Raadsels rond Real-speler Woodgate

Afgelopen zomer was Jonathan Woodgate nog dé topaankoop van Real Madrid. De verdediger, die Real Madrid 23 miljoen euro kostte, is sindsdien echter vooral geblesseerd.

Met Woodgate zou Real Madrid eindelijk een topverdediger hebben binnengehaald, na alle superspitsen. Voorzitter Florentino Perez presenteerde de speler, die clublegende Fernando Hierro zou moeten doen vergeten, afgelopen zomer vol trots. Sinds het seizoen 1999/2000 had de Engelse international echter nooit meer dan 30 wedstrijden in één seizoen gevoetbald. Bij Real Madrid ging het helemaal mis.

Nadat hij in oktober terugkwam van een blessure, raakte hij meteen weer geblesseerd. Woodgate vertrok naar Amerika voor een knie-operatie en een intensief revalidatieprogramma. Afgelopen week stond de verdediger dan eindelijk weer in Madrid op het trainingsveld. Na een paar rondjes werd hij echter meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou een peesbeschadiging en dijblessure hebben opgelopen.

De pers suggereert nu dat het lichaam van Woodgate te fragiel is voor topvoetbal. Zijn botten en spieren zouden het inspanningsniveau niet meer aankunnen. Bij Real Madrid zwijgt de medische staf nu en er wordt geen informatie meer verstrekt over herstelprognoses voor Woodgate. Slechts de mededeling dat hij in ieder geval na de zomer weer op het veld staat wordt door Real Madrid gegeven.