Inbreker voelt zich bedreigd, belt de politie

Icoon opmerkelijk nieuws Twee inbrekers hebben zondagochtend zelf de politie gebeld omdat ze zich bedreigd voelden. Het tweetal brak, samen met een derde man, in bij een horecagelegenheid aan de Schurinkstraat in Ommen, maar werd op heterdaad betrapt door een aantal medewerkers. Toen de mannen merkten dat er nog mensen aanwezig waren in het pand, gingen ze er meteen vandoor.

Eén van de mannen vluchtte te voet, terwijl de andere twee er in een auto vandoor gingen. De medewerkers van de horecagelegenheid lieten het tweetal echter niet zomaar gaan, en achtervolgden de vluchtauto. Op de Trompstraat in de buurt konden ze de vluchtauto klemrijden.

Daarop ontstond kennelijk een bedreigende situatie voor de inbrekers, waarop één van hen de politie belde om aan te geven dat hij was klemgereden. Agenten troffen inderdaad drie auto's aan waarvan de middelste klem stond. De acht achtervolgers stonden om de auto's heen.

De twee inbrekers van 26 en 36 jaar zijn aangehouden door de politie. Van de derde inbreker ontbreekt nog ieder spoor. De eigenaar van de horecagelegenheid moet nog aangifte doen, maar vermoedelijk is er niets gestolen.