FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 augustus 2003

A'dam: jongeren tuigen winkelier af

In het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes is gisteren een winkelier door een groep jongeren compleet afgetuigd. De ondernemer zag dat een jongen zich verdacht ophield bij een auto. Toen de jongen dat in de gaten kreeg, liep hij boos de winkel in en bedreigde de man.

Een kort moment daarop kwam de jongen terug met drie vrienden. Ze waren bewapend met fietssloten en een ijzeren staaf, en sloegen de winkelier in elkaar en vernielden zijn inventaris. Dat was kennelijk nog niet genoeg want hierna kwam de groep nog eens terug met acht man.

De politie is na de mishandeling onmiddellijk met een uitgebreid buurtonderzoek in De Baarsjes begonnen. Met agenten in uniform is men de wijk ingegaan, ook de Technische Recherche is ingezet. Agenten van het wijkteam kregen al gauw tips in welke hoek de verdachten zich zouden kunnen bevinden.

De politie heeft inmiddels een eerste verdachte (21 jaar) kunnen aanhouden.

Bandenoorlog in volle gang

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

De oorlog tussen de twee bandenleveranciers van de Formule 1, Bridgestone en Michelin, lijkt op een hoogtepunt te zijn aangekomen. Zowel de afgelopen race op de Hungaroring als de race daarvoor op Hockenheim was Michael Schumacher de beste coureur met Bridgestone-banden.

Dit is op zich niet verrassend, maar Schumacher werd in Duitsland zevende en kwam in Hongarije niet verder dan plaats acht met een ronde achterstand. Uiteraard hebben de Japanse bandenmakers niet stil gezeten tijdens de weken tussen die twee races, toen er een testverbod van kracht was. Volgende week zal er weer volop getest worden om de resultaten van de laatste ontwikkelingen te proberen. Het zal echter niet makkelijk worden, ook op Monza is het Franse rubber altijd goed gebleken.

Het grootste verschil tussen de banden lijkt in de constructie te zitten. De Michelins kunnen behoorlijk vervormen in de bochten, terwijl de Bridgestones dit niet of nauwelijks doen. Dit lijkt een succesvolle techniek te zijn die niet zomaar even nagemaakt kan worden. Ook is de temperatuur een belangrijke factor voor de prestaties van de banden. De weersomstandigheden kunnen dus wel eens gaan bepalen wie er uiteindelijk wereldkampioen wordt.

FAQ Competitiemanager


Registreren, inloggen, profiel instellen en account activeren


Registreren

Om mee te doen aan de Fok!VoetbalManager moet je geregistreerd staan bij FOK!. Dit kan je doen door hier te klikken en de aanwijzingen te volgen.


Inloggen

Om verder deel te nemen aan de Fok!VoetbalManager zul je moeten inloggen. Dat doe je door op inloggen te klikken in het menu. Je vult hier je username en je password in (hetzelfde als je gebruikt op alle andere onderdelen van Fok!).


Aanmelden voor de manager

De volgende stap richting deelname is het activeren van je account. Dit doe je door op aanmelden te klikken en de instructies daar te volgen.


Profiel (deze optie wordt later actief)

Door op profiel in het menu te klikken kan je je instellingen wijzigen. De gegevens die je hier invult hebben geen verdere betekenis voor de manager. Ze zijn puur informatief, bij wachtwoord vul je je wachtwoord in wat je ook hebt gebruikt om in te loggen.


Password kwijt

Ben je je wachtwoord vergeten, wees niet bedroefd. Klik hier, volg de instructies en je krijgt een nieuw password toegemaild. Dit kan je veranderen in je Forum-profiel.


Het samenstellen van je team en de spelregels

In de Fok!Voetbalmanager is het de bedoeling om met je eigen voetbalselectie zoveel mogelijk punten verzameld. De selectie bestaat uit 11 spelers. Deze kan je opstellen in een 4-4-2 formatie.

Je krijgt aan het begin van het seizoen een budget van 6.500.000 euro. Dit bedrag kan je op de teammanagement-pagina geheel of gedeeltelijk besteden. Je zal hiermee 11 spelers moeten kopen om punten voor je selectie te krijgen.

Gedurende het seizoen krijg je punten voor de prestaties van je spelers. Aan de hand van deze punten krijg je geld waarmee je je selectie kunt verbeteren. Elke wissel zal 3% transactiekosten met zich meebrengen. Let wel: je spelers hoeven niet altijd actief te zijn, alleen verdien je dan geen punten.

Veranderingen in je team kan je altijd uitvoeren, ze zullen echter pas in werking treden zodra de volgende speelronde van de manager begint. Het hele seizoen is opgedeeld in stukjes van ongeveer 18 wedstrijden. In de meeste gevallen betekent dit dat ze 2 kalenderweken duren. Normaliter zal de DB voor elke ronde op vrijdag om 18:00 uur opgeslagen worden. Veranderingen na die tijd tellen mee voor de volgende ronde. Hierop zijn twee uitzonderingen:

31 januari 2004: Pas op zaterdag om 18:00 uur zal alles worden opgeslagen omdat de laatste punten pas woensdag danwel donderdag bekend zullen zijn.

11 februari 2004: Woensdag om 18:00 uur zal de database al worden opgeslagen. Dit gebeurd nadat zondag danwel maandag de punten zijn doorgevoerd. Een korte wisseltijd dus.

Dagen waarop de DB zal worden opgeslagen (om 18:00 uur): 5 september, 19 september, 17 oktober, 24 oktober, 7 november, 28 november, 12 december, 23 januari, 31 januari (zaterdag), 11 februari (woensdag), 27 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april en 7 mei.

Let op: Door tijdproblemen telt de eerste en de halve tweede ronde niet mee voor de manager, de start is nu op 12 september 2003 om 18:00 uur.

Deelnemers van de Fok!VoetbalManager worden geacht eerlijk te spelen en geen klonen te gebruiken. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan de user in kwestie, inclusief zijn klonen, uit de manager worden gezet.

We hopen dat alle regels in deze FAQ zijn uitgelegd, mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan houdt de crew zich het recht voor om de in hun ogen beste oplossing te kiezen.


Puntentelling


KeepersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+5
Penalty stoppen+3
Tegendoelpunten-1 per doelpunt
De nul+3
VerdedigersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+4
Tegendoelpunten-1 per doelpunt
De nul+3
MiddenveldersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+3
AanvallersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+2

Per behaald punt zal je budget met 8.000 euro worden verhoogd.

*

Subleagues en Private Messages

Subleagues (optie wordt later actief)

Subleagues zijn onderlinge ranglijsten, waarin je met vrienden, collega's of kennissen een aparte competitie kan voeren. Om een subleague aan te maken ga je naar de subleaguespagina. Daar kun je een league starten door een naam en een wachtwoord te verzinnen. Daarbij moet je ook aangeven of het wachtwoord openbaar mag zijn. Wanneer je de league liever voor 'intimi' wilt houden geef je het wachtwoord uiteraard niet vrij.


Private Messages (optie wordt later actief)

De naam zegt het al. Wanneer je een private message stuurt, stuur je een prive-berichtje naar een user. De berichtjes die je ontvangt kun je nalezen via de subleaguespagina en de privatemessagespagina. Door op een speler in de subleague te klikken kun je diegene een berichtje sturen. Een reactie op een ontvangen bericht kun je geven door op de naam van de verzender te klikken.


Reageren

Op nieuwsberichten die geplaatst worden, kan je reageren door op Reageer te klikken. Er komt dan een klein windowtje waarin je je reactie moet plaatsen. Om te kunnen reageren moet je geregistreerd en ingelogd zijn. Je kan je reactie in de vorm van tekst invoeren, maar je kan hem ook voorzien van smileys (ookwel emoticons genoemd). Deze verschijnen als je de tekens invoert die bij het desbetreffende plaatje onder het reactieveld staan. Verder heb je de volgende mogelijkheden in je tekst :

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

* geeft *

geeft

Tekst
of
Tekst
geeft
Tekst

Tekst
of
Tekst
geeft
Tekst
Quote:
Tekst

geeft
Quote:
Tekst

"[...]
Tekst
[...]"


geeft
"[...]
Tekst
[...]"


FOK! geeft FOK!
http://www.fok.nl geeft http://www.fok.nl


Feedback en Nieuwssubmit


Feedback

Ondervind je nog steeds problemen na het doorlezen van de andere pagina's van deze FAQ, heb je een bug-melding of ben je het niet eens met de punten die aan jou zijn toegekend? Stuur dan een Feedback berichtje naar de crew. Dit doe je door door hier te klikken of te klikken op Feedback in het menu.


Nieuwssubmit

De nieuwssubmit is een feature die je kan vinden in het nieuwsmenu. Je kan ons daar tippen over een nieuwtje in de wereld van het Voetbal dat je bent tegengekomen en wat nog niet op de Fok!VoetbalManager aanwezig is. Hier vind je het submit formulier. Vul het in en klik op submit. Het kan even duren voor je bericht er komt te staan, want het zal eerst worden bekeken door een crewlid.


Wat is er nieuw?

Dit seizoen zijn we afgestapt van het vele wisselen en de maximaal 2 spelers per club restrictie. Hiervoor in de plaats is er een budget ingevoerd en heeft elke speler nu een waarde. Het werkt nu in principe net als bij de Fok!F1-Manager.

Verder zijn onze speelronden verlengd. Dat wil zeggen dat er nu ongeveer 18 wedstrijden gespeeld worden per ronde. Hierdoor kan je dus minder vaak wisselen, maar loop je ook minder snel achter als je er een weekje niet bent.

Etnische tweedeling A'damse scholen een feit

De etnische tweedeling op Amsterdamse scholen valt niet meer terug te draaien, zo blijkt uit een studie van het SCO Kohnstamm Instituut. De tweedeling is bovendien al vergevorderd.

Zo zijn er naast de ''witte en zwarte'' basisscholen ook al veel middelbare scholen 'zwart' of 'wit'. In Amsterdam zijn 201 basisscholen, daarvan zijn er 127 met meer dan 50% allochtonen leerlingen. Van die 127 scholen zijn er 54 helemaal 'zwart'. 30 scholen zijn vrijwel helemaal 'wit'.

De etnische tweedeling is niet alleen op kleur gebaseerd, maar ook op opleidingsniveau. Allochtone kinderen hebben vaak laagopgeleide ouders en 'witte' kinderen hoogopgeleide ouders.

GL: Autochtonen integreren niet goed

Rotterdam-chello had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Brahim Bourzik is het de schuld van autochtone Nederlanders dat Rotterdam steeds allochtoner wordt. Doordat autochtonen vertrekken, wat hun eigen verantwoordelijkheid is, ontlopen ze allochtonen en vindt er geen integratie plaats.

Bourzik vindt dat de autochtone Rotterdammers degenen zijn die niet goed integreren, door uit de stad te vertrekken.

Het plan van Leefbaar Rotterdam, om een allochtonenstop in te stellen, vindt hij helemaal niets. GroenLinks is daar volgens hem fel op tegen: ''Rotterdam is vol'' pas niet bij deze stad, zo meent zijn partij.

Bourzik lag al eerder overhoop met Leefbaar Rotterdam, toen die partij zich afvroeg wat de bemoeienissen van de GroenLinkser waren met de AEL.

Bourzik

Trabelsi raakt geblesseerd

Hatem Trabelsi (26) zal morgen niet mee kunnen spelen in het duel tegen Grazer AK, de verdediger liep vandaag een beschadiging aan het kapsel in zijn knie op.

De ernst van de blessure van de Tunesiër is nog onduidelijk. Hij verliet 'gedragen' de ochtendtraining.

Door het wegvallen van de rechtsback zal trainer Ronald Koeman in ieder geval morgenavond voor de wedstrijd tegen Grazer AK enkele omzettingen moeten doen. Waarschijnlijk schuift Zdenek Grygera naar de rechtsbackpositie en vervangt Abubakari Yakubu of Petri Pasanen de Tsjech centraal in de defensie.

Winnaars A Man Apart Prijsvraag

Bijna 700 inzendingen mochten we ontvangen op onze A Man Apart prijsvraag, dus je begrijpt dat het even een werk is geweest om de goede inzendingen te bekijken. Het antwoord waar we naar zochten was:
XXX (Triple X) en The Fast and The Furious.

De winnaars zijn geworden:
Morpheu$
rolon
-chuckie-
_RaZoRBlaDe_
titeuf


Gefeliciteerd! Zodra we de T-shirts en kaarten binnen hebben, komen ze jullie kant op. Maak deze week op de Fok! Frontpage kans op het spel Ca$h & Run.

Van Bronckhorst naar Barça

Giovanni van Bronckhorst (28) zal het komend seizoen voor Barcelona spelen, de middenvelder bereikte een akkoord voor een jaar.

Van Bronckhorst zat bij Arsenal op de bank en kon zo ook niet op selectie voor Oranje rekenen. Van Bronckhorst: "Ik heb echt wedstrijdritme nodig en bij Barcelona hoop ik weer veel speeltijd te krijgen".

Hij stond hoog op het verlanglijstje van Rijkaard, die versterking aan de linkerkant goed kon gebruiken. De onervaren Oscar Lopez, van origine een centrale verdediger, voldeed niet als aanvallende linksback.

Barcelona heeft tevens een optie tot koop bedongen. Van Bronckhorst moet nog wel een medische keuring ondergaan. "Ik kijk uit naar mijn tijd bij Barcelona. Ik heb groot respect voor de club en voor de manier waarop de ploeg speelt", aldus een tevreden Van Bronckhorst.

Ramkraak bij tankstation Wageningen

Venxir herschreef voor ons het volgende bericht:

In Wageningen is er in de nacht van zondag op maandag rond kwart over drie 's nachts in een benzinestation aan de Churchillweg ingebroken. Een gestolen Mercedes-taxi uit Amsterdam heeft de plek waar normaal de pompbediende staat vijf keer geramd, totdat het kogelvrije glas verbrijzeld was en er een opening ontstond voor de daders.

Daarna zijn de daders gevlucht in een Audi. Volgens de eigenaar van het BP tankstation is er door het rammen voor meer geld schade aangericht dan dat er gestolen is aan goederen en geld.

Het is overigens niet de eerste keer dat er is ingebroken bij het benzinestation. Ruim anderhalf jaar geleden vond er een overval plaats, die nooit is opgelost. Daarnaast vinden er regelmatig gewone inbraken plaats.

Kerkgangers Puiflijk dreigen met schuilkerk

In de plaats Puiflijk dreigt een conflict tussen de pastoor en de kerkgangers hoog op te lopen. Zo hebben parochianen en vrijwilligers uit Puiflijk besloten om vieringen in kerken buiten de parochie te gaan houden. Deze keuze voor 'schuilkerken' wil de groep gelovigen nemen, nu een langdurig conflict met pastoor Van Roosmalen niet op te lossen blijkt.

"Er is maar één weg. Zoals ik het doe, dat is de juiste weg. Andere wegen zijn dwaalsporen." Van Roosmalen, de pastoor van Druten en Puiflijk, hanteert streng de traditionele richtlijnen van de kerk als het gaat om de eucharistievieringen.

Vanwege zijn opstelling hebben parochianen uit Puiflijk besloten hun gebedsdiensten buiten de parochiegrenzen te gaan houden. Volgende week zal de eerste dienst plaatsvinden: een dienst in de Mariakapel in Bergharen.

Van Roosmalen werd 1 oktober vorig jaar aangesteld als pastoor van de Ewaldenparochie in Druten en de Puiflijkse Johannes de Doperparochie. De Brabander wilde na korte tijd een einde maken aan de 'moderne' opvattingen van de grote groep vrijwilligers binnen de parochie.

Twaalf jaar lang, voor de komst van de pastoor, vierden de parochianen in Puiflijk zelf, zonder priester. Er ontstond zo langzamerhand een cultuur van 'aardse' diensten, dichter bij de mens dan bij het Goddelijke mysterie.

Pastoor van Roosmalen draaide snel een aantal zaken terug. Hij paste de strenge kerkelijke richtlijnen toe en verloor daarbij (volgens een grote groep vrijwilligers) de menselijke maat uit het oog.

Het kerkbestuur trad af en gelovigen overwogen zelfs het kerkgebouw in Puiflijk te 'kraken'. Zover was het toen niet gekomen.

De vrijwilligers vonden steun bij andere pastoors uit Maas en Waal. Ze vonden de opstelling van Van Roosmalen niet goed, maar bevestigden wel dat hun ambtsgenoot de richtlijnen van de kerk volgt. "Eigenlijk doen wij het fout", concludeerden ze.

Deze mening is ook bisschop Hurkmans toegedaan, zo bleek tijdens een gesprek tussen kerkvorst en vrijwilligers. "De heer Van Roosmalen is benoemd en zal niet vervangen worden", zei de bisschop tegen de teleurgestelde parochianen.

Inmiddels is de parochie Puiflijk nog maar door één persoon vertegenwoordigd in het parochiebestuur van Druten/Puiflijk, namelijk de pastoor zelf.

"We hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om tot een dialoog met Van Roosmalen te komen", zeggen de vrijwilligers. "We gaan nu onze energie steken in positieve zaken. Als we niet in de Johannes de Doperkerk terecht kunnen, wijken we uit naar andere locaties."

Pastoor Van Roosmalen zegt dat het slechts om een klein gedeelte van zijn kudde gaat. "De kerk in Puiflijk is voller dan ooit. Ik houd er driemaal in de week een eucharistieviering. Mensen komen naar me toe en zeggen 'Dit is nu een kerk waarin wij ons thuis voelen'."

Gewapende overval op woning in Horst

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Limburgse Horst heeft afgelopen nacht in een woning aan de Venrayseweg een overval plaatsgevonden. Niemand raakte gewond.

Toen de bewoner rond kwart voor drie thuiskwam, drongen de overvallers het huis binnen. De 36-jarige man, zijn 33-jarige vrouw en een 14-jarige dochter werden vastgebonden. De 9-jarige zoon en een 1-jarige baby werden beiden met rust gelaten. De daders gingen ervan door met geld, bankpasjes en sieraden.

Ruim een week geleden werd ook al een gezin in Castenray overvallen. De slachtoffers werden toen mishandeld.

Ravi Mohanlal verzint eigen voetbalcarrière

gadzoinks had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hij heeft al heel wat media voor zijn karretje gespannen. De 19-jarige Surinaams-Hindoestaan Ravi Mohanlal zegt overal dat hij een contract gaat tekenen voor het eerste van voetbalclub Feyenoord. Daarnaast zou hij bij ADO Den Haag en Sparta gezeten hebben. Met dit verhaal kwam hij op SBS 6, TV West, V8, Yorin, Hindostani TV, de Haagsche Courant en zelfs bijna op Fok!. Op allerlei fora op internet werd hij zo de held van de Hindoestaanse gemeenschap. Op foto's die hij zelf verspreidde was hij te zien in Feyenoordtenue. Mohanlal had zelfs een heuse lijfwacht bij zich.
Ravi Mohanlal
Op zijn eigen website, Ravimohanlal.nl is alles te zien over zijn daden bij de topclub. Bij navraag door de Haagsche Courant blijkt zo'n beetje alles wat hij daarop beweert gelogen. Bij Feyenoord, zijn vermeende broodheer, zeggen ze Ravi Mohanlal helemaal niet te kennen. "Ook nog nooit van gehoord", zegt een woordvoerder van de Rotterdamse club. Bij ADO Den Haag, de club waar hij actief zou zijn geweest voordat hij naar Feyenoord vertrok, kunnen ze Ravi Mohanlal eveneens in geen enkel bestand terugvinden. Ook de KNVB heeft nog nooit van Ravi Mohanlal gehoord, terwijl hij zelf zegt uit te komen voor Jong Oranje. "Ik kom zijn naam nergens tegen", zegt een woordvoerder van de nationale voetbalbond.

Zelfs de bewering van Mohanlal dat hij tot 'derde talent van het jaar' uitgeroepen zou zijn is volgens de KNVB niet waar. "Dan hadden wij hem toch moeten kennen", merkt de woordvoerder met gevoel voor understatement op. Ook is Mohanlal geen 'Eerste Hindo-prof'. Deze prijs wordt uitgereikt door de UEFA.

En het rijtje leugens gaat maar door. Op zijn site noemt Ravi Mohanlal de Haagse kledingzaak Azalea Mode zijn 'sponsor'. "Ik ben nooit zijn sponsor geweest. Hij heeft een keer een pak van mij gekregen, maar dat was als cadeau", zegt de eigenaar.

Volgens Ravi Mohanlal zelf is de site nu niet up-to-date en heeft hij inderdaad nooit bij enige selectie gezeten. "Ik zat in de selectie, maar was toch niet goed genoeg voor Feyenoord dus daarom klopt mijn site niet meer."

Politie staakt zoekactie naar vermist meisje

-Mk-, Melch en stroop hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Friesland heeft vanmiddag de zoektocht naar het 11-jarige vermiste meisje Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop gestaakt. Deze nacht zal besteed worden aan het verwerken van de ruim driehonderd binnen gekomen tips. Volgens de politie zitten daar enkele bruikbare aanwijzingen bij.

Maandag heeft de politie tot zonsondergang naar het meisje gezocht. Dinsdag werd de speurtocht hervat en is er tot het eind van de middag doorgewerkt. Daarbij maakte de politie ook gebruik van speurhonden.

Slachtofferhulp Nederland opende vandaag een locatie in Oldeberkoop om eventueel dorpsgenoten en familie van Lusanne op te vangen. Voorlopig zullen er twee hulpverleners aanwezig zijn. Mocht de vraag naar hulp echter groter worden, dan zet Slachtofferhulp meer mensen in.

Lusanne fietste maandagochtend naar school toen ze samen met haar vriendinnetje door een automobilist werd aangesproken. Lusanne stapte bij de man in de auto en is sindsdien spoorloos verdwenen. Maandagavond besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de verdwijning.

[Update 22:32]
Inmiddels is het meisje weer terecht.
Reageren kan hier.

Molecuulachtige graancirkels in Wiltshire

In Engeland is bij North Down nabij Beckhampton in de provincie Wiltshire een enorm graancirkelpatroon verschenen die uit zestig cirkels bestaat. De afstand tussen de trackersporen is 150 voet, waaruit blijkt dat de cirkels 45 meter in doorsnede zijn. Dit meldt The Cropcircle Connector en de graancirkelsite Lucy Pringles.

De cirkels zijn zeer symmetrisch en tonen samen een molecuulachtig figuur, die bijna een halve kilometer breed is. De cirkels zijn enorm, en bestaan uit open en dichte cirkels die elkaar overlappen. Het is onbekend wie de cirkels in één nacht in het pikdonker gemaakt hebben.Er is geen fout te ontdekken in het patroon. Ook is er een prachtige glans te zien in de gebogen graanstengels. Alleen vanuit de lucht is het prachtige patroon te zien.


(Bovenste twee foto's door John Dove, onderste foto door M.J. Fussel)

17-jarige bekent moord op plaatsgenoot

Koffieautomaat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige jongen uit Lelystad heeft bekend dat hij zijn 77-jarige plaatsgenoot Paul Kentie heeft vermoord. Kentie, die een seksuele voorkeur had voor getinte jongens, werd op 11 juni dood aangetroffen in zijn woning.

Twee andere verdachten uit Lelystad en Den Haag zijn weer op vrije voeten. Volgens de politie is niet voldoende gebleken dat zij iets met de zaak te maken hadden. Een derde verdachte van 22 jaar zit nog vast voor verhoor. De vier mannen werden mede dankzij een tip na uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht opgepakt. Tijdens die uitzending werd ook duidelijk dat de avond voor de vondst van het lichaam, een ongebruikelijk hoog bedrag van Kenties bankrekening was gepind.

Het is nog onduidelijk wat de relatie tussen het slachtoffer en de verdachte is.

Minder straf voor Vietnamese internetter

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De celstraf van dertien jaar die de Vietnamese internetter Pham Hong Son kreeg opgelegd, is in hoger beroep verlaagd naar vijf jaar. De 34-jarige man kreeg de straf omdat hij een artikel over democratie op het internet had gezet.

De Vietnamese overheid voert al enkele jaren actie tegen zogeheten internet-dissidenten die kritische artikelen op het internet plaatsen.

Oorzaak ongeval A2 Maastricht bekend

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De oorzaak van het ongeval dat gisteravond op de A2 bij Maastricht plaats had, is inmiddels duidelijk geworden. De bestuurder van een Tsjechische vrachtwagen merkte te laat op dat op de A2, ter hoogte van de Geusselt, een file stond. Hij reed daardoor in op een personenauto, waardoor deze onder een andere vrachtauto schoof. De personenauto raakte hierdoor aan de voorkant zwaar beschadigd en de twee inzittenden zwaar gewond.

Daarna ramde de Tsjech, die niet gewond raakte, twee stilstaande auto's op de andere rijbaan. Eén van die inzittenden raakte licht gewond. De Tsjechische chauffeur is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Maastricht.

GroenLinks vrouwen 'Baas in eigen buik'

GroenLinks heeft vandaag bij het einde van het zomerreces geprotesteerd tegen het mogelijke kabinetsvoornemen om de pil uit het ziekenfonds te halen. De vrouwelijke Kamerleden van GroenLinks verschenen in de Kamer in een t-shirt met daarop de tekst 'Baas in eigen buik'. Op de achterkant van de t-shirts stond geschreven: 'Laat de pil in het ziekenfonds'.

Ook de zwangere fractievoorzitster Femke Halsema droeg zo'n shirt. Volgens GroenLinks zet VVD-minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid een stap terug in de tijd, als hij de pil uit het ziekenfonds haalt. Jonge vrouwen worden daarvan de dupe, zo meent de partij.

Aangifte niet meer nodig bij huiselijk geweld

vanwel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 1 april 2004 is aangifte van het slachtoffer van huiselijk geweld niet meer nodig om tot vervolging van de dader over te gaan. Een melding, die door iedereen gedaan kan worden, zal dan voldoende zijn. Aangezien slachtoffers vaak geen aangifte durven te doen, is dit een goed initiatief om geweld terug te dringen.

Per jaar zijn er naar schatting alleen al in Rotterdam 30.000 mensen slachtoffer van huiselijk geweld. Twaalf procent van de slachtoffers maakt hiervan melding bij de politie, de helft resulteert in een aangifte.

Volgens de projectleider huiselijk geweld van de politie Rotterdam-Rijnmond wil de politie hiermee laten zien dat geweld serieus genomen wordt. Werd huiselijk geweld vroeger afgedaan als een privé-kwestie, tegenwoordig ontvangen de daders een proces-verbaal en volgt overleg met justitie.

Ruzie om verdwenen tuintafel Máxima

core, victorv8 en brillie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het televisieprogramma Show van Nederland hebben prins Willem-Alexander en zijn vrouw, prinses Máxima, een conflict met het onderhoudsbedrijf dat werkzaamheden verricht voor Villa Eikenhorst, de prinselijke woning. Een klusjesman zou namelijk een natuurstenen tafel ter waarde van 36.000 Euro beschadigd hebben.

Het paar eist dat de tafel vergoed wordt, maar de klusjesman wilde de schade eerst laten taxeren. Toen echter bleek dat de tafel verdwenen was, weigerde de verzekeringsmaatschappij uit te keren.

Bij het onderhoudsbedrijf staat nog een rekening open van 22.000 Euro, maar vooralsnog zou het paar weigeren deze te voldoen.

Twee gewonden door vuurwerkexperiment

Robertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee 19-jarige mannen uit Breda zijn gisteravond gewond geraakt toen hun zelfgemaakte vuurwerk te vroeg explodeerde. De explosie vond plaats in een tuin in de Bredase wijk Westeinde.

Eén man is ernstig gewond aan zijn hand. De tweede heeft verwondingen op zijn borst. Ze zijn allebei overgebracht naar het ziekenhuis in Breda. Er zal een onderzoek worden ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Fons Spooren wordt vrijgelaten

Spooren
De voorlopige hechtenis van oud PSV-directeur Fons Spooren wordt geschorst. Woensdagmorgen om 9.00 uur mag hij het huis van bewaring in Roermond verlaten.

Aan de schorsing zijn wél strenge voorwaarden verbonden. Hij mag geen strafbare feiten plegen. Spooren moet zich laten begeleiden door de reclassering en zo snel mogelijk in relatietherapie gaan. Zowel de 39-jarige Spooren, getrouwd en vader van twee jonge kinderen, als zijn echtgenote hebben zich bereid verklaard deze therapie te beginnen.

Volgens gedragskundigen bestaat er geen kans op herhaling, maar de rechtbank stelde wel vast dat Spooren de ,,hardnekkige gewoonte'' had om seksuele contacten te zoeken, waaronder ook strafbare, zoals met minderjarigen.

De rechtszaak tegen Spooren, verdacht van onder meer ontucht met minderjarigen, zal naar verwachting in november plaatsvinden.

Chinese vrouwen in zee gegooid

nothandy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker 22 Chinese vrouwen zijn voor de Taiwanese kust door mensensmokkelaars in zee gegooid. De mensensmokkelaars wilden zo aan de patrouilleboten van de kustwacht ontkomen. Zes vrouwen zijn verdronken, vier andere worden nog vermist. De andere twaalf konden uit de zee worden gered. De smokkelaars wisten met hun speedboten te ontsnappen.

De twaalf overlevenden worden verhoord en daarna teruggestuurd naar China. De smokkelaars hadden de vrouwen verteld dat zij veel geld in Taiwan zouden verdienen, aldus een van de vrouwen.

De reis was gratis, maar de vrouwen kregen gedurende drie dagen geen eten en drinken. Per jaar komen duizende Chinese vrouwen vanuit China illegaal naar Taiwan. Velen van hen belanden daar in de prostitutie.

Vrouw steekt echtgenoot dood in Castricum

Martijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 52-jarige vrouw heeft maandagavond rond half acht haar 53-jarige echtgenoot doodgestoken. Het voorval had plaats in hun echtelijke woning aan de Bremlaan in Castricum.

Een ambulance vervoerde het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Beverwijk, maar de man overleed kort na negen uur aan zijn verwondingen. De politie heeft de vrouw als verdachte aangehouden. Over een eventuele bekentenis, de precieze doodsoorzaak en de aanleiding van de steekpartij, kon de politie nog niks zeggen.

Het echtpaar heeft drie kinderen, waarvan de 16-jarige dochter nog thuis woont. Of zij ten tijde van de steekpartij in huis was, wilde de politie niet kwijt.

Dertig procent belwinkels niet koosjer

core had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit het rapport Verkeerd Verbonden? dat de Amsterdamse burgemeester Job Cohen gisteren presenteerde, blijkt dat belwinkels in de hoofdstad broeinesten zijn van criminaliteit. Vooral telecomfraude, illegaal geldwisselen en belastingontduiking komen voor. Bovendien bestaat er nauwelijks toezicht op belhuizen. Belhuizen zijn winkels waarvandaan je goedkoop naar het buitenland kan bellen.

Op één na zijn alle belwinkels in handen van buitenlanders, vooral Pakistanen, die vrijwel de helft van de belwinkels bezitten. Zeker 30% van de eigenaren van belhuizen is bij de politie bekend, 21 vanwege meerdere misdrijven. Het rapport noemt dit nog maar 'het topje van de ijsberg'.

Cohen waarschuwt de branche niet als geheel te criminaliseren. Er is ''wel degelijk een grote bonafide markt'' voor belhuizen, aldus Cohen. Wel moet de gemeente de winkelsluitingswet streng handhaven. Belhuizen mogen als dienstverlener in beginsel 24 uur open zijn. Maar zij verkopen van alles erbij, en vormen aldus een oneerlijke concurrentie voor andere winkels die zich wél aan de sluitingstijden houden.

De belwinkels moeten voor de keus worden gesteld: of alleen maar belwinkel, óf ook andere zaken verkopen, maar dan ook de winkelsluitingsregels naleven. Stadsdelen als Centrum en Zeeburg zijn al begonnen met het wijzigen van bestemmingsplannen om belwinkels terug te dringen.

Eerder rolde justitie al een criminele organisatie op, die middels belhuizen de boel oplichtte.

Motoragent mishandeld door jongeren

Laydock, Roel's Weblog, nothandy en road66 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Apeldoorn is maandagmiddag een motoragent door een groep jongeren in elkaar geslagen. De agent incasseerde enkele klappen, onder andere in zijn nek. Daarnaast vernielden de jongens de spiegels van zijn motor en schopten tegen de zwaailichten en een stopbord.

De mishandeling was een reactie op een poging tot aanhouding van een 24-jarige scooterrijder uit Apeldoorn. Deze reed zonder helm en probeerde aan de agent te ontsnappen. Tijdens de achtervolging, die ging over voetpaden, door plantsoenen en tussen bergingen van woningen door, passeerde de vluchtende scooterrijder twee keer een groep jongeren. Hieruit werd een jas naar de agent gegooid, die de agent wist te ontwijken.

Toen de scooterbestuurder zijn vluchtpoging opgaf, bemoeide de groep zich met de aanhouding van de man en sloegen de motoragent. Eén van de jongens reed weg op de in beslag genomen scooter.

Pas toen nog vier agenten assistentie kwamen verlenen, kon de 24-jarige Apeldoorner worden meegenomen. De andere jongens zijn niet direct opgepakt. Daarvoor moet eerst duidelijk zijn wie welke strafbare feiten heeft gepleegd. De 46-jarige moeder van één van de jongens werd wel aangehouden, wegens belediging van de motoragent. Zij kreeg een boete van 130 euro.

Regilio Tuur bedreigt zijn ex

Profbokser Regilio Tuur (36), die komende vrijdag weer vrij komt na een celstraf wegens ernstige mishandeling van zijn vroegere eega, heeft zijn ex vanuit de bajes alweer bedreigd. De bokser zei onlangs in een interview dat zijn ex-vrouw, Pieternel Lakerveld (36), een slechte moeder is, die het aan zichzelf te wijten heeft dat ze klappen van hem krijgt.

Tuur belandde vorig jaar in de cel nadat hij zijn toenmalige levensgezellin het ziekenhuis had ingeslagen. Omdat hij haar veel vaker had afgetuigd, kreeg hij 15 maanden cel. Oók moest de bokser 5 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf uitzitten, die hem eerder waren opgelegd wegens zware mishandeling van zijn ex-vrouw, fotomodel Melinda den Outer.

Pieternel Lakerveld en haar advocaat zijn nu woedend geworden over de uitlatingen van Tuur. Vandaag dient voor de Rotterdamse rechtbank een kort geding, waarin een dwangsom van ¤ 1000 per eventuele volgende belediging aan het adres van zijn ex wordt geëist.

Lakerveld, die van Tuur een dochtertje van 4 heeft, is inmiddels doodsbenauwd dat de bokser met de losse handjes binnenkort weer op haar stoep zal staan. Ze overweegt een bodyguard in te schakelen om haar permanent te bewaken. Die angst is niet ongerechtvaardigd zo lijkt. Want pal voor de zitting afgelopen maart schreef hij onder meer aan Pieternel: ''Zodra ik op vrije voeten ben, is er niemand om je te beschermen. Als je leugens over me blijft vertellen, snijd ik je tong eruit''.

[update] Dijkdoorbraak bij Utrechts dorp

In deze tijd van grote droogte is merkwaardig genoeg een deel van het Utrechtse dorpje Wilnis onder water gelopen. Het water in de Ringvaart sloeg vannacht een gat in de dijk waardoor de straten in een deel van het dorp onder water lopen. Het gat in de dijk zou tientallen meters breed zijn. Hulpdiensten zijn bezig zeker 1.500 tot 2.000 bewoners te evacueren.

Volgens de politie en de brandweer gaat het om een zogeheten grip 2, meldt RTV Utrecht. Bij grip 1 gaat het om een echte grote ramp.

Volgens de laatste berichten is het gat in de dijk zo'n 100 meter breed. De brandweer probeert er een schot in te zetten. In het dorp wordt gewerkt aan een extra dam om te voorkomen dat het water heel Wilnis bereikt. De wegen naar het dorp, waaronder de N212, zijn inmiddels afgesloten.


In een topic op ons forum meldt user savale dat het water op sommige plekken tot wel 2 meter hoog zou staan (het ANP heeft het overigens over 0,5 meter). Hij probeert foto's te nemen.

Update 12:12
Een foto van de bijna lege vaart met dank aan Savale

Wilnis


Update 12:30

Aan de wateroverlast in Wilnis kan pas einde komen wanneer de Ringvaart op drie plaatsen afgedamd wordt. Daarna kan worden begonnen aan het afdichten van de circa 60 meter weggespoelde dijk. Dat verklaarde J. Portengen van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en leider van het operationeel team dat de wateroverlast bestrijdt.

Hiermee maakt Portengen duidelijk dat het gat in de dijk nog niet gedicht is.Een foto-site over de dijkdoorbraak.

Turkse rechter laat één vrouw vrij

De rechtbank in de Turkse stad Izmir heeft vandaag Eunice S. vrijgelaten. Ze is één van de Rotterdamse vrouwen die samen met twee Nederlanders van Turkse komaf terecht staat in een heroïnesmokkel zaak.

De andere twee vrouwen, Annemaria S. (27) en Linda Maria F. (21), én de twee mannen blijven wel vastzitten. Voor de rechtbank was doorslaggevend dat Eunice begin juni in een ander hotel verbleef dan de andere vrouwen. Verder was zij op zaterdag aangekomen, later dan de anderen. Ze mag Turkije nu verlaten.

De vrouwen en de twee Turks-Nederlandse mannen zouden 24 kilo heroïne hebben willen smokkelen. De vrouwen ontkennen er iets mee te maken te hebben. Probleem voor hen is dat de mannen hebben bekend, hopend op strafvermindering, en de dames beschuldigen van medeplichtigheid.

Het proces wordt in september voortgezet.

De Voetbalmanager 2003-2004

De Voetbalmanager 2003-2004 staat op het punt geopend te worden. Hierbij wordt de procedure van aanmelden en de opzet van het spel alvast een beetje uitgelegd. Let wel: de opening is nog geen feit.

Het is de bedoeling dat iedereen -ook de deelnemers van vorig jaar- zich eerst aanmeldt. Je hebt ook dit jaar weer de optie om naast een teamnaam weer een mooi shirt te verzinnen voor jouw team. Ook is het weer mogelijk te spelen in de zogenaamde sub-leagues waar je de strijd op neemt met vrienden, vijanden, bekenden of minder-bekenden.

Het spel is vernieuwd dit jaar! Dit keer is het de bedoeling dat de manager -jij dus- een team samenstelt van 11 spelers. Het team speelt in een 4-4-2 formatie en jij dient de beste schakels te vinden. Met het startbudget ga je een selectie samenstellen. Vervolgens zal je naar gelang jouw spelers presteren, steeds betere spelers kunnen kopen. De verdiende punten worden namelijk in transfergeld omgezet.

Een speelronde zal twee weken duren. Alle eredivisiewedstrijden (vanaf nu), die in die periode gespeeld worden, tellen mee voor de stand. Worden wedstrijden afgelast, dan schuiven ze door naar een latere speelronde. De puntentelling zal dezelfde zijn als die van het vorig seizoen. Meer over het spel zal te lezen zijn in de faq.

We hopen de nieuwe Voetbalmanager nu zo spoedig mogelijk te kunnen aanbieden en dan aanstaande vrijdag reeds om 18:00 uur te kunnen starten

Tennis: Verkerk slaat weer matchpoints weg

Martin Verkerk [16] heeft zich bij de US Open toegang verschaft tot de tweede ronde. Het servicekanon uit Alphen aan den Rijn zag zijn Amerikaanse opponent Alex Bogomolov jr. in de eerste game van de vijfde set wegens een krampaanval opgeven: 7-6 (4), 4-6, 3-6, 7-6 (9), 1-0.

Martin Verkerk op US Open van verleden jaarOnder het kunstlicht van het Grandstand-stadion werd het een bizarre partij. Met verrukkelijke passeerslagen, bijna achteloos geslagen dropvolleys en mooi geplaatste groundstrokes, brachten beide spelers het in groten getale opgekomen Amerikaanse publiek in vervoering.

De wedstrijd, die in totaal drie en een half uur duurde, leek eerst eenvoudig door Verkerk gewonnen te kunnen worden. Bij een set en een break voorsprong voor Verkerk kantelde de wedstrijd echter. Bogomolov slaagde er steeds vaker in zijn racket achter de keiharde opslagen van Verkerk te krijgen, die liefst 34 aces wist te slaan.

Verkerk waande zich na de verloren tweede en derde set in de vierde set al op weg naar huis, toen hij bij 1-1 zijn servicegame inleverde. De finalist van Roland Garros brak echter terug en sleepte een tiebreak uit het vuur. Daarin werkte Verkerk twee matchpoints weg, waarna hij na drie setpoints te hebben verprutst wel de tiebreak met 11-9 naar zich toetrok. Bogomolov had alles gegeven en gaf een game later op wegens kramp. Verkerk zal nu in de tweede ronde spelen tegen veteraan Todd Martin.

Vandaag komen Raemon Sluiter, Sjeng Schalken en John van Lottum op de baan. De US Open duurt nog tot 7 september.

Swalmenaar verdacht van tienermisbruik

Een 23-jarige man uit Swalmen (Limburg) wordt ervan verdacht deze maand een dertienjarig meisje vier dagen lang in zijn macht te hebben gehouden. Daarnaast heeft de politie aanwijzingen dat de man vaker meisjes uit de Roermondse wijken Maasniel, de Kemp en Herten heeft meegenomen naar hotels in het hele land en daar met hen de nacht doorgebracht heeft.

De ouders van het dertienjarige meisje deden twee weken geleden aangifte van vermissing van hun dochter. Het was hun bekend dat het meisje op 13 augustus bij de verdachte in de auto was gestapt, maar tijdens telefoongesprekken ontkende de man dit. Op 16 augustus liet de man het meisje achter bij een tankstation in Nederweert en liet haar nichtje weten waar het meisje kon worden opgehaald. De man bleek met het meisje in hotels in Valkenburg en Utrecht te hebben geslapen. De ouders van de dertienjarige werden nadien telefonisch en via internet met de dood bedreigd. Hierdoor durfden zij de politie niet in te lichten.

Buurtbewoners, die niet met hun naam in de krant willen, wisten te melden dat de man de laatste jaren zeker vijf meisjes van nog geen 16 jaar heeft meegenomen en in hotels seks met hun heeft gehad.

Man de keel doorgesneden in Sittard

Een 37-jarige drugsverslaafde uit het Limburgse Geleen is gistermiddag in Sittard zwaargewond geraakt toen hem, op de trappen voor de schouwburg, de keel werd doorgesneden. De dader is voortvluchtig.

De man heeft veel bloed verloren en is na aankomst in het Maaslandziekenhuis onmiddellijk geopereerd. Het is niet bekend of hij in levensgevaar verkeert. Volgens ooggetuigen ging er aan de steekpartij een ruzie vooraf, die mogelijk verband hield met het drugsmilieu.

Voor de schouwburg in Sittard zitten vaker verslaafden, zij krijgen in het nabijgelegen Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs hulp.

Torma drie weken uitgeschakeld

Spits Gabor Torma (27) van RKC Waalwijk is voor minstens drie weken uitgeschakeld. Hij liep in de wedstrijd tegen FC Zwolle een enkelblessure op.

De Hongaarse spits verstapte zich zondag na een luchtduel met Albert-Michael Yobo. Met waarschijnlijk een verrekte enkelband zal hij enkele weken rust moeten nemen.

RKC Waalwijk zal het nu met het koppel Redan - Hoogendorp zien te doen voorin. Trainer Martin Jol had veel kritiek op Rick Hoogendorp, die hij zondag eerder naar de kant haalde. Iwan Redan ontpopt zich met reeds drie doelpunten echter als goalgetter voor de Waalwijkers.

Verdachte van moord gepakt dankzij passie voor duiven

de blauwe kever en core hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Z'n liefhebberij voor het houden van duiven heeft er na veertien jaar voor gezorgd dat een verdachte van moord alsnog tegen de lamp is gelopen. Dit opmerkelijke voorval vond plaats in België. De verdachte, Michel Pirson, werd afgelopen vrijdag opgepakt nadat er in een tijdschrift voor duivenmelkers een artikel met zijn naam en foto was gepubliceerd.

De vermoedelijke dader verdween in 1989 spoorloos, nadat zijn vrouw met een -vermoedelijk- ingeslagen schedel was gevonden. De man had bij de politie een verklaring afgelegd dat haar dood door een ongeluk was veroorzaakt, maar toen de rechercheurs argwaan kregen koos Pirson eieren voor z'n geld en verhuisde hij naar een andere plaats. Dit en het aanbrengen van een kleine wijziging aan zijn naam was voldoende om al die jaren uit handen van de Belgische justitie te blijven.

"Bush zal Bin Laden niet oppakken"

victorv8 vertaalde voor ons het volgende bericht, alvorens het daarna in de newssubmit te mikken!

De Britse krant The Guardian berichtte afgelopen weekend dat er een geheime overeenkomst zou zijn tussen de Amerikaanse president Bush en de Pakistaanse Generaal Musharraf dat de Verenigde Staten 's werelds meest gezochte man - Osama Bin Laden - niet zal oppakken, hoewel wordt vermoed dat deze zich in Pakistan bevindt.

The Guardian kwam met dit bericht op basis van suggesties van experts die de pogingen van Pakistaanse en Amerikaanse diensten om Bin Laden te pakken volgen. Volgens hen zou Musharraf niet willen dat Bin Laden wordt opgepakt, omdat hij vreest dat dat een opstand zal ontketenen onder de moslimfundamentalisten in zijn land.

Rick van Velthuysen meest beluisterd bij jeugd

Mark Hessels had ons via de newssubmit het volgende te melden:

538-DJ Rick van Velthuysen is de meest beluisterde dj onder de radioluisteraars in de leeftijd van 13 t/m 19 jaar. Het kan te maken hebben met het gunstige tijdstip waarop zijn programma uitgezonden wordt (zaterdags tussen 12 en 15 uur), maar in ieder geval zetten de jonge luisteraars hem klaarblijkelijk graag op.

Edwin Evers staat op een tweede plek, met de hoogtepunten op zaterdagochtend uit zijn ochtendshow van de afgelopen week. Jonge luisteraars blijken sowieso verknocht aan Radio 538, want in de top 10 staan maar liefst acht programma's van die zender.


Top 10 radio (jan-aug 2003, 13-19 jaar)

1. Rick van Velthuysen (538, za 12-15) 66.000
2. Beste van Evers staat op (538, za 8-12) 59.000
3. Non-stop 40 (538, za 15-18) 56.000
4. Top 40 (538, vr 14-18) 53.000
5. Jeroen Nieuwenhuize (538, ma-do 14-16) 46.000
6. Brunch time (Sky), za 12-14 44.000
7. Rinkeldekinkel (538, ma-do 16-19) 44.000
8. Coffee break (Sky) za 10-12 41.000
9. Greatest hits (538, ma-vr 10-12) 38.000
10. Tim Klijn (538, ma-vr 12-14) 36.000

Zoektocht vermist Fries meisje (11) gaat door

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag wordt de zoektocht naar de vermiste 11-jarige basisschoolleerlinge Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop voortgezet. Het Friese meisje verdween gistermorgen toen ze samen met een vriendinnetje naar school fietste. Een onbekende man dwong de twee met zijn personenauto tot stoppen. Lusanne stapte bij de man in de auto en is sindsdien spoorloos.

De politie zal een peloton van 60 ME'ers inzetten. Die gaan verder met het uitkammen van de omgeving van Oldeberkoop. Daarnaast maakt de politie gebruik van een helikopter en werken 20 agenten aan het buurtonderzoek. Er is ook een Team Grootschalig Onderzoek opgezet, hierin zitten 25 rechercheurs.

Signalement van de dader: een man van tussen de vijftig en zestig jaar oud, die op het voorste gedeelte van zijn hoofd kalend is. Van de bandensporen van de auto van de verdachte is een gipsafdruk gemaakt.

Vermist
Lusanne van der Gun

Megapartij coke gevonden op schip in Vlissingen

traB, core, Zebo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Vlissingen heeft de douane de grootste partij cocaïne gevonden, die ooit op een schip in Nederland is aangetroffen: ruim 4000 kilo, met een geschatte straatwaarde van zeker 200 miljoen euro.

De megapartij drugs werd gevonden tijdens een controle aan boord van zeesleper de Otton, afkomstig uit Venezuela. Het schip, dat onderweg was naar Antwerpen, kwam door motorpech niet verder dan de rede van Vlissingen. De douane kreeg informatie van de Nationale Recherche dat er vermoedelijk verdovende middelen aan boord waren. Na drie dagen zoeken, vond de douane de drugs die in een verborgen compartiment in de brandstoftank van het schip verstopt zaten.

De tien bemanningsleden uit Colombia, Ecuador en Panama zijn in bewaring gesteld. De partij drugs is inmiddels vernietigd.
Laatste reviews en specials
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
review
LEGO Jurassic World - Switch + prijsvraag
review
iPhone 11
©FOK.nl e.a.