Jordan: "Risico was te groot"

Eddie Jordan heeft een verklaring gegeven waarom hij zijn team heeft verkocht. Zoals gedacht waren de financiële risico's te groot geworden en werden de zorgen te groot.

Eddie Jordan was één van de meest aansprekende teambazen uit de Formule 1. Velen zullen hem als teambaas gaan missen, nu hij Jordan aan Midland heeft verkocht. De laatste jaren zakte zijn team steeds verder af en werden de financiële problemen steeds groter. Dat deed hem beslissen het team te verkopen.

Eddie Jordan vertelde zelf over de verkoop: "De tijd was gekomen. Ik moest verkopen. Ik was vastbesloten zeker te stellen dat het team niet failliet zou gaan, zoals dat bij andere teams is gebeurd de afgelopen jaren. Een bankroet was een absoluut horror-einde geweest."

Over de problemen vertelde Jordan: "Ik weet dat ik een beetje gek ben en altijd bereid was een risico te nemen, maar het risico werd te groot. Het maakte me ziek, als ik probeerde oplossingen te vinden. Ik zat al 35 jaar in deze business, dat was uiteindelijk genoeg." Hij vervolgt: "Het grootste probleem was dat de autofabrikanten niet hebben geholpen, zoals was afgesproken. Vooral qua levering van motoren."

Over de andere filosofie die hij had vertelde Jordan: "De gedachte achter onze filosofie was dat, als we de gelijke weg van Ferrari, McLaren en Williams zouden inslaan, we vierde zouden worden. Waarom zou je dat dan doen, wat is daar aaantrekkelijk aan? Wij waren avontuurlijker en ik hoop dat meer teams die uitdaging oppakken. Het was de reden dat we in het verleden meer wonnen dan Sauber, Jaguar, BAR en zelfs Renault. We waren vrolijk en avontuurlijk."