"De Graafschap moet spelers dumpen"

Volgens voormalig hoofdsponsor Gerard Sanderink moeten bij De Graafschap spelers vertrekken. Zo zou er ruimte moeten komen voor een kwaliteitsimpuls.

Met zijn bedrijf Centric was Sanderink de afgelopen vijf seizoenen shirtsponsor van De Graafschap. In de kringen rond de club gaan stemmen op om Sanderink weer bij de club te betrekken. Wil dat gebeuren dan zal er heel wat in het beleid van de club moeten veranderen.

Hij heeft een duidelijke visie op de club: "Ten eerste moet de leiding van de club versterkt worden. Ze hebben namelijk geen goed verhaal bij De Graafschap. Ik zie geen bezieling en uitstraling en ze missen de ambitie. 'Ga er voor', denk ik, maar ze doen niets. Andere clubs hebben ook geen geld, maar die krijgen wel wat voor elkaar."

Maar ook over het spelersbeleid heeft hij zijn verhaal al klaar. Met de huidige spelersgroep gaat volgens Sanderink De Graafschap het niet redden in de eredivisie. Daarom moeten ze zes à zeven spelers laten gaan, om drie goede nieuwe spelers te kunnen aantrekken.

Ook moet de spelersgroep geld inleveren volgens de ex-sponsor: "Met de overige spelers dient gesproken te worden. Ik vind dat zij geld in moeten leveren om de komst van nieuwe spelers mogelijk te maken. Want geloof mij: er komt niemand met een zak geld voorbij. Als ik kom, ga ik ook niet zo maar geld storten. De zaak moet eerst op orde worden gesteld."