Star Trek Enterprise maandag van start

Voor Star Trek Fans is er goed nieuws: Veronica, die aanstaande zaterdag V8 gaat vervangen, begint maandag om 20:30 met de gloednieuwe Star Trek serie Enterprise. De nieuwste reeks uit de Star Trek-cyclus is de vijfde televisieserie, tevens de opvolger van 'Star Trek: Voyager', die bij NET 5 te zien is geweest.

'Enterprise' speelt zich af in de tweeŽntwintigste eeuw zo'n honderdvijftig jaar verwijderd van het heden. Dit is in vergelijking met de andere Star Trek-series in de nabije toekomst. In de serie bevindt 'Enterprise' zich in de pionierfase van de ontdekking van het heelal. In deze tijd brengt het interstellair reizen nog veel gevaren met zich mee.

De bemanning van de Enterprise NX-01 met Captain Jonathan Archer wordt geconfronteerd met het onbekende, en daarbij staan ze de nodige angsten uit. Als de eersten, die de duistere ruimte gaan ontdekken, moeten zij bewijzen dat ze wel degelijk klaar zijn voor een leven tussen de sterren. 'Enterprise' vertelt het verhaal van de intergalactische omwenteling die uiteindelijk leidt tot de vorming van de Federation (The United Federation of Planets).

Hoofdrollen in de serie zijn: Scott Bakula als Captain Jonathan Archer, John Billingsley als Dr. Phlox, Jolene Blalock als Subcommander T'Pol, Dominic Keating als Lt. Malcolm Reed, Anthony Montgomery als Ensign Travis Mayweather, Linda Park als Ensign Hoshi Sato en Conner Trinneer als Commander Charles 'Trip' Tucker III.


Jolene Blalock speelt Subcommander T'Pol (Foto: Veronica)