'Vrouwonvriendelijke' affiches weggehaald

'Niemand zit te wachten op de mening van een vrouw', 'Eigenlijk zijn vrouwen gewoon broedmachines' en 'Vrouwen en politiek?, daar gaat het land van naar de knoppen'. Dit zijn teksten die op posters staan de her en der in het land zijn opgehangen en in Amstelveen en Den Helder dermate aanstootgevend worden gevonden dat gesommeerd is ze weg te halen.

De posters zijn afkomstig van The Hunger Project, een organisatie die opkomt voor de rechten van vrouwen in ontwikkelingslanden. Onderaan de affiches staat een adres van de website (www.hongerproject.nl) waar de organisatie uitleg geeft over de campagne, die belangeloos is ontwikkeld door reclamebureau Ogilvy.

Directeur S. Ceha van The Hunger Project snapt niets van de commotie: ''Daar sta je dan in tolerant Nederland, waar de vrijheid van meningsuiting zo'n groot goed is. Als je een discussie wilt losmaken rond de positie van vrouwen in derde wereldlanden, word je gesommeerd daarmee te stoppen.''

Overigens wordt op de actiesite Indymedia gesteld dat achter The Hunger Project een sekte schuilgaat, die verwant is aan de Scientology Kerk.