Dode vader en kind in woning in Zwolle gevonden

Johan (LWaS)
In Zwolle zijn maandag de levenloze lichamen gevonden van de 41-jarige bewoner en zijn 14 maanden oude zoontje. Dit is maandag door de politie bekend gemaakt.

Volgens politie heeft het kind waarschijnlijk door verstikking het leven gelaten, en heeft de vader zelfmoord gepleegd. De politie was door buren eerder ingeseind vanwege "een ongebruikelijke situatie in de woning."

Collega's van de polite in Alkmaar hadden de polite in Zwolle al verzocht om in de nacht van zondag op maandag een kijkje te nemen bij het pand in de Van Houtenstraat. Dat gebeurde naar aanleiding van de melding dat het jongetje zondagavond niet door zijn vader was afgezet bij de moeder in Heerhugowaard. De politie trof het huis toen onverlicht aan en buren gaven aan dat de man niet thuis was. Ook op aanbellen en aankloppen bij het huis werd niet gereageerd.

In de loop van maandag deed de moeder aangifte van vermissing en onttrekking aan het ouderlijk gezag. Daarop vond de politie omstreeks 14.45 uur de dode lichamen in de woning. Het Openbaar Ministerie in Zwolle stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het familiedrama.