Identiteit slachtoffers Echt bekendgemaakt

De politie heeft vandaag de identiteit van de mannen die afgelopen vrijdag dood in de Geleenbeek bij Echt werden aangetroffen, bekendgemaakt. Zoals al eerder werd vermoed, blijkt het te gaan om drie leden van de motorclub Hells Angels Nomads uit Oirsbeek.

Het gaat om een 54-jarige man uit Geleen, een 33-jarige man uit Geldrop en een 34-jarige man uit Nieuwstadt. De 54-jarige was de president van de motorclub. Allen zijn ze door meerdere schoten uit een vuurwapen om het leven gebracht. Dat is uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk gebleken. Wanneer de moorden hebben plaatsgevonden, is nog onduidelijk. Ook is onbekend hoe lang de mannen in het water hebben gelegen.

Het drietal is voorzover bekend afgelopen woensdagavond rond half negen bij het clubgebouw van de Nomads voor het laatst gezien. Vrijdagochtend werden twee van hen door familieleden als vermist opgegeven. Later op de dag zijn de stoffelijke overschotten in de Geleenbeek bij Echt aangetroffen.

Het onderzoek rond de vindplaats is ook vandaag nog in volle gang. De politie is op zoek naar mensen die de slachtoffers tussen woensdagavond en vrijdagochtend nog hebben gezien. Tips kunnen ook anoniem op het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) worden doorgegeven.

De websites van andere afdelingen van Hells Angels worden ondertussen overspoeld met condoleances.