Uitslagen Champions League (22/02/05)

SubheaderPSV speelde als laatste Nederlandse deelnemer vanavond de heenwedstrijd in de zestiende finales van het Champions League toernooi. In het eigen Philips-stadion werd AS Monaco met 1-0 verslagen.

PSV stond voor het eerst in de tweede ronde van het Champions League toernooi, in het veld was daar echter weinig van te merken. De Eindhovenaren speelden een solide duel tegen het Franse Monaco. Het zag al vroeg kans op voorsprong te komen. Verdediger Alex kon in de achtste minuut uit een corner van Mark van Bommel geheel ongedekt inkoppen. Een slippertje van Young-Pyo Lee even later liep door ingrijpen van de uitblinkende Alex goed af. Monaco kwam naarmate de eerste helft vorderde opzetten, maar dicht op de vijandelijke goal kwam het niet.

In de tweede helft zakte de wedstrijd iets terug. PSV greep de kansen aan om te counteren, waaruit het overigens niet wist te scoren, Monaco had echter weer het iniatief. In de eindfase deed de thuisclub het weer beter, wat tot enige gevaar uit hoekschoppen leidde. Het slotakkoord was echter voor Saviola, die overschoot. Met de 1-0 zege kan PSV enigszins gerust afreizen naar Monaco voor de return.

Uitslagen
PSV - AS Monaco (1-0)
8' Alex 1-0

Real Madrid - Juventus (1-0)
31' Helguera 1-0

Liverpool - Bayer Leverkusen (3-1)
15' Luis Garcia 1-0
35' Riise 2-0
90'+2 Hamann 3-0
90'+3 França 3-1

Bayern München - Arsenal (3-1)
4' Pizarro 1-0
58' Pizarro 2-0
65' Salihamidzic 3-0