'Nedved kwaad op Sneijder'

Pavel Nedved heeft in een interview gezegd het niet te begrijpen hoe Nederlanders met hem omgaan. De wedstrijd van zijn club Juventus met Ajax voor de Champions League vormt aanleiding, een actie van Wesley Sneijder in het bijzonder.

De Tsjech was woedend na het duel. De Ajacied zou hem uit de wedstrijd hebben geschopt. Het Ajax publiek stond vervolgens juichend op de tribune. Een hoop onbegrip leeft bij Nedved: "Haten jullie ons ofzo? Tegen Ajax werd ik gewoon de wedstrijd uitgeschopt door Sneijder en stond het publiek te juichen. Dat kan ik echt niet begrijpen."

Sneijder kan zich opmaken voor een zware return als het aan een boze Nedved ligt. Alhoewel hij zijn woorden nadien alweer wat heeft afgezwakt. "Tussen zeggen en doen ligt een wereld van verschil. Natuurlijk was ik kwaad, hij raakte me precies op mijn geblesseerde knie. En het was wél een rode kaart. Maar ik weet ook dat ik dan eerder kwaad moet zijn op de scheidsrechter dan op Sneijder. Bovendien ben ik absoluut geen speler die het recht in eigen hand neemt."

De Italianen beschikken nog over andere geroutineerde krachten, waarvan Sneijder in de return te lijden zou kunnen hebben.