DVD: Brother Bear

Tegen de schitterende achtergrond van de majestueuze natuur van het noordwesten van Amerika, vertelt de film het hartverwarmende en humoristische verhaal van de impulsieve jongen Kenai, die op magische wijze in een beer verandert. Terwijl hij zijn uiterste best doet om weer mens te worden, leert hij een aantal waardevolle levenslessen.

Kenai, de jongste van drie broers, staat op het punt zijn totem te ontvangen. Dit symbool van de Grote Geesten zal hem als een gids begeleiden door zijn leven.
Wanneer Tanana, de dorpsoudste, hem een afbeelding van een beer geeft - het symbool van de liefde – is hij heel erg teleurgesteld. Hij had op iets belangrijkers gehoopt. Zoals de arend die zijn oudste broer Sitka heeft gekregen en die het symbool van de leider is. Of de totem van de wijsheid, die zijn broer Denahi om zijn hals heeft hangen.


Als Kenai kort daarna ontdekt dat een beer zijn mand met vis gestolen heeft, zet hij snel de achtervolging in, op afstand gevolgd door zijn broers. Niet Kenai maar zijn oudste broer Sitka staat echter plotseling oog in oog met de beer. Bij het gevecht glijdt Sitka van de rots en stort in de rivier beneden, terwijl de beer ongedeerd ontsnapt. Overmand door twijfel – hij moet zich immers laten leiden door zijn berentotem, het symbool van de liefde - doodt Kenai uiteindelijk de beer die hij als hoofdschuldige ziet van de dood van zijn broer Sitka. Op dat moment besluiten de Grote Geesten hem op magische wijze te veranderen in het dier, dat hij zo veracht: een beer.

Aanvankelijk begrijpt Kenai niet wat er met hem gebeurd is. Dorpsoudste Tanana vertelt hem dat de geest van zijn broer Sitka hem in een beer heeft veranderd. Hij kan zijn broer vinden op de berg, waar het licht de aarde raakt. Samen met Koda, een moederloos jong beertje, gaat hij op zoek naar deze plek.


Tijdens hun reis maken ze in de adembenemende, prachtige natuur van alles mee. Zo komen ze in een bos vol wilde dieren terecht, waaronder de hilarische elanden broer Sam en Moes, wollige mammoeten, rumoerige rammen en nog veel meer! Omdat Kenai nu de wereld door de ogen van een ander ziet, ontdekt hij een aantal waardevolle levenslessen...