Wenger wil nog één jaar Bergkamp


Dennis Bergkamp zei in januari dat hij best nog een jaar bij Arsenal wil blijven. Zijn trainer, Arsène Wenger, vindt dat ook goed, maar wel onder een voorwaarde.

Volgens Wenger is het op dit moment niet mogelijk om een vervanger voor Bergkamp te vinden; hij vindt dat er geen spelers met zijn kwaliteit zijn. Maar toch is dat niet genoeg reden om hem een nieuw contract aan te bieden. De belangrijkste reden daarvoor is, volgens Wenger, het respect dat hij voor Bergkamp heeft. De coach wil er voor zorgen dat de voormalig international op niveau afscheid neemt en zijn laatste maanden niet op de reservebank doorbrengt.

"Hij wil zo lang mogelijk blijven spelen en dat kan ik begrijpen. Maar je moet ook respecteren dat we het einde van zijn carrière niet willen bederven. Hij heeft hier de laatste jaren zoveel goeds voor ons gedaan, dat ik er zeker van wil zijn dat hij als een echte legende zal worden herinnerd.", aldus Wenger.

Vorig jaar uitte Wenger ongeveer hetzelfde over de contractverlenging van Bergkamp. Die kwam er uiteindelijk toch. "Er is geen twijfel over mogelijk. Als hij aan het einde van het seizoen net zo speelt zoals nu, dan zal hij doorgaan. Maar we gaan ons beleid niet veranderen", waarmee Wenger naar een door hemzelf opgestelde regel wijst. Die regel houdt in dat hij met spelers boven een bepaalde leeftijd pas aan het einde van het seizoen over verlenging van hun contract praat.

Bergkamp zelf is de laatste weken flink op dreef. Zo was hij, samen met Thierry Henry het aanvalduo afgelopen maandag tegen Crystal Palace. Hij was in de wedstrijd betrokken bij drie van de doelpunten, in een wedstrijd die met 5-1 werd gewonnen. Bergkamp is bezig aan zijn tiende seizoen op Highbury.