Rentree Van Nistelrooij aanstaande

Ruud van Nistelrooij lijkt fit te zijn voor het treffen van zijn club Manchester United en AC Milan voor de UEFA Champions League, morgenavond. De spits keert een afwezigheid van maanden terug in het elftal van Sir Alex Ferguson.

De 28-jarige Van Nistelrooij kampte met een kuit- en achillespeesblessure. Op 27 november van het vorige jaar speelde Van Nistelrooij zijn laatste wedstrijd, uit tegen West Bromwich Albion. De afgelopen week trainde de aanvaller al voluit mee met de selectie van Manchester United.

Of Van Nistelrooij van zijn coach een basisplaats krijgt, is nog niet zeker. Zonder de international draait Manchester de laatste periode uitstekend. "Ruud krijgt zeker speeltijd, maar ik moet een paar zware beslissingen nemen. Hij heeft fantastisch getraind en je weet dat hij in iedere Europese wedstrijd tot scoren komt.", aldus Ferguson op de clubwebsite.

Van Nistelrooy maakte dit seizoen acht goals in vijf duels in de UEFA Champions League. In totaal kwam hij tot 42 goals in 46 CL-wedstrijden.