Invalide vrouw gered door tieners

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie Zandvoortse jongeren hebben een gehandicapte vrouw het leven gered, nadat deze met haar elektrische rolstoel stil kwam te staan op de spoorwegovergang die zij op dat moment wilde oversteken.

Een voorbijganger die het zag gebeuren trachtte de vrouw aanvankelijk te helpen, maar toen deze de rolstoel ook niet meer in gang kreeg, vervolgde deze zijn weg. Niet lang daarna sloten de spoorbomen zich echter, maar gelukkig hadden de de toevallig in de buurt aanwezige JoŽl (11), Marijn (16) en Dave (16) de problemen van vrouw inmiddels ook gezien. Zij schoten de vrouw daarop te hulp.

In de wetenschap dat de trein al in aantocht was, trokken de drie met vereende krachten het karretje van de plek, totdat de vrouw naar een veilige plek was geduwd. Daarna belden de jongens de Zandvoortse politie, omdat de dame door alle schrik nog volledig ontdaan was. Zij wisten haar uiteindelijk weer wat te kalmeren.

Later bleek uit technisch onderzoek aan de rolstoel dat de rem van het karretje was vast geschoten door het gehobbel over de spoorrails en de overweg.