Mogelijk 152 doden na aardverschuiving IndonesiŽ

Icoon Buitenlands nieuws Een aardverschuiving in de Indonesische stad Bandung heeft maandag het leven gekost aan tenminste 13 mensen. Er worden nog 139 mensen vermist, die zich volgens de politie allen onder het puin bevinden. De slachtoffers woonden in een sloppenwijk naast een vuilnisbelt. Door zware regenval ging een gedeelte van het vuilnis schuiven, wat een aardverschuiving veroorzaakte.

"De vermisten liggen nog begraven onder het puin. We proberen ze nog te vinden, maar we weten niet hoeveel overlevenden er zijn", aldus een woordvoerder van de politie. De toegangswegen naar de twee dorpjes die getroffen zijn liggen nog geblokkeerd met een mengsel van vuilnis en aarde.

Reddingswerkers zijn bang dat de situatie nog erger kan worden als het opnieuw gaat regenen. "Als het vanavond weer regent, kan er nog een aardverschuiving plaatsvinden en kan de situatie nog veel erger worden."

Zware regenval is momenteel in de heel regio een groot probleem. Zo moesten net ten zuiden van Bandung 10.000 mensen hun huizen verlaten vanwege het gevaar voor overstromingen.