Swalmenaar verdacht van tienermisbruik

Een 23-jarige man uit Swalmen (Limburg) wordt ervan verdacht deze maand een dertienjarig meisje vier dagen lang in zijn macht te hebben gehouden. Daarnaast heeft de politie aanwijzingen dat de man vaker meisjes uit de Roermondse wijken Maasniel, de Kemp en Herten heeft meegenomen naar hotels in het hele land en daar met hen de nacht doorgebracht heeft.

De ouders van het dertienjarige meisje deden twee weken geleden aangifte van vermissing van hun dochter. Het was hun bekend dat het meisje op 13 augustus bij de verdachte in de auto was gestapt, maar tijdens telefoongesprekken ontkende de man dit. Op 16 augustus liet de man het meisje achter bij een tankstation in Nederweert en liet haar nichtje weten waar het meisje kon worden opgehaald. De man bleek met het meisje in hotels in Valkenburg en Utrecht te hebben geslapen. De ouders van de dertienjarige werden nadien telefonisch en via internet met de dood bedreigd. Hierdoor durfden zij de politie niet in te lichten.

Buurtbewoners, die niet met hun naam in de krant willen, wisten te melden dat de man de laatste jaren zeker vijf meisjes van nog geen 16 jaar heeft meegenomen en in hotels seks met hun heeft gehad.