[update] Negentig doden bij twee branden China

elcapienjo18 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een brand in een winkelcentrum in Jilin (Noord-China) zijn zeker 51 mensen omgekomen. Zeventig anderen raakten gewond. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brand, die uitbrak op de tweede van in totaal vijf verdiepingen, kon na vier uur worden geblust. Op de getroffen verdieping zijn onder meer winkels, een badhuis en een danszaal gevestigd. Onder de dodelijke slachtoffers zouden veel verkoopmedewerkers zijn. Een aantal brandweermensen raakte gewond.

Update 16.55
Bij een andere brand, in een tempel in Wufeng in het zuidwesten van China, zijn 39 mensen omgekomen. Vier mensen raakten gewond. Ook hier is de oorzaak nog onduidelijk.

Deze branden zijn niet de eerste omvangrijke ongelukken in de afgelopen tijd. Zo kwamen twee weken geleden nog 37 mensen om bij de viering van Nieuwjaar in Beijing en vielen bij een ongeluk met een gasinstallatie in het westen van China in december 234 doden.

Na iedere ramp belooft de Chinese overheid strengere maatregelen om de nationale veiligheid te garanderen. Maar de doelstelling van veiligheid lijkt te botsen met het streven naar economische groei.