Werkstraf na sekschatten met 9-jarige

BigPimpin, calvobbes en bacomania hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Wegens het houden van seksueel getinte chatsessies met een 9-jarig meisje is de 29-jarige A. van der M. uit Boxmeer gisteren veroordeeld tot 180 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke celstraf. De uitspraak van de Haarlemse rechtbank wijkt niet ver af van de eis van twee weken geleden toen tegen Van der M. 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf werd geeïst.

Van der M. liet via een webcam zijn blote geslachtsdeel aan het meisje zien en bevredigde zichzelf daarbij. Dat was niet voor de ogen van het kind bedoeld, zo verweerde de verdachte zich twee weken terug. Ook leerde de man het meisje hoe ze zichzelf moest bevredigen. Volgens de man gebeurt dat dagelijks op internet.

De 29-jarige chatter kwam begin dit jaar in contact met het meisje via de MSN-chatbox. Hij deed zich voor als een redactielid van meisjesblad Tina en riep jonge meisjes op mee te doen met "durfalletje": een "spelletje" waarbij de deelneemsters zo veel mogelijk kleren uit moesten trekken. Hij vertelde de chatters ook dat meisjes prijzen konden winnen als ze pikante foto's in badpak zouden mailen.