Verstappen wanhoopt nog niet

Maurice (mbn)
Steeds meer stoeltjes in de Formule 1 zijn bezet. Toch meldde Verstappen aan de vooravond van kerst aan zijn fans dat hij nog niet wanhoopt en dat hij en zijn management druk aan het werk zijn.

Na een jaar afwezigheid in de Formule 1 en een jongere garde, met Albers en Doornbos, die staat te dringen, lijkt voor Verstappen zijn raceloopbaan op een einde te lopen. Jos Verstappen ziet het zelf allerminst zo. In alle rust werken hij en zijn management aan een vervolg in de Formule 1 of in de ChampCars.

Verstappen vertelt over de voortgang: "Dat er niet veel informatie van onze kant naar buiten komt zegt helemaal niets. Zo werken we nu eenmaal en dat dat dit seizoen niet heeft opgeleverd wat we hoopten wil niet zeggen dat we nu op een dood spoor zitten. De fans mogen gerust weten dat we achter de schermen druk bezig zijn met sponsors om een pakket samen te stellen waar we wat mee kunnen. Nogmaals: we richten ons op de Formule 1, maar daarnaast zijn er ook contacten met vertegenwoordigers uit de ChampCars. Ons gezichtsveld is wat breder geworden."

Bij de ChampCars richt hij zich ook niet puur op de topteams: "je bent in de Champcars beperkter in het ontwikkelen van de aerodynamica en het afstellen van de setup. Tenminste als je het vergelijkt met de Formule 1. Voordeel hierbij is dat de prestaties van de auto's dichter bijelkaar liggen. Als je bij een team in de middenmoot rijdt zit je dichter tegen de top aan dan in een vergelijkbare situatie in de Formule 1."