Profvoetballer slaat terrorisme-expert inelkaar

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Rachid BelabedProfvoetballer Rachid Belabed van de Belgische eersteklasser La Louvière is op staande voet ontslagen nadat hij een terrorisme-expert in elkaar had geslagen. De 23-jarige voetballer van Marokkaanse komaf sloeg toe na een politiek-debat op de Belgische tv-zender RTL-TVI.

Volgens het slachtoffer, terrorisme-deskundige Claude Moniquet, wachtte Belabed hem na afloop van het programma op. ''Hij zei me: ik heb u niet graag. U bent een vijand van de islam en een racist. Hij heeft me vastgepakt en een volle minuut op mijn gezicht geslagen", aldus een verbouwereerde Moniquet. De terrorisme-expert vermoedt dat Belabed het niet eens was met de link die tijdens het tv-debat werd gelegd tussen de islam en het terrorisme.

Nadat de voetballer door de politie was opgepakt werd zijn auto doorzocht. Daarbij werden boeken van extremistisch-islamitische inslag aangetroffen. Balabed nam overigens niet deel aan het tv-debat. Blijkbaar had hij thuis naar de televisie zitten kijken, en had hij zich geërgerd aan Moniquet waarna hij snel naar het RTL-complex was gereden.

Claude Moniquet is directeur van het Europees centrum voor strategische inlichtingen en veiligheid. Voetballer Rachid Belabed begon zijn carriere bij Anderlecht en speelde onder meer bij het Schotse Aberdeen. Vorig jaar raakte Belabed al eens in opspraak toen hij tijdens de competitie 6 weken lang spoorloos was. Hij verbleef toen enige tijd in Marseille, maar Belabed gaf nooit een verklaring waarom hij een tijdje verdween.


Claude Moniquet, voordat hij mishandeld werd.