WK voetbal mag op openbaar scherm vertoond

WK 2006De FIFA heeft na aandringen van het organisatiecomité van WK 2006 in Duitsland besloten dat men de wedstrijden ook in de openbare ruimte op groot scherm mag vertonen. Op grond van de beeldrechten mochten eerder de geprogrammeerde 64 duels van het wereldkampioenschap niet in het openbaar worden aangeboden.

Nu FIFA en rechteneigenaar Infront akkoord zijn, mag in elke Duitse stad en dorp wèl een groot televisiescherm worden opgesteld. Franz Beckenbauer, voorzitter van de WK organisatie, zegt zeer verheugd te zijn met het besluit. Daar er lang niet voldoende toegangskaarten beschikbaar zijn, wordt er flinke animo verwacht. Naar verwachting zal het toernooi in diverse sportzalen, ziekenhuizen en scholen op een groot scherm bekeken worden.

Niet iedereen was overigens blij met de handreiking. Cafe- en eetstalleneigenaren zagen de bui al hangen. Ook zij worden echter tegemoet gekomen. De FIFA zal minder strikt zijn in het hanteren van de regeling betreffende sponsorprotectie.

Oorspronkelijk zou er in de speelsteden nabij de stadions exclusief promotierecht zijn voor de sponsors en co-sponsors van het WK. Nu zal alleen worden opgetreden indien een uitbater met afwijkende sponsoring een eigen 'WK feest' promoot.

Meer voetbalnieuws vind je op Sport.fok.nl