FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 februari 2005

Quant uit Q & Q overleden

Acteur Martin Perels is afgelopen maandag op 44-jarige leeftijd overleden. Dat meldde SBS Shownieuws vanavond. Perels werd begin jaren zeventig bekend als Wilbur Quant in de jongerenserie Q & Q. Hij overleed aan een hersentumor. De afgelopen twee jaar werd de voormalige acteur daar meermalen aan geopereerd.

Tegenspeler Erik van 't Wout, als Aristides Quarles van Ispen de andere Q in de legendarische serie, maakte het overlijden van Perels woensdag bekend op het forum van een internetsite over tv-series. De acteur wordt zaterdag in Blaricum begraven, zo meldt Van 't Wout.

Q & Q is de best bekeken Nederlandse jeugdserie ooit. Naar de eerste aflevering, op 5 oktober 1974, keken vier miljoen mensen. In 1976 volgde een tweede serie afleveringen. Perels vertrok kort daarop naar Australië, waar hij tien jaar woonde. Ondanks dat hij meerdere aanbiedingen kreeg heeft Perels na Q & Q geen vervolg gegeven aan zijn acteercarrière.

Q & Q
Q & Q: Martin Perels (rechts) en Erik van 't Wout

Uitslagen derde ronde UEFA Cup

SubheaderDe heenwedstrijden in de derde ronde van de UEFA Cup zitten er op. Vier Nederlandse teams kwamen in actie: Ajax, Feyenoord, AZ en sc Heerenveen.

Ajax speelde tegen AJ Auxerre een niet bijster goede wedstrijd. Er werd dankzij een fraaie treffer van Maxwell echter met 1-0 gewonnen van de Franse club.

Feyenoord kwam bij Sporting Portugal op voorsprong door Bart Goor. Fouten in de verdediging gekoppeld aan de listige Portugese ploeg maakten echter dat de Rotterdammers in de return een 1-2 score moeten goedmaken.

AZ speelde op een matig veld in Keulen 0-0 gelijk tegen Alemannia Aachen. De tweede divisionist had lange tijd het betere van het spel, maar kwam net als AZ niet tot scoren.

In Heerenveen begon Newcastle United met aanvallen, wat een aantrekkelijk duel opleverde. De Friese club nam zelfs een voorsprong door een goede goal van Klaas-Jan Huntelaar. Na de pauze drukte Newcastle de score echter naar Engels voordeel. Alan Shearer en Lee Bowyer tekenden voor de treffers.


De uitslagen:
Ajax - AJ Auxerre (1-0) Maxwell
Sporting Portugal - Feyenoord (2-1) Goor
Alemannia Aachen - AZ (0-0)
sc Heerenveen - Newcastle United (1-2) Huntelaar

Partizan Belgrado - Dnjepropetrovsk (2-2)
Sjachtar Donetsk - Schalke 04 (1-1)
Panathinaikos - FC Sevilla (1-0)
FC Parma - VfB Stuttgart (0-0)
FC Valencia - Steaua Boekarest (2-0)
Austria Wien - Athletic Bilbao afg.
(veld door sneeuw onbespeelbaar)

FC Basel - Lille (0-0)
Olympiakos - FC Sochaux (1-0)
Dinamo Kiev - Villarreal (0-0)
Grazer AK - Middlesbrough (2-2) Zenden, Hasselbaink
CSKA Moskou - Benfica (2-0)
Fenerbahçe - Real Zaragoza (0-1)


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Intel fabriceert baanbrekende laser

Icoon Digital nieuwsChipfabrikant Intel heeft volgens eigen zeggen een wetenschappelijke doorbraak bereikt met de ontwikkeling van een laser op basis van silicium. Met de laser kunnen in de toekomst grote hoeveelheden data met lichtsnelheid tussen computers worden getransporteerd.

De grootste chipfabrikant ter wereld sprak donderdag van een beslissende stap in de lasertechnologie. De laser is de eerste onderbrekingsvrije laserstraal. De uitvinding heeft als gevolg dat laserapparaten in de medische wereld en in de automatisering en communicatie fors goedkoper kunnen worden.

Uitslagen UEFA Cup (17/02/05)

Er is gespeeld voor de derde ronde in het UEFA Cup toernooi. De uitslagen van de heenwedstrijden vind je hieronder.

Alemannia Aachen - AZ (0-0)

sc Heerenveen - Newcastle United (1-2)
23' Huntelaar 1-0
65' Shearer 1-1
81' Bowyer 1-2
Rood: Bowyer (New, 2x geel/86')

FC Basel - Lille (0-0)

Olympiakos - FC Sochaux (1-0)
29' Okkas 1-0

Dinamo Kiev - Villarreal (0-0)

Grazer AK - Middlesbrough (2-2)
51' Zenden 0-1
63' Bazina 1-1
65' Hasselbaink 1-2
78' Kollmann 2-2
Rood: Kollmann (Gra/80)

CSKA Moskou - Benfica (2-0)
12' Berezoetski 1-0
61' Love 2-0

Fenerbahçe - Real Zaragoza (0-1)
72' Alvaro 0-1

4e Dag ABN Amro Toernooi

De kwartfinales van het ABN Amro Toernooi in Ahoy zijn bekend. Voor Nederland is het enkelspeltoernooi helaas over.

In de eerste wedstrijd van de dag in Rotterdam won Mario Ancic van qualifier Olivier Rochus met 6-4 en 6-3. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. Toch kon Rochus bij 4-5 de druk niet aan en verloor zijn opslaggame en de eerste set. In de tweede set begon de Belg goed en kreeg enkele breekpunten op de opslag van Ancic. De Kroaat werkte steeds sterk de breekpunten weg met goede services. In de zevende game van de tweede set gaf Rochus de set en de partij weg aan Ancic. Met twee onnodige fouten en een dubbele fout kwam Ancic op 5-3 en maakte vervolgens met een ace in zijn servicegame de wedstrijd af: 6-3.

Roger Federer, de nummer één van de wereld versloeg zoals verwacht zijn landgenoot Stanislas Wawrinka met overtuigende cijfers: 6-1 en 6-4. Wawrinka had via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikt en won verrassend in de eerste ronde van Sebastien Grosjean. Tegen Federer was er geen beginnen aan. In de kwartfinale speelt Federer tegen de Rus Nikolay Davydenko. Een lastigere tegenstander dan zijn opponenten in de eerste twee rondes, maar Federer is favoriet.

De enige overgebleven Nederlander in het enkelspel, Sjeng Schalken kon voor de tweede keer in een week niet winnen van Ivan Ljubicic. In Marseille verloor Schalken al in de kwartfinale, en ook dit keer was de Kroaat de sterkste. Toch speelde Schalken beter dan vorige week en wist zelfs een set te winnen. In de eerste set kwam Schalken met een break voor (4-2), maar verloor vervolgens vijf games op rij en leverde zo de eerste set in. In de tweede set speelde Schalken iets aanvallender en dit resulteerde in een setoverwinning met 7-5. Ljubicic herpakte zich in de beslissende derde set en speelde constanter en scherper. Hij haalde de derde set met 6-3 binnen.

Vandaag stond er ook een interessant duel tussen twee land –en naamgenoten op het programma. Joachim Johansson, vorige week nog winnaar van Marseille moest spelen tegen Thomas Johansson, die al eens een Grand Slam won (Australian Open). De jongere Johansson (Joachim) legde het af tegen de oudere. De tactiek van Thomas was duidelijk: zoveel mogelijk harde services terugslaan. Dit bleek een goede tactiek want in beide sets kon Thomas één keer breken en hij won met tweemaal 6-4. Opvallend is dat Thomas meer aces sloeg dan Joachim: 15 om 13.

Uitslagen:

01.Roger Federer (Zwi,1)
-
Stanislas Wawrinka (Zwi)6-1 6-4
02.Joachim Johansson (Zwe,5)
-
Thomas Johansson (Zwe)4-6 4-6
03.Ivan Ljubicic (Kro)
-
Sjeng Schalken6-4 5-7 6-3
04.Tim Henman (Eng,3)
-
Michael Llodra (Fra)
05.Mario Ancic (Kro)
-
Olivier Rochus (Bel)6-4 6-3

Loting Kwartfinales:

01.Roger Federer (Zwi,1)-Nikolay Davydenko (Rus,6)
02.Henman (Eng,3)/Llordra (Fra)-Mario Ancic (Kro)
03.Thomas Johansson (Zwe)-Radek Stepanek (Tsj)
04.Ivan Ljubicic (Kro)-Paradorn Scrichaphan (Tha)

De kwartfinales worden morgen gespeeld.

Uitslag Heerenveen - Newcastle United

SC Heerenveen trof vanavond in eigen huis Newcastle United. Ondanks een eerdere kleine voorsprong werd er met 1-2 verloren van de Magpies.

De Friezen zagen Newcastle vanaf de aftrap gasgeven. Directe doelkansen werden echter niet benut. Klaas-Jan Huntelaar was het die halverwege de eerste helft met een vlammend schot via onderkant lat de openingstreffer scoorde. Hij werd daarbij uitstekend bediend door Arnold Bruggink. De rust werd gehaald met de 1-0 stand.

Newcastle verscheen beter uit de kleedkamer en kon pas na twintig minuten gelijk maken. Alan Shearer brak de ban nadat hij eerder nog door Brian Vandenbussche was dwars gezeten. Newcastle zette door en zag in de slotfase de inspanning beloond met een treffer van Lee Bowyer, die een voorzet met de hak tot doelpunt promoveerde. De speler zou even later nog met een tweede gele kaart voor hands van het veld worden gestuurd. Mika Väyrynen miste vrij voor doelman Shay Given een goede mogelijkheid. Heerenveen kon daarna middels vrije trappen van Yildirim hopen op meer, maar het eventueeel verdiende puntje zat er niet in.


sc Heerenveen - Newcastle United (1-2)
23' Huntelaar 1-0
65' Shearer 1-1
81' Bowyer 1-2

Rood: Bowyer (New, 2x geel/86')

sc Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Breuer, Rzasa, Väyrynen, Prager, Hestad, Yildirim, Bruggink (Sikora/77), Huntelaar (Samaras/77)

Newcastle United: Given, Carr, O'Brien, Bramble, Babayaro (Hughes/51),Bowyer, Faye, Kluivert, Jenas, Shearer (Taylor/89), Ameobi (Robert/62)

Uitslag Alemannia Aachen - AZ

AZ speelde in de derde ronde van de UEFA Cup eerst uit bij Alemannia Aachen. Het werd 0-0 in een voor beide kanten kansrijk duel.

AZ, dat zonder de zieke Kenneth Perez was afgereisd, kon in Keulen geen doelpunt maken. Het kreeg daartoe wel enige kansen.

Alemannia liet de Alkmaarders naar gelang de wedstrijd vorderde enige ruimte. Meer dan gevaar voor het Duitse doel leverde het echter niet op. De ploeg uit de Duitse tweede divisie had met name in de eerste helft het beste van het spel. AZ zette daar een betere slotfase tegenover. Met de 0-0 einduitslag moet de klus nu echter in de eigen Alkmaarder Hout worden geklaard.

Alemannia Aachen - AZ (0-0)

Alemannia Aachen: Straub, Brinkmann, Klitzpera, Stehle, Noll, Plasshenrich (Paulus/61), Rolfes, Pinto, Meijer, Gomez (Schlaudraff/75), Michalke (Reghecampf/75)

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat, Buskermolen (Nelisse/62), Ramzi (Lindenbergh/71), Meerdink, Sektioui, Huysegems (Van Galen/78)

Nederlanders minst gelovige Europeanen

Volgens een onderzoek van Readers Digest magazine zijn Nederlanders het minst gelovig van Europa. In het onderzoek, gehouden onder 8657 Europeanen in veertien verschillende Europese landen, kwam naar voren dat Nederland het minst religieuze land van Europa is.

Ruim vijftig procent van de Nederlanders zegt te geloven in het bestaan van God. Inwoners van Polen lijken veelal te geloven: 97 procent gaf toe in God te geloven.

Volgens Readers Digest speelt niet alleen de nationaliteit een rol in het geloof, ook leeftijd is belangrijk. Onder ouderen in de leeftijdscategorie 55-64 jaar zegt zestig procent in God te geloven. In de leeftijd van 25 tot 34 jaar zijn mensen het minst gelovig.

Diego Maradona ontkent maagoperatie

Icoon Sport nieuwsVoetballegende Diego Armando Maradona ontkent dat hij op het punt staat om een maagoperatie te ondergaan. Diverse media berichtten eerder dat de 44-jarige zwaarlijvige Argentijn deze week in Cartagena de Indias in Colombia voor een maagverkleining in een ziekenhuis wordt opgenomen.

Maradona stelt echter dat hij slechts op vakantie is in het Zuid-Amerikaanse land. "Cartagena behandelt me als een vorst. Ik ben hier om te relaxen", zei de voetballer vandaag tegen de media die zich verzameld had voor het appartement waar hij verblijft.

Maradona balanceerde in april 2004 op het randje van de dood, nadat hij met ademhalingsmoeilijkheden en hartklachten in een ziekenhuis werd opgenomen. Drugsgebruik had de gezondheid van de voormalige sporter gesloopt. Daarnaast heeft Maradona de laatste jaren te maken met een ernstig overgewicht.

Diego Armando Maradona
Diego Maradona: 'Geen maagoperatie'

ManU blijft rijkste club ter wereld

Volgens onderzoeksbureau Deloitte and Touche is Manchester United de rijkste voetbalclub ter wereld. In een studie schat Deloitte het inkomen van de club over het seizoen 2003-2004 op 248 miljoen euro. Op nummer twee staat Real Madrid (226 miljoen euro), gevolgd door AC Milan met een omzet van 212 miljoen euro.

Chelsea - van de Russische suikeroom Roman Abramovich - is van de tiende naar de vierde plaats gestegen, met een totaal van 208 miljoen euro aan inkomsten. Daartegenover staat echter een recordverlies van 127 miljoen euro in datzelfde seizoen. Het rapport van het onderzoeksbureau houdt echter alleen maar rekening met inkomsten, niet met de uitgaven. Kosten van transfers en salarissen worden derhalve niet in rekening gebracht.

Het is voor de achtste keer op rij dat Manchester United op deze manier als rijkste club uit de bus komt. De inkomsten zijn ten opzichte van seizoen 2002-2003 wel iets afgenomen, toen er 251,4 miljoen euro kon worden geïncasseerd.

Deloitte en Touche schat dat de twintig rijkste clubs ter wereld in 2005 samen meer dan anderhalf miljard euro aan inkomsten zullen verzamelen.

PvdA wil invoering verplichte discopas

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan de PvdA ligt, dan worden voortaan alleen nog maar leden in discotheken toegelaten. Door de invoering van een discopas zouden raddraaiende allochtonen voortaan bij de deur geweerd kunnen worden, zodat het voor het feest voor goedwillende allochtonen niet verpest kan worden.

Het PvdA-Kamerlid Peter van Heemst komt met het idee. "We willen niet dat meiden op de dansvloer worden lastig gevallen of beledigd." Verder moeten volgens hem bij discriminerende portiers hun vergunningen worden afgepakt, ook indien ze zich schuldig maken aan geweldpleging.

Bovengenoemde voorstellen en enkele anderen staan in het 'plan tegen discriminatie in het uitgaansleven', dat vandaag in Utrecht werd gepresenteerd. Met name in uitgaansgelegenheden in Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn er regelmatig problemen.

Zo gaat de uitbater van het Utrechtse café 't Gras dit weekeinde over op een pasjessysteem. Eigenaar Kees Melissen: "Sommige portiers generaliseren en laten geen Marokkanen binnen. Maar ik denk dat ze dat aan zichzelf te danken hebben. Ik heb namelijk nog nooit géén gedonder met Marokkanen in mijn zaak gehad." Hij hoopt dat het pasjessysteem een pleister op de wond zal zijn.

80 km/u, een eenzijdige strijd

columner stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het verlagen van de snelheid op stadssnelwegen naar 80 km/u, dat is het nieuwe voorstel van Milieudefensie in de strijd naar een beter milieu. En eerlijk gezegd, zo’n slecht idee is het eigenlijk niet. Door allerlei natuurkundige en autotechnische feiten is het nu eenmaal zo dat een auto tussen 70 en 100 optimaal presteert, milieutechnisch in ieder geval. Bovendien is de kans op ongelukken minder en gaan zaken als ritsen een stuk beter. Voordelen te over dus. Doen! ... Of?

België viert 175e verjaardag

SubheaderIn België zijn de feestelijkheden begonnen die een jaar lang de 175e verjaardag van het land omlijsten. Daarnaast wordt gevierd dat het land sinds 25 jaar een federale staat is. In het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel is vanavond een concert uitgevoerd waarbij onder meer koning Albert II en koningin Paola, minister-president Guy Verhofstadt en de Vlaamse en Waalse premier aanwezig waren.

Om het evenwicht van de avond te bewaren stond het Waalse orkest onder leiding van een Vlaamse dirigent. Er zijn zowel Vlaamse als Waalse composities gespeeld. Eerder op de dag bezocht het koninklijk paar de tentoonstelling 'Visionair België' die ter gelegenheid van de viering is samengesteld.

Mannen beheersen het nieuws

Mannen zijn veel vaker in het nieuws dan vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale expertisecentrum voor media en ontwikkeling (RNTC), dat is verbonden aan de Wereldomroep. Het centrum bekeek op woensdag televisie en kranten en kwam tot de conclusie dat van de mensen in het nieuws driekwart van het mannelijk geslacht is. Het RNTC bekeek zes kranten, drie tv-journaals en beluisterde twee radiojournaals. In totaal kwamen daarin 212 personen voor, van wie 159 mannen en 53 vrouwen.

Vijf jaar geleden was het percentage mannen in het nieuws nog 78 procent. Opvallend is dat op de radio verhoudingsgewijs de minste vrouwen aan het woord kwamen, namelijk 13 procent. Bij de kranten was het percentage 22 en in de journaals op televisie 30.

Pizzonia flirt met Champ Cars

Antonio Pizzonia flirt in het openbaar met de Champ Car Series, hij wil niet nog een seizoen alleen maar testen.

Een tweetal weken geleden werd nog bekend gemaakt dat niet Pizzonia, maar Nick Heidfeld aan de haal ging met het tweede stoeltje bij BMW Williams F1. Dit nieuws kwam hard aan bij de Braziliaan.

Pizzonia heeft zijn doelen voor het komende seizoen bij moeten stellen: "Ik wil niet nog een seizoen testen, ik wil racen en races winnen. Ik wil kampioen kunnen worden en de Champ Car lijkt daar erg geschikt voor. We praten met een paar teams en waarschijnlijk zal ik over een paar dagen gaan testen in Amerika."

De Formule 1 zal echter niet uit beeld verdwijnen bij Pizzonia: "Het is een moeilijke beslissing, ik wil racen, maar ook in de F1 blijven. Ik weet niet wat op dit moment het beste is voor mij. Ik zal de opties bekijken en er goed over nadenken."

Het Newman Haas team uit de Champ Cars is één van de mogelijkheden volgens Antonio. Of hij vervolgens van Frank Williams mag vertrekken kan hij niet zeggen: "Dat weet ik niet, moet je hem vragen."

Tijdens de testsessie van Williams in Valencia volgende week, is Antonio Pizzonia alvast niet van de partij.

Klanten hooligansite klagen bij verkeerde

Scheldende en tierende klanten van de website Voetbalrellen.nl hebben een patiënte van het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam via de telefoon lastig gevallen. De woedende klanten van de hooligansite, waar grof geld betaald moet worden om beelden van rellen te kunnen zien, voelden zich in de maling genomen door de site.

Via de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) dachten zij achter het telefoonnummer van de eigenaar van de website te zijn gekomen. De scheldende bellers kregen echter niet de eigenaar van de site, maar een patiënte in het ziekenhuis aan de lijn, die van niets wist.

Het Ikazia-ziekenhuis ondernam gelijk actie en eiste van de beheerder van de site dat die het foute nummer zo snel mogelijk liet verwijderen uit de SIDN-registratie. Daar gaf hij echter geen gehoor aan. Het ziekenhuis veranderde toen het nummer van de patiënte maar.

SIDN en de websitehost van Voetbalrellen, Internet Service Europe, zijn ook niet blij met het valse telefoonnummer. Beide organisaties zeggen dat het onmogelijk is om de gegevens van alle websites te controleren. De provider heeft de website, nadat men gisteren van de commotie hoorde, wel meteen off-line gehaald. Voetbalrellen.nl kan wat hen betreft op zoek naar een nieuwe hoster.

Cabello wint Ruta del Sol

Francisco Cabello (Comunidad Valanciana) heeft vandaag de Spaanse rittenkoers Ruta del Sol aan zijn palmares toegevoegd. Zijn leidende positie in het algemeen klassement kwam in de slotrit niet meer in gevaar. De ritwinst ging wederom naar Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo).

De vijfde, en laatste etappe van de Ruta del Sol eindigde, net als gisteren, in een massaspurt. Wederom was de Italiaanse sprinter net te sterk voor zijn concurrenten. Oscar Freire (Rabobank) en Max van Heeswijk (Discovery Channel) kwamen respectievelijk als tweede en derde over de meet.

De Belgische sprinter Tom Boonen (Quick-Step) roerde zich vandaag niet in het sprintersgeweld. Een lekke band op 500 meter van de streep belette hem om een gooi te doen naar de dagzege.

Uitslag vijfde etappe:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) 154 km in 3.54.25
2.O.Freire(Spa/Rabobank) z.t
3.M.Van Heeswijk(Ned/Discovery) z.t
4.E.Zabel (Dui/T-Mobile) z.t
5.G.Gardeyn (Bel/Mrbookmaker)z.t

Eindklassement:
1.F.Cabello (Spa/Comunidad Valenciana) 13.00.29
2.D.Moreno (Spa/Relax) + 1.30
3.J.L.Martínez (Spa/Comunidad Valenciana) + 2.36
4.V.Reynes (Spa/Illes Balears) + 2.45
5.J.M.Garate (Spa/Saunier Duval) + 3.00

Microsoft aangeklaagd door Startpagina.nl

Bas_in_het_Veldt had ons via de nieuws-submit te melden:

De meest bezochte site van 2004, Startpagina.nl, heeft een kort geding aangespannen tegen softwaregigant Microsoft. Reden voor SanomaWSOY, het bedrijf achter de site, was het nieuwe anti-spywareprogramma van Microsoft dat haar site aanmerkte als spyware. Ondanks het feit dat het omstreden anti-spywareprogramma inmiddels is aangepast, zegt directeur B. Wiggers van Startpagina.nl toch door te zetten. "Ik vind dat Microsoft maar eens op de knieën moet. Ze hebben gezegd dat we een rottige pagina en een verkeerd bedrijf hebben. Dat kan natuurlijk niet."

Startpagina wil dat Microsoft de gebruikers van het programma duidelijk maakt dat er niets aan de internetsite mankeert. De software van Microsoft gaf aan dat Startpagina.nl potentieel kwaadaardig was en maakte vervolgens onmogelijk de pagina te gebruiken als startpagina. Alternatief was MSN.nl, een site van Microsoft zelf.

Volgens Microsoft zou het bewuste programma een testversie zijn en zou de uiteindelijke versie geen problemen meer met Startpagina.nl opleveren. Directeur Wiggers vertrouwt het zaakje nog steeds niet. "Het programma is begin januari uitgebracht en de fout zou nu pas zijn hersteld. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Microsoft zijn eigen pagina graag wat vaker als startpagina zou willen zien."

Cast Belle en het Beest volledig

-KiKi- had ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderStanley Burleson neemt de rol op zich van het Beest in de nieuwe Van den Ende-musical 'Belle en het Beest'. Dat is vanochtend bekend gemaakt. Met de invulling van deze rol zijn alle belangrijke rollen van het stuk verdeeld.

Producent Joop van den Ende en de directeur van zijn productiebedrijf Erwin van Lambaart zijn opgetogen. De zoektocht naar het Beest is namelijk niet eenvoudig geweest. De rol heeft namelijk zowel een zachte en kwetsbare als een dreigende kant. Regisseur Glen Casale was er echter van overtuigd dat Burleson de geknipte man is voor de rol. Na een lang gesprek heeft hij de acteur dan ook over kunnen halen aan de productie mee te werken.

Eerder werd al bekend dat Chantal Janzen de vrouwelijke hoofdrol gaat vervullen. Andere sterren die meespelen zijn Carlo Boszhard (Lumière), Ben Cramer (Maurice), René van Kooten (Gaston) en Mariska van Kolck (Mevrouw Theepot). De reizende musical, een toneelversie van de succesvolle Disneyfilm uit 1991, gaat op 2 oktober aanstaande in première in het Amsterdamse Carré.

Brugklassers zijn vermoeid na schooldag

Ricky_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een enquête gehouden onder zo'n 2700 brugklassers blijkt dat ongeveer 40 procent van hen moe thuis komt. De enquête, gehouden op 30 scholen, werd uitgevoerd door C&T-scholenmarketing in opdracht van RTL Nieuws.

Eenderde van de brugklassers geeft aan dat ze te veel huiswerk krijgen en bang zijn om onvoldoendes te halen. Omgangsproblemen lijken niet de veroorzaker te zijn van de moeheid. Slechts drie procent van de ondervraagden kan niet goed opschieten met zijn klasgenoten.

De school wordt door 84 procent van de bruggers ervaren als veilig, vier procent daarentegen voelt zich onveilig. Mogelijke reden hiervoor is het pesten. Uit de enquête blijkt dat 7 procent van de kinderen wordt gepest.

Britse man brengt granaat naar de politie

Icoon opmerkelijk nieuws Een Britse man heeft woensdag voor grote opschudding gezorgd door met een artilleriegranaat uit de Tweede Wereldoorlog bij het politiebureau binnen te lopen. De man had de granaat al jaren thuisliggen, maar besloot hem af te geven na het zien van een programma over de Tweede Wereldoorlog op tv. Het politiebureau moest vervolgens twee uur ontruimd worden om de bom onschadelijk te kunnen maken.

Na het zien van het tv-programma stopte de man de granaat in een draagtas, om vervolgens dwars door het centrum van zijn woonplaats naar het politiebureau te lopen. Omdat de politie zich realiseerde dat de granaat nog kon werken werd het politiebureau, dat naast een tankstation ligt, meteen ontruimd en werd de omgeving afgesloten.

Bomexperts van het leger haalden de granaat op en brachten hem enkele kilometers verderop in een leeg veld tot ontploffing. "Omdat een granaat 50 jaar in een huis ligt is die nog niet meteen ongevaarlijk", aldus een woordvoerder van het leger.

Britten die ook granaten thuis hebben liggen zijn opgeroepen om de politie te bellen in plaats van er mee door het dorp te gaan lopen. "Dat is iets wat we sterk afraden", aldus een politiewoordvoerder.

Correcties van vagina in opmars

Steeds meer vrouwen in Nederland schromen er niet voor om hun vagina te laten 'designen'. Geschat wordt dat een paar duizend vrouwen jaarlijks hun vagina onder handen laat nemen door een cosmetisch chirurg, zo meldde het AD gisteren. Vooral de schaamlipverkleining is populair. Als reden worden ongemak tijdens het sporten, schaamte bij het vrijen en esthetische motieven opgegeven.

In de Verenigde Staten zijn schaamlipcorrecties al volledig ingeburgerd. Plaatjes van porno-actrices gelden als ideaal voorbeeld voor hun ‘designer vagina'. Ook kiezen vrouwen daar al regelmatig voor een vagina-vernauwing. Vooral vrouwen die kinderen hebben gekregen zouden de boel weer willen laten opkrikken, om zo meer te voelen van de penetratie. Ook het feit dat hun partner dan weer een strak gevoel heeft tijdens de daad speelt me.

De procedure is bloedeloos, gebeurt poliklinisch, neemt slechts een uur in beslag en kost tussen de 3.500 en 8.000 dollar. De Amerikaanse dr. Matlock, die zeker 30 vagina's per maand verfraait en zijn werk zonder enige valse bescheidenheid 'kunst' noemt zegt: ''De meeste vrouwen die hier komen, hebben één of meer kinderen. Zij zeggen: dokter, na de bevalling is de seks niet meer zoals voor die tijd, ik wil weer 19 zijn. Het geboortekanaal is verwijd, de spieren zijn verslapt. Het gaat er niet alleen om het plezier in seks terug te brengen, maar ook om de esthetische schoonheid van de vulvastructuur. Patiënten komen hier met pornografische foto's als voorbeeld hoe ze hun schaamlippen willen.''

Marco, ti amo, il mio eroe



Jij was mijn held
wanneer ik je zag

supercoureur
koning van de bergen

Jij alleen, Marco
Ik droeg je in mijn hart

Marco Pantani,
ik aanbad je

Ti amo, il mio hero
(Ik hou van je, mijn held.)



Maandag was het precies een jaar geleden dat Marco Pantani een overdosis cocaïne nam.

Precies op Sint-Valentijn, in de Week van de Liefde besloot mijn laatste grote sportheld zich van het leven te beroven.

Dit is een allerlaatste eerbetoon aan de laatste God die ik aanboden heb, aan iemand die mij de Liefde schonk. De liefde voor het wielrennen.


Subheader
Marco Pantani in volle aanval

Touch Tour

Nintendo gaat de DS promoten met een grootste tour door Nederland. Touch Me! zal zo'n 30 winkelcentra verspreid door heel Nederland aandoen. Wij van FOK!games hebben zelfs een crewlid dat mee mag met de promotietour: Lexie.

Onder andere de volgende games zijn te spelen:

* Super Mario 64 DS - vergeet vooral de mini-games niet
* Project Rub - wrijf, raak aan, schreeuw en blaas
* WarioWare: Touched! - gestoorde microgames
* Spider-Man 2 - slinger door de straten van New York
* Zoo Keeper - zoek de dieren bij elkaar
* The Urbz: Sims in the City - begin een nieuw leven

De data van de tour:

17-02 winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem van 17.00 tot 21.00
19-02 winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht van 13.00 tot 17.00
25-02 winkelcentrum Tref in Venlo van 17.00 tot 21.00
26-02 winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum van 13.00 tot 17.00
26-02 winkelcentrum de Tuinen in Naaldwijk van 13.00 tot 17.00
03-03 winkelcentrum Corio Center in Heerlen van 17.00 tot 21.00
04-03 winkelcentrum Aarhof in Alphen aan de Rijn van 17.00 tot 21.00
05-03 winkelcentrum In De Hoven in Delft van 13.00 tot 17.00
05-03 wnkelcentrum Helftheuvelpassage in Den Bosch van 13.00 tot 17.00
06-03 winkelcentrum Barones in Breda van 13.00 tot 17.00
06-03 winkelcentrum Klanderij in Enschede van 13.00 tot 17.00
10-03 winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen van 17.00 tot 21.00
11-03 winkelcentrum De Koperwiek in Capelle aan den IJssel van 17.00 tot 21.00
12-03 winkelcentrum Hooge Meren in Hoogezand van 13.00 tot 17.00
12-03 winkelcentrum Arendshof in Oosterhout van 13.00 tot 17.00
18-03 winkelcentrum Etten-Leur in Etten-Leur van 16:00 tot 21:00
18-03 winkelcentrum Koningshoek in Maassluis van 16:00 tot 21:00
19-03 winkelcentrum Bisonspoor in Maarssenbroek van 11:30 tot 16:00
24-03 winkelcentrum Hoge Vugt in Breda van 16:00 tot 21:00
26-03 winkelcentrum Muntpassage in Weert van 11:30 tot 16:00
26-03 winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein van 11:30 tot 16:00
27-03 winkelcentrum Magna Plaze in Amsterdam van 12:30 tot 17:00
31-03 winkelcentrum Kroonpassage in Den Helder van 16:00 tot 21:00
02-04 winkelcentrum Paddepoel in Groningen van 11:30 tot 16:00
02-04 winkelcentrum AA Landen in Zwolle van 11:30 tot 16:00
03-04 winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht van 12:30 tot 17:00
08-04 winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp van 16:00 tot 21:00
09-04 winkelcentrum Wagnerplein in Tilburg van 11:30 tot 16:00
09-04 winkelcentrum De Rooselaar in Roosendaal van 11:30 tot 16:00

'Nederlandse wegen veiligste ter wereld'

Icoon Binnenlands nieuws De Nederlandse wegen zijn de veiligste in de wereld. Het aantal doden ligt op dit moment op 0,8 per honderd miljoen gereden kilometers, waarmee Nederland de lijst aanvoert. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit cijfers van de Australische overheid. In 1980 lag dit aantal nog op 2,7 per honderd miljoen kilometer. Nederlanders rijden jaarlijks zo'n 131 miljard kilometer.

In de statistieken van de Australische overheid zijn alleen geïndustrialiseerde landen meegenomen. Het meest onveilige geïndustrialiseerde land is Tsjechië, met 3,3 doden per honderd miljoen kilometer.

Wenger wil nog één jaar Bergkamp


Dennis Bergkamp zei in januari dat hij best nog een jaar bij Arsenal wil blijven. Zijn trainer, Arsène Wenger, vindt dat ook goed, maar wel onder een voorwaarde.

Volgens Wenger is het op dit moment niet mogelijk om een vervanger voor Bergkamp te vinden; hij vindt dat er geen spelers met zijn kwaliteit zijn. Maar toch is dat niet genoeg reden om hem een nieuw contract aan te bieden. De belangrijkste reden daarvoor is, volgens Wenger, het respect dat hij voor Bergkamp heeft. De coach wil er voor zorgen dat de voormalig international op niveau afscheid neemt en zijn laatste maanden niet op de reservebank doorbrengt.

"Hij wil zo lang mogelijk blijven spelen en dat kan ik begrijpen. Maar je moet ook respecteren dat we het einde van zijn carrière niet willen bederven. Hij heeft hier de laatste jaren zoveel goeds voor ons gedaan, dat ik er zeker van wil zijn dat hij als een echte legende zal worden herinnerd.", aldus Wenger.

Vorig jaar uitte Wenger ongeveer hetzelfde over de contractverlenging van Bergkamp. Die kwam er uiteindelijk toch. "Er is geen twijfel over mogelijk. Als hij aan het einde van het seizoen net zo speelt zoals nu, dan zal hij doorgaan. Maar we gaan ons beleid niet veranderen", waarmee Wenger naar een door hemzelf opgestelde regel wijst. Die regel houdt in dat hij met spelers boven een bepaalde leeftijd pas aan het einde van het seizoen over verlenging van hun contract praat.

Bergkamp zelf is de laatste weken flink op dreef. Zo was hij, samen met Thierry Henry het aanvalduo afgelopen maandag tegen Crystal Palace. Hij was in de wedstrijd betrokken bij drie van de doelpunten, in een wedstrijd die met 5-1 werd gewonnen. Bergkamp is bezig aan zijn tiende seizoen op Highbury.

Tv-zenders krijgen boete voor te veel reclame

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws De publieke omroepen, SBS6, Net5, Veronica, TMF en Yorin krijgen boetes van in totaal 243.000 euro omdat ze vorig jaar te veel reclame hebben uitgezonden. Dat heeft het Commissariaat voor de Media donderdag gemeld. Vooral bij de publieke omroepen werd de reclamezendtijd 'opvallend' vaak overschreden.

Er werden veel verschillende overtredingen gepleegd door de zenders. Zo werd er regelmatig meer dan twaalf minuten reclame per uur uitgezonden, wat niet is toegestaan. Ook duurden telewinkelblokken vaak te lang. De wettelijke scheiding van twintig minuten tussen de reclameblokken werd vaak niet gehaald, en films werden vaak op slordige punten onderbroken.

"Het lijkt erop dat bij de publieke en commerciële omroepen vooral sprake is van slordigheden in de planning van de omvang van reclameblokken", aldus commissaris Inge Brakman. Voorlopig hebben de publieke omroepen gezamenlijk een boete van 108.000 euro gekregen terwijl de commerciële omroepen 135.000 euro moeten ophoesten.

De inkomsten door de extra reclames zijn niet meegenomen in de hoogte van de boetes. In maart kunnen de omroepen zich verdedigen tijdens een speciale hoorzitting.

Microsoft vervangt 14,1 miljoen Xbox-voedingskabels

Icoon Games nieuwsBij wijze van voorzorgsmaatregel en uit bezorgdheid voor de veiligheid van consumenten heeft Microsoft vandaag aangekondigd dat het de voedingskabels van 14,1 miljoen Xbox-consoles wereldwijd op vrijwillige basis zal gaan vervangen.

De vervangende voedingskabels zijn ontworpen om consumenten en hun Xbox-consoles te beschermen tegen zeldzame storingen aan elektrische onderdelen die brandgevaar kunnen opleveren. Deze storingen hebben zich voorgedaan in minder dan één op de tienduizend consoles, en in bijna alle gevallen deed de schade als gevolg van deze storingen zich binnen de console zelf voor of bleef de schade beperkt tot het uiteinde van de voedingskabel aan de achterzijde van de console.

Bij dertig consoles wereldwijd werd echter als gevolg van deze storingen licht letsel of lichte schade aan goederen gemeld. In zeven gevallen hebben klanten een lichte brandwond aan hun hand opgelopen. In 23 gevallen hebben klanten rookschade gemeld of lichte schade aan een tapijt of entertainment center.

In alle regio's, behalve Europa, hebben Xbox-consoles die vóór 23 oktober 2003 geproduceerd zijn een vervangende voedingskabel nodig. In Europa hebben consoles die vóór 13 januari 2004 geproduceerd zijn een vervangende voedingskabel nodig.

"Dit is een voorzorgsmaatregel waarvoor wij gekozen hebben ondanks de zeldzaamheid van deze incidenten. Wij betreuren het ongemak, maar zijn van mening dat het verantwoordelijk is om consumenten een gratis vervangende voedingskabel aan te bieden." aldus Robbie Bach, de senior vice president van de Home & Entertainment Divisie van Microsoft.

Om een vervangende voedingskabel te bestellen worden consumenten verzocht naar www.xbox.com te gaan en te klikken op de link 'Vervangende voedingskabel voor Xbox'. Vervangende voedingskabels zullen twee tot vier weken na plaatsing van de bestelling arriveren. In afwachting van de nieuwe voedingskabel dienen consumenten hun Xbox-consoles uit te zetten wanneer deze niet in gebruik zijn.



Klanten die geen toegang hebben tot het internet worden verzocht contact op te nemen met Microsoft via het gratis nummer 0800-0200371.

Niet alle vervangende voedingskabels die Microsoft aan programmadeelnemers levert zullen er hetzelfde uitzien. Het type voedingskabel dat verzonden wordt is afhankelijk van de dag waarop de console geproduceerd is en het land waar deze gebruikt wordt.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Transplantatie geeft Duitsers hondsdolheid

Icoon Medisch nieuws Drie Duitse patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan zijn daardoor besmet met hondsdolheid. De organen die de drie slachtoffers kregen waren afkomstig van dezelfde donor, die de ziekte vermoedelijk in India heeft opgelopen. Diverse Duitse media hebben bericht dat de drie in levensgevaar verkeren.

De donor overleed in december in Mainz, waarna haar longen, alvleesklier, lever en hoornvlies in zes verschillende patiënten zijn getransplanteerd. De drie patiënten die nog geen verschijnselen van hondsdolheid vertonen zijn ingeënt en worden in de gaten gehouden. Ook zijn er tachtig mensen uit de omgeving van de patiënten ingeënt.

Hondsdolheid kan op de mens worden overgedragen door een beet, krab of lik van een besmet dier, zoals een hond, vos of een vleermuis. Als de ziekte in een stadium komt waarin die zich openbaart is de afloop ook bijna altijd dodelijk. Overdracht van mens op mens is wel vrij zeldzaam, maar niet onmogelijk.

De ziekte kost wereldwijd nog aan 40 tot 70 duizend mensen per jaar het leven, maar is uiterst zeldzaam in het westen.

Feyenoord en NAC bekijken De Ceulaer

Feynoord-trainer Ruud Gullit zal komend weekend samen met Mark Wotte afreizen naar België om Benjamin de Ceulaer te bekijken. De club uit Rotterdam loopt echter achter bij NAC Breda, dat al met de spits sprak.

Benjamin de Ceulaer kan de laatste tijd op veel belangstelling rekenen. De spits van Sint-Truiden werd de afgelopen tijd al vijf keer bekeken door scouts van Feyenoord. Nu die club zover is dat ook Gullit en Wotte de aanvaller gaan bekijken, is de kans echter groot dat die aandacht te laat komt. De Belg sprak recentelijk al met NAC-trainer Ton Lokhoff en de kans lijkt groot dat hij bij de club uit Breda een contract tekent.

De zaakwaarnemer van De Ceulaer, Tony Dullers, vertelde: "Benjamins gemoedstoestand neigt naar NAC. Vooral het gesprek dat hij eerder al had met Lokhoff heeft hem positief verrast. De kans op spelen bij NAC is gewoon een stuk groter. Bij andere clubs is de kans om in de basis te komen een stuk minder."

Vanavond zullen De Ceulaer en zijn zaakwaarnemer met Ton Lokhoff en NAC-voorzitter Theo Mommers verder praten. Volgende week wil de speler vervolgens beslissen bij welke club hij de komende jaren wil spelen.

Protestmars van fans Man. United

Fans van Manchester United houden volgende week voor het Champions League-duel met AC Milan een protestmars. Ze protesteren hiermee tegen de dreigende overname door Malcolm Glazer.

De Amerikaanse miljardair Malcolm Glazer heeft recentelijk een bod gedaan op de voetbalclub. De fans vrezen nu dat het bestuur van de club en de de belangrijkste aandeelhouders, de Ierse paardenhandelaren JP McManus en John Magnier, onderhandelen met Glazer. Met deze actie willen ze nu laten blijken het niet eens te zijn met een eventuele overname door Glazer.

Een woordvoerder van de fans vertelde: "Een uur voor de wedstrijd zullen we vanaf het cricketstadion bij Old Trafford met fakkels en vlaggen naar het stadion gaan. Het is een symbolische actie om te laten zien dat we het niet met de overname eens zijn."

Eerste screens Pursuit Force

Sony Computer Entertainment brengt ons vandaag de allereerste screenshots van de aankomende PSP-game Pursuit Force. In de game die ontwikkeld wordt door Big Big Studios, kruipt de speler in de huid van een politieagent in een grote stad in Amerika. In deze stad (die meer dan 400 km weg telt) moet de speler vijf verschillende gangs tot stoppen brengen in verschillende missies. In deze races en de missies te voet moet de politieagent opletten dat hij niet de stad beschadigt en dat hij al helemaal geen burgers neerschiet, want dan zal hij gestraft worden. Pursuit Force moet deze herfst uitkomen.



Een kijkje achter de schermen bij FOK!Games

Een tijdje geleden hadden we een review over hoe het nou bij de reviews er achter de schermen aan toe ging. Maar FOK! is niet alleen reviews. Daarom leek het mij een leuk idee om jullie met een reeks reviews en interviews eens te laten zien wat er dan allemaal nog meer is, en hoeveel mensen er voor FOK! dagelijks werken. FOK!Games, de nieuwste subsite van FOK!, trapt af. Veel plezier!

Pak slaag voor cabaretier Javier Guzman

yohan.nl, la.femme.nikita, iDex, R-Alph, Sub_Rosa, TineZz, Ome.Fleer, djv en King_Nothing hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Cabaretier Javier Guzman is gisteravond in Amsterdam in elkaar gemept door een groepje lieden die niet gecharmeerd waren van zijn grappenmakerij. In het ziekenhuis constateerden artsen twaalf kneuzingen en bleek dat hij minder goed hoort. Guzman, die inmiddels het ziekenhuis weer heeft verlaten, heeft zijn optredens voor deze week afgezegd.

Volgens zijn woordvoerster was Guzman een biertje aan het nuttigen in een café op de Zeedijk toen een aantal mensen hem herkenden: ''Die gingen bijdehand lopen doen, waarop Javier ook bijdehand reageerde. Die mensen werden daarop zo boos dat ze hem uiteindelijk in elkaar sloegen. Hij werd door drie of vier mensen onder handen genomen''. De belagers van Guzman verdwenen na de vechtpartij spoorloos in de nacht.

Guzman weet nog niet of hij volgende week zijn optredens hervat: ''Hij is emotioneel over de gebeurtenissen, temeer omdat hij in zijn huidige show 'Ton Zuur' minstens tien minuten over zinloos geweld praat. Hij vindt het onverteerbaar dat de daders op basis van woorden hem zo zwaar in elkaar sloegen'', aldus zijn woordvoerster.


Guzman geëmotioneerd over zinloos geweld.

PSP krijgt een nieuwe accu

Het grootste argument om geen PSP te nemen is wel de levensduur van de accu. Uit tests was gebleken dat de PSP maximaal zes uur mee zou gaan en daar komt binnenkort verandering in. Sony heeft namelijk een nieuwe lithium ion batterij ontwikkeld welke 30% meer stroom levert dan de huidige batterijen. De batterij zou in theorie de gebruiksduur van de PSP naar maximaal acht uur kunnen opschroeven.

Wanneer de nieuwe batterij precies zal verschijnen is nog niet bekend gemaakt.

Salariskloof wordt niet kleiner

soorroos had ons via de nieuws-submit te melden:

AlgemeenIn de Europese Unie verdienen vrouwen nog steeds niet zoveel als mannen. Op het moment volgen wel meer vrouwen dan mannen hoger onderwijs, maar de salariskloof blijft stabiel op zo'n 15 procent. Vrouwen ontvangen nog steeds niet net zoveel geld voor hetzelfde werk als mannen. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie.

Op belangrijke gebieden doen vrouwen het prima. Ook nu de economische situatie de laatste jaren enigszins is verslechterd, studeert 58 procent van de vrouwen af aan een universiteit of hogeschool. Een ruime meerderheid van de vrouwen heeft een baan, namelijk 55,1 procent.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat vrouwen meer dan 60 procent van het huishouden doen en zelfs 75 procent van de zorg voor de kinderen op zich nemen. Eén op de drie Europese managers is van het vrouwelijke geslacht.

Heat wint zevende keer op rij

De Miami Heat zijn bezig aan een goede serie. Vannacht kwamen de LA Clippers op bezoek. De Heat wonnen, 113-95.

De LA Clippers staan aan de keerzijde van de medaille, zij verloren voor de zevende keer op rij. Damon Jones beslechtte het lot van de Clippers met 31 punten, waarvan acht drie-punters. Beide prestaties zijn het beste uit zijn carrière. Dwyane Wade kwam tot 28 punten en twaalf assists. Voor de Clippers scoorde Corey Maggette 23 punten.

Knicks verassen Bucks
De New York Knicks hebben in eigen huis gewonnen van de Milwaukee Bucks, 108-90. Ondanks goed verdedigen van Dan Gadzuric, die twaalf punten en acht rebounds had, konden de Knicks in het vierde kwart uitlopen. De Bucks scoorden in het vierde kwart maar 14 punten, waardoor de Knicks simpel tot pas hun tweede overwinning in de laatste tien wedstrijden kwamen. Jamal Crawford werd de gevierde man met 23 punten. Bij de Bucks scoorde Tony Kukoc 20 punten. Michael Redd moet nog steeds geblesseerd toekijken.

Overige uitslagen:

Boston Celtics - Memphis Grizzlies: 90-88
Toronto Raptors - Chicago Bulls: 115-121
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons: 75-93
Charlotte Bobcats - Denver Nuggets: 94-88
Indiana Pacers - Portland Trailblazers: 95-87
New Jersey Nets - Sacramento Kings: 96-85
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks: 111-89
New Orleans Hornets - San Antonio Spurs: 78-101
Seattle Supersonics - Golden State Warriors: 110-117

Belgen kunnen 'pissen' op president Bush

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Wellicht zijn ze op het idee gekomen door het bekendste beeldje van onze zuiderburen, Manneken Pis. Want de linkse jongerenorganisatie Animo, verbonden aan de Vlaamse socialistische regeringspartij SP.A, heeft de afgelopen dagen 5000 stickers verspreid met daarop de afbeelding van de Amerikaanse president Bush en de tekst 'Go ahead, piss on me'.


'Piss' op Bush

Het doel van de actie is een algeheel protest tegen de Amerikaanse inval in Irak en het bezoek dat Bush begin volgende week aan de Belgische hoofdstad Brussel zal brengen. De stickers zijn onderdeel van een grotere campagne die als motto 'Give piss a chance' heeft meegekregen.

Volgens een woordvoerder van Animo vonden de stickers, die in een urinoir geplakt kunnen worden, gretig aftrek en zijn ze vooral te vinden in jongerencentra en café's.

Microsoft gaat 14,1 miljoen Xbox voedingskabels omruilen

Bij wijze van voorzorgsmaatregel en uit bezorgdheid voor de veiligheid van consumenten heeft Microsoft vandaag aangekondigd dat het de voedingskabels van 14,1 miljoen Xbox-consoles wereldwijd op vrijwillige basis zal gaan vervangen.

De vervangende voedingskabels zijn ontworpen om consumenten en hun Xbox-consoles te beschermen tegen zeldzame storingen aan elektrische onderdelen die brandgevaar kunnen opleveren. Deze storingen hebben zich voorgedaan in minder dan één op de tienduizend consoles, en in bijna alle gevallen deed de schade als gevolg van deze storingen zich binnen de console zelf voor of bleef de schade beperkt tot het uiteinde van de voedingskabel aan de achterzijde van de console.

Bij dertig consoles wereldwijd werd echter als gevolg van deze storingen licht letsel of lichte schade aan goederen gemeld. In zeven gevallen hebben klanten een lichte brandwond aan hun hand opgelopen. In 23 gevallen hebben klanten rookschade gemeld of lichte schade aan een tapijt of entertainment center.

In alle regio's, behalve Europa, hebben Xbox-consoles die vóór 23 oktober 2003 geproduceerd zijn een vervangende voedingskabel nodig. In Europa hebben consoles die vóór 13 januari 2004 geproduceerd zijn een vervangende voedingskabel nodig.

"[...]
Dit is een voorzorgsmaatregel waarvoor wij gekozen hebben ondanks de zeldzaamheid van deze incidenten. Wij betreuren het ongemak, maar zijn van mening dat het verantwoordelijk is om consumenten een gratis vervangende voedingskabel aan te bieden.
[...]"


aldus Robbie Bach, de senior vice president van de Home & Entertainment Divisie van Microsoft.

Om een vervangende voedingskabel te bestellen worden consumenten verzocht naar www.xbox.com te gaan en te klikken op de link 'Vervangende voedingskabel voor Xbox'. Vervangende voedingskabels zullen twee tot vier weken na plaatsing van de bestelling arriveren. In afwachting van de nieuwe voedingskabel dienen consumenten hun Xbox-consoles uit te zetten wanneer deze niet in gebruik zijn.

Klanten die geen toegang hebben tot het internet worden verzocht contact op te nemen met Microsoft via het gratis nummer 0800-0200371.

Niet alle vervangende voedingskabels die Microsoft aan programmadeelnemers levert zullen er hetzelfde uitzien. Het type voedingskabel dat verzonden wordt is afhankelijk van de dag waarop de console geproduceerd is en het land waar deze gebruikt wordt.

Dronken automobilist ramt politiebureau

Het politiebureau in Nunspeet is gisterenavond geramd door een 43-jarige automobilist uit dezelfde plaats. De man, die in beschonken toestand verkeerde, knalde rond half tien 's avonds eerst tegen het hek van het inmiddels gesloten bureau en reed daarna met zijn wagen tegen de glazen pui aan. De schade aan het gebouw is aanzienlijk, aldus de politie.

Na de aanrijding reed de man weg, maar hij kon later op de avond bij het zwembad in Nunspeet worden aangehouden. Daar had hij inmiddels al op het parkeerterrein een slagboom geramd. Op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 1.7 had. De politie vermoedt dat de man wegens persoonlijke problemen aan het drinken is geslagen.

---
Met dank aan junkieXXXL voor de submit.

Klacht duivenspotje Versatel afgewezen

De klacht die de Dierenbescherming bij de Reclame Code Commissie heeft ingediend wegens een duifonvriendelijk spotje van telecomprovider Versatel, is door de Commissie afgewezen. In het betreffende filmpje lijkt het alsof een zojuist losgelaten postduif zich te pletter vliegt tegen een ruit. In werkelijkheid was er sprake van trucage.

De Reclame Code Commissie vindt de beelden niet dermate schokkend dat het reclamefilmpje van de buis gehaald zou moeten worden. "Hoewel sommigen de humor zal ontgaan, betekent het niet dat de uiting ontoelaatbaar is", zo valt in de beslissing te lezen. Daarnaast hoeft men niet te vrezen dat de handelingen in het spotje zullen worden geïmiteerd, "mede gezien de praktische onnavolgbaarheid ervan."

Op haar website noemt de Dierenbescherming de uitspraak teleurstellend.

Moeders mobieltje

Als er iemand verstand heeft van elektronische apparatuur, dan is het mijn moeder wel. Serieus waar. Met het instructieboekje van bijvoorbeeld de nieuwe wasmachine hoef ik niet aan te komen, want zij heeft de bonte was al draaien voor ik -in dat bewuste boekje- de juiste taal heb weten te traceren. En dat heeft niets te maken met mijn blader-skills; die moeder van mij is gewoon erg rap met machines. En warempel, ze doet alles nog goed ook! Ik sta voor schut met dat boekje in mijn handen. En 't is niet alleen de wasmachine. Ze haalt hetzelfde 'geintje' uit met de vaatwasser, de droger en de combi-magnetron. Wie weet is het moeders eigen, of zo.

Maar hoe handig ze ook met met huishoudelijke apparaten, het gaat anders als we het hebben over zoiets als de videorecorder. Mams is een groot fan van 'The Bold' dus als ze een aflevering dreigt te missen vanwege werkverplichtingen, dan moet dat opgenomen worden. Nu is dat niet zo moeilijk: videobandje erin duwen, juiste zender kiezen (4 natuurlijk), de tijd instellen en klaar. Karweitje van nog geen minuut. Maar mams vind het eigenlijk bij voorbaat al moeilijk. Ik kan het twintig keer uitleggen, maar nog steeds lukt het haar niet, en dat is niet omdat onze video zo moeilijk is. Dat ding is zó simpel dat mijn neefje van vijf hem kan bedienen.
Hetzelfde geldt voor de computer, waar mijn moeder bij voorkeur naar refereert als 'dat ding'. Niet in de laatste plaats omdat het bureau waar hij op staat voor haar verboden terrein is. De laatste keer dat ze een zeem over dat bureau haalde moest ik namelijk alle snoertjes opnieuw in 'dat ding' stoppen. Vanaf die tijd loopt ze er dus ook met een wijde boog omheen. Op mijn verzoek, want ik blijf natuurlijk niet aan de gang.

Afijn, het is dus veilig te zeggen dat mijn moeder alleen wonderbaarlijk veel verstand heeft van die dingen waar ze dagelijks mee te maken heeft; dingen waar ze oprecht in geïnteresseerd is. Incidentele dingen zoals het opnemen van haar soap zijn niet dermate belangrijk dat ze de handeling ervoor hoeft te weten. Ze heeft bovendien een man en twee dochters die weten hoe het werkt, dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Maar nu komt het euvel: moeders wilde een mobieltje. De rest van het huishouden had er een en ook haar familie liep ermee te pronken, dus vond ze dat zij er ook maar eens aan moest geloven. Het geval wil echter dat ik van tevoren al wist dat ze hem niet vaak zou gaan gebruiken. Ze is gewoon geen type die 'altijd bereikbaar wil zijn'. Wat dat betreft is ze heerlijk makkelijk. Gaat ze op visite en mist ze de trein, dan is dat geen probleem. Ze pakt gewoon de volgende. Bellen dat ze iets later komt? Waarom? Ze weten toch dat ze met het openbaar vervoer reist? Zoiets calculeer je gewoon in. Net als vóór het tijdperk der mobiele telefoons.
Wie weet heeft het iets te maken met ons Indische bloed: rond 11 uur, betekent niet 11 uur stipt, maar zoiets als: ergens tussen kwart voor 11 en half 12.
Toch vind ik dat ze wel enigszins gelijk heeft. Maar goed, da's voer voor een volgende wwkw, want deze manier dwaal ik af.

Ik heb dus een vermoeden dat mamslief niet veel gebruik zal maken van haar telefoontje... Het video-scenario doemt in me op. En het leek erop dat ik gelijk ging krijgen. De pincode was het eerste wat ik eruit moest wippen, want dat was toch niet zo handig. Mijn moeder zag zichzelf al op Utrecht Centraal staan met een mobieltje in haar ene hand en een papiertje met die code in de andere. Weg ermee.
Toen maar eens oefenen. Want anders dan op onze draagbare huistelefoon, had haar nieuwe telefoontje verschillende knoppen voor opnemen en ophangen. Na een aantal keer heen en weer gebeld te hebben leek ze het in de vingers te hebben. Ik trots. Pa trots. Mams nog trotser, want ze vond het allemaal toch wel een beetje eng.
De week erna al werd ze in het spreekwoordelijke diepe gegooid: stadten met d'r zus. En daar mijn tante hier zo'n 200 kilometer vandaan woont, zouden de dames naar (jawel) Utrecht. Da's mooi tussen Noord-Holland en Drenthe in. Handig.
Beide dames hadden de telefoontjes mee zodat ze elkaar snel konden vinden op het station.

Een paar uur later ging bij mij echter de huistelefoon rinkelen. Mijn tante vanuit Utrecht. Of ik wist waar m'n moeder uithing, want ze nam haar telefoon niet op...
Ja, dan heb ik al vermoeden, natuurlijk... Die telefoon staat waarschijnlijk gewoon uit. Mijn moeder vergelijkt haar mobieltje met de huistelefoon, en die hoeft je ook niet 'aan te zetten' om gebeld te kunnen worden.
Uiteindelijk hebben ze elkaar gelukkig gevonden, en daar ging het om. Maar mams had duidelijk nog wat 'zwemlessen' nodig voor ze weer in het diepe gegooid kon worden.

Hoe verrast was ik toen gisteren de telefoon begon te rinkelen en ik mijn moeder aan de andere kant hoorde. Of mijn vader haar op wilde halen van het werk. Ze was eerder vrij. En pas nadat ik had opgehangen ging het dagen. Dat nummer in de display was niet van haar werk: dat was haar mobiele nummer! Verhip!

Wat denk je, had ik haar bij thuiskomst ook moeten vragen om zelf de video uit te schakelen?

Gran Turismo 4 op drie schermen

Als je niet genoeg hebt aan één TV of je wilt gewoon patsen met het feit dat je drie TV's hebt dan is het mogelijk om Gran Turismo 4 op drie TV's te spelen. Het beeld wordt dan aan de linkerkant en rechterkant uitgebreid op de extra twee TV's. Deze setup is ook wel bekend van multi-monitor games op de PC, zoals bijvoorbeeld een flightsim.
Naast de drie TV's zul je ook nog eens drie PS2 exemplaren moeten hebben en ook drie exemplaren van Gran Turismo 4 in je bezit moeten hebben. Het is dan de vraag of het de moeite waard is.

Nawijn zwicht voor druk advocaten SBS

SunChaser had ons (geheel herschreven) via de nieuws-submit te melden:

BinnenlandsHilbrand Nawijn noemt zijn nieuwe partij niet Hart voor Nederland. Dat zei de politicus donderdagochtend in het Yorin-FM programma 'Stenders Vroeg Op'. Hij wil geen juridische strijd gaan voeren met de SBS-groep. Advocaten hadden gedreigd met claims als LPF-Tweede-Kamerleden Hilbrand Nawijn en Gerard van As onder die naam zouden gaan werken.

Er is een grote kans dat Nawijn zijn partij nu 'Hart voor Holland' gaat noemen, zo vertelde hij in het programma. Het is bovendien de bedoeling gemeentepartijen op te richten met namen als 'Hart voor Enschede, Almere, Amsterdam'. Stenders grapte nog dat er ook een partij zou komen die 'Hard voor Buitenlanders' zou heten. Nawijn benadrukte hierop dat hij niets tegen buitenlanders heeft, zolang ze maar integreren.

[Gerucht]Developer Troika sluit deuren

Developer Troika zal waarschijnlijk binnenkort voorgoed haar deuren sluiten. Het bedrijf, dat opgericht werd door de makers van Fallout, heeft drie games gemaakt: Arcanum, Vampire: The Masquerade - Bloodlines en The Temple of Elemental Evil. Op Fallout-fan-forum No Mutants Allowed circuleerde een anoniem e-mailtje dat suggereerde dat Troika haar kantoor-inventaris gaat veilen aanstaande zaterdag.
"[...]
LIQUIDATION SALE

After 7 exciting years, and 3 published games, Troika Games is closing its doors forever!
EVERYTHING MUST GO!

* Computers - P3 & up
* Monitors 13" - 21"
* Desks
* Chairs
* Conference Tables
* Filing Cabinets
* Cubicle System
* Canon Copier
* and much more!

Saturday, Feb. 19th 9am - 1pm only 17991 Cowan in Irvine (Cash & Carry)
Let our loss be your gain.
Please feel free to forward this email to anyone that may be interested in the sale.
[...]"


Een officiële bevestiging is er nog niet. Troika-medewerker David Marsh reageerde wel in het forum met de woorden: "Time to pop the champagne Exitium" (tegen een andere user, vermoedelijk om aan te geven dat deze het bij het rechte eind had).

Er werd al eerder beweerd dat het slecht ging met Troika, dit lijkt een verdere bevestiging hiervan.

Man doodt broer voor beter volgend leven

Scootmobiel, Juusjuh en mrdoctor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een 37-jarige Cambodjaan heeft zijn broer doodgeschoten zodat die na reïncarnatie een beter leven kon krijgen. Zijn broer was verslaafd aan methamfetamine, een verslaving waaraan volgens de dader niets meer te doen was. Dat heeft de Cambodjaanse politie donderdag gezegd.

De man schoot zijn broer dood om hem op die manier van zijn verslaving af te helpen. Daarna cremeerde de man het slachtoffer, om vervolgens een speciale ceremonie te houden om voor de reïncarnatie van zijn broer te zorgen.

Cambodja is een boeddhistisch land, waar veel mensen in reïncarnatie geloven. De dader hoopte dan ook dat zijn broer een beter volgend leven zou krijgen.

Breuklijnen en plannen GPWC

Gisteren was er een vergadering tussen de GPWC en zes Formule 1-teams. Doel blijft het opstarten van een nieuwe Grand Prix-klasse voor na 2007.

De toekomst van de Formule 1 blijft erg onzeker. Terwijl Ferrari een nieuw contract heeft getekend, Sauber, Jordan en Minardi twijfelen, zetten de zes andere teams de plannen voor een nieuwe klasse door. Belangrijkste standpunt in de plannen is dat de inkomsten gelijk moeten worden verdeeld, waarbij geen teams mogen worden bevoordeeld. Daarnaast moet het een open raceklasse worden, waar nieuwe teams makkelijk in kunnen stromen.

Verschillende werkgroepen moeten in de komende jaren de plannen uitwerken en tot een technische regelgeving komen. Het kampioenschap zou dan in 2008 met negen teams van de huidige Formule 1, dus zonder Ferrari, van start moeten gaan. In hoeverre dit gaat lukken blijft onzeker, aangezien er duidelijk twijfel heerst.

Gisteren ontbraken Sauber, Minardi en Jordan bij de vergadering. Voor de private teams is het geld dat Ecclestone nu biedt, als ze tekenen voor na 2008, erg aantrekkelijk. Daarnaast willen veel teams publiekstrekker Ferrari niet achterlaten.

Eddie Jordan bevestigde de twijfel gisteren op de radio: "Een meerderheid van de teams zullen met Bernie akkoord gaan, want hij heeft Ferrari aan zijn zijde. Bernie Ecclestone is ook de enige geloofwaardige oplossing, omdat de private teams grote moeite zullen hebben om te geloven dat de fabrieksteams zullen letten op hun behoeftes en zorgen."

Gif lijkt oorzaak van sterfte bij geitjes kinderboerderij

Opti had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de kinderboerderij Dierendorp in Den Helder stierven in de afgelopen tijd negen geitjes, waarschijnlijk door vergiftiging. Daarnaast is een varken overdag met een mes bewerkt en doodgebloed.

De kadavers van enkele geiten zijn inmiddels onderzocht. Lichamelijk viel er niets te ontdekken, zo blijkt uit onderzoek. "Uit bloedonderzoek moet blijken of er sprake is van vergiftiging en waarmee", zegt woordvoerder B. van Hoogen van het dierendorp. Wat verder duidt op vergiftiging is de aanwezigheid van scheerplekjes op één van die geiten en op een pony. Daar zou de injectienaald in de dieren zijn gestoken. De pony heeft het wel overleefd. "Die zijn wat sterker."

Vrijwilligers van het dierendorp en de politie maken nu wat vaker een ronde langs de kinderboerderij. De dieren binnen houden is geen optie: Dierendorp wil nog steeds een kinderboerderij blijven.

Overmars belicht dubieuze praktijken

In een column voor het Veluws Nieuws heeft Marc Overmars de soms wat dubieuze werkwijze van voetbalclubs belicht. Met name het aanbod dat hij van Atletico Madrid kreeg.

Na het omkoopschandaal in Duitsland worden verschillende praktijken nog eens tegen het licht gehouden. Hoewel Marc overmars nooit bij omkoping betrokken is geweest, wilde hij in zijn column wel een ander dubieus verschijnsel belichten. Clubs die vlak voor een belangrijke wedstrijd geweldige aanbiedingen doen aan de sterspelers van de tegenstander.

Overmars schrijft: "Zelf heb ik nooit te maken gehad met omkoping. Een gebeurtenis was wel op het randje. We speelden in de kwartfinale van de Champions League tegen Atletico Madrid. De avond voor de wedstrijd werd ik op mijn hotelkamer gebeld door de technisch directeur van Atletico met een aanbod voor een grandioos contract. Het is natuurlijk niet netjes om dat juist op zo'n moment te doen."

Alweer rechtszaak rond GTA

Grand Theft Auto wordt opnieuw aangewezen als directe aanleiding voor een moordzaak. Dit keer gaat het om GTA: Vice City en GTA III.

De nu 18-jarige Devin Thompson werd in 2003 in Fayette, Alabama, gearresteerd op verdenking van wat ze in Amerika grand theft auto noemen. Bij zijn arrestatie zei hij: "Life is a video game. You've got to die sometime." Op het politiebureau aangekomen greep hij het pistool van een van de agenten en schoot hem en twee andere politie-agenten in hun hoofd. Alledrie de mannen overleden. Thompson ging er vervolgens in een gestolen politie-auto vandoor, maar kon opnieuw aangehouden worden. Hij wordt aangeklaagd wegens drievoudige moord en moet op 11 juli voor de rechtbank verschijnen.

Familieleden van de slachtoffers hebben nu een rechtszaak aangespannen tegen de twee GTA-games, omdat deze Thompson "getraind en aangezet" zouden hebben tot het plegen van de misdrijven. Naast TakeTwo worden ook de winkels Wal-Mart en GameStop aangeklaagd, omdat zij Thompson de games verkocht hebben toen hij nog geen 18 was (de games hebben een M-rating en mogen daarom alleen aan volwassenen verkocht worden). Ook Sony wordt genoemd in de aanklacht, die bijna 60 pagina's telt en om 600 mijoen dollar draait, omdat dat bedrijf de PlayStation 2 waarop Thompson de spellen speelde gemaakt heeft.

"Ik wil niet dat er nog een gezin moet meemaken wat ons gezin heeft moeten doorstaan de afgelopen jaren. Het gaat om het redden van levens," zo zei een broer van een van de slachtoffers. Als advocaat hebben de aanklagers niemand minder dan Jack Thompson ingehuurd, de advocaat die al twaalf jaar een kruistocht voert tegen gewelddadige games.

TakeTwo maakt zich niet echt zorgen over de rechtszaak. "We willen allereerst ons meeleven betonen aan de gezinnen van de omgekomen agenten. Wat betreft Mr. Thompson, helaas heeft hij de gewoonte dit soort dingen vaker te doen. Geen enkele rechtbank heeft tot nu toe zijn vorderingen serieus genomen. De suggestie dat er een link bestaat tussen het spelen en verkopen van Grand Theft Auto en dit tragische incident is absolute nonsens. Iedereen die suggereeert dat zo'n link er wel is, is ofwel slecht op de hoogte, of verdraait de feiten, of beide."

Koffie beschermt tegen kanker

Icoon Medisch nieuws Het drinken van koffie elke dag kan bescherming geven tegen leverkanker. De Japanse onderzoekers vonden dat mensen die dagelijks koffie dronken de helft risico op leverkanker hadden dan diegenen die nooit koffie hadden dronken.

Een onderzoeksteam dat door Monami Inoue van het Nationale Centrum van Kanker in Tokyo wordt geleid analyseerde in een volksgezondheidsstudie van 10 jaar het koffiegebruik van 90.000 mensen om te bepalen hoeveel er met leverkanker worden gediagnosticeerd. Bij de mensen die nooit of bijna nooit koffie dronken waren er 547,2 gevallen van leverkanker per 100.000 binnen tien jaar. Maar voor hen die dagelijks koffie dronken was het risico 214,6 gevallen per 100.000.

In andere studies is eerder aangetoond dat cafeïne zorgt voor de verhoging van de geestelijke waakzaamheid en alertheid. Hoewel deze studie een statistisch significant verband vond tussen koffie en het hebben van minder leverkanker, zeggen de onderzoekers de bevinding in andere groepen moet worden herhaald.

Men vond dat het beschermende effect bij mensen voorkwam die één tot twee koppen koffie per dag dronken. De onderzoekers konden het effect van ‘gewone’ koffie en cafeïnevrije koffie niet vergelijken omdat cafeïnevrije koffie zelden in Japan wordt gebruikt. De cafeïnevrije koffie is niet populair in Japan.

Getuige in Nomadszaak bedreiger Verdonk

Het Openbaar Ministerie komt met een nieuwe getuige op de proppen in de rechtszaak tegen de vijftien Hells Angels van de Limburgse Nomads. Gisteren maakte het OM bekend dat zich een getuige had gemeld die met enkele verdachten in een cel onder het gerechtsgebouw zou hebben gezeten. Daar zou hij hebben gehoord hoe de Nomads vertelden hoe ze hun 'brothers' hadden vermoord.

Vanochtend werd bekend dat deze getuige de man is die eind vorig jaar werd veroordeeld voor het bedreigen van minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Deze 22-jarige R. E. werd tot 2 jaar celstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk veroordeeld wegens het uitten van dreigementen jegens de minister in een telefoontje naar TV Noord-Holland.

Het is nog niet bekend of de rechters de getuigenissen van de man zullen toelaten en/of meewegen.

Vader verkrachtte dochter in comateuze toestand

Tegen de 52-jarige verpleegkundige J. V. uit Hoorn is voor de rechtbank in Alkmaar drie jaar cel geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk. V. stond terecht wegens het veelvuldig verkrachten van zijn dochter. Het misbruik startte op haar 12e jaar.

Voor de rechtbank gaf V. toe dat hij zijn dochter verkrachtte nadat hij haar bewusteloos maakte door stiekem slaapmiddelen aan frisdrank toe te voegen. Door gewenning moest hij op het laatst wel zes capsules toedienen om zijn dochter in comateuze toestand te krijgen. ''Nee, aan de gevolgen voor mijn dochter heb ik nooit nagedacht, alleen aan de gevolgen voor mijn huwelijk als het uit zou komen'' zo zei V. voor de rechtbank op vragen.

V., die volgens deskundigen lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis waarbij geweld, (seksuele) frustraties en koele berekening een rol spelen, moet na zijn straf weer doorgaan met psychologische behandeling, zo werd geoordeeld.

De verpleegkundige kwam tot zijn daden omdat hij bij zijn depressieve vrouw niet meer voor seks hoefde aan te kloppen. Hij verdoofde zijn dochter alleen in de weekenden zo bezwoer hij, omdat ze door de week fris moest zijn voor school. Ook moesten zijn zoons niet thuis zijn, als hij het misbruik voorbereidde. Het zou 'niet meer' dan 15 keer zijn voorgekomen, aldus V. Op het laatst ging het echter mis toen het slachtoffer toch wakker werd tijdens zijn perverse bezigheden. Na een tijd gaf V. toe dat het niet éénmalig was geweest, maar al zeker 2,5 jaar speelde. Hierna werd aangifte gedaan.

Radio 2 nog steeds grootste radiozender

Radio 2 is dankzij de Top 2000 rond kerst en oud&nieuw net als vorige maand marktleider onder de radiostations. De zender haalde een marktaandeel van 13,0 procent. Dat blijkt uit de luistercijfers over de periode december / januari 2005 die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Ook voorgaande jaren haalde de publieke zender goede cijfers met de muzieklijst.

Opvallend is dat Radio 538 wederom Sky Radio voor blijft. Traditioneel is kerst een goede periode voor de non-stop muziekzender. Radio Veronica profiteerde ook van het uitzenden van de Top 1000 Allertijden. Radio 3FM beperkte de schade dankzij de actie voor Darfur.

Een volledig overzicht is hier te vinden.

Hackers

Hackers weleens gezien? Een afgronddiep slechte film, maar op het einde doet de protagonist iets heel erg romantisch om de (waarschijnlijk erg lange) benen van Angelina Jolie uit elkaar te krijgen. De kenners weten vast wel waar ik het over heb...

Welnu, een stelletje echte hackers die tegenwoordig aan de bak komen als kunstenaars hebben dit kunstje nog eens dunnetjes over gedaan. Loedertje (God, I'd love to see her naked) plaatste overigens al een tijdje geleden een blog over dit hackerscollectief, maar dat ging over een ander project.

In september 2002 kreeg Blinkenlights toestemming hun interface aan te sluiten op de Bibliothèque Nationale in Parijs, in het kader van het kunstenfestival "Nuit Blanche", wat zoveel betekend als "de hele nacht wakker blijven". het resultaat valt hier te bewonderen.

Voor meer uitleg over Blinkenlights, check hun site of klik op een Nederlandstalige site
.

Harms Pik

Benieuwd naar Harms Pik.

Wat ontstond als een melige grap, is nu een ware rage op die school. Harms pik is bekender dan zijn eigenaar en is van plan om op tournee te gaan!

Voor de mensen die een hekel hebben aan .tk sites, je kan de site ook direct bezoeken en op deze pagina staan de links naar de mp3s. Voor wie zaterdag in de kroeg de karaoke wil doen is hier de songtekst.

Met dank aan Bupatih voor de submit

Mocht je nou niet zo van het Nederlandstalige werk zijn, dan kan je Yoji Biomehanika nog overwegen. Hier verblijdde borisz onze submit namelijk mee.

Sociale Dienst blokkeert spaarrekeningen

De afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Utrecht heeft afgelopen week harde maatregelen getroffen tegen mensen die onterecht een uitkering ontvingen. Het gaat om zo'n tachtig inwoners die te veel spaargeld hadden om in aanmerking te komen voor de bijstand. Door dit spaargeld te verzwijgen, ontvingen ze toch een uitkering.

Dankzij gegevens van de Belastingdienst kon hier een stokje voor worden gestoken. Uit deze gegevens bleek dat de spaartegoeden in sommige gevallen opliepen tot meer dan 50.000 euro. Het toegestane bedrag voor een alleenstaande is tien keer lager. In totaal werd door de tachtig Utrechters een bedrag van anderhalf miljoen euro aan spaargeld verzwegen.

Afgelopen maandag en dinsdag zijn de tachtig cliënten van de SoZoWe op de hoogte gesteld, waarna meteen beslag is gelegd op de spaartegoeden. De gemeente Utrecht hoopt ongeveer een miljoen euro te kunnen terugkrijgen.

Uitgever wil geld terug van P. Diddy

De Amerikaanse uitgever Random House is naar de rechter in New York gestapt om 300.000 dollar terug te vorderen van rapper P.Diddy. Sean Combs, zoals Diddy in het echt heet, kreeg dat geld als voorschot voor het schrijven van een autobiografie. Diddy moet echter nog steeds beginnen aan dat boek.

De uitgever en de rapper spraken met elkaar af dat het boek in 1999 gereed zou zijn. Toen dat niet het geval bleek, vroeg de uitgeverij verscheidene malen vergeefs of Diddy het geld wilde terugstorten. "We hebben nu geen andere keuze dan naar de rechter te gaan", aldus een woordvoerder van Random House woensdag.

Uitslagen UEFA Cup (16/02/05)

Er is gespeeld voor de derde ronde in het UEFA Cup toernooi. De uitslagen van de gespeelde heenwedstrijden vind je hieronder.

Ajax - AJ Auxerre (1-0)
36' Maxwell 1-0

Sporting Portugal - Feyenoord (2-1)
7' Goor 0-1
22' Custódio 1-1
37' Liedson 2-1
Rood: Custódio (65)

Partizan Belgrado - Dnjepropetrovsk (2-2)
12' Odita 1-0
28' Nazarenko 1-1
45' Odita 2-1
57' Roesol 2-2

Sjachtar Donetsk - Schalke 04 (1-1)
7' Ailton 0-1
86' Brandão 1-1

Panathinaikos - FC Sevilla (1-0)
75' Vintra 1-0

Austria Wien - Athletic Bilbao afg.
(veld door sneeuw onbespeelbaar)

FC Parma - VfB Stuttgart (0-0)

FC Valencia - Steaua Boekarest (2-0)
38' Di Vaio 1-0
54' Aimar 2-0

Ruta del Sol: Petacchi nog steeds de beste

Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) heeft vandaag laten zien dat hij nog altijd de 'keizer' van de sprint is. Hij klopte in de vierde etappe van de Ruta del Sol de gehele sprintelite in de massaspurt. Francisco Cabello (Comunidad Valanciana) blijft leider

De vierde etappe van La Guardia de Jaén naar Cordoba over 162 kilometer werd gekenmerkt door een lange vlucht. De vluchters, Johan VanSummeren (Davitamon-Lotto) en Stijn Devolder (Discovery Channel), werden pas veertig kilometer voor de meet door het peloton teruggehaald.

In de massaspurt die volgde haalde Petacchi het nipt voor onze landgenoot Max van Heeswijk (Discovery Channel). Zo nipt dat uiteindelijk een finishfoto de doorslag moest geven. De Belg Tom Boonen (Quick-Step) kwam als derde over de streep.

Uitslag vierde etappe:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) 161 km in 3u38'31"
2.M.van Heeswijk (Ned/Discovery) z.t
3.T.Boonen (Bel/Quick-Step) z.t
4.O.Freire (Spa/Rabobank) z.t
5.E.Zabel (Dui/T-Mobile) z.t

Klassement na vier ritten:
1.F.Cabello (Spa/Comunidad Valenciana) 13.00.29
2.D.Moreno (Spa/Relax) + 1.30
3.J.L.Martínez (Spa/Comunidad Valenciana) + 2.36
4.V.Reynes (Spa/Illes Balears) + 2.45
5.J.M.Garate (Spa/Saunier Duval) + 3.00

Uitslag Sp. Portugal - Feyenoord

Feyenoord vervolgde zijn Europese campagne in Lissabon tegen Sporting Portugal. Er werd een kleine nederlaag opgelopen (2-1).

Feyenoord maakte in Portugal een voorspeodige start. Na zeven minuten kon Bart Goor de Rotterdammers op voorsprong zetten. Een afgevallen bal belande voor zijn voeten en de Belg schoot de bal onvervaard in de touwen. Hugo Viane had een minuut voordien nog hard op de lat van het Rotterdamse doel geschoten. Feyenoord kon de verworven weelde echter niet vasthouden. De thuisploeg viel aan en kreeg diverse corners. De 1-1 kwam er dan ook. Nog voor rust volgde ook een tweede tegentreffer na beroerd dekken van de centrale verdedigers.

In de tweede helft had Sporting kans de marge te vergroten, het benutte de mogelijkheden echter niet. Na 65 minuten moest voorts Custódio na zijn tweede geel het veld verlaten. In de slotfase werd ook diens trainer Peseiro nog naar de tribune gestuurd. Feyenoord benutte de man-meer situatie niet. Het kreeg enige mogelijkheden, maar scoorde daaruit niet.

Sporting Portugal - Feyenoord (2-1)
7' Goor 0-1
23' Custódio 1-1
37' Liedson 2-1

Rood: Custódio (Spo/65')

Sporting Portugal: Ricardo, Polga, Enakarhire, Rui Jorge (Barbosa/82), Rogerio(Paito/84), Martins(Moutinho/61), Rochemback, Custódio, Viana, Sá Pinto, Liedson

Feyenoord: Lodewijks, Zuiverloon, Gibbs, Saidi, Basto, Castelen (Ono/61), Hofs, Paauwe, Goor, Kuijt, Lazovic (Kalou/46)

1,4 miljoen euro boete voor DJ

drbukkake had ons via de nieuws-submit te melden:

MuziekDe politie in Rome heeft een welbekende Italiaanse dj een recordboete opgelegd van 1,4 miljoen euro vanwege het gebruik van illegale mp3's tijdens zijn mixsessies. De politie confisqueerde bij de inval in de club ruim vijfhonderd illegaal gekopieerde muziekvideo's en ruim 2000 mp3-muziekbestanden die allen op de computer van de DJ waren aangetroffen.

Volgens een internationale organisatie van de muziekindustrie (IFPI) is dit de hoogste boete ooit die aan een individu is opgelegd wegens het gebruik van wettelijk beschermde muziek in MP3-vorm. Volgens het hoofd van de organisatie verdiende de DJ veel geld door middel van het gebruik van de illegale mp3's. De boete zou volgens de IFPI een waarschuwing zijn voor de andere DJ's die dezelfde illegale manier van muziekgebruik naleven.


"Een illegale mp3mix is diefstal," aldus de IFPI.

DJ Tiësto treedt op in Disneyland

Binnenkort kan DJ Tiësto naast het Gelredome, Times Square en de Olympische Spelen ook Disneyland resort Paris op zijn C.V. zetten. Op zestien april zal hij daar een concert geven om de opening te vieren van de nieuwe attractie: ‘Space Mountain Mission 2’.

Het voorprogramma van Tiësto's Disneyset zal worden verzorgd door de Franse DJ Bob Sinclar, bekend van het dancenummer ‘The beat goes on’. Tiësto zal een set van drie uur draaien vanaf een speciaal ontworpen podium dat voor het roze Kasteel van Doornroosje staat.

De kaartverkoop is inmiddels begonnen maar de prijs van de toegangskaarten is niet gering. De goedkoopste kaarten gaan niet voor minder dan 119 euro over de toonbank.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.