[update] Den Haag CS ontruimd vanwege zelfmoorddreiging

Dazzling, Carport en Rob Hagman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het treinstation Den Haag CS is dinsdagmiddag ontruimd nadat een man in de hal van het station heeft gedreigd zichzelf om te brengen. De man heeft zich overgoten met benzine en dreigt zichzelf aan te steken, zo meldt de politie. Hij zou ook een scheermes bij zich hebben waarmee hij zichzelf dreigt te verwonden. Uit voorzorg is de hele hal van het station ontruimd.

De man spreekt geen Nederlands, waardoor het nog onduidelijk is wat zijn motieven zijn. Er wordt een onderhandelaar door de politie ingeschakeld om op de man in te praten.

Vanwege de ontruiming van de stationshal heeft de railverkeersleiding ervoor gekozen het treinverkeer van en naar Den Haag vanaf 17.10 uur helemaal stil te leggen. Het is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer weer hervat kan worden.

Update 18.29 uur:
Inmiddels is de man door de politie overmeesterd. Doordat de politie een harde knal had veroorzaakt, werd de man afgeleid, waardoor de politie zijn slag kon slaan. De man is geblinddoekt afgevoerd. Hij was Spaanstalig en had mogelijk privé-problemen. De man had een blauw bord bij zich, waarop meerdere briefjes waren bevestigd. Het woord 'protest' was op een van de borden te lezen.