Zoo Tycoon 2

In Zoo Tycoon 2 ben je, hoe kan het ook anders, de manager van een dierentuin. Jij managed alles, van welk voer je ijsberen toegediend krijgen tot de inkomsten van de entree. Dit alles wordt gebracht in een 3D-wereld welke je voor het grootste deel van de tijd zal bekijken vanuit een isometrisch perspectief (schuin van boven).

Het isometrische perspectief zal je vooral gebruiken om te bouwen. Objecten zijn er genoeg in Zoo Tycoon 2: van collecteboxen tot een veelvoud aan hekken en stallen, het is er allemaal. Het bouwen zelf \'voelt\' echter niet zo geweldig aan, want het gaat lang niet zo vertrouwd als in andere sims zoals bijvoorbeeld Rollercoaster Tycoon of Simcity. Een voorbeeld hiervan is het bouwen van paden, wat (naast dat het hier een enorme vertraging op de PC opleverde bij lange paden) erg omslachtig is bij het bouwen van bredere paden (die je vaak nodig hebt).

In Zoo Tycoon 2 kun je kiezen uit drie soorten spelen: een uitdagingenspel, een onbeperkt spel en een campagnespel. Bij de campagnespelen begin je met vooropgestelde doelen die je moet zien te halen, en soms een park waarin al wat gebouwd is. Voltooi je een categorie missies van de campagnespelen dan word je beloond met een extra item. Helaas valt het behoorlijk tegen wanneer je slechts een standbeeld erbij krijgt in plaats van bijvoorbeeld een nieuw dier.

In een uitdagingenspel begin je op een kaart die je uitkiest (grootte en ondergrond) met een te bepalen geldbedrag en ben je vrij te doen wat je wil. Verwacht zeker hier niet een al te grote uitdaging; het spel is namelijk zowel in de campagnespelen als uitdagingenspelen kinderlijk makkelijk, wat de game direct ook beter geschikt maakt voor de wat jongere speler.