Leraar geeft les in bommen maken

ReinB had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een scheikundeleraar in Orlando is gearresteerd nadat studenten hem hadden aangegeven wegens een les in het vervaardigen van explosieven.

Docent David Pieski, 42 jaar oud, gebruikte een overheadprojector in de les om uit te leggen hoe je bommen kunt maken, waarbij hij zijn leerlingen tevens adviseerde om een elektrische ontstekingsmechanisme te gebruiken zodat ze uit de buurt van de ontploffing konden blijven.

In Pieski's leslokaal vond men een boek met daarin gedetailleerde instructies voor het vervaardigen van krachtige explosieven. Enkele ontploffingen, die hij op een golfterrein veroorzaakte, waren ook door hem gefilmd. Volgens Pieski was het geheel nodig voor een scheikundeproject om de leerlingen te onderwijzen in de snelheid van een chemische reactie.

Inmiddels is de man op borgtocht vrijgelaten en staat hij weer voor de klas, in afwachting van het verdere politie-onderzoek. De schoolhoofden beweerden tegenover de politie dat Pieski geen enkele vorm van explosieven in bezit mocht hebben.


David Pieski