Grappenmaker doet zich voor als gijzelnemer

Een 20-jarige man uit het Belgische Etterbeek dacht een leuk grapje uit te halen toen hij een willekeurige dame belde en haar vertelde haar dochter te hebben gegijzeld en losgeld te willen.

Proximus-abonnees konden afgelopen nacht tussen 23.00 en 06.00 uur gratis bellen. De man besloot dan ook rond 03.15 uur met zijn mobieltje naar een willekeurig ander mobiel nummer te bellen. Hij kreeg een welgestelde vrouw aan de lijn die op dat moment in haar buitenverblijf in Knokke verbleef. Meteen vroeg ze of het haar dochter was, die ze aan de lijn had. De man speelde hier handig op in en zei in het Frans dat hij haar dochter bij zich had en losgeld wilde zien. Mocht ze niet aan de eis voldoen, dan zou hij haar dochter verkrachten.

In paniek alarmeerde de vrouw de politie. Deze wist het nummer te traceren en kwam uiteindelijk uit in Etterbeek. Inmiddels had de man al teruggebeld en de vrouw verteld dat het om een grapje ging. De politie echter deed in de loop van de nacht een in inval bij de man. Het huis werd doorzocht en de man werd meegenomen voor verhoor. Ook was er een zoektocht gestart naar de 23-jarige dochter van de vrouw. Deze werd pas vanochtend om 09.00 uur veilig aangetroffen bij haar vriend.

De grappenmaker riskeert een gevangenisstraf van een jaar en een geldboete voor het 'misbruik maken van telecommunicatiemiddelen'. Ook de vrouw kan een flink geldbedrag van de man eisen.