Van Inkel doet aangifte tegen stichting

De 'Stichting Sport voor Iedereen' waaraan een aantal bekende Nederlanders hun medewerking verleenden is waarschijnlijk misbruikt voor oplichtingspraktijken door voorzitter Rob Mutsemaker uit Almere. Veronica-diskjockey Jeroen van Inkel en zijn vrouw Sandra, ex-tennisprofs Richard Krajicek en Michiel Schapers alsmede oud-volleyballer Ron Zwerver hebben inmiddels aangifte gedaan van verduistering.

Michiel Schapers, die korte tijd vice-voorzitter was bij de stichting, schat dat 100.000 tot 150.000 euro is verdwenen. Ook dj Jeroen van Inkel vermoedt dat vele tienduizenden euro's zijn verduisterd door de stichtingsvoorzitter. Mutsemaker blijkt al jaren bekend te staan bij de politie om diens desastreuze financiële historie.

Doel van de stichting was om geld te vergaren om bijstandskinderen kosteloos te laten sporten. Van Inkel raakte betrokken bij de inmiddels failliete stichting, doordat zijn kinderen naar dezelfde school in Almere gaan als die van de inmiddels als hoofdverdachte omschreven voorzitter. Michiel Schapers beschrijft Mutsemaker nu als een ''pathologische leugenaar, die in een fantasiewereld leeft.''

De 'Stichting Sport voor Iedereen' heeft nooit één cent besteed aan sport voor arme kinderen. De sociale dienst had bijstandsgezinnen aangeschreven dat via de stichting kinderen gratis konden sporten. Maar die gezinnen hebben nu allemaal deurwaarders achter zich aan, omdat de stichting nooit de rekeningen heeft betaald.

Mutsemaker lijkt inmiddels vrolijk verder te knoeien. Via zijn bedrijfje 'F en R Entertainmentgroup' had hij voor afgelopen zaterdag een dinerconcert georganiseerd in Almere-Haven met publiekstrekker Rene Froger. Duizenden kaarten waren verkocht, maar het concert is afgeblazen, tot woede van Froger.

De hoofdpersoon in kwestie was niet bereikbaar voor commentaar.


Krajicek, Van Inkel, en de vermeende oplichter (archieffoto)