Maradona in ziekenhuis, toestand kritiek

Vincent (Ali Salami)
De Argentijnse voetballegende Diego Maradona is afgelopen zondag met spoed opgenomen in het Suizo-Argentina ziekenhuis in Buenos Aires.

Maradona is opgenomen met hartproblemen, die hij volgens Argentijnse televisiestations heeft opgelopen na een overdosis drugs. De oud-stervoetballer ligt aan de beademing en wordt kunstmatig in comateuze toestand gehouden. Een woordvoerder van het ziekenhuis wilde niet ingaan op de geruchten van een overdosis. De vader, ex-vrouw en zijn twee kinderen zijn inmiddels in het ziekenhuis aangekomen.

Maradona stond al langer bekend om zijn drugsgebruik en was al heel lang in behandeling om van zijn verslaving af te komen. In 1991 werd Maradona 15 maanden geschorst nadat er sporen van cocaïne in zijn urine werden gevonden. In 1994 werd hij positief getest tijdens de wereldkampioenschappen in de VS. In 2000 vertrok Maradona naar Cuba om af te kicken nadat hij in Uruguay bijna was overleden aan een overdosis. De 43-jarige Maradona wordt beschouwd als één van de beste spelers ooit.