Miami Vice

Maarten (kepler)
Miami Vice ademt dezelfde sfeer uit als de serie zelf. Grafisch gezien ziet het er redelijk uit en het is ongeveer te vergelijken met GTA: Vice City. Je kunt echter in dit spel niet vrij rondlopen, maar in plaats daarvan gaat het per level. Gelukkig zijn de levels leuk vormgegeven en doet het erg levendig aan allemaal. De cut-scenes zijn van redelijke kwaliteit; af en toe zitten er foutjes in de rendering (zo lijkt tijdens één scène het hoofd van Sonny Crockett net een spiegel), maar de karaktermodellen zien er goed uit. Alleen lijkt het wel alsof de hoofdrolspelers aan het playbacken zijn.

Het verhaal is net als een aflevering: simpel en iets met boeven vangen. Als politieduo Tubbs en Crockett moet je achter een paar drugsdealers aan. Veel stelt het verhaal verder niet voor; het zorgt ervoor dat je mag schieten en agentje mag spelen. De personages van het duo zijn goed neergezet; zo is Crockett de stoere politieman en Tubbs de womanizer ( in een cut-scène keek hij zelfs een mooi vrouwtje na). In het spel zelf is het mogelijk om als Tubbs of als Crockett te spelen.

Beide agenten hebben zo hun eigen wapens en kwaliteiten. Tubbs is de man van de shotgun en het intrappen van deuren. Crockett daarintegen maakt gebruik van lichtere wapens en is in staat om op obstakels te klimmen. Wat de één niet kan, kan de ander dus wel. Hierdoor moet je als Crockett af en toe je partner achterlaten om over een obstakel heen te klimmen. Om dan weer verder te gaan met je partner moet je meestal een deur opendoen zodat hij weer verder kan. Als je als speler neer wordt neergeschoten dan kan je als de ander verder spelen. Wel moet je op tijd je partner er weer bovenop helpen met een EHBO-kit, want anders is het game over. Partners hebben niks aan elkaar als ze niet kunnen samenwerken. In dit spel is dit ook het geval. Je kunt je partner verschillende orders geven: zoek dekking, bescherm mij en regel het. Helaas werken die orders eigenlijk niet echt. Het idee is leuk, maar het is niet goed genoeg uitgewerkt om interessant te zijn.