FAQ Competitiemanager


Registreren, inloggen, profiel instellen en account activeren


Registreren

Om mee te doen aan de Fok!VoetbalManager moet je geregistreerd staan bij FOK!. Dit kan je doen door hier te klikken en de aanwijzingen te volgen.


Inloggen

Om verder deel te nemen aan de Fok!VoetbalManager zul je moeten inloggen. Dat doe je door op inloggen te klikken in het menu. Je vult hier je username en je password in (hetzelfde als je gebruikt op alle andere onderdelen van Fok!).


Aanmelden voor de manager

De volgende stap richting deelname is het activeren van je account. Dit doe je door op aanmelden te klikken en de instructies daar te volgen.


Profiel (deze optie wordt later actief)

Door op profiel in het menu te klikken kan je je instellingen wijzigen. De gegevens die je hier invult hebben geen verdere betekenis voor de manager. Ze zijn puur informatief, bij wachtwoord vul je je wachtwoord in wat je ook hebt gebruikt om in te loggen.


Password kwijt

Ben je je wachtwoord vergeten, wees niet bedroefd. Klik hier, volg de instructies en je krijgt een nieuw password toegemaild. Dit kan je veranderen in je Forum-profiel.


Het samenstellen van je team en de spelregels

In de Fok!Voetbalmanager is het de bedoeling om met je eigen voetbalselectie zoveel mogelijk punten verzameld. De selectie bestaat uit 11 spelers. Deze kan je opstellen in een 4-4-2 formatie.

Je krijgt aan het begin van het seizoen een budget van 6.500.000 euro. Dit bedrag kan je op de teammanagement-pagina geheel of gedeeltelijk besteden. Je zal hiermee 11 spelers moeten kopen om punten voor je selectie te krijgen.

Gedurende het seizoen krijg je punten voor de prestaties van je spelers. Aan de hand van deze punten krijg je geld waarmee je je selectie kunt verbeteren. Elke wissel zal 3% transactiekosten met zich meebrengen. Let wel: je spelers hoeven niet altijd actief te zijn, alleen verdien je dan geen punten.

Veranderingen in je team kan je altijd uitvoeren, ze zullen echter pas in werking treden zodra de volgende speelronde van de manager begint. Het hele seizoen is opgedeeld in stukjes van ongeveer 18 wedstrijden. In de meeste gevallen betekent dit dat ze 2 kalenderweken duren. Normaliter zal de DB voor elke ronde op vrijdag om 18:00 uur opgeslagen worden. Veranderingen na die tijd tellen mee voor de volgende ronde. Hierop zijn twee uitzonderingen:

31 januari 2004: Pas op zaterdag om 18:00 uur zal alles worden opgeslagen omdat de laatste punten pas woensdag danwel donderdag bekend zullen zijn.

11 februari 2004: Woensdag om 18:00 uur zal de database al worden opgeslagen. Dit gebeurd nadat zondag danwel maandag de punten zijn doorgevoerd. Een korte wisseltijd dus.

Dagen waarop de DB zal worden opgeslagen (om 18:00 uur): 5 september, 19 september, 17 oktober, 24 oktober, 7 november, 28 november, 12 december, 23 januari, 31 januari (zaterdag), 11 februari (woensdag), 27 februari, 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april en 7 mei.

Let op: Door tijdproblemen telt de eerste en de halve tweede ronde niet mee voor de manager, de start is nu op 12 september 2003 om 18:00 uur.

Deelnemers van de Fok!VoetbalManager worden geacht eerlijk te spelen en geen klonen te gebruiken. Mocht dit wel het geval zijn, dan kan de user in kwestie, inclusief zijn klonen, uit de manager worden gezet.

We hopen dat alle regels in deze FAQ zijn uitgelegd, mocht dit onverhoopt niet het geval zijn dan houdt de crew zich het recht voor om de in hun ogen beste oplossing te kiezen.


Puntentelling


KeepersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+5
Penalty stoppen+3
Tegendoelpunten-1 per doelpunt
De nul+3
VerdedigersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+4
Tegendoelpunten-1 per doelpunt
De nul+3
MiddenveldersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+3
AanvallersTe behalen punten:
Basisplaats+2
Invalbeurt+1
Winst+3
Gelijkspel+1
Geel-1
Indirect rood (=2x geel)-2
Rood-3
Penalty+1
Eigen doelpunt-2
Doelpunt+2

Per behaald punt zal je budget met 8.000 euro worden verhoogd.

*

Subleagues en Private Messages

Subleagues (optie wordt later actief)

Subleagues zijn onderlinge ranglijsten, waarin je met vrienden, collega's of kennissen een aparte competitie kan voeren. Om een subleague aan te maken ga je naar de subleaguespagina. Daar kun je een league starten door een naam en een wachtwoord te verzinnen. Daarbij moet je ook aangeven of het wachtwoord openbaar mag zijn. Wanneer je de league liever voor 'intimi' wilt houden geef je het wachtwoord uiteraard niet vrij.


Private Messages (optie wordt later actief)

De naam zegt het al. Wanneer je een private message stuurt, stuur je een prive-berichtje naar een user. De berichtjes die je ontvangt kun je nalezen via de subleaguespagina en de privatemessagespagina. Door op een speler in de subleague te klikken kun je diegene een berichtje sturen. Een reactie op een ontvangen bericht kun je geven door op de naam van de verzender te klikken.


Reageren

Op nieuwsberichten die geplaatst worden, kan je reageren door op Reageer te klikken. Er komt dan een klein windowtje waarin je je reactie moet plaatsen. Om te kunnen reageren moet je geregistreerd en ingelogd zijn. Je kan je reactie in de vorm van tekst invoeren, maar je kan hem ook voorzien van smileys (ookwel emoticons genoemd). Deze verschijnen als je de tekens invoert die bij het desbetreffende plaatje onder het reactieveld staan. Verder heb je de volgende mogelijkheden in je tekst :

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

Tekst geeft Tekst

* geeft *

geeft

Tekst
of
Tekst
geeft
Tekst

Tekst
of
Tekst
geeft
Tekst
Quote:
Tekst

geeft
Quote:
Tekst

"[...]
Tekst
[...]"


geeft
"[...]
Tekst
[...]"


FOK! geeft FOK!
http://www.fok.nl geeft http://www.fok.nl


Feedback en Nieuwssubmit


Feedback

Ondervind je nog steeds problemen na het doorlezen van de andere pagina's van deze FAQ, heb je een bug-melding of ben je het niet eens met de punten die aan jou zijn toegekend? Stuur dan een Feedback berichtje naar de crew. Dit doe je door door hier te klikken of te klikken op Feedback in het menu.


Nieuwssubmit

De nieuwssubmit is een feature die je kan vinden in het nieuwsmenu. Je kan ons daar tippen over een nieuwtje in de wereld van het Voetbal dat je bent tegengekomen en wat nog niet op de Fok!VoetbalManager aanwezig is. Hier vind je het submit formulier. Vul het in en klik op submit. Het kan even duren voor je bericht er komt te staan, want het zal eerst worden bekeken door een crewlid.


Wat is er nieuw?

Dit seizoen zijn we afgestapt van het vele wisselen en de maximaal 2 spelers per club restrictie. Hiervoor in de plaats is er een budget ingevoerd en heeft elke speler nu een waarde. Het werkt nu in principe net als bij de Fok!F1-Manager.

Verder zijn onze speelronden verlengd. Dat wil zeggen dat er nu ongeveer 18 wedstrijden gespeeld worden per ronde. Hierdoor kan je dus minder vaak wisselen, maar loop je ook minder snel achter als je er een weekje niet bent.