[update] Pantani pleegde mogelijk zelfmoord

De Italiaanse oud-wielrenner Marco Pantani (34) is dood aangetroffen in een hotel in Rimini. Over zijn doodsoorzaak is nog niets bekend, maar vooralsnog heeft de politie geen aanwijzingen voor een misdrijf aangetroffen. Pantani fietste het afgelopen jaar bijna niet meer en kwam twintig kilo aan. Hij werd afgelopen zomer behandeld voor depressies.

Pantani behaalde zijn grootste succes in 1998, toen hij de Tour de France en de Giro d'Italia won. Hij was de laatste wielrenner die in ťťn seizoen beide prijzen won. Pantani was, ondanks de dopingzaken die de nadagen van zijn loopbaan een zwart randje gaven, in ItaliŽ de populairste wielrenner.

Marco Pantani
Marco Pantani


Update 15 februari, 12.02 uur
Aangezien naast het bed en in het hotel waar Pantani verbleef diverse lege doosjes kalmeermiddelen werden aangetroffen, wordt zelfmoord van de wielrenner niet uitgesloten. Pantani werd gevonden toen het personeel van het hotel gisteravond om half negen de alarmbel luidde toen de sporter de deur na herhaaldelijk kloppen niet open deed. Bovendien was hij de hele dag nog niet buiten zijn kamer geweest.

Het lichaam van Pantani werd zondagnacht rond half twee het hotel uitgedragen. Toen de kist naar buiten werd gebracht volgde er een lang applaus van circa 200 fans die zich bij het hotel verzameld hadden.

Het originele bericht werd op 14 februari om 23.13 uur geplaatst