FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 december 2004

Nieuwe ontwikkelingen rond Ubisoft-EA conflict

Ubisoft ziet het niet zitten dat Electronic Arts 19,9% van hun aandelen heeft gekocht. De aandelen waren eerder in het bezit van Talpa BV, een bedrijf van John de Mol. De waarde van de hoeveelheid aandelen wordt geschat op een bedrag dat tussen de $85 en $100 miljoen dollar ligt.

Ubisoft is razend dat hun concurrent nu 18.4% stemrechten heeft. Zelf houden ze nog 22,8% stemrecht over en dat is in het bezit van de gebroeders Guillemot, die tevens de oprichters van het bedrijf zijn.
Een woordvoerder van het bedrijf heeft gemeld dat andere aandeelhouders zich niet moeten laten intimideren door Electronic Arts. Zij overwegen ook versterking van hun hoofdpositie binnen de eigendomsgroep.

"[...]
With each passing day, EA's purchase last week of Ubisoft stock looks more and more like the first move in a hostile takeover bid. The investment, in the range of $85 million to $100 million, gives EA access to 18.4 percent of the voting rights, against 22.8 percent held by Ubisoft's founders, the Guillemot family. At the time, EA asserted that it was only buying shares that would be on the market regardless of who purchased them. "It was very clear they were coming into the market one way or another and we felt it was important that we own the shares," Warren Jenson, chief financial officer of EA, said to Reuters news service. Others were less convinced of its plans. "We believe that this move by EA is a step towards acquiring the entire Ubisoft and is a potential signal that EA may be willing to take similar aggressive moves to acquire other leading video game publishers," Wedbush Morgan Securities analyst Michael Pachter said in a note.

A Ubisoft spokesperson already said in response, "Pending further information, we consider this operation as hostile." Word comes today from the French investment community that the Guillemot brothers have asked shareholders to not be swayed by the approach of EA. They also are considering reinforcement of their capital position within the ownership group.
[...]"


Nieuwe screenshots Splinter Cell: Chaos Theory

Ook in dit 3e deel van de Splinter Cell reeks kruip je weer in de huid van spion Sam Fisher. Deze keer zal de game zich in 2008 afspelen alwaar de informatie-oorlog het grootste gevaar is voor de wereldvrede. Ook zal de setting deze keer voornamelijk om Noord-Korea gaan.
Het was al vanaf het begin bekend dat deze game iets grimmiger is dan de vorige delen. Zo zal Sam nu een mes bij zich hebben om de kelen van vijanden mee door te snijden en heeft hij een aantal nieuwe wurgtechnieken geleerd. Ook zullen er coöperatieve missies inzitten. Of dit ook via online zal kunnen is niet bekend.

Girls night out

Dit zijn Suzy, Tracy, Deborah en Jennifer...

Na een avondje bump & grind met de fratboys en heel erg veel "shots" besloten ze dat het tijd was om die volgende stap in hun relatie te nemen, namelijk naakt met elkaar op de foto te gaan (logisch).

De setting is aandoenlijk, de poses hebben iets onbeholpen kinderlijks, en ik wou dat ik een anthraciet-zwarte bank was ergens in America...

Maximaal 15 jaar gevangenis voor warez-verspreider

In Iowa (Amerika) heeft de 26-jarige Jathan Desir schuld bekend van het verspreiden van grote hoeveelheden illegaal gekopieerde games, films en muziek. Hij is opgepakt na een grootschalige zoekactie door de politie. Dit gebeurde in 24 staten en elf andere landen. Hierbij werden zo'n 100 mensen opgepakt. Ook zijn er bij deze actie zo'n 200 computers in beslag genomen waar warez op stond en welke gebruikt werden om warez te verspreiden. De geschatte waarde van de illegaal gekopieerde software/games/films loopt op tot een slordige 50 miljoen dollar.

Jathan Desir zal worden berecht als gevolg van een plan van de voormalige minister van justitie John Ashcroft, dat in april 2004 ingezet is. Hierdoor zal hij een gevangenisstraf kunnen krijgen die oploopt tot 15 jaar.

De uitspraak zal worden gedaan op 8 maart 2005.

GTA: San Andreas schuld van graffity vandalisme

In Amerika zijn vijf kinderen van 12 tot 14 jaar gearresteerd omdat ze de buurt terroriseerden met graffiti. Het groepje spoot op ondermeer een synagoge, christelijke winkel en een kunst museum. Hier lieten ze steeds 'GKU' achter (gang kids united). Uit een politie bericht blijkt dat ze waren geïnspireerd door de laatste GTA game, waar je inderdaad graffiti op muren kan spuiten.

Zeldzame albino-egel in Noord-Hollandse tuin

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

De familie Groot uit het Noord-Hollandse Barsingerhorn heeft een opmerkelijk diertje in haar tuin rondlopen. Het gaat om een witte egel, die volgens deskundigen 'absoluut zeldzaam' is.

De witte egel is een zogeheten albino. Mensen en dieren die hier de kenmerken van vertonen zijn geboren met te weinig pigment, waardoor hun huid en haren of vacht spierwit worden en hun ogen rood kleuren. Bij konijnen komt deze aandoening relatief vaak voor.

"Ik had hem 's avonds met de kerst al zien rondlopen", aldus J. Groot over het egeltje. "En de volgende dag was hij er weer. Toen heb ik hem maar wat brood gegeven. Was ook heel leuk voor m'n kleinkinderen." Albino-egels hebben in de natuur weinig overlevingskans aangezien ze geen schutkleur hebben. Bovendien zouden albino's een zwak immuunsysteem hebben.

Coulthard: "Ontslag was terecht"

David Coulthard had nog steeds een coureur bij McLaren kunnen zijn, als hij zich beter had kunnen aanpassen aan het zogenaamde "one-lap" kwalificatiesysteem. De Schot gaf toe dat Ron Dennis hem terecht aan de kant heeft gezet voor Juan Pablo Montoya.

"Ik heb aan mijn kant gefaald om mezelf aan te passen voor het nieuwe kwalificatieformat, dat heeft McLaren gedwongen om deze beslissing te maken", aldus de Schot.

Nu heeft Coulthard zijn hoop gezet op meer dan tien jaar ervaring in de Formule 1 om het team van zijn nieuwe werkgever, Red Bull, verder vooraan op de grid te krijgen. "Wat ik gezien heb stemt mij positief", verklaarde de Schot na een eerdere testsessie en een bezoek aan Salzburg bij Dieter Mateschitz, zijn nieuwe werkgever. "Als je het ontwikkelprogramma bekijkt wat Red Bull in elkaar heeft gezet, kan het best een interessant jaar worden."

'Feyenoord en PSV volgen Majstorovic'

Nadat eerder bekend werd dat Ali Boussaboun naar Feyenoord ging en dat ze een Amerikaanse verdediger op proef hebben, hebben ze nu, samen met PSV, een oogje op nóg een verdediger, Daniel Majstorovic, die nu nog bij FC Twente speelt. Dit maakte zijn zaakwaarnemer bekend.

"Ze hebben contact met mij gehad over Majstorovic.", aldus Anders Carlsson, de zaakwaarnemer van de Zweed. "Ze hebben hun interesse laten blijken, en wilden weten hoe hij qua contract speelt, en of er over een transfer valt te praten."

De verdediger kwam in september naar FC Twente, van het Zweedse Malmö FF, en tekende voor vier jaar. Sindsdien is hij een basisspeler in het elftal van FC Twente. Als er al een overgang naar een andere club is, dan zal die in elk geval pas in de zomer zijn.

Geen dode dieren gevonden na vloedgolf

salvation had ons via de nieuws-submit te melden:

Functionarissen van Natuurbeheer in Sri Lanka zijn met stomheid geslagen -- De ergste tsunami die zij zich kunnen herinneren heeft in het land ongeveer 22.000 mensen het leven ontnomen, maar tot hun grote verbazing zijn er in zijn geheel geen dode dieren te vinden.

Enorme golven stuwden bij het Yala National Park het water tot drie kilometer het land in, en richtten een enorme ravage aan in Sri Lanka's grootste wildlife reservaat, het woongebied van honderden olifanten en verscheidene luipaarden.

"Het bizarre is dat we geen dode dieren hebben gezien", zegt H.D. Ratnayke, directeur van het nationaal Wildlife Department woensdag tegen Reuters. "Er is geen enkele olifant doodgegaan. Niet eens een dode haas of een konijntje", voegt hij toe.

Ratnayk vermoedt dat dieren een zesde zintuig hebben. Ze voelen het aankomen wanneer er dingen gaan gebeuren.

Wish beta inschrijving verloopt voorspoedig

De inschrijvingen voor de MMORPG Wish voorlopen beter dan de makers Mutable Realms hadden gedacht. Tot nu toe zijn er meer dan 60.000 inschrijvingen geweest, waardoor de toelating tot de open beta iets veranderd zal worden.

Vanaf 1 januari zullen er random accounts worden toegelaten tot de beta test. Dit wordt op deze manier gedaan om de servers beter te kunnen testen en waar nodig aanpassingen te treffen. Mutable Realms belooft dat ze zo snel mogelijk alle accounts zullen activeren. Wanneer je account geactiveerd wordt dan zul je daarover een e-mail ontvangen.

'Dit móet je gegeten hebben voor je sterft'

De Britse omroep BBC heeft via haar website een onderzoek gehouden naar dingen die je volgens de respondenten gegeten móet hebben voordat je doodgaat. De lijst wordt aangevoerd door verse vis, gevolgd door kreeft, steak, Thais eten en Chinees eten. Op de 48ste plaats van de lijst staat het beruchte Schotse gerecht haggis, dat onder andere bestaat uit schapenmaag. Kaviaar kwam niet verder dan de 49ste en op een na laatste plek.

In de lijst staan verder voor de hand liggen gerechten zoals pizza (plaats 7), pannenkoeken (14), pasta (15) en hamburgers (26). Maar ook heel wat minder logische gerechten staan op de kaart. Zo staat alligator op de twintigste plaats, kangoeroe op de 22ste en is cavia zodanig geliefd dat het op plek 32 kon belanden.

De volledige lijst vind je hier.


Cavia staat op de 32ste plek

Ahonen sterkste in Oberstdorf

Zoals vooraf werd verwacht won de Finse skispringer Janne Ahonen de eerste wedstrijd in de Vierschansentoernee. In het Duitse Oberstdorf bleef hij de Noor Roar Ljökelsoy ruim voor.

Ahonen, die van de voorgaande acht wereldbekerwedstrijden dit seizoen er al zeven stuks won, maakte in de eerste omloop de beste sprong van de springers. Met 127 meter kon hij zich in de tweede omloop vervolgens wat permitteren. Ljökelsoy, die een matige eerste sprong maakte, kon vervolgens na een reuzesprong van 140 meter even hopen op de eerste positie. Ahonen mocht met een sprong van ruim 133 meter echter andermaal met de eer gaan strijken. De Pool Adam Malysz werd derde.

Zaterdag zet de toernee zich voort in Garmisch-Partenkirchen.


Uitslag Oberstdorf:
1 Janne Ahonen (Fin) 268,4 (127,0/133,5)
2 Roar Ljökelsöy (Noo) 258,8 (116,0/140,0)
3 Adam Malysz (Pol) 253,8 (124,5/129,0)
4 Daiki Ito (Jap) 247,5 (125,0/125,0)
5 Martin Höllwarth (Oos) 245,7 (123,0/126,0)
6 Matti Hautamäki (Fin) 244,7 (122,5/126,5)
7 Jernej Damjan (Slo) 243,1 (116,5/133,0)
8 Michael Uhrmann (Dui) 242,7 (118,0/131,0)
9 Jakub Janda (Tsj) 242,0 (120,0/127,5)
10 Dimitri Vassiljev (Rus) 239,9 (117,5/130,5)
11 Thomas Morgenstern (Oos) 238,5 (123,0/122,0)
12 Risto Jussilainen (Fin) 238,1 (116,5/130,5)

'F1-wereld aan de coke'

Volgens Benigno Bartoletti, vroeger teamdokter van Ferrari, gebruikt één derde van de coureurs in de Formule 1 cocaïne.

Dit beweert hij in een Italiaans blad. Hij zegt dit over de kwestie: "In de motorsportwereld gaat cocaïne om en in de Formule 1 zou één derde van de piloten het wel eens kunnen nemen. Coke geeft de piloten het gevoel almachtig te zijn. De werking houdt 90 minuten aan en in die tijd is de reactietijd van de autocoureur korter."

Maar zonder gevaar is dit niet. Het effect houdt anderhalf uur aan, maar als de race langer dan anderhalf uur duurt, gaat de kans op ongelukken omhoog. In elk geval spreken de dopingresultaten van het afgelopen seizoen Bartoletti tegen; het afgelopen jaar werd niemand positief getest.

Boek: Tot het laatste uur (Der Untergang) - Traudl Junge

Traudl Junge was secretaresse van Adolf Hitler van 1942 tot diens zelfmoord in april 1945. In 1947 stelde zij haar ervaringen op schrift, en ruim een halve eeuw later is deze persoonlijke en onbevangen indruk van één van de grootste massamoordenaars van de geschiedenis eindelijk openbaar gemaakt. Tot het laatste uur was tevens de inspiratiebron van de controversiële film ‘Der Untergang’.

Alcoholslot op Noorse bussen

Buschauffers in de Noorse stad Lillehammer, een bekende wintersportplaats, kunnen voortaan niet meer met een slok op in hun bus wegrijden. Ten behoeve van de verkeersveiligheid zijn de voertuigen namelijk uitgerust met zogenoemde alcoholsloten. Pas als de chauffeur door de sloten alcoholvrij zijn bevonden, is hij in staat om de bus te starten.

Alcoholsloten worden al langer gebruikt in personenauto's. Gebruik in bussen is echter nieuw. Ook Spanje heeft interesse getoond voor het systeem.

Omroepen samen in actie voor Azië

Nederland 2, RTL 4 en SBS 6 zenden op donderdag 6 januari gezamenlijk een nationaal fondsenwervend televisieprogramma uit ten behoeve van de hulp aan de slachtoffers van de rampzalige zeebeving in Azië. In het programma staat dan ook gironummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties centraal.

Het gezamenlijke programma op de drie televisienetten, dat wordt ondersteund door de overige commerciële en publieke netten, begint om 18:30 uur met een speciale aflevering van RTL Boulevard als kick off. Tussen 20:30 en 22:30 uur is een gezamenlijk programma te zien met bekende presentatoren en gezichten van zowel commerciële als publieke omroepen. Om 22:30 uur volgt een speciale aflevering van Hart van Nederland. Vanaf 23:00 uur wordt het gezamenlijk programma afgerond met een algemeen en afrondend fondsenwervend slot.

Vanmiddag werd al bekend dat er al 2,7 miljoen euro is binnengekomen opp giro 555. Er zijn echter nog meerdere mogelijkheden om te steunen. Zo wordt van alle sms'jes die vandaag naar TMF gestuurd worden, een bedrag overgemaakt naar giro 555. Daarnaast hebben diverse radiostations een actie op poten gezet waarmee door het sturen van sms'jes naar een bepaald nummer ¤ 1,50 wordt gedoneerd.

Dodental
Het dodental naar aanleiding van de zeebeving en daaropvolgende vloedgolf loopt nog steeds op. Het Rode Kruis denkt dat zeker 100.000 mensen zijn omgekomen, als alle doden op afgelegen eilandjes zijn meegerekend. Het officiële dodental nadert de 80.000.

Inmiddels is van vijf Nederlanders bekend geworden dat ze zijn overleden. De Australische ambassade heeft gemeld dat een in Australië woonachtige Nederlander in Thailand is omgekomen. Ook heeft een vader uit het buitenland melding gemaakt van de dood van zijn driejarige, Nederlandse dochtertje. Het is niet duidelijk of zij tot de eerder genoemde officiële vijf behoren. De Thaise regering spreekt overigens van tien Nederlandse doden. Aangezien één Nederlander in Sri Lanka is omgekomen, zou het dodental hiermee op elf komen.

---
Met dank aan sosamsterdamsos en grunge-metal, die delen van dit bericht submitten.

LiveStrong-bandje kan gevaarlijk zijn in VS

Wie een geel armbandje draagt van Lance Armstrong en naar Amerika gaat, kan hem beter aflaten. Dit zogenoemde LiveStrong-armbandje kan namelijk voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Ziekenhuizen gebruiken namelijk gele bandjes om aan te geven welke patiënten na een hartstilstand niet meer beademd willen worden. De kans bestaat dat artsen op dat moment het verschil niet zien tussen een ziekenhuis- en een LiveStrongbandje.

In Nederland zijn de bandjes een groot succes. De kleur geel verwijst naar de gele leiderstrui in de Tour de France. Armstrong won zes maal achter elkaar deze wielrencompetitie. De drager geeft aan solidair te zijn in de strijd tegen kanker, een ziekte die de wielrenner ook heeft gehad. De opbrengst van de bandjes gaat naar de Lance Armstrong Foundation.

De Nederlandse verzekeraars raden hun cliënten aan om het bandje meteen af te doen zodra ze worden opgenomen in een Amerikaans ziekenhuis.

 LiveStrong
LiveStrong-bandjes kunnen gevaarlijk zijn in de VS.

Gerucht: Wellicht nieuwe game van Sony

Sony heeft vandaag in Japan het patent op vier namen aangevraagd. Dit zijn de volgende:

- Hello World Mode
- Hello 16 Mode
- Hello World
- Hello Mode

Dit zou kunnen betekenen dat Sony aan een nieuwe game bezig is. Hierover heeft Sony echter nog niks verklaard. Omdat niet is gezegd waar het over gaat, zou het ook over nieuwe hardware kunnen gaan (zoals bijvoorbeeld de Eye-toy). We houden je op de hoogte.

NK sprint: Nijenhuis aan de leiding na eerste dag

De tweede afstand bij de mannen op het NK sprint in Groningen, de 1000 meter, is gewonnen door Beorn Nijenhuis in een nieuw baanrecord van 1.10,63.

Tweede werd Jan Bos in een tijd van 1.11,65, en Erben Wennemars, die viel op de 500 meter en dus kansloos is voor een goed klassement, eindigde als derde.

In het klassement na de eerste dag, gaat Beorn Nijenhuis aan de leiding voor Van Velde en Bos.

Klassement na twee afstanden:

1. Beorn Nijenhuis 71,455
2. Gerard van Velde 72,170
3. Jan Bos 72.395
4. Jacques de Koning 72,810
5. Remco Olde Heuvel 73,025
6. Stefan Groothuis 73,285
7. Yuri Solinger 73,680
8. Simon Kuipers 73,730

DVD: Javier Guzman deelt uit III

Javier Guzman stond drie jaar geleden aan de wieg van een nieuw soort conference. Een show waarin hij terugblikt op het afgelopen jaar, behalve de maand december. Opmerkelijk? Nee, niet echt, want zíjn conference vindt plaats op Sinterklaasvond, 5 december. Dit jaar heeft hij voor het laatst zijn jaarbeschouwing ten tonele gebracht in de vorm van Sinterklaasconference nummer drie: Guzman deelt uit deel III. Hij speelde deze voorstelling in een oude fabriek: de Amsterdam Convention Factory aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. En, moet je normaal minstens drie maanden wachten voordat iets op DVD verschijnt, nu is deze conference al verkrijgbaar op DVD.


UFO: Alien Invasion Christmas Edition techdemo

De ontwikkelaars van de open source game (wat betekent dat ie gratis wordt!) UFO: Alien Invasion hebben aangekondingd dat ze meer tijd nodig hebben om hun tweede techdemo uit te brengen. Om dit goed te maken hebben ze een speciale kersteditie (jaja!) uitgebracht. Het betreft een stand alone versie van de eerste techdemo. De demo bevat een campagne met vijf nieuwe maps, laser wapens, een nieuwe soundtrack, nieuwe geluidseffecten en verbeterde wapenbalans. Deze turn-based tactical strategy game, geïnspireerd door de X-Com serie, maakt gebruik van de zwaar aangepaste Quake 2 engine.

Klik hier voor de Windowsversie (41.99MB).
Klik hier voor de Linuxversie (47.39MB).

Al 2,7 miljoen euro binnen op giro 555

Op giro 555 is tot nu toe 2,7 miljoen euro binnengekomen. De Samenwerkende Hulporganisaties startte zondagavond een actie speciaal voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië, waar het aantal doden nog steeds oploopt.

Met de financiële bijdrages zijn lokale hulporganisaties in het rampgebied bezig om noodhulp te bieden. Dinsdag vlogen bovendien de eerste vliegtuigen vanuit Nederland naar Azië met goederen als schoon water, voedsel en medicijnen, waar het meest behoefte aan is.

Er worden veel acties gestart om geld in te zamelen. Zo heeft de gemeente Hoorn voor elke inwoner van de stad één euro gestort op giro 555. Het totale bedrag dat de Noord-Hollandse gemeente heeft overgemaakt komt hierbij op 68.000 euro.

Het college van burgemeester en wethouders van Hoorn hoopt dat andere gemeenten volgen. In een brief aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten laat Hoorn weten dat er dan 16 miljoen euro zou worden opgehaald.

NK sprint: Timmer ook de snelste op 1000 meter

De tweede afstand bij de Nederlandse kampioenschappen sprint in Groningen is gewonnen door Marianne Timmer.

Nadat ze eerder al de 500 meter won, was ze met een tijd van 1.19,67 ook de sterkste op de 1000 meter. De tweede plaats was een prooi voor Frouke Oonk in een tijd van 1.19,86, en Renate Groenewold werd derde.

Marianne Timmer gaat in het klassement na twee afstanden aan de leiding, voor Frouke Oonk en Annette Gerritsen.

Klassement na twee afstanden:

1. Marianne Timmer 79,615
2. Frouke Oonk 79,970
3. Annette Gerritsen 80,250
4. Marieke Wijsman 80,605
5. Wieteke Cramer 81.000
6. Barbara de Loor 81,165
7. Renate Groenewold 81,250
8. Willeke van Benthem 81,290

NK sprint: Van Velde het snelst, val Wennemars

De eerste 500 meter bij de mannen op het NK Sprint in Groningen is gewonnen door Gerard van Velde.

Van Velde kwam tot een tijd van 36,08 en was daarmee zeshonderste sneller dan de nummer twee, Beorn Nijenhuis. Op de derde plaats eindigde Jacques de Koning in een tijd van 36.19.

Voor Erben Wennemars is het Nederlands Kampioenschap al weer voorbij, de Nederlander viel op de 500 meter en is uitgeschakeld voor een goede klassering.

Pantano wil naar Minardi

Giorgio Pantano werd vorig jaar nog meerdere malen aan de kant gezet door Eddie Jordan vanwege sponsorproblemen, maar wil het het komende seizoen opnieuw proberen. Volgend seizoen wil hij dat doen bij Minardi en het is te hopen dat hij dit keer zijn financiën wel op een rijtje heeft staan.

Pantano verklaarde in een interview: "Bij Jordan heb ik nooit echt de kans gehad mijn potentieel te tonen, maar ik hoop dat dit bij Minardi wel lukt! In het verleden is het immers Mark Webber en Fernando Alonso ook gelukt."

Naast Minardi is Giorgio ook in onderhandeling met diverse Champcar-teams, dit heeft echter nog niet tot resultaten geleid.

Verkooppunt vuurwerk Oosterhout overvallen

Een verkooppunt van vuurwerk aan de Zandheuvel in Oosterhout (Noord-Brabant) is woensdagochtend overvallen door twee onbekenden. De winkel is van de Boerenbond en is het enige verkooppunt van vuurwerk in deze gemeente.

De overvallers dwongen de bedrijfsleider en zijn twee kinderen van 10 en 11 jaar om de kluis te openen. Dit gebeurde onder bedreiging van een vuurwapen. Met een onbekend bedrag maakten zij zich vervolgens uit de voeten. Bureau Slachtofferhulp heeft zich over de zeer ontdane slachtoffers ontfermd. De verkoop van vuurwerk is wel gewoon van start gegaan.

Ali Boussaboun naar Feyenoord

De eerste aankoop van Feyenoord voor het volgende seizoen is binnen. Ali Boussaboun verruilt na dit seizoen NAC Breda voor de Rotterdamse club. De spits, die na dit seizoen transfervrij is, tekende een contract voor vier seizoenen bij de club uit de Kuip.

Eerder was de Marokkaanse spits actief voor ADO Den Haag. Dit seizoen is hij met negen goals opvallend productief. In het betaalde voetbal maakte Boussaboun in 225 wedstrijden 55 goals.

Collectors edition Doom 3 voor Xbox

Bij verschillende Amerikaanse shops zijn pre-orders geopend voor een speciale collectors Edition van Doom 3 voor de Xbox. Naast de gebruikelijke interviews en making off's die je in zo'n uitgave vind, heeft ID software er ook Doom 1 en Doom 2 aan toegevoegd. Deze kan je zowel singleplayer als co-op spelen en er zit ook een deathmatch tot vier spelers in!
Of het pakket ook naar Europa komt is nog niet bekend.

De Doom serie van begin tot eind

'Afpersing jeugdspelertjes Veendam'

Drie spelers van het 'Belofte Team' van voetbalclub BV Veendam zijn geschorst omdat ze tijdens busritjes, waar zij als chauffeur optraden, naar wedstrijden en trainingen geld zouden hebben afgeperst van spelertjes uit de jeugdteams (C- en D-jeugd) van Veendam. Het afgetroggelde geld was bedoeld voor zaken als hamburgers bij de McDonald's. De spelers zouden er zelfs van naar de rosse buurt in Groningen zijn gegaan.

De drie verdachten zijn tussen de 18 en 22 jaar oud en voorlopig geschorst tot maart. Er zal worden onderzocht wat er precies is voorgevallen. Mocht blijken dat de drie A-spelers daadwerkelijk jongere spelertjes hebben geïntimideerd en afgeperst kunnen ze een profcarrière bij Veendam wel op hun buik schrijven. Ze worden dan voor het leven geschorst.

Bergkamp mist Newcastle door blessure

Dennis Bergkamp kan woensdag niet in actie komen voor Arsenal in de competitiewedstrijd tegen Newcastle United.

De 35-jarige Nederlander heeft last van een blessure aan zijn dijbeen. Naast Bergkamp ontbreekt ook de Spanjaard José Antonio Reyes wegens een kniekwetsuur. Daardoor krijgt Robin van Persie waarschijnlijk een kans in de basis van trainer Arsène Wenger.

Op 19 december maakte Van Persie zijn debuut in de basis bij Arsenal in de FA Premiership, in de uitwedstrijd tegen Portsmouth.(0-1) De voormalig speler van Feyenoord werd toen in de 69e minuut vervangen door Bergkamp. In de strijd om de Carling Cup mocht Van Persie al vaker starten in de basis van Arsenal.

Arsenal kan tegen Newcastle woensdagavond wel weer beschikken over Ashley Cole en Edu. De Engelse verdediger keert terug van een schorsing en de Braziliaanse middenvelder is hersteld van een gebroken voet.

TV-première Lord of the Rings 1 bij KRO

Hét bioscoopsucces van de afgelopen jaren beleefde woensdaganavond zijn televisiepremière bij de KRO. Om 20.25 begon op Nederland 2 'Lord of the Rings: The fellowship of the Ring'. De omroep won de strijd om de uitzendrechten en dat is gunstig voor filmliefhebbers, omdat de publieke omroep films niet onderbreekt voor reclame of nieuws. De drie uur durende film was in zijn geheel te zien.

Er worden veel kijkers verwacht voor de spektakelfilm, die honderden miljoenen dollars opbracht wereldwijd. De televisiepremière van 'Harry Potter en de Steen der Wijzen', maandag op SBS6, trok 1,8 miljoen kijkers, een record sinds jaren voor een film op televisie. Pietje Bell trok met kerst 1,5 miljoen kijkers. 'The Fellowship of the Ring' kan het record zeker evenaren, zo weten kenners.

In dit eerste deel van Lord of the Rings komt de Hobbit Frodo in het bezit van een magische ring met kwade krachten. Samen met een select groepje van vertrouwelingen gaat hij op pad om de ring te vernietigen. De film is onderdeel van een trilogie en werd gevolgd door 'The Two Towers' en 'Return of the King.'

 Lord of the Rings
Woensdag startte Frodo met zijn missie bij de KRO.

Jongens vast voor poging moskee in brand te steken

In Breda zijn deze week twee jongens van 18 en 17 jaar oud aangehouden wegens een poging tot brandstichting van de moskee die gelegen is aan de Archimedesstraat. De twee hebben bekend op 7 november bouwmaterialen in brand hebben gestoken die naast de moskee lagen opgeslagen. Doordat de brand tijdig werd ontdekt was de schade gering.

De twee verdachten staan volgens de politie niet bekend als extreemrechts. Ze zouden tot hun daad zijn gekomen na de moord op Theo van Gogh.

DDoS
Weblog GeenStijl meldt dat één van de twee verdachten onlangs ook al vastzat voor het DDoSsen van onder meer overheidssites. Het zou gaan om de 18-jarige Martijn H., die actief was onder de nick D-Deamon. Hij was nog maar net uit voorarrest voor die zaak vrijgelaten.

Een andere verdachte die vastzat in de DDoS-zaak, de 18-jarige Bredanaar Eric de V., is onlangs ook op vrije voeten gekomen. In een interview met BN/De Stem liet hij vorige week weten onder meer bekend te hebben wel degelijk achter het DDoSsen van GeenStijl te hebben gezeten: ''Ik ontkende het eerst, maar de politie had mijn telefoon getapt.'' Wat zijn rol is geweest in het platleggen van de overheidssites wilde hij niet zeggen. ''Ik zie wel waar justitie mee komt. Ik heb wel het idee dat ze me als voorbeeld gebruiken'', aldus De V., die verder zei dat de zes weken voorarrest hem niet meevielen. Met de poging tot brandstichting van de moskee heeft hij overigens niets van doen.

Aanleg Hanzespoorlijn kan starten

Icoon Binnenlands nieuwsDe bouw van de Hanzespoorlijn kan beginnen. De Raad van State heeft vanochtend alle bezwaren tegen de spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle van tafel geveegd, inclusief die tegen ontheffingen van de Flora- en Faunawet. Omwonenden, bedrijven en milieuorganisaties probeerden het besluit tot aanleg aan te vechten.

De Raad van State stelde echter in een verklaring dat het maatschappelijk belang zwaarder weegt dan beperkte aantasting van de natuur. De lijn, die volgens planning in 2013 gereed moet zijn, moet voor een betere spoorverbinding tussen de Randstad en Noord- en Oost-Nederland zorgen.

[Upd]Fortes Rodriguez naar RBC

Het is vrijwel zeker dat José Fortes Rodriguez dit seizoen zal gaan afmaken bij RBC Roosendaal.

Woensdagmiddag voert de 32-jarige verdediger nog afrondende gesprekken en tekent dan hoogstwaarschijnlijk een contract voor 2,5 jaar. Hij wil wel een clausule in zijn contract opnemen waarin staat dat hij bij degradatie transfervrij mag vertrekken.

Fortes Rodriguez speelde vanaf 1993 voor AZ en was het vorige seizoen nog aanvoerder bij de Alkmaarse ploeg. Onlangs raakte hij echter in conflict met trainer Co Adriaanse en mocht hij vertrekken.

In de thuiswedstrijd tegen FC Twente moest Fortes Rodriguez plaatsnemen op de tribune. Dat schoot de Spanjaard in het verkeerde keelgat, waarop hij het stadion verliet. Nadat hij vervolgens Adriaanse weigerde zijn excuses te maken, werd hij wegens een vertrouwensbreuk uit de selectie gezet.

Update 12:39

José Fortes Rodriquez heeft overeenstemming bereikt met RBC Roosendaal over een contract tot het einde van dit seizoen. De 32-jarige verdediger heeft in de zomer een eenzijdige optie om het contract met twee jaar te verlengen.

'Geen files meer, maar geslachtsverkeer!'

'Arbeidsvrije zones, vriendjespolitiek, kiezen op elkaar, de partij met een knipoog, die geen enkel conflict verkoopt maar anarchistisch, absurdistisch, psychedelisch, ontwapenend met alles de draak steekt, één groot statement, iedereen een gouden handdruk, geen files meer maar meer geslachtsverkeer'. Dat is in het kort wat de Ruigoord Vrij Partij (RVP) wil. De politieke partij werd gisteravond in Paradiso in Amsterdam opgericht.

De RVP bestaat voornamelijk uit voormalige bewoners van Ruigoord, het kunstenaarsdorp in het Amsterdamse westelijke havengebied dat plaats moest maken voor de Afrikahaven. 'Treklijster' is de 60-jarige dichter/provo/ex-leraar Nederlands en lid van het Amsterdams Ballon Gezelschap Hans Plomp. "De Vrijpartij maakt deel uit van een wereldwijde beweging tegen het miserabilisme", meent hij. "Wij hebben genoeg van de smerigheid. We maken een nieuwe werkelijkheid! Wij laten een frisse wind in de stankbel der Lage Landen. De RVP is totaal ontwapenend. Geen kanonnen maar ballonnen. Ons doel is geluk: iedereen een gouden handdruk. Een republiek van vriendenpolitiek."

Dodelijke dosis hasj
Op de oprichtingsbijeenkomst werd onder andere opgetreden door troubadour en eeuwig hippie Armand. Deze kondigde in de wandelgangen aan de partij te willen overnemen. "Ik geloof dat er ruimte is voor een ander geluid. Net als in Engeland de Raving Loony Party. Waar is in Nederland Boer Koekoek? Ik vind de huidige politiek zo shit en kleinburgerlijk", vertelde de protestzanger. Armand stond als eens kandidaat voor de lokale Graspartij in Utrecht. "We kregen zeshonderd stemmen terwijl we er 1500 nodig hadden. We lieten toen zien wat de dodelijke dosis hasj is. Dat is vier kilo hasj van vier hoog op je kop laten vallen."

De Ruigoord Vrij Partij van treklijster Hans Plomp
De Ruigoord Vrij Partij van 'treklijster' Hans Plomp

'IJzertekort mogelijk oorzaak van ADHD'

Kinderen met ADHD hebben een tekort aan ijzer in hun bloed. Dat concluderen Franse onderzoekers van het Robert Debre Ziekenhuis in Parijs die bloedonderzoek deden bij vijftig kinderen met deze aandoening. Kinderen met ADHD zijn overactief en hebben moeite om zich te concentreren.

De medewerkers van het ziekenhuis ontdekten dat de kinderen een ijzertekort hadden in hun bloed. IJzer is nodig om de hersens goed te laten functioneren en een tekort kan een oorzaak zijn van ADHD, aldus de onderzoekers.

Het bloed van kinderen met ADHD werd vergeleken met dat van kinderen zonder ADHD. Bij 84 procent van de eerste groep was er een enorm ijzertekort. Bij kinderen zonder ADHD was dat slechts 18 procent. De onderzoekers hebben geen verklaring voor het ijzertekort.

Dodental zeebeving opgelopen tot 69.000

Icoon Buitenlands nieuws Het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van de vloedgolven die op de zeebeving bij Sumatra volgden, is opgelopen tot bijna 69.000. Dat blijkt uit een inventarisatie van de laatste officiële cijfers van woensdagochtend van diverse persbureaus. Ook het aantal buitenlandse toeristen onder de slachtoffers loopt snel op. Volgens de laatste cijfers zijn zeker 10 Nederlandse toeristen gedood door het natuurgeweld.

Nu de volle omvang van de ramp steeds duidelijker wordt, blijkt dat Indonesië het zwaarst getroffen is. Daar zijn tot nu toe bijna 33.000 lichamen geborgen, maar volgens de vice-president kan dat aantal nog makkelijk tot 40.000 oplopen. Ook Sri Lanka werd zwaar getroffen, met zeker 21.715 doden. In India kwamen zeker 12.419 mensen om het leven, en in Thailand zijn tot nu toe 1538 lichamen geborgen. Duizenden mensen worden nog vermist.

Ook in andere landen in de regio en zelfs in Afrika vielen slachtoffers. In Somalië zijn tot nu toe 110 doden geteld, in Myanmar (het voormalige Birma) 90, 65 in Maleisië, 55 op de Maldiven, 10 in Tanzania, 2 in Bangladesh en 1 in Kenia.

Nederlanders
Uit opgaven van de autoriteiten in Nederland en Thailand blijkt dat er zeker 10 Nederlanders om het leven zijn gekomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat nog uit van drie doden in Thailand en één in Sri Lanka, maar de Thaise regering heeft bekendgemaakt al zeker 9 Nederlandse slachtoffers geteld te hebben. Over het aantal vermisten heerst nog onduidelijkheid.

Ziekten
Ondertussen dreigt het aantal slachtoffers nog verder op te lopen door de dreigende uitbraak van epidemieën. Het WHO stelt dat het aantal slachtoffers makkelijk kan verdubbelen als er ziekten als cholera uitbreken. Hulpverleners haasten zich om zo snel mogelijk de geborgen lijken in massagraven te begraven. Volgens het WHO heeft de drinkwatervoorziening nu echter prioriteit, wil een nog grotere ramp voorkomen worden.'Tsunami's ook in Middellandse Zee mogelijk'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de tsunami van afgelopen week in Zuid-Azië trekken ook Europese deskundigen op het gebied van tsunami's aan de bel. Volgens hen kunnen ook in de Middellandse Zee tsunami's voorkomen, zo is in het verleden gebleken.

De laatste grote tsunami was in 1956 toen na een beving met een kracht van 7,7 op de schaal van Richter het eiland Amorgos werd getroffen. De vloedgolf was toentertijd 25 meter hoog, aldus de Griekse seismoloog Vassilis Papazahos.

"In 1956 waren er maar vier doden, maar tegenwoordig zou het dodental hoger zijn door de toeristische ontwikkeling van de kust, en Rhodos bijvoorbeeld zou een Grieks Phuket kunnen worden", aldus de geoloog Gerassimos Papadopoulos.

In 1908 lieten in Zuid-Italië meer dan duizend mensen het leven toen vloedgolven na een zeebeving in de Straat van Messina over het land kwamen. Niet alleen Italië en Griekenland hebben een verhoogde kans op tsunami's, ook Algerije en Tunesië.

Papadopoulos stelt: "Er zijn tsunami's geweest en er zullen tsunami's blijven in de Middellandse Zee, ook al is het fenomeen zeldzamer en minder sterk dan in de oceanen"

Volgens het Parijse Institut Physique du Globe vindt 80 procent van de tsunami's wereldwijd plaats in de Stille Oceaan, 10 procent in de Indische Oceaan en 5 à 10 procent in de Middellandse Zee.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 7

Suc6 allemaal met de 7e ronde van Wat is dit!!

* Het goede plaatje is reeds geraden Antwoord: Een boor
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Uitslag (woensdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Fortuna Sittard zwaar in problemen

De financiële problemen van Fortuna Sittard zijn nog meer opgelopen. De belastingdienst heeft beslag gelegd op televisiegelden die bij de club binnenkomen.

De club heeft sinds het begin van het seizoen twee ton verlies geleden en staat nu voor een bedrag van één miljoen euro rood. Aan het eind van het seizoen wordt verwacht dat de schuld dan is opgelopen tot ruim drie miljoen euro. Dat terwijl de begroting van de club maar 2,8 miljoen euro bedraagt.

De afgelopen maanden kon de club de salarissen van de spelers niet betalen en betaalde aan de belastingdienst geen loonbelasting en BTW. Uit de net binnengekomen televisiegelden zijn de spelerssalarissen van de afgelopen maanden nog betaald, maar nu heeft de belastingdienst op de rest van die gelden beslag gelegd.

Als de club niet snel orde op zaken stelt, zal de KNVB volgens afspraken drie punten in mindering in de competitie opleggen. Dat maakt echter commissaris J. Nuijen van Fortuna niet zo veel uit: "Of we nu twintigste of zeventiende worden, dat maakt niet uit. Ik heb niet de illusie dat we met deze jonge ploeg om de bovenste plaatsen mee kunnen doen." In het uiterste geval als het Fortuna niet lukt om de schuld te saneren, kan de KNVB ook kiezen geen licentie meer te verstrekken of de licentie in te trekken.

Geldinzameling tijdens tennistoernooi

Het internationale tennistoernooi in het Indiase Chennai zal maandag toch van start gaan, ondanks dat ook die regio met kerst is getroffen door de dood en verderf van de zeebeving in Zuidoost Azie.

"De wedstrijd gaat door volgens schema. Geen enkele speler heeft zich afgemeld", aldus Ravi Krishnan van organisatiebureau IMG.

De toernooileiding is wel met het plan gekomen om tijdens het toernooi geld in te zamelen voor slachtofferhulp. Beroemde tennissers hebben rackets en gesigneerde kleding ter beschikking gesteld voor een veiling.

De titelverdediger in Chennai, het vroegere Madras, is de Spanjaard Carlos Moya. Ook de Thai Paradorn Srichaphan, de beste tennisser van Azië, en Dennis van Scheppingen zullen meedoen aan het toernooi.

'Dolfijnentrainer droombaan Nederlanders'

Nederlanders zouden het liefst dolfijnentrainer zijn. Deze opmerkelijke banenkeus is het resultaat van een oproep die uitzendorganisatie Randstad deed. De vraag was: 'wat is jouw droombaan'. Er kwamen 750 reacties binnen, waarvan de meesten met dolfijnen wilden werken. Op twee staat acteur/actrice (liefst bij GTST) als droombaan.

Er waren meer opmerkelijke keuzes. Zo waren cliniclown, politieagent, Formule- 1 coureur, piloot, tv-presentator, (musical) zanger/-es, stewardess en voetbaltrainer bij een club in de eredivisie ook droombanen. Verder wilden velen wel een keer lijk zijn in de tv-serie Baantjer of een keer op prinses Amalia passen.

72% van de deelnemers was vrouw. Randstad geeft drie mensen de kans om een dag hun droombaan uit te voeren.

 Dolfijn
Dolfijnentrainer is een droombaan voor velen.

Feyenoord test Amerikaanse verdediger

Dagblad De Telegraaf meldt dat de Amerikaan Cory Gibbs volgende week als proefspeler met Feyenoord mee reist naar het trainingskamp op de Canarische eilanden.

De 24-jarige verdediger speelde het afgelopen jaar bij Dallas Burn in de Amerikaanse Major League Soccer.

Volgens de website van de Dallas Burn is Gibbs een goede vriend van DaMarcus Beasley, die de afgelopen zomer van Chicago Fire naar PSV verhuisde. De linksbenige Gibbs was in februari van de partij tijdens de oefenwedstrijd van de Verenigde Staten tegen Oranje, die ze met 1-0 verloren.

75% christelijke studenten is maagd

Icoon opmerkelijk nieuws Driekwart van de christelijke studenten in het hoger onderwijs is nog maagd. Zo vinden zij seks voor het huwelijk absoluut niet kunnen. Maar wat seks nu echt is, daar verschillen de meningen aanzienlijk over, zo blijkt uit een afstudeeronderzoek van een studente.

92 procent van de christelijke studenten zegt seks voor het huwelijk af te keuren. Seks voor het huwelijk is volgens hen hetgeen wat verboden is volgens het Woord. Zo wordt het 'aanraken/strelen/stimuleren van geslachtsdelen' door 58 procent als seks beschouwd en evenzoveel mensen keuren dit gedrag af. Ongeveer 82 procent noemt 'oraal contact hebben met geslachtsdelen' seks en ook dit wordt door ongeveer evenzoveel studenten afgekeurd. Een enkeling noemt betitelt het zoenen als seks.

Van de respondenten zonder relatie vindt 96 procent orale seks niet kunnen. Dit percentage is zeventig procent bij mensen die wel een relatie hebben. Hetzelfde geldt voor het 'oraal contact hebben met borsten/tepels'. Van de mensen die nooit een relatie hebben gehad, zegt zo'n 35 procent dit gedrag goed te keuren. Ongeveer 80 procent van de studenten die een relatie hebben, menen dat dit gedrag door de beugel kan.

Een deel van de studenten gaf aan zich schuldig te voelen over hun seksuele gedrag. Studentes hadden hierin een groter aandeel.

Misdaad-kliklijn blijkt groot succes

De telefoondienst Meld Misdaad Anoniem, beter bekend als de kliklijn, werd op 1 januari 2004 ingevoerd en is een groot succes. Er kwamen niet alleen talloze tips binnen, er werden zeker 550 ernstige misdrijven opgelost. In totaal werden er 700 arrestaties verricht. Er kwamen vooral tips binnen over drugs.

Woordvoerster Imre Krull van Meld Misdaad Anoniem is erg tevreden. 'De cijfers tonen aan dat Nederland baalt van misdaad en bereid is massaal informatie door te geven. De lijn voorziet absoluut in een behoefte.'

Er werden 41.000 gesprekken gevoerd met het meldpunt die resulteerden in 7600 meldingen aan onder meer de politie, AIVD en FIOD. Krull: 'De resultaten vanaf 1 januari zijn gebaseerd op veertig procent terugkoppeling van meldingen. Het werkelijke aantal opgeloste zaken ligt nog veel hoger'

Wie ook een misdaad wil melden kan dat doen op 0800-7000. De beller blijft vollledig anoniem, zo benadrukt Meld Misdaad Anoniem.

Robben redt Chelsea

Arjen Robben heeft dinsdag in de Engelse voetbalcompetitie, in de laatste wedstrijd van het jaar, Chelsea behoed voor puntenverlies.

In de uitwedstrijd tegen Portsmouth maakte de Nederlander twaalf minuten voor tijd de 0-1, in blessuretijd maakte Cole er nog 0-2 van.

Robben scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied raak, en was zo blij met zijn zevende doelpunt voor Chelsea dat hij zijn shirt uittrok. De scheidsrechter paste de regels toe en gaf Robben geel. "Het was niet slim", erkende de doelpuntenmaker, "Maar ik denk dat de trainer het me wel vergeeft."

Trainer Jose Mourinho was inderdaad behoorlijk vergevingsgezind, blij als hij was met de drie punten. "Het werd ons erg moeilijk gemaakt", vond hij. "Maar in de tweede helft kregen we in de gaten hoe we hun defensie uiteen moesten spelen en uiteindelijk verdienden we het te winnen."

Koploper Chelsea heeft nu 49 punten uit 20 wedstrijden, acht punten meer dan Arsenal, dat woensdag nog de uitwedstrijd tegen Newcastle United moet spelen.

De nummer drie van de ranglijst, Everton, verloor dinsdag uit bij Charlton Athletic (2-0), en verloor de derde plaats aan Manchester United dat bij Aston Villa met 1-0 wist te winnen. Vier minuten voor rust maakte Ryan Giggs de enige treffer van de wedstrijd. De Mancunians hebben nu 40 punten, evenveel als Everton, maar ze hebben een beter doelsaldo.

Face of Mankind Open Beta aangekondigd

Voor de MMORPG-liefhebbers zijn het goede tijden, naast de Open Beta van City of Heroes en Wish is ook de Open Beta van het spel Face of Mankind aangekondigd. Deze MMORPG speelt zich af in de 24e eeuw en staat de speler toe om eigen missies te genereren en heeft een compleet economisch systeem hieraan gehangen. De Open Beta van Face of Mankind zal op 28 januari 2005 beginnen. Hier is de benodigde account aan te maken en meer informatie over de Open Beta en over het spel is te vinden op de Face of Mankind pagina.
Berlusconi legt voorzittershamer neer

Silvio Berlusconi treed af als voorzitter van de Italiaanse club AC Milan.

De reden van het aftreden van de Italiaanse premier is een gevolg van de recentelijk aangenomen wet in Italië die het leden van de regering verbiedt om nevenfuncties uit te oefenen

Berlusconi was sinds 1986 preses van de Milanese club. Onder zijn leiding kwam de club terug aan de Europese top. In 1989, 1990, 1994 en 2003 won AC Milan de Champions League en zeven maal werden ze landskampioen.

Japanner doodt moeder om gsm-rekening

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige student is in het Japanse Tondabayashi opgepakt vanwege de moord op z'n 48-jarige moeder. Dit heeft de Japanse politie laten weten, nadat de student tegenover hen een bekentenis had afgelegd. Hij gaf als reden op dat hij haar had vermoord omdat ze bleef zeuren over de hoogte van de rekening van zijn mobiele telefoon.

De man heeft weken rondgelopen met het plan haar te vermoorden en had er speciaal een mes voor aangeschaft. Uiteindelijk ging hij over tot de gruweldaad en stak zijn moeder in nek en hand. Daarna probeerde hij de moord te maskeren door haar broek open te snijden om de indruk van een zedenmisdrijf op te wekken. Vervolgens stak hij het stoffelijk overschot van zijn moeder in brand om sporen te vernietigen.

Volgens de politie bedroeg de telefoonrekening van de student overigens zo'n 90.000 yen (circa 690 euro), opgebouwd over een periode van drie maanden.

Buitenland 'ontvangt' 286 miljoen euro uitkeringsgeld

Harmen1984 had ons via de nieuws-submit te melden:

In 2003 is bijna 286 miljoen euro aan uitkeringsgelden, die verstrekt worden voor werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid, verdwenen naar het buitenland. Dit bedrag maakt 1,7 procent uit van het totale bedrag dat door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) aan uitkeringen is uitbetaald. Dit is overigens minder is dan in 2002; toen lag dit percentage nog op 1,8 procent.

Deze cijfers verschenen deze week in het door het UWV gepubliceerde rapport Export Uitkeringen 2003. Als alle uitkeringsvormen bij elkaar worden opgeteld (RWW, Ziektewet, WAO, WAZ en Wajong), zijn er 36.250 uitkeringen verstrekt aan mensen die in het buitenland wonen. Dit waren er zevenhonderd meer zijn dan in 2002.

Automobilist vindt kerststal op motorkap

Een automobilist uit het Belgische Liedekerke keek erg vreemd op toen hij bij zijn wagen aankwam en daarop een deel van een kerststal aantrof. Op de motorkap lag het kindje Jezus te midden van twee lammetjes.

De man schakelde de politie in die gelijk een onderzoek startte en alle kerststallen in de gemeente bezocht. Bij geen van de bezochte kersttaferelen ontbraken echter enkele beelden, waardoor de herkomst van de figuren nog onduidelijk is. Ook is niet bekend wie verantwoordelijk is voor het versieren van de betreffende auto.

Chaos bij Ferrari

Er heerste de afgelopen vier weken chaos bij de fabriek van het Ferrari team in Maranello. Niet veroorzaakt door nieuwe reglementen of een ander topteam maar door een kleine eekhoorn.

Afgelopen maand werden de monteurs continu geïrriteerd en lastiggevallen door het beestje wat blijkbaar zijn intrek in de buurt had genomen. Onderhand is na veel moeite het beestje gevangen genomen en overgeplaatst naar een nieuw tehuis, waarschijnlijk ver van Maranello vandaan.


Hopelijk heeft de eekhoorn nu een speelplek waar hij niet mensen tot last is.

"Button nog niet klaar voor de titel"

Nadat hij derde eindigde in de strijd om het Formule 1 kampioenschap maakte Jenson Button kenbaar dat hij komend seizoen voor de eerste plaats zal strijden. Dit seizoen moest hij nog de Ferrari coureurs Rubens Barrichello en Michael Schumacher voor laten gaan.

Sir Stirling Moss, legendarisch Formule 1 coureur die echter nooit de titel pakte, heeft nu echter verklaard dat Button niet te hard van stapel moet lopen. "Hij moet eerst maar eens zorgen dat hij in een auto gelijkwaardig aan die van Schumacher zit", zo liet hij Autosport weten.

De oud-coureur liet tevens in het interview weten het niet eens te zijn met de manier waarop Button zijn overstap van BAR naar Williams afhandelde eerder dit jaar. Uiteindelijk trokken Button en Williams hierbij aan het kortste eind.

Beste oliebol dit jaar te koop in Gouda

Icoon Binnenlands nieuws De Hollandse Gebakkraam Verwijk in Gouda is dit jaar de winnaar geworden van de jaarlijkse oliebollentest van het Algemeen Dagblad. De bakker kreeg een 10, en werd geroemd om de eenvoud van zijn oliebollen. Bijna 60 procent van de oliebollenbakkers scoorden een onvoldoende voor hun oliebollen.

"Een goede oliebol is een beetje vet, luchtig heeft een lekkere vulling en een vrij neutrale smaak. Een snufje kaneel toevoegen kan lekker zijn, maar veel bakkers slaan door met allerlei smaakjes", aldus onderzoeksleider Bob Cramwinckel.

Dit jaar kregen elf zaken een absolute nul omdat ze bakten in oud vet of niet gare oliebollen verkochten. Een gebakkraam in Tilburg en een kraam in Rotterdam waren dit jaar het absolute dieptepunt volgens de jury.

De score is nog altijd beter dan vorig jaar. Toen kreeg slechts éénderde van de bakkers een voldoende. Dit was hetzelfde percentage als in 2002. In 2001 was het percentage nog lager, dus de bakkers lijken wel langzaam te leren.

Trein rijdt tegen rubberen plaat

Icoon Binnenlands nieuws De trein van Boskoop naar Alphen aan de Rijn is dinsdagavond over een rubberen plaat heen gereden. Het ongeluk gebeurde rond 20.00 uur. Er vielen geen gewonden, maar de trein raakte wel voldoende beschadigd om niet verder te kunnen. Het is nog niet bekend hoe de plaat op de rails terecht is gekomen, maar ProRail denkt aan opzet.

De vertragingen die door het ongeval zijn ontstaan kunnen oplopen tot 60 minuten. Reizigers tussen Gouda en Leiden kunnen omreizen via Den Haag.

Er zijn de laatste tijd meerdere gevallen van vandalisme om het spoor geweest. Eerder deze maand botste een trein op een boomstam die met opzet op het spoor was gelegd. Ook reed een intercity op een aantal stalen buizen. In oktober raakte een machinist gewond door een vuurbal nadat zijn trein tegen een spanband aanreed, die over de bovenleiding was gespannen. Enkele dagen later werden er opnieuw metalen voorwerpen op het spoor gelegd.
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.