Vrienden van maker sasservirus wacht beloning

Twee vrienden van de nu 18-jarige Duitse jongen, die bekend heeft het 'Sasser' wormvirus te hebben gemaakt, hebben de jongen verlinkt. Daarbij lieten ze zich hoogst waarschijnlijk verleiden door een beloning van 250 duizend dollar elk, die Microsoft beloofde uit te reiken aan diegene die de maker kon achterhalen.

Microsoft heeft bij monde van een advocaat al gereageerd door te stellen dat zij zich aan hun woord zullen houden. Wel moeten de twee nog wel even op hun geld wachten. Microsoft zal pas tot betalen overgaan als de virusschrijver daadwerkelijk is veroordeeld. En dat laatste kan nog wel even duren, want ondanks een bekentenis en spijtbetuiging van de verdachte is een datum voor de rechtszaak nog niet vastgesteld.

Microsoft lanceerde vorig jaar november hun Anti-Virus Reward Program. Een onderdeel daarvan is het uitreiken van beloningen voor de tips die leiden tot de arrestatie van virusmakers. De softwaregigant heeft daarvoor een speciaal fonds met 5 miljoen dollar in kas gereserveerd.