Patiënt valt verpleegster aan

ChrisJX
Een patiënt op de intensive care heeft vanmorgen in een ziekenhuis in Linz (Oostenrijk) een verpleegster aangevallen met een mes. De 32-jarige zuster raakte hierdoor gewond aan haar luchtpijp en slokdarm en moest met spoed geopeerd worden.

De 67-jarige patiënt wist zich in de vroege ochtend te bevrijden van de apparaten en slangen die op hem aangesloten waren en stak de aanwezige nachtzuster meerdere malen in de hals. De verpleegster wist naar de gang te vluchten, waar zij gevonden werd. Aangezien haar luchtpijp geheel en haar slokdarm voor een deel doorgesneden waren moest de vrouw ogenblikkelijk geopereerd worden. Ze bevindt zich nu buiten levensgevaar.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis was de man na zijn operatie op sommige momenten verward, maar nooit agressief. Een mogelijke oorzaak voor de reactie van de man is een korte verandering in het bewustzijn, die kan optreden na een ingrijpende operatie. Patiënten die daar last van hebben kunnen opeens dingen doen, die zij normaal gesproken nooit zouden doen.

De dader is overgebracht naar een zenuwinrichting. Het wapen, een Zwitsers mes, zat waarschijnlijk in zijn toilettas.