FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 oktober 2004

'Cyprus kan Turkije uit de EU houden'

Icoon Buitenlands nieuwsCyprus kan Turkije uit de Europese Unie houden, mocht een regeling die een eind maakt aan de Turkse bezetting van het noordelijk deel van het eiland niet dichterbij komen. Dit meldt Kypros Chrysostomides, woordvoerder van de Cypriotische regering, als reactie op de komende onderhandelingen van Turkije met de EU over haar toetreding.

Cyprus, sinds mei van dit jaar lid van de EU, wil volgens Chrysostomides geen veto gebruiken. "We willen het begin van toetredingsonderhandelingen tussen Turkije en de EU niet tegenhouden. Maar het spreekt voor zich dat er rekening gehouden moet worden met fundamentele onderwerpen die ons aangaan", aldus Chrysostomides.

Cyprus is verdeeld in twee delen, een Turks en een Grieks deel. Het Turkse deel, alleen door Turkije zelf erkend, is voor hereniging van het eiland, maar doordat Grieks-Cyprus in een referendum tegen dit plan stemde trad alleen het Griekse deel van Cyprus toe tot de EU. Hereniging van de twee delen zou volgens het Griekse deel de erkenning van de Turkse bezetting van het noorden van Cyprus erkennen.

Filedruk neemt met 8,4 procent toe

De lengte en de duur van files is in de eerste negen maanden van dit jaar met 8,4 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de VerkeersInformatieDienst (VID). Vooral bij de Coentunnel in Amsterdam werd het druk. Daar verdubbelde de filedruk ten opzichte van het derde kwartaal in 2003.

De filedruk is het hoogst op de A2 bij het knooppunt Everdingen richting Den Bosch. Dat komt volgens de VID door werkzaamheden en de toename van het verkeersvolume na het aanleggen van spitsstroken.

Ook de groei van de stad Almere zorgt voor drukte. Op de A9 richting Diemen stijgt de filedruk voor de knooppunten Holendrecht en Diemen en op de A1 richting Amersfoort is een stijging te zien voor Muiden.

Edwin Evers populairste radio-dj

Radio 538-dj's Edwin Evers en Ruud de Wild zijn de populairste radio-dj's van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van bureau CoolBrands onder 10.000 respondenten. In november worden alle resultaten van het onderzoek bekend gemaakt.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat een radiozender met dj op meer sympathie kan rekenen dan een zender zonder dj. Vooral de jeugd tussen de 15 en 19 jaar luistert liever naar een dj.

Ook internetradio wordt steeds populairder. Een kwart van de mensen luistert wel eens via internet naar de radio.

Besturing Metroid Prime: Hunters bekend

Bovenop al het Nintendo DS-nieuws vandaag is ook nog de besturing van Metroid Prime: Hunters bekend geworden. Er zijn twee soorten besturingen die de speler kan selecteren: enerzijds zal gekozen kunnen worden om met de stylus te richten (en om daarnaast met de d-pad te kunnen lopen), en anderzijds zal gekozen kunnen worden om de stylus niet te gebruiken en om de d-pad en de vier knoppen rechts te gebruiken om te lopen en te richten. De functies van de d-pad en de vier aktieknoppen (respectievelijk richten en lopen) zullen omgedraaid kunnen worden, wat betekent dat het voor het eerst feest is voor links- en rechtshandigen op een Nintendo-handheld.



Marc Klein Essink naar de TROS

Marc Klein Essink vertrekt naar de TROS waar hij eerder ook al werkzaam was. Bij de publieke omroep gaat hij een programma voor de BankGiro Loterij presenteren. "Het is goed om weer terug te zijn bij de TROS, waar ik me zeer welkom voel. Het voelt als thuiskomen", aldus Klein Essink.

H. Boermans, TROS-mediadirecteur, noemt de komst van Klein Essink een belangrijke versterking van zijn presentatieteam. "Het is niet uitgesloten dat hij in de toekomst meer programma's voor ons gaat maken." Eerder was hij al te zien in de serie 'Medisch Centrum West' bij de TROS.

Nieuwe screenshots adventure Nibiru

De adventuregame Nibiru gaat over de Tsjechische archeologiestudent Martin Holan. Tijdens zijn studie aan de universiteit van Parijs wordt hij door zijn oom gevraagd onmiddellijk terug te keren naar Praag om een oude tunnel te onderzoeken die bij de aanleg van een snelweg is ontdekt. Bij zijn terugkeer blijkt een vriendin van zijn oom vermoord te zijn. Een lange, avontuurlijke zoektocht volgt.

Vandaag zijn er maar liefst achttien screenshots vrijgegeven. Een aantal vind je hieronder, wil je ze allemaal zien klik dan op Gameinfo.





Boonen zegt definitief af

Quick Step - Davitamon moet het zondag in Parijs-Tours zonder hun topsprinter Tom Boonen stellen. De jonge Belg heeft nog te veel last van een virale maaginfectie die hij vorige week in het WK opliep.

"Woensdagmorgen heb ik anderhalf uur getraind, maar ik voel me nog te zwak om te kunnen meespelen in een lange wedstrijd als Parijs-Tours," zegt Tom Boonen, "Ik zou van geen nut zijn voor het team." Dit maakt dat voor Boonen het Wereldkampioenschap de laatste wedstrijd van het seizoen was. Met twintig zeges kan Boonen desalnietemin tevreden terugblikken op 2004, het seizoen van zijn echte doorbraak.

Sex-appeal

De Amerikaanse presidentsverkiezing houdt de hele wereld bezig: “Judgementday” komt immers steeds dichterbij.
De verkiezingsstrijd verloopt saai, zonder uitschieters of ook maar één spectaculaire uitglijder. Er wordt niet eens met modder gegooid, bijna geen enkele Amerikaanse vrouw loopt er dan ook warm voor. En terecht vind ik, want als ik, als vrouw, zou moeten kiezen tussen Bush en Kerry, koos ik geen van tweeën.
Wat een stelletje droogkloten, boeiend noch prikkelend, niets maken ze in mij wakker, geen enkele erotische fantasie heb ik over hen, nog geen seconde.
Bush noch Kerry heeft sex-appeal, ze zijn absoluut niet te vergelijken met handsome “Wild” Bill Clinton, één van de weinige presidenten ooit die dat wél had. Een man die zijn dikke sigaar een geheel eigen seksimago aanmat en daarmee zelfs mijn erotische fantasieën een flinke oppepper gaf. Nee, als ik George W. en John F. eens goed bekijk, weet ik dat ze niet zullen scoren, niet alleen bij mij of bij hun eega’s, maar ook bij vele andere vrouwen niet, "boring" als ze zijn…

Mogelijk geen Famke Janssen in 'X3'

Icoon Show Biz nieuwsActrice Famke Janssen heeft aangegeven dat ze twijfelt over het meespelen in de derde 'X-Men'-film. Janssen zei dit tijdens een reeks promotie-interviews voor haar nieuwe film 'Eulogy'. De actrice twijfelt, omdat regisseur Bryan Singer van de eerdere twee 'X-Men'-films aan een derde deel niet zal meewerken. Hij heeft het naar eigen zeggen te druk met de voorbereidingen voor een nieuwe 'Superman'-film.

"Ik vond het spelen in de eerste twee 'X-Mens' prettig, omdat Bryan zulke fantastische films heeft afgeleverd. Hij verhief het hele comic-genre naar een hoger plateau", aldus de actrice.

Janssen speelt in de films Jean Grey, zij zou in deel twee om het leven zijn gekomen. Hoewel er tijdens de eindscène te zien was dat er een vogelachtige schim over het water verscheen. Vergeleken met de tekenfilm klopt dit ook , want daarin kwam Grey terug als Dark Phoenix. Dat was ook de bedoeling van regisseur Singer. Famke zelf vindt dat de film ook zonder haar kan. "Ik heb begrepen dat de makers willen dat Jean er heel anders uitziet in de derde film. En dat vind ik eigenlijk niet zo erg."

De derde 'X-Men'-film wordt pas in mei 2006 in de bioscoop verwacht.

Pineau wint Parijs - Bourges

Jérôme Pineau heeft de semi-klassieker Parijs-Bourges gewonnen. Hij won de sprint van een kopgroep van zeven man.

Een sterke kopgroep ontstond ongeveer halverwege de koers. Jérôme Pineau, Martin Elmiger, Davide Rebellin, Jörg Jaksche, Jurgen Van De Walle, Cédric Vasseur en Nicolas Fritsch vonden elkaar en het peloton liet de zeven begaan. Opvallend was het optreden van Davide Rebellin, die liet zien klaar te zijn voor Parijs - Tours aantsaande zondag.

In de sprint moest hij wel Elmiger en Pineau voor zich laten. Het was een echte fotofinish, waar pas na lange bestudering van de finishfoto bleek dat Pineau had gewonnen. Pineau had het bijna in de sprint opgegeven: "Ik dacht Elminger niet meer te kunnen passeren, maar gelukkig verzwakte hij op de laatste 20 meter."

Uitslag:
1. Jérôme Pineau 4.12.28
2. Martin Elmiger z.t.
3. Davide Rebellin z.t.
4. Jörg Jaksche +0.02
5. Jurgen Van De Walle z.t.
6. Cédric Vasseur z.t.
7. Nicolas Fritsch z.t.

180.000 computers ingezet bij cyberaanval

Belangenorganisatie burger@overheid vindt dat de overheid zijn digitale netwerk slecht beveiligd heeft tegen computerkrakers en andere kwaadwillenden. De organisatie reageert op de DDoS-aanval die een aantal computeraars op de internetpagina's overheid.nl en regering.nl deze week inzette. Die aanval duurt nog steeds voort en daardoor zijn de sites nog steeds niet te bereiken.

De onafhankelijke organisatie vindt dat de overheid maximale technische en juridische inspanningen moet leveren om alle relevante overheidsinformatie online beschikbaar te houden. Omdat beide sites ook vandaag nog steeds onbereikbaar zijn, concludeert programmadirecteur M. Poelmans van burger@overheid dat de systeembeheerders van de overheid slecht zijn voorbereid op zo'n grote aanval.

De Rijksvoorlichtingsdienst beaamt dat regering.nl en overheid.nl uit kostenoverwegingen ''beperkt worden beveiligd''. Maar er staat ook geen gevoelige informatie op de pagina's, zo luidt de redenering. Volgens Burger@overheid onderschat de overheid daarmee de waarde van de sites.

De groep DDoSers meldde eerder aan het ANP dat er 180.000 slechtbeveiligde computers zijn ingezet bij de aanval op de regeringssites. Heel simpel gezegd komt het er op neer dat men een soort virus naar slecht beveiligde computers stuurt. Wanneer deze besmet zijn met het programmatje kunnen de makers op ieder gewenst moment die computers contact laten zoeken met een website. Wanneer je maar genoeg pc's hebt besmet, leg je op die wijze al snel een site of netwerk plat. De eigenaars van de besmette pc's merken zelf vaak niets. Of het moet zijn dat hun computer en/of verbinding trager is geworden.

Woordvoerder
De aanval op de regeringssites werd ingezet uit onvrede met het kabinetsbeleid. Volgens woordvoerder Eric de Vogt uit Breda van de groep, duurt dat nog tot en met morgen.

Het weblog GeenStijl dat ook doelwit is geworden van de DDoSsers, publiceerde vannacht de adresgegevens van De Vogt. Hierop legden de DDoSsers ook die website plat.

Tegen FOK! zei De Vogt aan het begin van de middag dat hij niet achter de DDoS-attacks zit. Aan Planet Multimedia vertelde hij vanmiddag dat de aanval wordt uitgevoerd door een groep van 200 man in binnen- en buitenland. Vijftien van hen komen uit Nederland en organiseerden de afgelopen 2 à 3 weken de aanval om hun onvrede met kabinetbesluiten rondom de sociale zekerheid kenbaar te maken. Om zo ''ook de onvrede uit de IT-branche te laten horen.''

Volgens de 18-jarige De Vogt, die de IRC-server Elitezone.net beheert, is het nog maar de vraag of de Nederlandse politie de daders weet te traceren. Op Elitezone werden de aanvallen opgezet maar niet uitgevoerd. ''Een beveiligingsdienst van de overheid heeft me om de IP-adressen gevraagd van de aanvallers. Die heb ik overgedragen. Ze vroegen enkel om de gegevens van de afgelopen 3 dagen. Er is op ons net enkel gepraat over een aanval. De aanvallen zelf lopen via gaten in andere systemen. De bots vinden die en exploiteren die gaten. De jongens die dat doen zijn lastig te vinden. Ze werken via proxies en zijn dus moeilijk te herleiden. Justitie heeft geen poot om op te staan'', aldus de woordvoerder.

--
Geen gegevens in reacties op FOK! plaatsen !!!

Nieuwe singleplayer Painkiller demo volgende week

Dreamcatcher games maakte vandaag bekend dat het nog een demo zal releasen voor haar verkoopsucces Painkiller op dinsdag 12 oktober. De demo zal eerst verschijnen op Gamespot DLX en kort daarna op andere plaatsen op het web.

De demo heeft de nieuwste versie van de PAIN engine aan boord en daarmee de verbeteringen van de 1.35 patch. In het populaire army base level kunnen spelers genieten van een scala aan grafische effecten waaronder heat and haze distortion, light blooms, per pixel specular mapping, nieuwe shader effecten en meer. Al met al een voorproefje op wat de PAIN engine te bieden heeft in de add-on voor Painkiller, Painkiller: Battle out of Hell.

Star Trek-achtig vertaalapparaat ontwikkeld

Het Japanse bedrijf NEC heeft een Star Trek-achtig apparaat ontwikkeld dat spraak real-time vertaalt in een andere taal. De ene persoon spreekt in het Japans en de andere persoon hoort het in het Engels.

Het apparaat is zo groot als een handheld PDA en converteert gesproken Japans naar gesproken Engels en gesproken Engels naar gesproken Japans. Het bestaat uit drie componenten - een spraakherkenningsmodule, vertalingssoftware en een spraakgenerator.

Gesproken Engels of Japans wordt herkend, wordt real-time vertaald, en wordt direct in de andere taal uitgesproken met een stemsynthesizer. Er zit ongeveer één seconde vertraging in de vertaling. Het is nog net niet dat het ook de monden van de sprekende personen in de andere taal laat bewegen zoals in Star Trek, maar het komt in de buurt.

NEC is van plan het systeem ook voor andere talen te ontwikkelen. Er wordt voornamelijk gekeken naar de zakelijke markt. De Japans-Engelse translation device wordt over enkele maanden in Japan gelanceerd.

Nobelprijs Literatuur naar Jelinek

De Nobelprijs voor de Literatuur 2004 gaat naar de Oostenrijkse schrijfster Elfriede Jelinek (58). Zij krijgt de prijs "voor de vloeiende muzikaliteit van de stemmen en tegenstemmen in romans en toneelstukken die met buitengewone taalijver het absurdisme en de onderdrukkende macht van de maatschappij onthullen", aldus het Nobelprijscomité.

Jelinek, onder andere bekend van de romans 'Lust' en 'De pianiste', liet in een interview met de Zweedse radio weten dat de prijs voor haar "een volledige verrassing en een hele eer" betekent. De Nobelprijs voor de Literatuur werd eerder uitgereikt aan tien vrouwen en 89 mannen. Vorig jaar won de Zuid-Afrikaanse schrijver J.M. Coetzee.

Natuurkunde
De Nobelprijs voor de Natuurkunde gaat naar de Amerikanen David Gross (63), David Politzer (55) en Frank Wilczek (53) voor hun onderzoek naar quarks, de elementaire bouwstenen van de materie. Uit dit onderzoek is gebleken dat quarks niet zelfstandig kunnen bestaan, maar altijd in een twee- of drietal voorkomen.

Chemie
De Nobelprijs voor de Chemie gaat tot slot naar de Israeliërs Aaron Ciechanover (57) en Avram Hershko (67) en de Amerikaan Irwin Rose (78), die onderzoek hebben gedaan naar de afbraak van eiwitten in lichaamscellen.

De winnaars van de andere twee Nobelprijzen, voor de Vrede en voor de Economie, worden morgen respectievelijk maandag bekendgemaakt. De uitreiking van de prijzen van elk 1,1 miljoen euro vindt plaats op 10 december, de sterfdag van Alfred Nobel. Maandag werd al bekend dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde zal worden uitgereikt aan een Amerikaans duo voor hun onderzoek naar het menselijk reukvermogen.

Hotel California beste nummer uit jaren 70

Hotel California van The Eagles is door de Radio 2 luisteraars uitgeroepen tot beste nummer uit de jaren 70. De plaat staat op nummer 1 in de Top 70 van de Jaren 70 die het radiostation vrijdag uit zal zenden. The Eagles lieten Child in Time van Deep Purple en Bohemian Rhapsody van Queen achter zich. In totaal zijn ongeveer 60.000 stemmen uitgebracht op de site van Radio 2.

Radio 2 zendt deze hele week de 'Week Van De Jaren 70' uit. Opvallend is dat André Hazes voor het eerst genoteerd staat in de Top 70 van de Jaren 70. Hij staat met de Vlieger op nummer 37.

Alonso gaat 50e Grand Prix rijden

Aanstaande zondag zal Fernando Alonso zijn 50ste Grand Prix uit zijn loopbaan rijden. In 2001 debuteerde hij bij Minardi. In 2002 was hij testrijder bij Renault en vanaf 2003 rijdt hij voor datzelfde team ook de races.

Toen Alonso zijn debuut maakte in de Minardi had hij nog maar nauwelijks in die auto gereden. Het team zat op dat moment in een moeilijke situatie en getest was er nauwelijks. Alonso moest dus vooral leren in de vrije trainingen.

Het mooiste moment uit zijn loopbaan vindt de Spanjaard zijn tweede plaats tijdens de Grand Prix van Barcelona in 2003. Deze tweede plaats staat voor hem boven zijn overwinning in Hongarije, omdat dit voor zijn thuispubliek was.

MSN Messenger 7.0 offline gehaald

Harrieboy had ons via de nieuws-submit te melden:

MSN MessengerDe nieuwe MSN messenger 7.0 die afgelopen week al op verschillende plekken te downloaden was, is niet meer te gebruiken. Als je nu inlogt op de messenger krijg je de melding dat je moet upgraden. Je krijgt dan echter gewoon weer Messenger 6.2 op je computer.

Volgens fabrikant MSN zit er een bug in de 'winks' functie. Hierdoor zouden hackers makkelijk toegang tot de pc waar het programma opstaat kunnen krijgen. Wanneer een nieuwe versie van MSN weer verkrijgbaar is, is niet bekend.

Staking OV op donderdag 14 oktober

Het openbaar vervoer gaat donderdag 14 oktober plat. Dat heeft de vakcentrale FNV vanmiddag bekend gemaakt. De andere twee grote vakbonden, CNV en VVMC, moeten nog een definitieve beslissing nemen over deelname van hun leden. De staking in het spoor- en streekvervoer start donderdagochtend aan het begin van de dienstregeling en maakt deel uit van de actie 'Nederland Verdient Beter'.

De OV-staking is de eerste in een lange reeks van acties. Zo zullen de komende weken onder meer werkonderbrekingen of stakingen volgen bij defensie, in de bouw, in de metaalsector, het onderwijs, de kunsten en de zorg. Volgens de vakbonden komt er pas een eind aan de acties wanneer alle besluitvorming over de kabinetsplannen in de Tweede en Eerste Kamer achter de rug is. Volgens FNV-voorzitter Lodewijk de Waal zullen alle acties ruim van te voren worden aangekondingd. "Wij zullen een moment kiezen waarop het publiek zo min mogelijk overlast heeft. Wij willen vermijden dat het voetbal of de herfstvakantie in de war wordt geschopt."

Het reizigerspubliek wordt aanstaande dinsdag door middel van flyers op de hoogte gebracht van de staking. Ook zullen er advertenties komen in de dagbladen. NS en de Consumentenbond hebben aangegeven de stakingsplannen te betreuren. Reizigersvereniging Rover is fel tegen de plannen van de vakcentrales. "Reizigers zijn een te makkelijke prooi", aldus een woordvoerder.

AZ onderneemt geen stappen tegen Van Galen

Voetbalclub AZ heeft bekendgemaakt dat het geen stappen zal ondernemen tegen zijn middenvelder Barry van Galen.

Van Galen was afgelopen zondagavond betrokken bij een vechtpartij op de kermis van Assendelft. Woensdagmorgen werd hij hoor de politie van Broek op Waterland aangehouden nadat twee vrouwen aangifte hadden gedaan van mishandeling door de voetballer. Na het verhoor mocht van Galen weer naar huis.

De middenvelder zelf verklaarde dat hij geen aanstichter van het handgemeen was, maar enkel een familielid wilde beschermen, en de Alkmaarse club nam genoegen met deze uitleg. De politie heeft de zaak nog wel in onderzoek.

Juridisch onderzoek tegen Armstrong

De openbare aanklager in Firenze, Italië, heeft een onderzoek gestart naar Lance Armstrong. Bekeken wordt of Armstrong Simeoni heeft bedreigd of geprobeerd heeft hem te intimideren.

Het is de vraag of Lance Armstrong volgend jaar ook vanuit Italië zijn trainingen zal rijden. Na zijn vertrouwenspersoon Michele Ferrari, ligt Armstrong nu zelf onder vuur. Het gaat daarbij om het incident tussen Filippo Simeoni en Lance Armstrong in de Tour de France.

Armstrong sprong achter Simeoni aan in de Tour de France en dwong hem eigenhandig terug naar het peloton. Aanleiding was de getuigenis van Simeoni voor de Italiaanse rechter tegen Ferrari. De Italiaanse justitie bekijkt nu of Armstrong bedreigingen heeft geuit en of het niet een poging was een getuige in de rechtzaak te intimideren.

Ook de acties van Mario Cipollini worden bekeken. Hij zou bij zijn ploeg Domina Vacanze er op aangedrongen hebben om Simeoni niet mee naar de Tour te nemen.

Gerolsteiner geeft jeugd de kans

Gerolsteiner heeft bekend gemaakt twee jonge renners te hebben gecontracteerd. Heinrich Haussler en Matthias Russ tekenden een contract voor twee jaar.

Dankzij de goede prestaties van onder andere Davide Rebellin staat Gerolsteiner dit jaar derde in de teamranking van het UCI-klassement. De goede prestaties geven het team ook de kans om wat jeugd door te laten stromen. Heinrich Haussler en de Matthias Russ, beiden 20 jaar, krijgen volgend jaar de kans om zich op het hoogste niveau te bewijzen.

Teammanager Hans-Michael Holczer vertelde: "We contracteren jonge renners zoals Haussler en Russ, omdat dat ons idee is van hoe deze sport werkt. Wij hebben altijd jonge Duitse renners gesteund en blijven dat doen door ze te helpen bij een solide opbouw van hun wielerloopbaan. Deze twee hebben zeker nog een hele loopbaan in het verschiet liggen."

Niedzielan vier tot zes weken aan de kant

De Poolse aanvaller Andrzej Niedzielan zal de komende tijd niet inzetbaar zijn voor NEC.

Niedzielan, die ook al de wedstrijden tegen FC Groningen en RBC Roosendaal niet kon meespelen, is gisteren onderzocht in het ziekenhuis. Daar is uit een scan gebleken dat de aanvaller een ontsteking heeft in de aanhechting van de lies. Waarschijnlijk zal hij nu zo'n vier tot zes weken uitgeschakeld zijn.

De blessure van de Pool komt op een slecht moment voor de Nijmeegse ploeg. Ook spits Frank Demouge is namelijk door een blessure een maand niet inzetbaar.

Screenshots plus info diverse DS-games

Naast de launchdetails van de Nintendo DS heeft Nintendo vandaag ook een berg nieuwe screenshots van een aantal games vrijgegeven. Let erop dat de screens van de eerste drie titels gesplitst zijn, waarbij het bovenste scherm bij het onderste scherm hoort.

Metroid Prime: Hunters





Mario Kart DS





Wario Ware DS





Advance Wars DS



Mario 64 DS



Dat de marketingmachine van Nintendo flink op gang is gekomen bewijst 'Reggie', de 'marketing director' van Nintendo met weer wat gepeperde uitspraken: "DS provides a roadmap to the future of videogames. The overwhelming support of strong third party titles, combined with Nintendo's flagship franchise, makes this the strongest software support for any Nintendo system in more than a decade."

Daarnaast is bekend geworden hoe ver een aantal games zijn in hun ontwikkelingsfase:
100% Pictochat
90% Super Mario 64 DS
90% Hito Fude
90% Band Brothers
85% Kenshuui Tendou Dokuta
80% Touch Made in Wario
75% I will die for you
75% Sweat your brain Game Series Vol.1
75% Mr Driller DS
70% Pokemon Dash
70% Egg Monster Hero
60% Prince Tennis 2005 Crystaldrive
60% Zoo Keeper
50% Yoshi's Touch & Go
50% The Urbz Sims in the City
50% Puyo Puyo Fever
40% Meteos
20% Pac Pix

Studenten, uitschot van de maatschappij !


Als ik na een dag vol colleges lekker languit op de dure leren sofa plof, dan weet ik dat ik het verkeerde huis ben binnengelopen. Ik heb helemaal geen mooie dure leren sofa. Ik ben student en per definitie arm. Bovendien eet ik elke dag spaghetti bolognese en spendeer ik mijn tijd aan stoïcijns tv kijken. Om het helemaal compleet te maken laat ik om de vijf minuten een harde boer en gaap ook nog eens uitgebreid. Dood aan de normen en waarden! Ja, het studentenleven is mooi. Als je er maar oog voor hebt.

Kan Mansell Silverstone redden?

Het bedrijf waarvan Nigel Mansell, Formule 1-kampioen in 1992, directeur is, beweert dat het een langdurig contract heeft gesloten wat ervoor zorgt dat Silverstone en de Britse Grand Prix op de kalender blijven.

Het bedrijf, Brand Synergy Limited, heeft namens een woordvoerder laten weten dat zij de benodigde fondsen ter beschikking stellen om de Britse Grand Prix veilig te stellen. "We zijn met Bernie Ecclestone een zeven-jarig contract voor de Grand Prix licentie overeengekomen. We hebben onze plannen aan de BRDC gestuurd en sluiten ons bij hun plan aan om ervoor te zorgen dat de race voor vele jaren stevig op de kalender blijft staan."

Hoewel het bedrijf zegt dat de toekomst van de race veilig is zijn nog niet alle problemen opgelost. Zo wil Bernie Ecclestone dat het circuit grondig onder handen wordt genomen om weer te kunnen voldoen aan de eisen van deze tijd.

Mogelijk weer kannibalisme in Duitsland

In de Duitse hoofdstad Berlijn is dinsdagavond een man gearresteerd die ervan wordt verdacht een 33-jarige leraar omgebracht te hebben. Laatstgenoemde zou bij bizarre seksspelletjes gedood zijn, waarna de 41-jarige verdachte hem in stukken sneed en diverse organen in de koelkast bewaarde. Dit alles om zijn 'kannibalistische fantasieën' te bevredigen.

Volgens de verdachte, die zichzelf een dag na de moord bij de politie aangaf, leerde hij het slachtoffer in een homo-chatbox kennen. Daar wisselden zij seksuele fantasieën uit en besloten naar aanleiding hiervan elkaar te ontmoeten. Bij de eerste twee ontmoetingen bleef het volgens de politie bij relatief onschuldige sado-masochistische spelletjes. Maar bij het derde treffen, afgelopen maandag, escaleerde de situatie.

De verdachte stak het slachtoffer met een schroevendraaier dood en sneed het lichaam daarna in stukken. Armen en benen werden van de romp gescheiden en vitale organen zoals het hart en de lever in de koelkast gelegd. De politie is er echter nog niet van overtuigd dat kannibalisme werkelijk het motief van de 41-jarige was. Er wordt rekening mee gehouden dat hij zich na de moord snel van het lijk wilde ontdoen, maar later berouw kreeg en zich met een motief aangaf.

Deze zaak doet denken aan de inmiddels beroemde 'kannibaal van Rotenburg'. In 2001 vermoordde de 42-jarige Armin Meiwes de uit Berlijn afkomstige Bernd Brandes (43), sneed hem in stukken en at de delen op. Meiwes werd begin dit jaar tot ruim acht jaar cel veroordeeld.

Schumi hoopt op regen

De weersverwachtingen voorspellen regen dit weekend op Suzuka. Michael Schumacher hoopt dat die verwachtingen uitkomen.

De weersverwachtingen voorspellen vanwege een tropische storm veel regen op zaterdag en een redelijke kans op regen voor de zondag op Suzuka. Michael Schumacher reageerde verheugd: "Dat zou leuk zijn."

Bridgestone zou dit jaar de betere regenband hebben geproduceerd en Ferrari staat te trappelen om die te mogen gebruiken. Daarnaast kan Schumacher in de regen zijn rijderskwaliteiten extra laten blijken. Dat zou hem goed uitkomen na de race in China.

Stelletje vrijt in de zandbak

The_AntiChrist had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Spanjaarden zijn vorige week op Mallorca gearresteerd omdat zij in een zandbak op een speelplaats de liefde bedreven. Niet midden in de nacht, maar op klaarlichte dag met zo'n twintig kinderen als getuige.

De 33-jarige man probeerde zich bij de aanhouding nog te verweren door aan te geven dat hij en de 36-jarige vrouw 'bijna klaar' waren. Het mocht echter niet baten, beiden werden door de politie afgevoerd. Volgens een woordvoerder waren de twee niet onder invloed van alcohol of drugs.

Briatore waarschuwt Fisichella

Flavio Briatore heeft Giancarlo Fisichella al gewaarschuwd. De komende twee jaar bij Renault zullen voor Fisichella de laatste kans zijn.

Briatore heeft heel wat talentvolle coureurs onder zijn hoede gehad. Volgens hem halen de meeste talenten de absolute top niet, omdat ze hun talent niet doorontwikkelen. Als voorbeeld daarvan noemt hij Jean Alesi.

Fisichella moet volgens Briatore Renault dan ook zien als een laatste kans om zich te bewijzen: "Ik denk dat Fisichella nog steeds de kans heeft om dat te doen en volgens mij begrijpt hij dat dat nu ook moet. Het is zijn laatste kans, of niet?"

"Als hij deze trein mist, zal niemand hem over drie jaar meer herinneren, omdat hij nog niets heeft gepresteerd. Helemaal niets. Hij heeft twee jaar om te zorgen dat mensen zich Fisichella zullen herinneren. Zo niet, dan is hij geschiedenis."

Clijsters neemt rust

Kim Clijsters zal pas in 2005 weer actief zijn in het tenniscircuit. De tennisster wil de blessure, die ze vorige week opliep bij het WTA-toernooi in Hasselt, ruim de tijd geven om te herstellen.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de pees, welke eerder dit jaar problemen gaf, niet beschadigd is. Maar het probleem wordt nu veroorzaakt door overvloedig littekenweefsel in de pols.

Clijsters zal nu eerst zes weken complete rust nemen, om daarna met behulp van een speciale brace verder te gaan herstellen.

De artsen hebben tegen de Belgische voormalige nummer 1 van de wereld gezegd dat er geen tweede operatie nodig is, in juni jongstleden moest er een cyste in dezelfde pols worden verwijderd.

[Update] De Nintendo DS Hardware

Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, plaatjes zeggen veel meer.

1 - LCD Screens; bottom screen is touch screen
2 - Stereo speakers
3 - Power button
4 - Operation buttons (A, B, X, Y, L, R, Select, Start)
5 - Microphone
6 - Volume
7 - GBA cartridge slot
8 - Charge light (will light up when the unit is charging)
9 - Power light
10 - Headphone/microphone connection terminal
11 - AC adapter connector
12 - DS Card slot
13 - Strap hook
14 - Stylus storage


De AC Adapter. Deze heeft zoals je ziet dezelfde ingang als de GBA SP


Een handig koordje waaraan je de DS kan hangen


De stylus om het touchscherm te besturen

Update 15:40

Inmiddels hebben we ook een officiëel game hoesje voor je, en een foto waarop je de grootte van een DS game kan vergelijken met die van een GBA game.

Met dank aan BMH

Startgeld WK omhoog

De 32 deelnemers aan het wereldkampioenschap 2006 in Duitsland krijgen een hoger startgeld dan vier jaar geleden.

Tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid Korea kregen de deelnemende landen 4,9 miljoen euro, in Duitsland ontvangt elk deelnemend land 6,8 miljoen euro. Dat is een stijging van 38 procent.

De wereldvoetbalbond, de FIFA, heeft dit woensdag bekend gemaakt na een vergadering. Ook wil de FIFA alle voetbalorganisaties verplichten alle competities zo vroeg mogelijk te beëindigen, zodat er een rustperiode van 3,5 weken voor de voetballers is, voor het begin van het wereldkampioenschap.

In december hoopt de voetbalbond officieel te kunnen vastleggen dat de competities in het seizoen 2005/2006 uiterlijk zijn afgelopen op 14 mei.

Babyporno rukt op op internet

Volgens het Meldpunt Kinderporno komt er steeds meer babyporno voor op internet. Het gaat dan om foto- en video-opnamen waarin pasgeboren kinderen de hoofdrol spelen. Het meldpunt, dat jaarlijks 6.000 klachten krijgt over kinderporno, is verbijsterd over deze ontwikkeling.

Monique de Jager zegt namens het meldpunt: ''Je denkt telkens dat de grens is bereikt om vervolgens wéér verrast te worden. Maar wat komt er na baby's? Seks met embryo's?'' De ronduit schokkende afbeeldingen circuleren niet alleen in besloten nieuwsgroepen, maar overspoelen sinds kort ook het 'gewone' internet. Tientallen klachten hebben betrekking op pop-ups die ineens tevoorschijn ploppen. Commerciële aanbieders prijzen op deze manier hun babyporno aan. ''Soms krijgen mensen de afbeeldingen ook ongevraagd toegestuurd per e-mail. Als ze het mailtje openen, zien ze opeens de vreselijkste afbeeldingen. Ik ken iemand die daardoor drie nachten niet heeft geslapen,'' aldus De Jager.

Het Meldpunt Kinderporno is zeer tevreden met de grootscheepse politieactie tegen kinderporno van dinsdag. Toen werd op 173 adressen in Nederland binnengevallen. De actie was gericht tegen klanten van Regpay, een internetbedrijf uit Wit-Rusland. Deze onderneming, gerund door een groepje twintigers uit Minsk, exploiteerde tussen 2002 en 2003 websites met pornografische afbeeldingen van (zeer) jonge kinderen. Het bedrijf verdiende miljoenen dollars aan klanten die met creditcards betaalden. Bij een inval werden de creditcardgegevens aangetroffen, waarmee wereldwijd verder is gerechercheerd.

Nieuwe Nintendo DS games aangekondigd

De Launch details van de DS zijn niet het enige dat we vandaag te melden hebben. Er zijn bijvoorbeeld een hoop nieuwe games aangekondigd. Nintendo heeft de volgende games aangekondigd:

Advance Wars DS
Yoshi's Touch & Go
Pokémon Dash
Intuitive Stroke
Big Concert: Band Bros.

Terwijl een aantal 3rd party developers met de volgende games komen:

Ping Pals (THQ)
Asphalt GT (Ubisoft)
Crush (Ubisoft)
Ridge Racer DS (Namco)
Meteos (Tetsuya Mizuguchi)
Final Fantasy 3 (Square-Enix)

Naast deze nieuwe titels is er op de site van Nintendo Japan een filmpje verschenen met bewegende beelden van Nintendo DS games waaronder Wario Ware DS en Super Mario 64 DS. Je kan het filmpje HIER vinden.

Voor de Pokémon fans is er ook goed nieuws; zoals verwacht komt er ook een nieuw deel in de Pokémon serie naar de Nintendo DS. Er zijn namelijk op Japanse release lijst twee titels te vinden: Pokémon Diamond en Pokémon Pearl.

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude media

Veel mensen zullen de oude Leisure Suit Larry nog wel kennen, deze onhandige kluns die altijd vrouwen probeert te versieren. Een lange tijd is hij weg geweest, en dat blijft hij ook, dit keer mag je namelijk met zijn neef Larry Laffer spelen!

In Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude speel je dus met Larry Laffer die even onhandig is als zijn neef. Hij zit in zijn laatste jaar van college en wil dolgraag in de datingshow Swingles meedoen, die op zijn campus wordt opgenomen, maar om mee te mogen doen moet hij wel bewijzen dat hij dé Romeo van de campus is, dus dat wordt women huntig.
In het totaal moeten er 15 dames verleid worden en dit verleiden kan verschillen van uitdagen tot een drinkwedstrijd tot een triootje. Voor degene die nu al wild worden, je zal niet meer te zien krijgen dan de tieten, want je weet hoe Amerika anders kan gaan reageren op zo'n game.

Klik hier voor de video van Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude.
Rechtermuisknop 'Opslaan als ...'

Klik hier of hier om de Duitstalige demo te downloaden.





Fifa 2005 update

Zoals elk jaar ligt er ook dit jaar weer een FIFA game in de winkels. Ook dit keer is er volgens EA weer een hoop vernieuwd.

Er zit in FIFA 2005 bijvoorbeeld een nieuw camera-systeem waardoor het moet lijken alsof je in het stadion bij de wedstrijd zit. De grootste vernieuwing moet overigens het "first touch" worden waarmee je als speler beter om kan gaan met het moment dat je de bal in de voet gespeeld krijgt. Meer en betere controle over het eerste balcontact dus.

EA is altijd trots geweest op de licenties die ze hebben. Ook dit jaar zitten er weer veel officiële teams en spelers in (350 teams, 12000 spelers) maar er zit géén Nederlands elftal in. Waarom dit toch elke keer een probleem is wil EA niet zeggen. FIFA 2005 is overigens wel de eerste FIFA met Nederlandstalig commentaar. Dit wordt gegeven door Evert ten Napel en Youri Mulder. Elke Nederlandse FIFA heeft Nederlandstalig commentaar. Wil je Engelstalig commentaar dan moet je de PS2 of Xbox versie kopen, of je Cube exemplaar uit de UK laten komen.

FIFA 2005 ligt nu in de winkels en is verkrijgbaar voor PS2, Xbox, GameCube, PC, GBA, N-gage en je GSM. Op dit moment zijn er voor Nederland overigens nog geen bundels gepland, maar de Belgen krijgen een Xbox-FIFA 2005 bundel.

Op FOK!games kan je nu gesigneerde exemplaren winnen van FIFA 2005! Deze zijn exclusief voor FOK!games gesigneerd door Rafael vd Vaart, Wilfred Bouma en Thomas Buffel!

De wedstrijd vind je HIER!

Minder sponsorgeld eredivisie

Het blad Sponsor Magazine heeft bekend gemaakt dat de clubs in de eredivisie dit seizoen minder sponsorgeld hebben binnengehaald dan het vorige jaar.

De 18 clubs in de eredivisie haalden dit seizoen in totaal 128,85 miljoen euro binnen. Dit is vergeleken met het vorige seizoen bijna 2,5 miljoen euro minder. Volgens Sponsor Magazine zijn de clubs uit de eredivisie voor 42% afhankelijk van de sponsorgelden. Van het totaalbedrag is ruim de helft voor de drie topclubs.

Ook de inkomsten van sponsorgelden in de eerste divisie gaan achteruit. Daar is het totaalbedrag dit seizoen 27,95 miljoen euro, wat 1,75 miljoen minder is dan vorig jaar. In de Gouden Gids Divisie zijn de clubs voor liefst 55% afhankelijk van de sponsorgelden.

Barcelona ook zonder Eto'o

Aan de blessuregolf bij Barcelona lijkt geen einde te komen. Samuel Eto'o is de volgende die in de ziekenboeg is opgenomen, de Kameroenees heeft een buikvirus.

Eto'o kreeg afgelopen weekend last van zijn maag. Sindsdien is de aanvaller 4 kilo afgevallen. Op weg terug vanuit Kameroen, waar hij zich door zijn klachten moest afmelden voor de nationale ploeg, besloot Eto'o een tussenlanding te maken in Parijs. Daar is de Kameroenees opgenomen in het ziekenhuis. De verwachting is dat hij binnen 48 uur terugkeert naar Barcelona waar hij in handen van de medische staaf aldaar komt.

Barcelona mist om verschillende redenen veel spelers. Motta, Gabri, Edmílson, Silvinho en Jorquera zijn voor langere tijd uit de roulatie. Giuly, Gérard, Belletti en Victor Valdés hebben minder zware kwetsuren. Het merendeel van deze geblesseerden heeft een kwetsuur aan de knie.

Xbox Live-gebruik in Azië stijgt enorm

Microsoft meldt dat slechts een half jaar na de introductie van Xbox Live in Azië, één op de zeven Xbox-eigenaren online speelt. Dit komt neer op 15% van de Xbox-gamers tegenover 12% in de rest van de wereld, aldus Yolanda Chan, de directeur verkopen voor de regio Azië. “We willen de marktpenetratie van Live naar 22% brengen vóór het eind van het fiscale jaar (red. 30 juni 2005)”, aldus Chan. “Dat zou een fenomenaal resultaat zijn.” Volgens Chan komt op het moment bijna 200.000 van de meer dan 1 miljoen Live-gebruikers uit Azië. De snelle groei van het produkt geeft de grote populariteit aan van online gaming in Azië.

Om deze groei te stimuleren heeft Microsoft een overeenkomst gesloten met de regering van Hong Kong om lokaal gameontwikkeltalent te ondersteunen. Soortgelijke plannen bestaan reeds voor Taiwan en Zuid Korea.

Een van de oorzaken van de snelle groei ligt in het feit dat het maar 50 dollar kost om online te gaan, met een ‘flat fee’ van maximaal 20 dollar per game. In contrast: de meeste bedrijven in Azië die online PC-games faciliteren, vragen daar een bedrag voor dat gebaseerd is op het aantal uren dat gespeeld wordt. Volgens Chan heeft Microsoft nog geen strategie bepaald voor de nieuwe generatie consoles, dus de kans zit erin dat er in de toekomst ook voor de gespeelde tijd betaald moet gaan worden.

Naast de strategische beslissing omtrent het verdienmodel van online-gaming, stelt Chan dat wat betreft het betreden van de Chinese markt een strategische beslissing genomen moet worden. Hoewel de markt op papier een gigantisch potentieel heeft, is het ook een markt die vele publishers ontweken hebben vanwege wijdverbreide softwarepiraterij. “We evalueren China en andere markten constant, maar hebben er nog geen beslissing over genomen. Ze hebben een bevolking van 1.3 miljard mensen en 200.000 internetcafé’s. Er zit daar veel potentieel.”

[Update]: Regen in Japan?

De Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka zou wel eens onder natte omstandigheden gaan plaats vinden, dat melden verschillende weerstations in Japan.

Volgens de laatste prognoses zal het vanaf dinsdag gaan regenen in Suzuka. De laatste weersvoorspelling geeft aan dat er in het weekend 60% kans is op neerslag en dat bij een temperatuur van 22 graden Celsius.

Update:
De tropische storm Ma-On trekt in de richting van Japan. Hoewel de storm Suzuka niet treft, komen er wel een flinke hoeveelheden regen uit de lucht vallen. Het zal morgen tijdens de vrije training waarschijnlijk droog blijven, maar tegen de avond komen de donkere wolken in rap tempo opzetten. De luchtvochtigheid bedraagt morgen 96 procent; de temperatuur komt op een 22 graden Celsius.

Zaterdag lijkt nat en onstuimig te worden. Regenbuien en droge momenten wisselen elkaar af, maar de droge momenten zullen maar van korte duur zijn. De temperatuur zal niet hoger komen dan een graad of 24. Zondag tijdens de race is de kans groot dat het regent, maar niet aanééngesloten. Er zullen ook droge momenten komen, al zullen die niet lang duren, want de volgende regenbui met windstoten en onweer staat dan alweer op het programma.

Acute geldproblemen voor Go Ahead Eagles

De Gouden Gids divisie club Go Ahead Eagles verkeerd in acute geldnood.

De club heeft onder andere een liquiditeitstekort van 300.000 euro, dat zijn schulden die direct op te eisen zijn. Algemeen directeur Chris Jansen bevestigde dit donderdag.

Mede oorzaak van de financiële problemen komt door een claim van de aannemer die het nieuwe stadion zou bouwen van de club uit Deventer. Nu Go Ahead heeft afgezien van een nieuw stadion wil de aannemer, die ruim zes ton in de bouw stopte, zijn geld terug.

De Deventerse club heeft al een tijd moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Twee jaar terug redde de gemeente Deventer de club van de ondergang door ze een bedrag van 1,5 miljoen euro te lenen.

Vanwege de financiële situatie koos de club er voor om geen nieuw stadion te laten bouwen, maar het huidige onderkomen De Aderlaarshorst te laten renoveren. De gemeente, die eigenaar is van het stadion, toonde zich onlangs nog bereid om 4,8 miljoen euro te investeren in het stadion, dat al ruim 80 jaar oud is.

Sjarapova door in Tokio

De Russische Maria Sjarapova, winnares van Wimbledon dit jaar, heeft zich vrij makkelijk weten te plaatsen voor de halve van het tennistoernooi in het Japanse Tokio

De Francaise Youlia Fedossova was niet opgewassen tegen de jonge Russische ondanks dat Sjarapova matig speelde, setstanden waren 6-3 en 6-4.

In de halve finale moet Sjarapova het nu gaan opnemen tegen de Thaise Tamarine Tanasugam. De andere halve finale gaat tussen de Amerikaanse Rashonden Washington en de Tsjechische Klaar Koukalova.

Inflatie in Nederland naar recordlaagte

De inflatie in Nederland is vorige maand op het laagste niveau in ruim 15 jaar beland. In september stegen de prijzen voor consumenten ten opzichte van september 2003 gemiddeld met slechts 1,0%. De daling komt vooral door de lagere prijzen voor voeding, kleding, bloemen en planten. De supermarktoorlog speelt in deze een grote rol.

De gemiddelde inflatie over de laatste 15 jaar was 2,6%. De grootste inflatie werd gemeten voor het einde van 1991 en in het voorjaar 2001: 4,9%.

Officier zet pc met geheime info bij huisvuil

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Misdaadverslaggever Peter R. De Vries heeft een computer in handen gekregen die de Amsterdamse officier van justitie J. Tonino bij het grof vuil had gezet. De computer blijkt boordevol geheime informatie te staan over politiezaken. De Officier van justitie is gespecialiseerd in de bestrijding van witteboordencriminaliteit.

De Vries kreeg de computer van een taxichauffeur. Hij vond in de pc onder meer documenten over de inmiddels vermoorde zakenman Willem Endstra. Zo zou Tonino op het punt hebben gestaan Endstra te laten arresteren en maakte men elkaar binnen justitie over deze zaak onderling verwijten.

Verder bevat de pc volgens De Vries veel gegevens waar de onderwereld een moord voor zou doen. Hij zal vanavond in zijn tv-programma ''zonder in details te treden'' laten zien wat er allemaal op stond. De Vries weet nog niet of hij de computer aan justitie teruggeeft.

Van Scheppingen strandt in Tokio

Dennis van Scheppingen heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het ATP-toernooi in Tokio.

De Nederlander verloor in twee sets van de Zwitser Marco Chiudinelli, setstanden waren 4-6 en 6-7. Van Scheppingen ging niet kansloos ten onder, in de boeiende wedstrijd waren de twee tennissers aan elkaar gewaagd. De 29-jarige van Scheppingen was bij het toernooi als 14e geplaatste en had in de eerste ronde een bye.

De als tweede geplaatste David Nabaldan en de als vierde geplaatste Paradom Srichapan wisten zich wel voor de derde ronde te plaatsen. Nalbandian won met moeite van de Thai Yeu-Tzuu Wang in 3-6, 7-6 en 6-2, en Srichapan had veel moeite met Harel Levy, setstanden waren 2-6, 7-6 en 6-4.

De Australiër Lieyton Hewitt wist zich al te plaatsen voor de kwartfinale. In de derde ronde had de als eerste geplaatste Hewitt weinig moeite met de Japanner Takao Suzuki, setstanden waren 6-7, 6-2 en 6-4.

Trézéguet last van schouderblessure

De Fransman David Trézéguet is de aankomende weken niet inzetbaar bij Juventus.

Afgelopen zondag, tijdens de competitiewedstrijd tegen Udinese, raakte de schouder van de aanvaller uit de kom. De komende dagen krijgt de Fransman fysiotherapie, waarmee men hoopt dat de blessure gaat genezen.

Trezeguet had al eerder last van zijn schouder. Na de fysiotherapie zal dan ook worden bekeken of de aanvaller geopereerd moet worden. In dat geval zal hij ruim vier maanden uit de roulatie zijn.

Smolarek meldt zich af bij Polen

Ebi Smolarek doet niet mee in de WK-kwalificatiewedstrijd van Polen aankomende zaterdag tegen Oostenrijk.

De 23-jarige aanvaller van Feyenoord is ziek en heeft zich daarom afgemeld bij de Poolse bondscoach. Vrijdag wil hij op de training van de Rotterdamse club aan zijn conditie werken. De kans is wel aanwezig dat hij volgende week woensdag mee kan spelen in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Wales.

Shinji Ono, collega van Smolarek bij Feyenoord, heeft tijdens de training met het Japans elftal last gekregen van zijn enkel, iets waar hij eerder ook al last van had. Ono neemt nu enkele dagen rust, maar zal er waarschijnlijk wel aankomende woensdag bij zijn in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oman.

Eerste details launch Nintendo DS

De Amerikaanse krant USA Today licht een tipje van de sluier rond de launch van de Nintendo DS op 21 november aanstaande op. Hoewel de uiteindelijke lineup van games nog niet bekendgemaakt is, verwacht Nintendo acht tot tien games klaar te hebben. Daaronder in ieder geval:
Mario 64 DS
The URBZ: Sims in the City
Madden NFL
Spider-Man 2
Asphalt GT

De games zullen $29.99 gaan kosten. Mario 64 DS wordt geen simpele port van de N64 game maar een uitgebreide verbeterde versie met Wario, Luigi en Yoshi en een aantal mini-games. De stylus zal worden gebruikt om door de 3-D wereld van Mario 64 te navigeren en voor de mini-games, bijvoorbeeld Luigi's kaartspelletjes.

"We're feeling quite good about the number of titles and, in particular, what the key titles are and what they represent," zei Reginald Fils-Aime, executive vice president of sales and marketing van Nintendo Amerika. Hij verwacht dat er begin 2005 20 tot 25 titels beschikbaar zullen zijn. "Ik verwacht dat ik elke DS die ik in mijn handen krijg kan verkopen. Ons bedrijf heeft in het openbaar gezegd dat we verwachten tegen eind maart zo'n 4 miljoen exemplaren verkocht te hebben. We hebben het over enorme aantallen."

Interesse PSV in Argentijn Sand

In de Argentijnse media wordt gemeld dat Guus Hiddink namens PSV praat met River Plate over aanvaller José Gustavo Sand praat.

Guus Hiddink heeft de afgelopen dagen in Zuid-Amerika diverse spelers bekeken.
Enerzijds om voor de toekomst een goed idee te hebben over bepaalde spelers, maar PSV zou voor een paar spelers ook concrete belangstelling hebben. José Gustavo Sand zou één van de spelers zijn die misschien snel in het PSV-shirt speelt.

Met zijn 24 jaar wordt Sand gezien als een talentvolle aanvaller. Volgens Hiddink zou Sand een speler zijn die zich makkelijk kan aanpassen aan de Europese voetbalstijl. De speler zelf toonde zich verrast door de interesse uit Europa.

Vandaag Half-Life 2 Steam versies beschikbaar

Valve heeft aangekondindigd dat vanaf vandaag Half Life 2 te downloaden is via de downloadservice van Steam. Tewijl het spel na vele vertragingen en uitstellingen nogsteeds geen concrete releasedatum heeft zullen degene die het spel bestellen hier meteen de uiteindelijke versie van Counter-Strike: Source bij krijgen. De bèta van dit spel sluit officieel morgen.

Steam biedt het pakket aan in drie verschillende varianten.
Allereerst de Bronze-versie. Deze bestaat uit Half-Life 2 en Counter-Strike: Source en gaat 49,95 dollar kosten.

De Silver-variant bestaat uit Half-Life 2, Half-Life 1: Source (remake van de orginele versie met de nieuwe engine), Day of Defeat: Source (remake van een andere klassieker) en de Valve catalogus. Deze kost 59,95 dollar.

De Gold-editie bestaat uit Half-Life 2, Count-Strike: Source, Half-Life 1: Source, Day of Defeat: Source, de Valve catalogus, een compleet Prima strategieplan, een Half-Life 2 pet, een Half-Life 2 postkaart, Half-Life 2 stickers en een Half-Life 2 soundtrack CD. Daarnaast wint iedere vijfduizendste koper van dit laatste pakket een reisje naar de Valve studio's. Dit pakket gaat weg voor 89,95 dollar.

Bondscoach Spanje beticht van racisme

De Spaanse bondscoach Luis Aragones wordt beschuldigd van racisme. Hij maakte op de training een grap, die bij verschillende mensen verkeerd viel.

De bondscoach schreeuwde bij een trainingspartij Jose Antonio Reyes toe dat hij moest laten zien dat hij beter is dan Thierry Henry. Daarbij zou de bondscoach gebruik hebben gemaakt van racistisch getinte opmerkingen. De lokale tv-zender Antenna 3 filmde de training en zond de beelden uit. Nadat verschillende andere media het nieuws had overgenomen, was het relletje gestart.

Aragones ontkent dat zijn opmerkingen racistisch bedoeld waren: "Ik ben een wereldburger. Sommige van mijn beste vrienden zijn zwart, inclusief enkele jeugdvrienden. Dat ik een grap maak om een speler te motiveren, heeft niets te maken met racisme. Ik ben geen racist."

Reyes vindt dat dergelijke dingen op het trainingsveld moeten worden gelaten: "Hij maakte gewoon en grapje en het was helemaal niet belangrijk. Het was een relax-moment in een zware trainingsdag. Zulke dingen moet je op het traingsveld laten. Luis en ik weten over wie we het zeiden en er zat niets achter."

Gamer raakt rijbewijs kwijt

Een automonteur protesteerde gisteren tegen het kwijtraken van zijn rijbewijs. Het rijbewijs was hem afgepakt omdat hij naar een game zou hebben zitten kijken tijdens het rijden. De politie hield de 20-jarige Ryan Hurley aan op 4 januari toen hij door rood reed. In zijn gemodificeerde Opel Corsa vonden ze een op het dashboard gemonteerde PlayStation 2 waarop een demo van ColinMcRae Rally speelde.

Hem werd gevaarlijk rijden ten laste gelegd en gisteren werd zijn rijbewijs ingetrokken. Bovendien moet hij een boete van 300 euro betalen en 120 uur dienstverlening uitvoeren. Hij krijgt zijn rijbewijs pas terug na een herexamen. Hij vindt de straf onevenredig zwaar en oneerlijk, omdat hij niet eens aan het spelen was.

"Ik heb nooit beweerd dat de console niet aan stond. Hij stond aan en dat zou niet zo moeten zijn geweest. Hij speelde een demo. Een van mijn vrienden had die er in gestopt, ik kreeg de kans niet om hem uit te zetten." Normaalgesproken staat de PlayStation alleen aan tijdens bijeenkomsten van enthousiastelingen. Hij overweegt in hoger beroep te gaan maar is bang dat de strafmaat dan nog hoger uit zal vallen.

Roger Vincent, van de Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA), zei dat de consequenties van het door rood licht rijden "verschrikkelijk" geweest zouden kunnen zijn. De RoSPA is bezorgd over het feit dat technologie steeds meer voor afleiding zorgt in plaats van de veiligheid te bevorderen. "Mensen willen misschien een DVD of een TV achterin voor de kinderen of passagiers, maar ze zouden nooit zo geplaatst mogen worden dat ze de bestuurder af kunnen leiden. De bestuurder zal altijd geneigd zijn het te gebruiken, op dezelfde manier als dat ze een mobiele telefoon op zullen pakken. We hebben genoeg dodelijke ongevallen gezien als gevolg van mensen die bellen of SMS'en tijdens het rijden. We willen daar geen computerspelletjes aan toevoegen."

Meulendijks zwaar geblesseerd

Badmintonster Judith Meulendijks heeft bij de Open Deense kampioenschappen haar achillespees gescheurd.

De 26-jarige Meulendijks raakte geblesseerd tijdens haar wedstrijd in de eerste ronde tegen Kanako Yonekuro. Ze stond toen met 10-8 voor in de tweede game, nadat ze de eerste had verloren met 7-11. Vandaag keert Meulendijks terug naar Nederland, en zal ze hoogstwaarschijnlijk moeten worden geopereerd.

De andere Nederlandse, Jie Yao, plaatste zich voor de tweede ronde door met twee games te winnen van de Deense Line Iasberg, 11-0 en 11-4.

Filmmaker Moore mogelijk gedaagd voor stemmen ronselen

Substitute had ons via de nieuws-submit te melden:

Leden van de Republikeinse partij uit de staat Michigan vragen om strafvervolging van filmmaker Michael Moore. De reden: hij zou stemmen proberen te winnen door middel van ronseling en omkoping. Moore zou de praktijken hebben uitgevoerd tijdens lezingen die hij in zestig steden in de gehele VS onder vooral studenten heeft gegeven.

Ondanks dat Moore middels z'n film Fahrenheit 9/11 de aanval tegen president Bush frontaal heeft ingezet, beweert Moore dat hij tijdens zijn speeches slechts wil aanzetten te stemmen, zonder daarbij een stemadvies mee te geven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland krijgt niet iedere meerderjarige in de VS automatisch het stemrecht, maar vereist de Amerikaanse wet dat je je laat registreren als kiezer. Vooral veel jonge, veelal in de politiek ongeinteresseerde mensen, verzuimen dit.

Waar de Republikeinen het meest over vallen is dat Moore de aspirant-kiezers kleine presentjes, snacks en zelfs ondergoed toezegt, indien ze zich laten registreren als kiezer. Volgens de Michigan Republican Party overtreedt Moore daarmee de kieswet van Michigan, waar Moore inmiddels drie universiteiten heeft bezocht. Hun voorzitter, Greg McNeilly, reageerde als volgt: "We willen dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan deze verkiezingen. Maar niet als ze daarvoor worden overgehaald of omgekocht door types als Michael Moore." Michigan is ook de thuisstaat van Michael Moore zelf en hij heeft daar in de door armoe en werkloosheid geteisterde staat veel aanhang verkregen door z'n vroegere werk.

Overigens is het initiatief van Moore niet uniek. Zo is bijvoorbeeld popartiest en rapper P. Diddy bezig met z'n Citizen Change Movement, waarmee ook hij de jonge, ethnische minderheden in de Verenigde Staten wil bewegen zich te laten registreren als kiezer, zonder daarbij overigens een stemadvies mee te geven.

WCG: wedstrijdschema NL deelnemers

Vandaag gaan de eerste Full League wedstrijden van de World Cyber Games van start. De Nederlandse (en Belgische) deelnemers spelen vandaag de volgende games:

StarCraft: Brood War
Netherlands iDTwisted Erwin Bakker
tegen
Mexico StYm Jorge Hernandez
Switzerland RuShy Baris Serbest
Singapore zeRk_ ( sg) Daniel Tay

Netherlands ToT)StrafE( Rob Verspui
tegen
USA Artosis_us Dan Stemkoski
Bulgaria [3wD]Christian Christian Drechsler
Austria TiQ)DanY( Robert Stelzer

WarCraft III: Frozen Throne
Netherlands [4K]Grubby Manuel Schenkhuizen
tegen
Singapore flyshow_sg Royce Rahardja
Romania TeG_Rushmeplz Constantin Sebastian Toader
Kazakhstan Wizeqx Alexandr Kolesnikov
India FINaLELEMENT NIcKuNJ BaNSaL
Italy Nw_Caf[pG] Andrea Stirparo

FIFA Soccer 2004
Netherlands OmniRocket_nl Marco Jongerius
tegen
Spain Delfin1 Victor Sanchez Munoz
Italy TM_sebatr sebastiano trusso forgia
Mexico Supra1 Marco Torres
USA novusnaim Isidro Sifuentes
China Yang_Zheng Yang Zheng

Unreal Tournament 2004
Netherlands fnatic_Lauke Laurens Pluymaekers
tegen
Korea (South) MaveN_JY Jangyeon Jin
Romania TeG_Ucs Andrei Mihail Ciobanu
Italy ForresT Nicola Geretti

Belgium MaDjuh_be octaaf fieremans
tegen
Spain ViRtU Julio Bosch
Romania TeG_ppasarel Cristian Banaseanu
Portugal [H]Hypno Gaspar Machado

Project Gotham Racing 2
Netherlands KingTuur Arthur Van Kan
tegen
Switzerland [kubit]blacky Nick Berthet
USA GameClucks2 Joseph Anthony
Bulgaria ZigmundIIIVasa nikolai kunev

Uiteraard houden we je op de hoogte van de uitslagen.

Steun naturalisatie Anne Frank voorbarig

Icoon politiek binnenland nieuwsHet voorstel van de KRO om Anne Frank postuum het Nederlanderschap te verlenen, kon in eerste instantie op veel steun rekenen in de Tweede Kamer, maar nu brokkelt die steun weer af. De KRO kwam op het idee omdat Anne Frank is genomineerd voor het tv-programma 'De Grootste Nederlander'.

Meteen toen de KRO het idee opperde zeiden Femke Halsema (GroenLinks), Boris Dittrich (D66), Maxime Verhagen (CDA) en Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA) voorstander te zijn van een naturalisatie van Anne Frank. Ze deden dat in een uitzending van het tv-programma Netwerk. Nadien kwam er kritiek op het plan en de volgende dag zei minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken dat de wet het onmogelijk maakt een overleden persoon te naturaliseren. Ze is ook niet van plan om de wet te gaan aanpassen.

Dittrich zei zondag nog dat ''we er met zijn allen voor moeten zorgen dat ze alsnog de Nederlandse nationaliteit krijgt''. Nu vindt hij het niet een hele belangrijke kwestie meer.

Halsema stelde voor om 'de regeltjes' te veranderen. Nu zegt ze: ''Ik kan me iets voorstellen bij de kritiek. Dan zouden alle dode stateloze joden moeten worden genaturaliseerd. Het was een onschuldig gebaar.''

PvdA-Kamerlid Van Nieuwenhoven zegt dat haar mening helemaal verkeerd is weergegeven. Ze zegt nimmer gepleit te hebben voor het verlenen het Nederlanderschap aan Anne Frank. De letterlijk tekst van van Van Nieuwenhoven in Netwerk luidde overigens : ''Het lijkt me een heel goede zaak als het parlement alsnog tegen minister Verdonk zou zeggen dat zij zich daarvoor sterk moet maken. In feite zouden we moeten zeggen dat ze het zou moeten regelen, dat Nederlanderschap voor Anne Frank.''

Alleen CDA-fractievoorzitter Verhagen, die het zou regelen als hij het voor het zeggen zou hebben, verwerpt de kritiek. Hij blijft een voorstander.

'Door Nederlanders verraden'
VVD-fractieleider Van Aartsen was de enige die in Netwerk weinig op had met het plan. Hij vindt dat Nederland in deze kwestie naar zichzelf moet kijken. ''Ze is door Nederlanders verraden en waarschijnlijk door Nederlandse politieagenten weggevoerd. We moeten in dat kader geen pretentie hebben. Met betrekking tot Anne Frank past heel veel bescheidenheid en diepe schaamte. Hier moeten we ver weg van blijven.''

Anne Frank stierf in 1945 als statenloos burger in het Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze werd in 1929 geboren in Frankfurt, en week in de jaren 30 met haar familie uit naar Nederland. In 1941 bepaalde de Duitse wetgever dat iedereen die naar het buitenland uitgeweken was, het Duitse staatsburgerschap verloor. Hierdoor was de familie Frank officieel statenloos.

Of Anne Frank nou wel of niet Nederlandse wordt, ze blijft genomineerd staan voor het KRO-programma, zo laat de omroep weten.

-
Website De Grootste Nederlander
Website Anne Frank.

Veel doden bij aanslag in Pakistan

Icoon Buitenlands nieuwsZeker 39 mensen zijn vanochtend bij een aanslag in Pakistan om het leven gekomen. De aanslag vond plaats op een bijeenkomst van radicale soennieten in de Centraal-Pakistaanse stad Multan, de politie verdenkt radicale sjiieten ervan de aanslag te hebben gepleegd.

Tijdens de bijeenkomst waren vandaag zo´n drieduizend mensen bijeengekomen voor een herdenkingsdienst ter nagedachtenis aan de leider van de verboden radicale soennitische groepering Sipah-e-Sahaba. Hij kwam vorig jaar bij een aanslag om het leven. De aanslag van vandaag is mogelijk een vergeldingsactie van radicale sjiieten, vorige week kwamen bij een aanslag op een sjiitische moskee in het oosten van Pakistan 31 mensen om het leven.

Peruzzi maand uitgeschakeld

De sluitpost van het Italiaanse Nationale team en Lazio Roma, Angelo Peruzzi, zal zeker vier weken niet kunnen spelen.

De 34-jarige doelman is woensdag geopereerd om kraakbeen uit zijn rechterknie te verwijderen, waar Peruzzi last van had.

De voormalige keeper van Verona, Juventus en Internazionale zal onder andere hierdoor de UEFA Cup wedstrijd tegen Villearreal moeten missen, zijn vervanger is Matteo Sereni.

Scrapland demo nu wel beschikbaar


Nadat de Scrapland demo op 13 september werd vrijgegeven en op 15 september weer werd teruggefloten, heeft Enlight nu (opnieuw) de officiële demo voor het robot-actie spel uitgebracht.

De demo omvat een single-player missie die begint met een ontmoeting met de Crazy Gambler, en twee multiplayer maps (The Forbidden Zone en The Great Data Base). Scrapland zou in het laatste kwartaal uit moeten komen voor PC en Xbox. De demo is 295MB groot en is te vinden op een aantal sites, waaronder Gameguru.


Theater: Musical de Zevensprong

Heb je wel gehoord van de Zeven-, de Zeven-,
Heb je wel gehoord van de Zevensprong?


Deze tekst zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Wie herinnert zich niet de TV-serie van De Zevensprong of misschien zelfs het boek wel? Het liedje kent vrijwel iedereen! Gebaseerd op het boek van Tonke Dragt is de musicalversie van De Zevensprong nog tot eind februari te zien in de theaters van Nederland. FOK! bezocht de première...

Pedofielenclub boos op Eerdmans

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Het plan van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans, om pedoseksuelen die terugkeren in de maatschappij een enkelband om te doen, is in slechte aarde gevallen bij de pedovereniging Martijn. Met zo'n bandje kunnen de vrijgelaten pedoseksuelen dag en nacht gevolgd worden via de satelliet. In de VS en Groot-Brittanië wordt dit al toegepast.

Volgens bestuurslid Marthijn Uittenbogaard zijn dit nazipraktijken. ''Dit zijn toch meer maatregelen die bij Hitler thuis horen. Het begint te lijken op een nazi-staat'', aldus het bestuurslid. Uittenbogaard zegt dat Eerdmans 'ouderen met een voorliefde voor kinderen' in een verdomhoekje stopt. Het daadwerkelijke gevaar van pedofielen staat volgens hem ter discussie. ''Eerdmans gaat echter aan die discussie voorbij. Hij loopt altijd te kankeren op pedo's, maar doet niets aan andere veroordeelden. Misschien is de volgende actie een jodenster met pedo erop. Daar scoort hij zetels mee''.

Eerdmans noemt de uitspraken van Uittenbogaard schandelijk, maar laat ze verder langs hem heen glijden. Het Kamerlid twijfelt aan het bestaansrecht van de pedovereniging, maar zegt dat het grondrechtelijk moeilijk ligt vereniging Martijn aan te pakken. ''We hebben nou eenmaal het grondrecht van vereniging. Ik laat de uitspraken als een baksteen langs me vallen en focus mij op de bescherming van kinderen in Nederland''.

Overigens staat een Kamermeerderheid positief tegenover het plan van Eerdmans.

Nuby Tech komt met Resident Evil 4 Controller

Third Party hardware fabrikant Nuby Tech gaat een Resident Evil 4 controller ontwikkelen voor de Gamecube. De controller zou de vorm van een kettingzaag mee moeten krijgen, en ondanks dat zou deze vorm comfortabel in de hand moeten liggen. Onderstaand conceptart voor de nieuwe controller.

De controller is een ode aan een monster met kettingzaag uit Resident Evil. Deze frisse jongen kan, als je niet uit kijkt, het hoofd van je hoofdpersonage (Leon Kennedy) er af zagen.

Een prijs is nog niet bekend, wat we wel weten is dat enthousiaste Resident Evil fans deze controller kunnen aanschaffen rond januari.

Dementieva uitgeschakeld in Filderstedt

De Russische Elena Dementieva is in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Duitse Filderstedt uitgeschakeld.

De Russische verloor van de Amerikaanse Lisa Raymond in twee sets, setstanden waren 6-0 en 7-5. Dementieva, vorige week nog winnares van het toernooi in het Belgische Hasselt, kwam er in de eerste set niet aan te pas tegen Raymond. In de tweede sets probeerde ze tevergeefs de schade te herstellen.

De als tweede geplaatste Lindsay Davenport plaatste zich wel voor de tweede ronde door vrij gemakkelijk te winnen van Alicia Molik, setstanden waren 6-1 en 6-0. Davenport kan deze week Mauresmo van de eerste plaatst op de wereldranglijst verdrijven.

Vrouw dwingt tram te stoppen met eigen kind op de rails

ArieDeKnaller had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie vrouwen van respectievelijk 16, 19 en 21 jaar zijn dinsdagavond aangehouden omdat zij in Amsterdam de trambaan hadden geblokkeerd door een kinderwagen inclusief baby voor de tram de baan op te duwen. Hiermee hoopten zij te bereiken dat de tram, die op 't punt stond zonder de drie te vertrekken, hen alsnog zou meenemen.

Na een dagje in de stad arriveerden de dames bij de tramhalte, toen ze de tram die zij moesten hebben juist zagen vertrekken. Doordat één van hen de kinderwagen met de zes maanden oude baby erin voor de tram de rails opduwde, dwongen zij de tram tot een noodstop. Vervolgens kon de trambestuurder rekenen op een flinke scheldpartij en kreeg hij bovendien de nodige dreigementen naar het hoofd geslingerd, nadat bleek dat hij de politie had gewaarschuwd. Toen de politie arriveerde en tot aanhouding van de drie vrouwen over wilde gaan, verzetten zij zich allen hevig. Daarbij probeerde de moeder van de baby een agent te bijten.

Later die avond meldden zich een groepje van tien getuigen op het politiebureau, die claimden het voorval te hebben gezien. Omdat zij niet direct geholpen konden worden begonnen ook enkele van hen amok te maken op het bureau. Uiteindelijk werden twee van hen, mannen van 36 en 37 jaar, gearresteerd en werd de rest uit het bureau gezet. Ook de drie vrouwen zijn nog steeds niet op vrije voeten gesteld. De baby is zolang bij de vader ondergebracht.

Xbox Live Arcade prijzen bekend gemaakt

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat de prijzen van het Xbox Live Arcade systeem zullen liggen tussen de $9,99 en $19,99 per spel. Via Xbox Live Arcade kun je een breed scala aan arcade-, puzzel- en kaartspellen spelen. Microsoft hoopt met deze dienst meer volwassenen en vrouwen geïnteresseerd te krijgen voor games.

Om Xbox Live Arcade te kunnen gebruiken moet je al een Xbox Live abonnement hebben en een speciale DVD, die op zichzelf beschikbaar zal zijn en in de Xbox Live starter kit zal zitten.

Olieprijs naar recordhoogte

Nog nooit is de prijs van een vat olie zo hoog geweest als nu. Een vat Amerikaanse olie kost nu 52,23 dollar, en een vat Noordzee-olie, die van iets mindere kwaliteit is, 48,02 dollar.

Sinds het begin van dit jaar is de olieprijs 60% gestegen. Onder meer omdat China een stormachtige economische groei kent en veel olie inkoopt. Ook speelt mee dat de orkaan Ivan in de Golf van Mexico zeven olieplatforms verwoestte.

Overal in de wereld nemen nu de oliereserves af.

Vermeende winkeldief beenbreuk geschopt

marcoadam2003 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Delft zijn gisteren twee medewerkers van supermarkt C1000 aan de Zuiderstraat aangehouden wegens het mishandelen van een vermeende winkeldief. Het 51-jarige slachtoffer is met een gebroken been opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens de politie gingen de personeelsleden er vanuit dat de man iets had gestolen, maar het staat allerminst vast of hij daadwerkelijk iets had ontvreemd. Toen de vermeende dief de C1000 had verlaten, gingen de medewerkers achter hem aan en grepen hem vast en deelden klappen uit.

Medewerkers van dezelfde supermarkt werden vorig jaar nog veroordeeld tot een taakstraf en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf wegens de mishandeling van een Russische winkeldief.

Groep Dagestanen mishandelt scholieren

Sessy had ons via de nieuws-submit het volgende vertaalde en herschreven bericht te melden:

Op een middelbare school in de stad Priargunsk in Rusland zijn op 24 september jongstleden zo'n 25 volwassen Dagestaanse mannen een klas binnengestormd, waarna ze een ravage aanrichtten en enkele jongens in elkaar sloegen. Het gebeuren werd pas gisteren bekendgemaakt.

Ongeveer 25 Dagestaanse mannen stormden de klas binnen, duwden de scholieren de hoeken van de klas in, en begonnen met meubelen te smijten. Nadat zij een ravage hadden aangericht, sloegen zij enkele jongens uit de klas in elkaar. Vervolgens werden tafels en stoelen kapotgemaakt en werd het schoolbord van de muur gereten.

"Jullie kunnen hier geen orde aanbrengen? Doen we het toch zelf!", schreeuwden de mannen. Vele kinderen verkeerden in de vaste overtuiging dat dit weer een actie van terroristen was, dit bleek achteraf uit de smsjes die zij met hun mobiele telefoons verstuurden. De decaan, die het gebeuren had opgemerkt, belde de politie, waarop een hoop agenten zich naar de school spoedden. De mannen konden allemaal worden gearresteerd, vlak voordat ze de school probeerden te verlaten.

Na lang onderzoek bleek dat er een uur eerder een vechtpartij was geweest tussen een Russische en een Dagestaanse leerling op de school. Twee andere Dagestaanse en drie Russische jongens gingen zich ermee bemoeien, waarna de Dagestanen merkten dat zij het niet konden winnen. Zij renden daarop naar de dichtsbijzijnde markt waar hun mannelijke familieleden, Dagestaanse gastarbeiders, werkten. Deze bleken bereid om te helpen bij het "oplossen" van het conflict.

De leraren zeggen ondanks de arrestaties ontevreden te zijn over het optreden van de politie. "Zij deden hartstikke rustig, alsof het een gewone vechtpartij was, alsof het helemaal niet op een school was gebeurd", aldus de lerares. De politie geeft zelf als commentaar dat zij in tegenstelling tot de plaatselijke bevolking niet vinden dat de Dagestaanse migranten crimineler zijn dan het grootste deel van de bevolking en dat zij ook absoluut niet van plan zijn de zaak als anders dan een gewone vechtpartij te behandelen.

Ondertussen lopen de spanningen op de school steeds verder op. Op de school zitten zo'n duizend leerlingen, van meer dan twintig verschillende nationaliteiten.

Boete voor homoseksualiteit op de radio

Een particulier radiostation in Uganda heeft een boete gekregen van 1000 euro omdat het in een van zijn programma's vier mannen aan het woord liet die openlijk over hun homoseksualiteit spraken. De regering vindt dat de zender, Simba FM, bewust propaganda heeft gemaakt voor homoseksualiteit. Net als in de meeste andere Afrikaanse landen is liefde voor dezelfde sekse in Uganda verboden.

De minister van informatie Nsaba Buturo verklaarde: "Wij zijn een land dat schrik heeft van God. Als je de massa wil aanzetten om homo te worden terwijl homoseksualiteit hier verboden is, veroorzaak je onrust."

Behalve het betalen van de boete, moest het radiostation ook zijn excuses aanbieden aan de luisteraars.

Zweedse wil speciale belasting voor mannen

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

De Zweedse socialiste Gudrun Schyman wil een speciale belasting voor mannen. Deze moet de sociale kosten van geweld tegen vrouwen dekken. Gudrun Schyman, lid (en voormalig leider) van de socialistische partij en bekend feministe, deed het voorstel op de Zweedse radio, ze riep op tot een debat in het parlement.

"Het is toch duidelijk dat er in de maatschappij een groot probleem bestaat van mannelijk geweld tegenover vrouwen. En dat heeft zijn kosten", zo zei Schyman. Ze meent dat mannen als groep een verantwoordelijk hebben te dragen.

Een internationaal rapport van Amnesty International is de voornaamste aanleiding van het voorstel van Schyman. Uit dit rapport bleek onder meer dat het geweld tegen vrouwen de laatste tien jaar met bijna veertig procent is gestegen. In Zweden zelf overlijden veertig vrouwen per jaar door mannelijk geweld.

"Dit voorstel is te vergelijken met het principe dat arme mensen minder belasting hoeven te betalen dan rijke mensen", aldus Schyman. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat haar voorstel aangenomen zal worden; haar partij bezit slechts 30 van de beschikbare Zweedse 349 zetels in het parlement.

Fable

Na jarenlang wachten is het dan eindelijk zover: Fable ligt in de winkels! Het spel werd groots aangekondigd en zou een spel zijn waarbij vrijheid één van de belangrijkste dingen was. Helaas zijn er onderweg heel wat leuke features van het spel gesneuveld wegens tijdsdruk of omdat het gewoon niet te implementeren was in het spel. Of er uiteindelijk toch nog een leuk spel uit voort is gekomen dat de moeite waard is, kun je in deze review lezen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.