Vaticaan geeft les in exorcisme

Icoon Weird nieuws De universiteit van het Vaticaan lanceert een nieuwe cursus voor Rooms-katholieke priesters: exorcisme. De lessen in het prestigieuze Athenaeum Pontificium Regina Apostolorum zullen onder meer de geschiedenis van Satanisme en zijn context in de Bijbel omvatten, praktische lessen in de psychologie en zelfs de rechtsleer.

Momenteel is de bezorgdheid hoog in ItaliŽ over de invloed van Satanische sekten. De mentor voor de cursisten is Giulio Savoldi. Hij is voor meer dan 20 jaar de officiŽle exorcist van Milaan geweest. Savoldi had zelf niet een exorcismeopleiding gevolgd, maar er is geen enkel twijfel over zijn kunnen in het geven van een cursus om het kwaad te bestrijden.

Volgens Savoldi moet een echte exorcist over de volgende kwaliteiten beschikken: "Ik zou de bovennatuurlijke kracht - de aanwezigheid van God – noemen, de wijsheid en de mogelijkheid van de persoon om kracht te gebruiken van God".

"Omdat elke bezetene verschillend is, moeten de exorcisten kennis hebben van psychologie om onderscheid te maken tussen een geestelijke ziekte of een duivelse bezetting. En tenslotte moeten zij zeer geduldig zijn."


"Exorcisme is een vak"