Onderzoek naar gedrag Majstorovic

De aanklager van de KNVB start een vooronderzoek naar de 'ellebogen' die FC Twente-verdediger Daniël Majstorovic afgelopen zondag uitdeelde aan FC Groningen-spits Martin Drent.

Majstorovic raakte Drent twee keer; een keer in het gezicht en een keer op het hoofd van de Groninger. Na de laatste botsing tussen de twee moest Martin Drent met een bebloed gezicht het veld verlaten. Scheidsrechter Ruud Bossen bestrafte geen van de overtredingen.

Drent wil dat Majstorovic geschorst wordt. Direct na het duel zondag liet de spits al weten zijn tegenstander niet te zullen verdedigen. De Zweedse verdediger vind echter dat er niet zo veel aan de hand is. "Het is al belachelijk dat ik mezelf moet verdedigen. De scheidsrechter heeft bepaald dat er niets onreglementairs is gebeurd."

In hetzelfde duel kreeg FC Twente-speler Elbekay Bouchiba wel een rode kaart voor het uitdelen van een elleboogstoot aan Danny Buijs. De KNVB deed Bouchiba een schikkingsvoorstel van 4 wedstrijden, maar dat voorstel heeft Bouchiba naast zich neergelegd.