Deel Ajax-fans wil Koeman wegpesten

Ajax-trainer Ronald Koeman kan zijn borst natmaken. De komende weken zal de harde kern van de Ajax-aanhang Koeman proberen weg te pesten met spandoeken, fluitconcerten en spreekkoren.

In een open brief stellen de fans dat Koeman moet opstappen omdat hij de sfeer binnen Ajax verziekt. ''U moet opstappen, de situatie is niet meer houdbaar om te blijven.'' De technische staf van Ajax kreeg van de groep fans te horen dat het aankoopbeleid niet deugt.

Gisteren uitte Koeman na de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch, welke op het nippertje werd gewonnen, kritiek op een deel van de Ajax-fans. Hij zei dat het hem zwaar tegenviel dat supporters na één mislukte actie al gingen fluiten en dat zulk gedrag de spelers onzeker maakt. Hij vroeg zich af of die mensen wel naar het stadion komen om Ajax te steunen.

Update 20:26 uur
De Onafhankelijke Fanclub Ajax en andere grote supportersgroepen ontkennen een open brief aan TV Noord Holland te hebben gestuurd. In de brief stond wel dat deze organisaties de actie ondersteunden.

In de brief werd melding gemaakt van een overleg dat de grote supportersgroepen van Ajax gisteren na de wedstrijd zouden hebben gevoerd. Volgens de brief zou besloten zijn met spandoeken en spreekkoren stelling tegen Ronald Koeman te nemen. Daarnaast zouden de groepen al het overleg met Ajax hebben afgebroken.

De grote supportersgroepen reageren nu verbaasd op de berichtgeving. Zowel de Onafhankelijke Fanclub Ajax, de F-side en Vak 410 wijzen betrokkenheid bij de brief van de hand en spreken van beroerde berichtgeving van de media. De supportersgroepen roepen juist op om Ajax de komende wedstrijden te steunen.

-
Meer sportnieuws vind je op de Sport.FOK! en Voetbal.FOK!.