

RKC Waalwijk-verdediger Jerold Promes komt dit seizoen niet meer in actie. De jonge speler kampt met een zware knieblessure.

Promes liep zijn blessure op in het uitduel tegen FC Twente, op 12 februari van dit jaar. Uit onderzoek bleek dat Promes in dat duel zijn voorste kruisband af heeft gescheurd en een beschadiging aan zijn mensicus heeft opgelopen.

De oud-speler van Ajax, bezig aan zijn eerste seizoen in Waalwijk, wordt over vier weken geoperereerd. Promes speelde dit seizoen zeven wedstrijden voor RKC Waalwijk.

Onderzoek naar gedrag Majstorovic

De aanklager van de KNVB start een vooronderzoek naar de 'ellebogen' die FC Twente-verdediger Daniël Majstorovic afgelopen zondag uitdeelde aan FC Groningen-spits Martin Drent.

Majstorovic raakte Drent twee keer; een keer in het gezicht en een keer op het hoofd van de Groninger. Na de laatste botsing tussen de twee moest Martin Drent met een bebloed gezicht het veld verlaten. Scheidsrechter Ruud Bossen bestrafte geen van de overtredingen.

Drent wil dat Majstorovic geschorst wordt. Direct na het duel zondag liet de spits al weten zijn tegenstander niet te zullen verdedigen. De Zweedse verdediger vind echter dat er niet zo veel aan de hand is. "Het is al belachelijk dat ik mezelf moet verdedigen. De scheidsrechter heeft bepaald dat er niets onreglementairs is gebeurd."

In hetzelfde duel kreeg FC Twente-speler Elbekay Bouchiba wel een rode kaart voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Danny Buijs. De KNVB deed Bouchiba een schikkingsvoorstel van 4 wedstrijden, maar dat voorstel heeft Bouchiba naast zich neergelegd.

Rentree Van Nistelrooij aanstaande

Ruud van Nistelrooij lijkt fit te zijn voor het treffen van zijn club Manchester United en AC Milan voor de UEFA Champions League, morgenavond. De spits keert een afwezigheid van maanden terug in het elftal van Sir Alex Ferguson.

De 28-jarige Van Nistelrooij kampte met een kuit- en achillespeesblessure. Op 27 november van het vorige jaar speelde Van Nistelrooij zijn laatste wedstrijd, uit tegen West Bromwich Albion. De afgelopen week trainde de aanvaller al voluit mee met de selectie van Manchester United.

Of Van Nistelrooij van zijn coach een basisplaats krijgt, is nog niet zeker. Zonder de international draait Manchester de laatste periode uitstekend. "Ruud krijgt zeker speeltijd, maar ik moet een paar zware beslissingen nemen. Hij heeft fantastisch getraind en je weet dat hij in iedere Europese wedstrijd tot scoren komt.", aldus Ferguson op de clubwebsite.

Van Nistelrooy maakte dit seizoen acht goals in vijf duels in de UEFA Champions League. In totaal kwam hij tot 42 goals in 46 CL-wedstrijden.

Spaanse arbiter onderbreekt wedstrijd

In de Spaanse competitie heeft scheidsrechter Alfonso Perez Burrull voor een primeur gezorgd toen hij de wedstrijd Malaga - Espanyol onderbrak vanwege racistisch gedrag van het publiek.

Burrul legde de westrijd tijdelijk stil en sommeerde de club officials om via het luidsprekersysteem het publiek te waarschuwen voor de apengeluiden die werden gemaakt richting de Kameroenese keeper Carlos Kameni van Espanyol.

"De eerste keer dat de doelman in actie kwam, hoorde je duidelijke apengeluiden achter het doel. Daarom liet ik de wedstrijd stoppen en heb ik de Malaga-delegatie gevraagd om een waarschuwing om te roepen. Tijdens de rust vroeg ik hen om dit te herhalen om het publiek te weerhouden van racistisch gedrag", zei Burrul na de wedstrijd.

Burrul staat bekend om zijn duidelijke standpunt tegen racistisch gedrag tijdens voetbalwedstrijden. Hij is zeer actief met het vermelden van incidenten in het wedstrijdverslag. Andere arbiters doen dit echter zelden, terwijl de Spaanse voetbalfederatie (RFEF) meestal alleen actie onderneemt als het wordt genoemd in het wedstrijdverslag.

Binnenkort gaan Spaanse minister van sport Jaime Lissavetsky, de RFEF en de spelersassociatie (AFE) rond de tafel zitten om de problematiek te bespreken en hardere maatregelen te discussieren in de strijd tegen racisme op de Spaanse voetbalvelden.

'Zoontje Beckhams heeft een meisjesnaam'

sitting_elfling had ons via de nieuws-submit te melden:

Het jongste zoontje van David en Victoria Beckham heeft volgens Lola Oria, docente Spaans aan de Britse universiteit van Oxford, een ouderwetse meisjesnaam gekregen. Het zondag geboren ventje kreeg de naam 'Cruz' mee, een woord dat in het Spaans kruis betekent en bovendien vrouwelijk is.

Het komt wel vaker voor dat jongens namen meekrijgen die in een ander land voor meisjes gebruikt worden, of andersom. Opvallend is echter dat de Beckhams op dit moment in Spanje wonen, aangezien David voor Réal Madrid voetbalt.

Vandalen vernielen 16 strooiwagens A'dam

Viper_74 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Amsterdam-Osdorp zijn in de nacht van maandag op dinsdag zestien strooiwagens en veegwagens vernield door vandalen. De vandalen klommen over een hek van het terrein aan de Ookmeerweg en lieten een grote ravage achter. Dat heeft een woordvoerder van het stadsdeel dinsdag verklaard.

Cabines werden met balken in elkaar geslagen en radio's, dashboards en ramen werden gesloopt. Eén van de strooiwagens werd zelfs in het water geduwd. De politie is een onderzoek gestart.

De werf werd tot augustus vorig jaar bewaakt door twee rottweilers. Die moest de politie destijds echter doodschieten nadat ze waren ontsnapt, twee mensen hadden aangevallen en een kat hadden doodgebeten.

Hoewel bijna de helft van de voertuigen onbruikbaar is geworden, hoeven inwoners van Amsterdam-Osdorp niet bang te zijn dat er nu bijvoorbeeld niet meer gestrooid zal worden. Het stadsdeel kan dan namelijk voertuigen van andere stadsdelen lenen. "Als er gestrooid moet worden, wordt er gestrooid."

Schut stelt beslissing over contractverlenging uit

Alje Schut zal in juli beslisssen of hij ingaat op de aanbieding van FC Utrecht over het verlengen van zijn contract. Het huidige contract van de 24-jarige verdediger loopt medio 2006 af, en de club uit de Galgenwaard wil graag verder met Schut.

"Ik wil me nu volledig op het voetbal concentreren", aldus de voormalig speler van Jong Oranje. "Bovendien weet ik nu nog niet wat ik wil en is het vrij vroeg om al te beslissen. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar".

Onlangs besloot Utrecht om de verdediger een maandelijkse financiële bonus boven zijn normale salaris te geven."Daar spreekt veel warmte uit. De club vond dat ik te weinig verdiende voor mijn prestaties. Als de club dat uitspreekt, vind ik dat klasse."

Vanaf het seizoen 1999/2000 speelde Schut al 81 eredivisiewedstridjen voor de club uit de Domstad. In 2003 en 2004 veroverde hij samen met de club de Amstel Cup.

'Ook vliegen kunnen vogelgriep dragen'

Icoon Medisch nieuws Volgens een groep Japanse onderzoekers kunnen ook vliegen het voor mensen levensgevaarlijke vogelgriepvirus dragen. Dat zou vorig jaar tijdens de uitbraken van vogelgriep in Zuidoost-Azië ook gebeurd zijn. Eerder werd al bekend dat onder andere katten en luipaarden het virus konden meedragen.

Volgens de onderzoekers kunnen vliegen waarschijnlijk de besmetting niet overdragen op mensen, maar mogelijk wel op vogels. Daarom zouden naast vogels ook vliegen vernietigd moeten worden bij de volgende uitbraak.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest al een tijd voor een wereldwijde uitbraak van het virus als het zich weet te mengen met een menselijk griepvirus. Eerder deze maand verklaarden onderzoekers nog dat Nederland nog niet klaar is voor een dergelijke uitbraak.

Aanstekerincident Ricksen in onderzoek

De Schotse voetbalbond (SFA) heeft een onderzoek ingesteld naar de werper van de 'aansteker' die Fernando Ricksen trof in de wedstrijd van Celtic tegen Glasgow Rangers van afgelopen weekend.

In het duel van afgelopen zondag raakte Ricksen gewond aan het hoofd door vermoedelijk een aansteker, die van de tribune kwam. Zijn wenkbrauw moest vervolgens worden gehecht. Scheidsrechter Mike McCurry rapporteerde het incident aan de voetbalbond. De SFA heeft Celtic nu om opheldering gevraagd. De zaak zal op 15 maart bij de disciplinaire commissie worden behandeld.

Ook de lokale politie doet onderzoek naar het incident. Tijdens het duel hield ze dertig personen aan voor het plegen van diverse delicten. De eventuele dader zat daar echter niet bij.

'Late night-show Jort en Beau op zender De Mol'

Beau van Erven Dorens en Jort KelderAls we de geruchten mogen geloven gaan Jort Kelder en Beau van Erven Dorens vanaf eind augustus iedere avond een late night-programma presenteren op de nieuwe zender van John de Mol. De titel van het programma zou J&B zijn.

Het gerucht is de wereld ingestuurd door zijonline.nl, een initiatief van oud Story-hoofdredacteur Leo van Rooijen. De website, die wordt gevuld door mensen die bij de verschillende roddelbladen werken, zegt een tip gekregen te hebben via de e-mail "en die was niet afkomstig van de schoonmaakster".

Jort Kelder en Beau van Erven Dorens kennen elkaar al jaren en zijn goede vrienden van elkaar. Zij delen hun cynische kijk op de wereld. Van Erven Dorens stopt uiterlijk eind maart met de presentatie van RTL Boulevard. Voor Jort Kelder zou het programma de consequentie hebben dat hij zal moeten terugtreden als hoofdredacteur van Quote.

Dierenvrienden bedreigen bioloog

Icoon Binnenlands nieuws De Groningse bioloog J. Doevendans is volgens eigen zeggen meerdere malen bedreigd door dierenvrienden. Hij heeft de politie op de hoogte gesteld van de bedreigingen, zo bevestigde de Groningse politie dinsdag. Doevendans, een expert op het gebied van duiven, wordt bedreigd naar aanleiding van een rapport over duivenoverlast.

In het rapport pleit Doevendans er voor om in uitzonderlijke gevallen duiven te vangen en af te maken, om zo de overlast terug te kunnen dringen. De bedreigingen gaan daar direct op in. "Ik krijg mailtjes met de strekking: als jij duiven helpt doodmaken, dan weten we jou ook te vinden", aldus Doevendans.

In de mailtjes worden ook de kinderen van de duivenexpert bedreigd. Hij zelf zoekt de daders in de hoek van een duivenwerkgroep uit Groningen, maar die groep ontkent betrokkenheid. Meer informatie over de daders is nog niet bekend.

Steeds meer spijbelaars voor de rechter

Icoon Binnenlands nieuws Het Openbaar Ministerie (OM) pakt spijbelende scholieren steeds harder aan. Zowel de spijbelaars als hun ouders worden steeds vaker voor de rechter gesleept. In 2004 werden er bijna 5.000 zaken door Justitie behandeld, wat drie keer zo veel is als in 1998. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van een overzicht van het OM.

In de eerste instantie wordt spijbelen altijd aangepakt via bureau Halt. Pas als dat helemaal niet blijkt te helpen wordt Justitie ingeschakeld en moeten de scholieren voor de rechter verschijnen. "Het zijn dus echt de ernstige gevallen die voor de rechter verschijnen", aldus H. Velthoen van de Landelijke Vereniging van Leerplichtambtenaren.

Ongeveer de helft van de 5.000 hardnekkige spijbelaars moet uiteindelijk voor de rechter komen. Daar krijgen ze meestal een werk- of leerstraf, maar het OM kan spijbelaars en hun ouders ook een boete van maximaal 2.250 euro opleggen.

Het aanpakken van spijbelen is een prioriteit van het OM, omdat het vaak een voorloper is van crimineel gedrag. "De resultaten zijn heel positief. In veruit de meeste gevallen lukt het kinderen terug naar school te krijgen", aldus officier van justitie P. van der Valk.

Gelukkig hebben we de weblog nog

Het forum heeft weer eens de hik. Om de tijd te doden kan je hier citaten vinden van grote wijsgeren. Leer er zoveel mogelijk uit je hoofd en voor je het weet is het 17.00 uur en mag je naar huis.

En als je geen zin hebt in wijsheden, kan je hieronder ook slowchatten of schelden omdat het forum weer down is.
Weet iemand trouwens wanneer die nieuwe servers komen?

UPDATE

Volgens grunge-metal worden ze a.s. zaterdag geinstalleerd.

Koeman in de picture bij Valencia

Trainer Ronald Koeman van Ajax wordt begeerd door Valencia CF, aldus meldt de Spaanse krant Sport.

De 41-jarige Koeman staat nog tot 2006 onder contract in Amsterdam, maar beleeft zware tijden. Eerder dit seizoen 'overleefde' de coach een crisis en nu zijn het de fans die om reden van het povere spel om zijn aftreden verzoeken. Dit alles is niet onopgemerkt gebleven bij Valencia. De club zou Koeman als de ideale opvolger zien van huidig coach Claudio Ranieri.

De regerend Spaans kampioen en UEFA Cup houder draait zelf een niet zo'n best seizoen. De achterstand op FC Barcelona bedraagt op dit moment liefst 19 punten. Bij die laatste club zitten de huidig trainers goed in het zadel, wat Koeman mogelijk verder zal doen kijken.

De club en Koeman zouden volgens Sport nu in gesprek zijn. Een eerste eis van de Nederlander zou zijn om het aantal Italiaanse spelers terug te brengen. Ranieri haalde de afgelopen zomer na zijn aantreden Emiliano Moretti, Stefano Fiore, Bernardo Corradi en Marco Di Vaio bij de selectie.

Feyenoord wil Kuijt binden

Feyenoord wil het contract met hun topscorer Dirk Kuijt openbreken en verlengen.

"Het gaat om een opwaardering en een verlenging. Ik heb goede hoop dat we de onderhandelingen binnen een paar weken kunnen afronden. Beide partijen willen graag met elkaar nieuwe afspraken maken," aldus technisch directeur Mark Wotte dinsdagochtend .

Wotte zegt dat Kuijt, die nog een contract bij de Rotterdamse club heeft tot medio 2007, een verbeterde verbintenis verdiend. "Hij kwam in 2003 binnen als jongen van FC Utrecht. Bij ons heeft hij zich opgewerkt tot international en topscorer van Nederland. Daar mag best iets tegenover staan, vind ik. Voor Feyenoord is het natuurlijk ook belangrijk dat hij bijtekent."

"Dirk is een realistische jongen. Hij zal niet snel gaan zweven. Hij heeft het prima naar zijn zin bij Feyenoord. Bovendien is hij net vader geworden. Op een vertrek naar het buitenland zit hij nog niet te wachten. Dirk wil eerst met Feyenoord prijzen winnen en dan een nieuwe stap maken in zijn loopbaan," aldus Wotte.

Tevens zijn de Rotterdammers ook met Kalou en Castelen in gesprek over een verbeterd contract. Net als Kuit hebben ze nu een contract dat afloopt medio 2007. " We doen wat binnen onze mogelijkheden ligt. Kalou en Castelen hebben op jonge leeftijd een paar flinke stappen gezet binnen Feyenoord. Dat willen we graag belonen. Ook met hen willen we de komende jaren verder."

Nederlander geeft FPÖ-leider klappen

Meki en sitting_elfling hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Karl Schnell, de leider van de extreem-rechtse Vrijheidspartij (FPÖ) in de Oostenrijkse provincie Salzburg, heeft in zijn eigen land klappen gekregen van een Nederlander. Volgens Oostenrijkse kranten kreeg Schnell zondagavond ruzie toen er per ongeluk water uit zijn ruitensproeier op een groepje passerende toeristen kwam. Een jonge vrouw trok daarna aan zijn oor. Kort daarop stopte een auto met Nederlandse kentekenplaten waaruit twee mannen stapten. Eén begon Schnell te slaan.

Schnell werd na de klappen naar het hospitaal gebracht door zijn vrouw. In het ziekenhuis werden verwondingen aan een oog van de politicus geconstateerd.

De politie meldt een 40-jarige man te hebben gearresteerd. Niet duidelijk is of dit de klappenuitdeler betreft.

Kampbewoners: dood jongen is schuld Eneco

Icoon Binnenlands nieuws De familie van een 19-jarige man, die vrijdag om het leven kwam in een woonwagenkamp in Waddinxveen door koolmonoxidevergiftiging, houdt energieleverancier Eneco verantwoordelijk voor zijn dood. Eneco had eerder de stroom afgesloten na het ontdekken van een hennepplantage. De politie is een onderzoek gestart.

De bewoners van het kamp plaatsten een aggregaat nadat de stroom werd afgesloten. Dat maakte volgens de politie echter te veel lawaai, dus moesten de bewoners het aggregaat ergens anders neerzetten. Vervolgens zetten de kampbewoners het aggregaat kennelijk in een ruimte met te weinig ventilatie, wat leidde tot koolmonoxidevergiftiging bij de 19-jarige man.

"Ze moeten de zaken anders beschouwen", aldus een woordvoerder van het energiebedrijf. "De man is niet overleden door een handeling van Eneco." Volgens de woordvoerder is het de normale procedure dat de stroom wordt afgesloten bij mensen die er niet voor betalen.

Pastorelli testcoureur Jordan

Nicky Pastorelli is bevestigd als derde rijder bij het team van Jordan Grand Prix. De regerend Formule 3000-kampioen werd vandaag door het team bevestigd als testcoureur.

De testrol van Pastorelli bij Jordan is een onderdeel van het Young Driver Programme van Jordan, opgezet door Midland om jonge coureurs een kans te geven hun talenten in een Formule 1-wagen verder te ontwikkelen.

Pastorelli: "Ik ben erg blij met deze mogelijkheid en bedank Jordan voor hun vertrouwen. De testronden in Barcelona vorige week was een onverwachte maar fantastische ervaring en nu ik officieel testrijder ben voor het team, wil ik goed werk verrichten."

Brandstichting Friese moskee: 2 jaar eis

Wegens het op 10 november 2004 in brand steken van de Sefaat-moskee in Heerenveen is tegen de 25-jarige Roland M. uit Joure vandaag twee jaar celstraf geëist. De brand werd op tijd door agenten geblust waardoor geen schade ontstond, maar dat maakte voor de Officier van Justitie (OvJ) wat betreft de strafeis niets uit: ''De imam woonde naast de moskee en zijn leven is in de waagschaal gelegd''.

De verdachte belde overigens zelf 112. Omdat hij een bekende van de politie is, herkende een agent de stem van de verdachte op een geluidsband. M. zei tijdens de zitting dat zijn daad niets met de moord op Theo van Gogh te maken had. De OvJ betwijfelde dat. Volgens hem stuurde de verdachte een dag na de brandstichting een brief naar de politie in Heerenveen met daarin de zinnen 'De maat is vol' en 'De heilige oorlog is begonnen'.

M., bij wie in huis een Duitse vlag met daarop een hakenkruis en boeken over Adolf Hitler werden gevonden, heeft vanuit de gevangenis zijn excuses gemaakt aan het moskeebestuur en hen een bos bloemen gestuurd. ''Als je in de gevangenis zit, ga je toch nadenken wat je daden voor andere mensen inhouden.'' De nazisymbolen in zijn huis kwalificeerde hij als 'ergens bij willen horen'.

'Mohammed B. aanhanger van Hamas'

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De Palestijnse terreurbeweging Hamas blijkt een groot voorbeeld te zijn geweest voor Mohammed B., de verdachte van de moord op Theo van Gogh. Hij bestudeerde 'tot in detail' hun zelfmoordaanslagen op Israëlische doelen. Dat heeft een hoge Nederlandse inlichtingenfunctionaris aan een Noorse militair analist verteld, zo meldt De Telegraaf.

De bron van de analist zou ook gemeld hebben dat Redouan al-Issa, beter bekend als Aboe Khaled, op de dag van de moord nog in Nederland aanwezig was. Twee vrouwen die nauwe contacten onderhielden met de Hofstadgroep, waar Mohammed B. ook deel van uitmaakte, verklaarden eerder dat Khaled al weken het land uit was. Khaled wordt algemeen gezien als inspirator voor de Hofstadgroep.

De analist, Petter Nesser, heeft een rapport geschreven over de oorzaken van islamitisch terrorisme in Nederland en de moord op Van Gogh. Hij deed dit voor een onderzoeksinstituut dat verbonden is aan het Noorse ministerie van Defensie. Volgens Nesser heeft hij zijn informatie per email gekregen van een inlichtingenmedewerker. "Ik mag zijn naam niet noemen, maar hij is een senior-analist", aldus Nesser.

De AIVD heeft ontkend dat het om een medewerker van de dienst zou gaan. Wel moest de dienst bevestigen dat het onderzoeksinstituut een goede naam heeft. "Wij weten niet wie deze informatie heeft verstrekt. De AIVD communiceert niet over lopende onderzoeken via e-mail", aldus een woordvoerder.

KNSB komt met 'rampen-paragraaf'

Chef de mission Eddy Verheijen heeft gezegd dat de Olympische kwalificatie-eisen voor schaatsers zullen worden uitgebreid met een 'calamiteiten-paragraaf'.

Volgens de Nederlandse schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF is het tijdens het NK sprint eind december duidelijk geworden dat er behoefte is aan een aanvulling. Bij dat toernooi kwamen twee favourieten voor de wereldtitel ten val, namelijk Erben Wennemars en Beorn Nijenhuis. De twee moesten daarom een skate-off schaatsen om te bepalen wie het laatste ticket kreeg voor het wereldkampioenschap, Wennemars won dat en veroverde vervolgens de wereldtitel.

Het artikel is gericht op sporters die kans hebben om naar de Spelen te gaan, maar getroffen worden door een calamiteit. Dat begrip wordt ook in de paragraaf nauwkeurig omschreven.

Longer erections

Longer, harder, better erections. Better orgasms, for both sexes.
Better complete health, and your penis will grow untill incredible lenght.

Ik ben een vrouw.
Ik heb geen piemel.
Ik krijg geen erecties, die hoeven dus ook niet harder.

Het eerste wat ik altijd op invulformulieren invul is mijn sekse. Puur om het feit dat ik elke keer hoop, dat de spam wegblijft. In de afgelopen jaren heb ik zoveel verschillende soorten viagra aangeboden gekregen, dat als ik alles zou slikken voor de rest van mijn leven een compleet stijf lichaam houd. En dat vind ik niet echt veelbelovend.

Ook zou ik, door alle 'gezonde' pilletjes een groter geslachtsdeel krijgen, een betere conditie, ik zou afgevallen zijn. Het resultaat zou misschien wel een gigantische, stijve, überslanke, gespierde Twinky zijn. Met geweldige orgasmen, tig achter elkaar, die ook nog eens de rest van mijn leven duren.

Een grotere lul wil iedereen wel, behalve de vrouwen. En daar gaat het een beetje mis in de spam-business. Ik hoef echt geen filmpjes te zien waarin een willekeurige man wordt afgelebberd door Sandrina. Het boeit me totaal niet wat Nathalie heeft uitgespookt in haar huwelijksnacht, uiteraard met iemand anders dan haar kersverse echtgenoot. Ik wil niet weten dat Alice het leuk vindt om met nog 6 andere jonge vrouwen in een rondje elkaars tieten te kneden. Ik vind het niet interessant, ik blief geen foto's en filmpjes ook niet.

Rachel mist me. Of ik nog weet hoe we ons tijdens een zomerkamp zat hadden gedronken met whisky, gestolen van de lerares. Of ik nog herinner dat we toen samen die avond plezier hadden gehad bij het meer. Of ik nog contact heb met Paul, die ons toen betrapte. En dan de belangrijkste vraag: of we die avond nog een keer over kunnen doen, bij haar thuis, als haar echtgenoot er niet is.

Nee! Ik hoef geen seks met vrouwen! Ik ben zelf van het vrouwelijke geslacht en dus heb ik geen lul die ik ergens in kan stoppen, nadat die eerst is afgelebberd door vijf blondines, die daarna met mijn kwakkie nog in hun mondjes elkaar tot een hoogtepunt drijven, waarna ik weer aan de beurt ben, zodat ik dankzij dat fantastische punt wel tien keer klaar kom! NEEEE!

Waarom krijg ik nooit een mailtje met een foto van een naakte mán, of twee mannen die elkaar aflebberen. Of viagra voor vrouwen, niet dat ik dat nodig heb, maar toch. Is er geen seksindustrie voor vrouwen?

Kennelijk niet. Vrouwen worden wél afgeschilderd als gaten met iets eromheen, met wat uitstekende heuvels erop, gewoon lustobjecten. Ze hoeven zelf niks, zolang de man in kwestie zijn pleziertje maar heeft. Klaarkomen? Nee joh, maar wat is je lul groooot!

Ach, het is ook best begrijpelijk. Zon zestig procent van het internetbezoek tijdens het werk is niet wat de surfer zou moeten doen. Een groot deel daarvan is natuurlijk ***, pr0n en dergelijke sites. Mannen zien het nou eenmaal graag. Het verovert de wereld, en bereikt ook onschuldige, kleine meisjes. Want er zijn natuurlijk ontvangers van spam die wel op de links klikken, en die graag geloven dat je piemeltje echt langer en harder wordt.

De PSP en Zuid Korea

Uit Zuid-Korea komt vandaag goed en slecht nieuws voor de PSP. Allereerst het slechte nieuws: ook in Zuid Korea is de PSP launch verzet. Waar de handheld van Sony eerst in maart zou releasen komt hij nu twee maanden later.

Het goede nieuws is dat er ondertussen 55 Zuid Koreaanse ontwikkelaars voor de PSP zijn, waarvan er 20 al daadwerkelijk bezig zijn met het developen van PSP games.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 14

Deeltje 14 WID!! Het een na laatste deel van dit seizoen Wat is dit!! Suc6

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

[upd] Zware aardbeving in zuidoosten van Iran

Het zuidoosten van Iran is vanochtend rond 03:25 uur getroffen door een aardbeving met de kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Enkele dorpen zijn door de aardschokken vernield en zeker vier mensen zijn gedood. Het epicentrum van de beving lag volgens plaatselijke functionarissen bij de stad Zarand in de provincie Kerman.

Hulpverleners zijn naar de plek des onheils gestuurd. De streek die door de aardbeving is getroffen, ligt zo'n 200 kilometer ten noordwesten van de stad Bam. Daar kwamen in december 2003 door een aardbeving 30.000 mensen om het leven.

Update 06:21 uur
Inmiddels zijn er al tientallen doden gemeld. De teller staat nu op 30.

Update 10:21 uur
Vooral kleine dorpen zijn getroffen. De schade in de grotere steden valt mee. Gouverneur Javad Rashidi van Zarand maakte melding van 130 doden. Naar schatting zijn er meer dan 5000 gewonden. In het getroffen gebied wonen ongeveer 30.000 mensen in ongeveer veertig dorpen. Het is een bergachtig terrein waar het nu erg koud
is.

Woede om verzwijgen afkomst verdachten

Icoon Binnenlands nieuws Met ontsteltenis volgt de familie van de vermoorde uitbater Johan de Jong uit Leeuwarden de gang van zaken rondom de procedures. Onbegrip is er bij de familieleden over justitie, die de afkomst van de verdachten bewust in de doofpot stopt. Drie Marokkaanse jongens zijn gearresteerd en hebben de roofmoord bekend. De familie eist openheid.

In de weken voorafgaand aan de recente arrestaties pakte justitie de verkeerde verdachte op. Zo werd eerst ten onrechte een neef van de vermoorde barman gearresteerd, een zwervende man met een drugsprobleem. Justitie en politie presenteerden dit als groots nieuws. 'Familielid gearresteerd wegens moord cafébaas'. Het nieuws verscheen in alle landelijke media, de familie was gebroken.

Pas na het uitloven van een beloning van 15.000 euro wist justitie de echte daders te pakken. Nu zweeg justitie echter in alle talen over de herkomst van de daders. Drie Marokkanen zijn nu gearresteerd, die eergisteren hebben bekend. Maar justitie zwijgt. Terwijl ze eerst van de daken riepen dat een gearresteerd familielid de dader was, aldus een familielid dat anoniem wil blijven. Dit uit vrees voor wraakacties.

Juist omdat velen nog denken dat de neef achter de moord zit, vindt de familie dat justitie helderheid moet verschaffen." Nu er Marokkanen achter de roofmoord blijken te zitten, zwijgt justitie. Zogenaamd omdat ze de privacy van verdachten niet mag schenden. Wat is dat voor een vreemde dubbele moraal?"

De familie eiste van het politiekorps opheldering over de gang van zaken. Die antwoordde daarop dat hun beleid is geen details vrij te geven omtrent verdachten. Dit, ondanks dat de drie hebben bekend. De familie: "Blijkbaar geldt het geheimhoudingsbeleid alleen als het buitenlanders betreft. Want toen mijn neef onterecht vast zat voor deze moord, mocht iedereen zijn achtergrond wél weten."

De verdachten zijn geen onbekenden van de politie. Zo verdenkt justitie de oudste verdachte van enkele straatroven. De drie behoren tot het vriendengroepje rondom de Koerdisch/Iraakse jongen Awa, die landelijk het nieuws haalde omdat hij zijn vriendinnetje in de fik had gezet vanwege een vermeend vakantievriendje.

De Play-Yan is meer dan alleen een mediaspeler

De Play-Yan, de mediaspeler van Nintendo, speciaal voor de GBA SP en Nintendo DS, kan meer dan alleen media afspelen.

Het blijkt namelijk dat er ook games beschikbaar voor zijn. Deze games zullen kleine mini-games zijn en Nintendo stelt ze beschikbaar via download onder de naam 'Garage Games' via de Play-Yan site.

Op dit moment is alleen de game 'insect' beschikbaar, maar in de toekomst komen er steeds meer vrij. Of er kosten aan zitten, en hoe hoog die zijn is nog onbekend. De Play-Yan is een mediaspeler van Nintendo met de volgende specificaties:

Japanese language product.
For Gameboy Advance SP and Nintendo DS only (NOT Gameboy Advance)
Playback MPEG4 videos and MP3 music from SD memory cards
Maximum resolution NDS: 256 x 192 pixels
Maximum resolution GBA: 240 x 160 pixels
Does not support SD-Video in extra fine mode (320x240/30fps)
Supports VBR and allows playback of MP3 files with bit rates of 32-320kbps
Normally only available through Nintendo's web site in Japan

Of het apparaat ook nog naar het Westen komt is nog onduidelijk.

Pakistaan moet 2-jarig nichtje uithuwelijken

Icoon opmerkelijk nieuws In Pakistan is een 20-jarige Pakistaan door zijn dorpsraad bevolen zijn 2-jarige nichtje uit te huwelijken. Dit moet hij doen aan de echtgenoot van een vrouw met wie hij vreemdging. De politie in de Pakistaanse provincie Punjab maakte dit zeer opvallende nieuws bekend.

Niet alleen moet de man zijn nichtje uithuwelijken. Hij moet eveneens een schadevergoeding van bijna drieduizend euro betalen aan de echtgenoot van de met hem vreemdgaande vrouw. Zodra het nichtje achttien jaar is, zal ze moeten trouwen met de bedrogen man, die dan 58 jaar zal zijn.

Drie jaar geleden oordeelde een dorpsraad dat een vrouw een groepsverkrachting moest ondergaan. Dit, nadat haar broer vreemdging. Later werden alle deelnemers aan de groepsverkrachting door een Pakistaanse rechtbank tot de dood veroordeeld. Ze zitten nog vast in afwachting van hun hoger beroep.

Webber: "Williams wint niet"

Hoe graag Mark Webber het ook wil, hij denkt niet dat het dit jaar gaat lukken om in Melbourne te winnen. De Williams zou nog niet goed genoeg zijn om om winst mee te kunnen doen.

In thuisland Australië kijkt iedereen verwachtingsvol uit naar de eerste Grand Prix uit. Nu Mark Webber bij een topteam rijdt, zou hij best eens de eigen Grand Prix kunnen winnen. Mark Webber zelf kijkt echter een stuk minder uit naar de eigen Grand Prix. Hij denkt dat die te vroeg komt voor Williams.

Na de afgelopen tests heeft Webber aangegeven dat de FW27 snelheid en betrouwbaarheid mist. Vandaar kwam ook de opmerking: "Het is niet realistisch om te zeggen dat we in Melbourne gaan winnen. We zijn gemotiveerd, maar we dachten dat de auto iets sneller zou zijn, eerlijk gezegd."

Toch vertrekt Webber woensdag wel met een goed gevoel naar Australië. Hij is trots op de Australische Grand Prix. Maar als hij eenmaal de helm op heeft, dan maakt het hem weinig uit waar hij rijdt.

Pleidooi voor debat invoering doodstraf

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

De directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD, de Teldersstichting, wil herinvoering van de doodstraf. Volgens de directeur, Patrick van Schie, moet het verbod zo snel mogelijk uit de grondwet worden geschrapt. De doodstraf zou moeten gelden voor oorlogsmisdaden, terreurdaden, meervoudige moorden en bijzonder gruwelijke moorden.

Van Schie betreurt het dat in Nederland geen normaal politiekdebat over de herinvoering van de doodstraf mogelijk is, terwijl 40 tot 50% van de bevolking daar wel voorstander van is. ''In de politiek is het onderwerp vrijwel taboe. Een voorstander plaatst zich in de Haagse politiek, buiten de orde'', aldus de liberaal.

De VVD'er erkent dat er altijd het risico bestaat dat iemand ten onrechte wordt veroordeeld. ''Door nieuwe technieken, zoals het gebruik van DNA-materiaal wordt die kans echter wel kleiner'', zo zegt Van Schie. Hij realiseert zich wel dat de kans uiterst klein is dat de doodstraf op korte termijn wordt ingevoerd. ''Het valt te vrezen dat Nederland zelf te maken moet krijgen met terreuraanslagen die tot honderden zo niet duizenden doden leiden, eer de stem van een groot deel van de bevolking een politieke stem krijgt. Wij kunnen slechts hopen dat de koppigheid van de Haagse politici niet zo groot is dat nog talloze slachtoffers nodeloos vallen''.

Afstand
De VVD heeft afstand genomen van het betoog van Van Schie: ''Het is een persoonlijke mening en niet die van de partij''. In de Tweede Kamer is alleen de SGP voorstander van invoering van de doodstraf. In 2002 leidde uitlatingen van toenmalig demissionair LPF-minister Hilbrand Nawijn over de doodstraf zelfs tot een spoeddebat. Tot woede van PvdA, D66 en GroenLinks had Nawijn gezegd onder bepaalde omstandigheden voor de doodstraf te zijn. PvdA-leider Wouter Bos noemde dat toen ''een stap terug in de beschaving.''

In Nederland werd de doodstraf in 1870 afgeschaft voor delicten in vredestijd. In 1983 werd door een grondwetwijziging de doodstraf ook geschrapt uit het militaire- en oorlogsstrafrecht. Binnen de Raad van Europa wordt de doodstraf verboden door het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Alleen in oorlogstijd kan de straf worden toegepast. België was het laatste land in West-Europa dat de doodstraf uit het strafrecht verwijderde: in 1996. Daarvoor was België wel het land wat het langst geen doodstraf had uitgevoerd (1863 voor het laatst). Turkije, wat zich wil aansluiten bij Europa, haalde de doodstraf vorig jaar uit het strafrecht.

Uit een poll die in 2002 op FOK! gehouden werd, bleek ongeveer 50% voor invoering van de doodstraf. De meeste voorstemmers stelden daar wel zware voorwaarden aan. Zo'n 46% was tegen. De uitslag kwam redelijk overeen met een landelijke poll uit 2002.

Vrouw spoelt penis van vriend door wc

ExploZiv had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaanse vrouw was zo woedend dat haar vriend de relatie met haar verbroken had, dat ze na een vrijpartij zijn penis afsneed en door het toilet spoelde. De conciërge van het gebouw waar het gebeuren zich afspeelde wist het lid te redden en chirurgen slaagden erin de penis weer vast te naaien.

Volgens de politie hadden de twee geliefden ruzie en besloot de man de relatie te beëindigen. Beiden stemden echter in met een laatste vrijpartij, waarbij de vrouw haar vriend vastbond. Op dat moment sloeg ze toe, sneed de penis af en spoelde deze door de wc.

Na de aanval bracht de vrouw haar vriend naar het ziekenhuis, zette hem af bij de spoedafdeling en reed daarna weer weg. Agenten troffen haar aan in het huis van haar vriend, waar ze de bloedsporen probeerde uit te wissen. De vrouw is aangehouden.

Ambtenaren spelen lotto om gemeentekas te spekken

Lokale bestuurders van het kleine Duitse stadje Blumberg, nabij de Duits-Zwitserse grens, hebben een 'lotto-pool' gevormd in de hoop de gemeentekas te kunnen spekken. Het stadje zucht al jaren onder een relatief grote schuldenlast.

De gemeenteambtenaren spelen twee maal per week in groepsverband mee in de loterij. Door collectief de inzet te verdelen over verschillende loten, hopen ze zo de winstkansen te vergroten. Als inzet wordt er overigens wel met eigen geld gespeeld. Alle deelnemers aan de spelersgroep hebben een overeenkomst getekend, dat de eventuele winst uit de lotto zal worden gestort in een speciale gemeentekas.

Eén raadslid erkende dat deze stap een verkapte noodmaatregel is: "Deze financieringsvorm zal nooit mee kunnen worden genomen in de gemeentebegroting. Maar een paar miljoen euro aan inkomsten zou de gemeente zeker niet slecht uitkomen."

Sporting zonder trainer tegen Feyenoord

De trainer van Sporting CP, José Peseiro, zal aankomende donderdag de UEFA cup wedstrijd tegen Feyenoord vanaf de tribune moeten bekijken.

De tuchtcommissie van de UEFA heeft gezegd dat de Portugese trainer één wedstrijd niet op de bank mag plaatsnemen, omdat Peseiro zich vorige week in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers diverse keren buiten het trainersvak begaf. Tevens zijn ook de spelerstunnel en de kleedkamer voor Peseiro donderdag verboden terrein.

Specsavers nieuwe sponsor scheidsrechters

HaKeeM had ons via de nieuws-submit te melden:

Geen overtreding wordt meer gemist. Geen buitenspel zal meer ontgaan. Tenminste, dat mag je vanaf nu wel verwachten in het Nederlandse voetbal. De KNVB heeft namelijk de opticienketen Specsavers bereid gevonden om de scheidsrechters in het betaald voetbal te sponsoren. Tot aan het einde van het seizoen 2005-2006 zal het logo van Specsavers voortaan op de mouwen van de scheidsrechtershirts te zien zijn.

Eén opvallende voorwaarde is er in de sponsorovereenkomst vastgelegd: minimaal één keer per jaar zal Specsavers de ogen testen van alle arbiters in het betaalde voetbal. Hiermee wordt de opticienketen de officiële 'oogzorgleverancier' voor de Nederlandse arbitrage. Binnenkort zullen de scheidsrechters in de vestiging van Specsavers aan de Lijnbaan in Rotterdam voor het eerst worden getest.

De KNVB erkent dat deze overeenkomst "ongetwijfeld reden zal zijn voor diverse ludieke opmerkingen", maar is toch in z'n nopjes met deze overeenkomst. "Het is een leuke sponsor die bovendien past bij het verder professionaliseren van de arbitrage. We zullen gebruik maken van de expertise van Specsavers. Voor de KNVB is het verder natuurlijk van belang dat Specsavers een kwalitatief goed en betrouwbaar bedrijf is, waarmee wij graag naar buiten willen treden", luidde het promo-praatje van de woordvoerder van de KNVB.

Specsavers vervangt per direct 'Elf' als sponsornaam op de mouwen van het scheidsrechtershirt. Als reden wordt opgegeven dat het voetbalblad Elf niet meer specifiek gelieerd is aan de scheidsrechters, maar nu verder gaat als voetbalmagazine partner van de KNVB.

Meer sportnieuws vind je uiteraard op onze FOK!Sport-site!

Uitgever en site voor RPG Neverend

De Slovaakse ontwikkelaar Mayhem Studios heeft een uitgever gevonden voor de RPG Neverend, namelijk het Franse bedrijf Micro Applications. Tevens is er een website voor het spel gemaakt (Franstalig), waarop naast een hoop informatie ook enkele screenshots en trailers te vinden zijn.

Het verhaal van Neverend gaat over het eenzame wezen Agavaen, een fee wier vleugels gebroken zijn. Mensen zijn bang van haar en verachten haar, daarom sluit ze zich aan bij een dievenbende. Het is niet echt een feeëriek bestaan, maar ze hoort tenminste ergens bij. Op een dag zijn bijna alle dieven verdwenen, met medeneming van de buit, en de leider reageert zich af op Agavaen. Hij sterft en Agavaen is weer alleen in Neverend.

Naast het bijzonder verhaal beschikt Neverend over een uniek systeem waarin je je eigen spreuken kan maken met behulp van runen. Door het active time battle system zijn speciale combo's mogelijk.De rest van de screenshots vind je hier.

Bellers jong in Hong Kong

Een kwart van alle mobiele bellers in Hongkong is jonger dan dertien jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de krant Ming Pao Daily News waarvan de resultaten vandaag bekend zijn geworden. Zelfs kinderen van zes hebben in het Chinese gebiedsdeel al een mobieltje.

De krant ondervroeg leden van 613 huishoudens. 76 procent van hen zei dat familieleden onder de 18 een gsm hadden. In Hongkong zijn bijna 7,4 miljoen mobieltjes in gebruik.

Een van de ondervraagde meisjes zei dat ze al sinds haar vijfde een telefoon heeft. Nu ze 13 is heeft ze er al tien versleten. Haar huidige telefoon heeft een waarde van 385 Amerikaanse dollars.

Kijkje achter de schermen bij frontpage.fok

Vorige keer heb je mee kunnen kijken met Games.fok. En omdat we hier een reeks van gaan maken is elk onderdeel dus binnenkort aan de beurt. Dit keer kijken we mee met Frontpage.fok. Je zal een kijkje kunnen nemen in de back-end van de Frontpage en diverse crewleden van de Frontpage zullen wat vragen beantwoorden. Wil jij nou wel eens weten hoe nieuws wordt gepost, of hoe je een min moderatie krijgt? Dan zou ik zeggen lees dan verder...

Mercenaries

Het is 2006 en oorlog in Noord-Korea; de zoon van de president van Noord-Korea heeft op een gewelddadige manier de macht gegrepen. Allerlei landen bemoeien zich ermee en hebben zo hun eigen belangen. Een bedrijf genaamd ExOps wil uit deze oorlog ook een slaatje slaan en stuurt een mercenary (huurling) naar het gebied. Deze mercenary ben jij en je hebt een heel wapenarsenaal tot je beschikking. Zie je een gebouw dat je niet aanstaat? Blaas het gewoon op met een surgical airstrike. Playground of Destruction is de subtitel van dit spel, maar is het spel het waard om te kopen of kan het gelijk vernietigd worden? Lees dit in de review van FOK!games.

Goodbye Gonzo

De omstreden journalist en publicist, Hunter Thompson is niet meer. Afgelopen zondag joeg hij een kogel door zijn kop in zijn huis in Woody Creek bij Aspen in de staat Colorado. Hij werd geboren op 18 juli 1937 in Kentucky. Dat betekent dat hij dus op 67-jarige leeftijd zichzelf van het leven beroofd heeft. Een bizar gegeven daar je toch niet zou verwachten, dat iemand op zo’n degelijke leeftijd zich nog van het leven berooft. Is hiermee misschien een startschot gegeven voor nieuwe Gonzo journalistiek?
Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #11
special
Random Pics van de Dag #748
special
AI Picture Gallery #10
special
Random Pics van de Dag #747
special
AI Picture Gallery #9
special
Random Pics van de Dag #746
©FOK.nl e.a.