Villeneuve test voor Renault

Mogelijk gaat Jacques Villeneuve de laatste drie races voor Renault rijden. De Canadees, die vorig jaar voor BAR uitkwam, gaat nog vanavond een stoeltje passen.

Teambaas Flavio Briatore geeft aan dat het de bedoeling is dat Villeneuve woensdag en donderdag voor Renault gaat testen. Naderhand zal worden besloten of hij de plek van Jarno Trulli voor de laatste races gaat overnemen. De Italiaan wist de race op Monte Carlo op zijn naam te schrijven maar valt sindsdien tegen. Een domme actie op Magny Cours heeft zijn positie binnen het team ook geen goed gedaan.

De kans dat Villeneuve volgend seizoen voor het Franse team uitkomt is nihil. Naast de huidige coureur Fernando Alonso staat ook Giancarlo Fisichella volgend jaar bij Renault onder contract.

Update:
Ondertussen is bevestigd dat de Canadees zal gaan testen voor het Franse team. Villeneuve heeft in de Renault fabriek ook al een stoeltje gepast. Teambaas Flavio Briatore wist het volgende te melden: "We hebben met Jacques afgesproken dat hij woensdag en donderdag voor ons zal testen in Silverstone. Deze test kan er zelfs toe leiden dat Jacques de resterende drie races voor het team zal rijden, te beginnen met de GP van China."